|
|
![]() ![]() |
15.10.2007 - 20:54
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wczoraj zapuściłem sobie dwa nagrania - trening jacobsona, i idnukcje LD, no i zaczęłem próbe WILD.
.... Pojawiły się hipnagogi. Zazwyczaj gdy się pojawiają, trochę to pozbudza moją świadomość. Tym razem pobudziły ją dużo mocniej niż zwykle. Po za tym były jakieś dziwne. Tzn. nie były ciągłe jak zwykle, tylko pojawiały się cyklicznie z kilkusekundowymi przerwami i same trwały kilka sekund. Najdziwniejsza była pierwsza hipnagogia. Obraz był bardzo wyraźny i przedstawiał jakąś stronę internetową. Kiedy kursor kliknął na jeden z linków na tej stronie usłyszałem głos, który zadał pytanie retoryczne "Ile jeszcze będziesz próbował". Co dziwne od razu skojarzyłem o czym mówi (zanim jeszcze doszłem do wniosku że pytanie może być kierowane do mnie i zanim wogóle uświadomiłem sobie że to pytanie), pomimo że wcześniej nic złego w tym "próbowaniu" nie widziałem ;) . Hehe nie powiem o co dokładnie chodzi. Potem włączyło się radio (cały czas piszę o hipnagogii) i reszta przypominała już zwykłą hipnagogię. Kolejne także można zaliczyć do zwykłych, chociaż oprócz ich krutkotrwałości i przerw między nimi ciekawe jeszcze jest to, że ta pierwsza całkowicie mnie rozbudziła a po mimo to następne się pojawiały po paru sekundach. Czy to możliwe że to moja podświadomość skontaktowała się ze świadomością?? Pytam, bo gdybym usłyszał takie pytanie w realu nie w hipnagogii za cholerę bym nie skojarzył o co biega. Po za tym gdy się obudziłem i się zastanowiłem nad tym pytaniem, od razu doszłem do wniosku że to "próbowanie" faktycznie nie ma najmniejszego sensu... ba zdziwiłem się nawet że pomysł z tym "próbowanie" wogóle mi wpadł do głowy. I drugie pytanie: Mieliście kiedyś coś podobnego?? |
|
|
|
15.10.2007 - 21:55
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ojjjjj tak:
Śpię, budzę się, paraliż - keyboard gra i to w dziwny sposób Innym razem kłótnia 2 osób, jedna osoba histeryczna bardzo i burza w tle. Jednego nie opowiem, nie chcę strachu przysparzać Raz wpadła duża piłka przez okno. Złapałam ją, była czarna i z dziwnego tworzywa. Innym razem osoba, którą fizycznie znam przywidziała mi się zamiast pluszowego łosia. No i wiele, wiele innych. Nie występowały w czasie chęci wyjścia, bo wtedy miałam w sobie dużo strachu. Czas: sprzed 2 i 3 lat głównie. Po prostu zasypiałam i to się działo. A ostatnio jak chciałam wyjść, to ktoś się na mnie położył i w dodatku chciał się całować z językiem. Wielki, ciężki, z bardzo wielką chyba nadwagą, nie bałam się, ale niestety przez to zasnęłam. Już teraz nie napawają mnie te hipnagogie takim lękiem jakim potrafiły w danym momencie. Mam nadzieję, że było to jakoś pomocne... Asia |
|
|
|
15.10.2007 - 22:01
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Slothia - hipnagogi już trochę znam. Chodzi o to, że te opisane różniły się prawie wszystkim od reszty jaki przeżyłem, ale dzięki za zainteresowanie ;)
|
|
|
|
| plantator |
15.10.2007 - 23:13
|
|
Guests |
Miałem coś podobnego - rozbudziła mnie hipnagogia mojej dziewczyny, całość bardziej realistyczna niż zwykle dlatego, że czułem obecność dziewczyny w pokoju i ją słyszałem, a nie widziałem, do tego miała akurat przyjść za godzinę, ale lubi przychodzić wcześniej, więc zwątpiłem - nabijała się ze mnie, co mnie wkurzyło i otworzyłem oczy chcąc ją opierdzielać, kiedy zauważyłem, że jej nie ma... takie coś miałem raz, zazwyczaj wiem, co jest halucą a co nie i hipnagogi oglądam bez emocji, albo z przyjemnością po prostu, ta mnie totalnie wytrąciła z równowagi - ot pewnie się czasami takie zdarzają.
Może nawet gdzieś już pisałem o tym... |
|
|
|
15.10.2007 - 23:28
|
|
|
hehe też miewałem takie - byłem raz przekonany że w moim pokoju są dwie osoby i rozmawiają, ale gdy otworzyłem oczy było pusto ;) .
Ale nie o to mi raczej chodziło w tym temacie ;/ |
|
|
|
| plantator |
16.10.2007 - 00:30
|
|
Guests |
Tak, wiem, chodziło ci o to, czy możliwe, że to pytanie było celowe, że to podświadomość ci dała znak, chyba, że nie o to, to nie wiem o co :?
Istnieje taka, możliwość, możliwe, że sam podświadomie zadałeś sobie to pytanie, na pewno nie raz już rozmawiałeś sam ze sobą w myślach, podczas głębokiego transu podświadomość jest znacznie żywsza i aktywniejsza niż normalnie, co prowadzi do możliwości rozmawiania samym ze sobą na poziomie własnego Ja - więcej mówi o tym chociażby Huna (polecam, tak czy siak poznać tą wiedzę). Tak więc podświadomie zastanawiając się zapewne nie raz - po co próbujesz, zadajesz pytanie podświadomości, która z kolei stara się problem rozwiązać, ale czasami, gdy rozwiązanie nie przychodzi, zadaje tobie to pytanie, bo zapewne znasz sam na nie odpowiedź. Nie do końca (tu się przyznaję) zrozumiałem, w jakim sensie chodzi o próby - czy nie do końca jesteś przekonany o sensie obe? czy zastanawiasz się, czy to przydatne, czy to coś da, albo czy obe w ogóle istnieje, czy to tylko haluny, czy coś więcej? Może to pytanie jest zarazem odpowiedzią? Może właśnie za mało zastanawiałeś się - po co ci to? Sądzę, że odpowiedzi powinieneś szukać w sobie, nie w forum - w następnym transie, polecam zadać sobie to pytanie i oczekiwać odpowiedzi - sądzę, że przyjdzie, jeśli trans będzie głęboki. Tylko nie przeocz odpowiedzi :) Pozdro. P.S. W moim przykładzie, to nie była tylko laska rozmawiająca, ona wyśmiewała wówczas moją próbę obe, chichrała się ze mnie, to mi dało do myślenia, że jak mam doświadczyć czegoś, z czego w duchu sam się śmieję, czegoś w co wątpię, co traktuję właściwie jako wytwór umysłu - co ciekawe tak to właśnie dziś traktuję i jakoś łatwiej mi wszystko przychodzi ;) |
|
|
|
16.10.2007 - 15:25
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a to tak dla przypomnienia:
Hipnagogia (hipersynchronia hipnagogiczna) - stan pomiędzy snem a czuwaniem (jawą). Wiąże się on z wzmożonym występowaniem fal theta. Podczas hipnagogii występują także marzenia senne rożniące się nieco od pojawiających się podczas fazy sennej - REM. Taki sen cechuje mniejsza dynamika i zabarwienie emocjonalne. Hipnagogia często wykorzystywana jest przez ludzi chcących zaznać LD (świadomego snu) i zajmujących się parapsychologią. |
|
|
|
16.10.2007 - 20:20
|
|
|
Dzięki plantator i sogliv.
Jedną odpowiedź uzyskałem ;) Ciekawi mnie jeszcze tylko, dlaczego kolejne hipnagogi pojawiały się gdy byłem całkowicie rozbudzony, bo do tej pory to się nie zdażało, ale poszukam trochę w Googlach ;) PS. Dla ścisłości - pytanie jakie sobie zadałem w hipnagogiach nie dotyczyło OOBE ;) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |