oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 8 9 10 11 >  
Reply to this topicStart new topic
> Płaska Ziemia Czy Kulowata ?
Lisk
post 28.03.2017 - 23:06
Post #177

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(indianka @ 28.03.2017 - 12:51) *
Eteru nie ma a światło łamie prawa fizyki - logiczny wniosek. Skoro już ruszyliśmy Ziemię, żadna siła nie może jej zatrzymać, przynajmniej w ludzkich głowach. Nagniemy teorie, stworzymy dowody, wszystko w obronie heliocentrycznej wiary.
Rzeczywiście, pranie mózgu najwyższej krzywizny wody :D

Nie wiemy, jak jest naprawdę, być może nigdy nie będziemy wiedzieć. Dysk, kula, sen wariata, eksperyment, który wyrwał się spod kontroli? Może po prostu jesteśmy jedną z szeregu dekoracji stojących na sklepowej półce?

Eteru nie ma, a światło nie potrzebuje ośrodka żeby się rozprzestrzeniać, a jeśli potrzebuje to dlaczego? - to jest logiczny wniosek.
I czy mogę zapytać dlaczego światło łamie prawa fizyki?

Nie wiemy czy żyjemy na kuli, "bardzo trudno" to sprawdzić :P
Go to the top of the page

+Quote Post
Lisk
post 28.03.2017 - 23:16
Post #178

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 28.03.2017 - 13:56) *
świat powstał z niczego z wielkiego wybuchu (a gdzie zasada zachowania energii ??)
gnamy na kuli wraz z innymi miliony km na godzinę, żyjemy bo jesteśmy efektem ewolucji, przyciąga nas tajemnicza grawitacja: tylko zapytaj fizyka czym jest grawitacja to oprócz wytłumaczenia pokroju: tajemnicza magia przyciąga Cię i planety: no tak ale w myśl tego księżyc powinien krążyć wokół słońca wg wzorów.

Cała nauka to gdybanie, nauka bardziej przypomina religie :D

Są promowani tacy ludzie: którzy nic nie wynaleźli, nic nie odkryli a tylko dywagują:

https://www.youtube.com/watch?v=UErbwiJH1dI

a gdzie w szkołach jest o odkryciach Tesli ? kto się o nim uczył ? kto wiedział żę większość wynalazków należy do tesli ??

Shagy, ale która teoria mówi, że świat powstał z niczego? Pierwsze słyszę...
Wgl w tym naszym materialnym świecie istnieje takie coś jak nic, jak idealna próżnia? no raczej nie.

Grawitacja to nie żadna tajemnicza magia, tylko zakrzywienia czasoprzestrzeni.

Jeśli nauka przypomina religie to z łatwością wymienisz "dogmaty" nauki :)

Spoko, nie ma Tesli w szkołach, a szkoda. Ale i tak pobawię się w adwokata diabła, konkretnie które wynalazki należą do Tesli?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.03.2017 - 06:25
Post #179

Dupa Towarzystwa

Jeśli nauka przypomina religie to z łatwością wymienisz "dogmaty" nauki :)

10

Dogmatów Ograniczających Naukę

Które są Przyjmowane na Wiarę przez

Większość Naukowców i Ludzi Wykształconych

Zapraszamy do obejrzenia krótkiego wykładu Ruperta Sheldrake'a - naukowca, który ma odwagę publicznie kwestionować założenia współczesnej mechanistycznej nauki:

http://virgobooks.pl/modules/blockblog/blo....php?post_id=50

(IMG:https://www.swiatksiazki.pl/typo3temp/pics/14623032cd.jpg)

+Quote Post
Isabel Martin
post 29.03.2017 - 18:34
Post #180

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zdecydowanie wolę kuliste kształty niż płaskie powierzchnie.

+Quote Post
rab
post 30.03.2017 - 08:39
Post #181

Dusza Towarzystwa

Dobrze jest mieć otwarty umysł, ale nie na tyle, żeby wypadł z niego rozum.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 30.03.2017 - 20:53
Post #182

Dupa Towarzystwa

(IMG:http://img6.dmty.pl//uploads/201610/1477386695_qu02xx_600.jpg)

+Quote Post
Andy16
post 03.04.2017 - 01:32
Post #183

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie wiem czy wierzyć akurat w teorię o płaskiej Ziemi. Niemniej jednak, uważam że wiele ściemy nam wciskają odnośnie kosmosu, planet, ciał niebieskich... Osobiście nie wierzę że księżyc świeci światłem odbitym. Jedna z "niewyjaśnionych zagadek" to np. "światło popielate wenus". A może te zagadki są niewyjaśnione tylko dlatego że wierzy się w bzdury? Bo tych prawdziwych rzeczy nie potrafi się wyjaśnić logicznie, bo jeszcze nie mamy takiej wiedzy i nawet nie chcemy mieć, bo nie chcemy wierzyć że może być coś więcej poza tym co dobrze znamy.
Zastanawia mnie też dlaczego skoro Ziemia jest spłaszczona przy biegunach, to jesteśmy zasypywani zdjęciami Ziemi całkowicie okrągłej? Gdzie te spłaszczenia? A może ich po prostu nie ma, tylko pojawiły się na potrzeby poparcia czegoś czego nie można wyjaśnić? O, ktoś przepłynął Ziemię dookoła! Jak to możliwe?! Przecież Ziemia jest płaska! Hm, to musi oznaczać że Ziemia jednak jest okrągła! - I nie ma żadnego innego dowodu poza czystą dedukcją. Nie twierdzę że Ziemia faktycznie jest płaska, ale nie twierdzę też że jest okrągła. Może ma zupełnie inny kształt! Po prostu tego nie możemy wiedzieć dopóki sami nie zobaczymy.

+Quote Post
Shagy
post 03.04.2017 - 10:42
Post #184

Dusza Towarzystwa

sfałszowane lądowanie na księżycu, wyprawy nasa na orbitę ociekają tandetą i osoba bez znajomości efektów specjalnych potrafi powiedzieć że coś jest nie tak, wciskanie w filmach propagandy sprawia że w miarę myśląca osoba potrafi pomyśleć że coś jest nie tak..
jako że jest to forum o oobe i z moich obserwacji odpowiedź jest jedna: jesteśmy "uprawiani" ktoś czerpie z nas to co produkujemy: miłość, złość, stres, lęki wszystko to produkuje coś dla kogoś to jest ważne.

a czy ziemia jest płaska czy kulą, nie ma to znaczenia.

Mój kolega jest doktorem fizyki i kiedyś jak popił to zaczął opowiadać że fizyka ma więcej luk niż się ludziom wydaje. Cała grawitacja, magnetyzm nauka równie dobrze mogła by wytłumaczyć: magia działa na przedmiot a i b...

+Quote Post
Shagy
post 14.05.2018 - 08:16
Post #185

Dusza Towarzystwa

Tak jak w temacie (znów poruszam) - może nie zadaje sobie do końca pytania czy jest płaska czy jest geoidą ale raczej gdzie tak naprawdę żyjemy ??? Czy to jest symulacja ??

Zastanawia mnie czemu nasa tak bardzo ciśnie do głów maluczkich te swoje teorie: wielki wybuch, latanie na księżyc, marsa itp a pokazują filmy na których widać że są montowane w studiu .... tak aby nikt nie zadawał sobie takich pytań ?????.....

+Quote Post
Se7en
post 14.05.2018 - 09:15
Post #186

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 14.05.2018 - 09:16) *
Tak jak w temacie (znów poruszam) - może nie zadaje sobie do końca pytania czy jest płaska czy jest geoidą ale raczej gdzie tak naprawdę żyjemy ??? Czy to jest symulacja ??

Zastanawia mnie czemu nasa tak bardzo ciśnie do głów maluczkich te swoje teorie: wielki wybuch, latanie na księżyc, marsa itp a pokazują filmy na których widać że są montowane w studiu .... tak aby nikt nie zadawał sobie takich pytań ?????.....

Bo na orginalnych tasmach zbyt duzo sie dzialo, kazda misja Apollo byla pod inwigilacja taka na "chama". Czy Ziemia jest plaska? Watpie, jednakze wszystko jest zbudowana z fotonow swiatla wiec wszystko to jeden wielki hologram. Ciekawsz jest temat strukturalnej budowy wszechswiata czy np. nasz wszechswiat nie jest malutka czasteczka czegos wiekszego :)

+Quote Post
.
post 14.05.2018 - 13:10
Post #187

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

Ciekawa ilustracja:

(IMG:https://www.sott.net/image/s23/462716/large/Solar_System_Flat_Earth_Societ.jpg)

tak, to wszystko prawda xD

+Quote Post
Shagy
post 14.05.2018 - 18:56
Post #188

Dusza Towarzystwa

https://demotywatory.pl/4531443/Latwiej-jes...ostali-oszukani

"Ptaki urodzone w klatce myślą, że latanie to choroba" - A.Jodorowsky

jak bym zadał filozoficzne pytanie na forum, nie wiem geologów to by mnie wyśmiali że był wielki wybuch zrobiły się planety i koniec...

ale na forum o oobe są tak zamknięte umysły ?? które nie potrafią zadawać pytań ?

(wiecie że każdy fizyk powie Wam że wg wszystkich teorii wyliczeń księżyc powinien krążyć wokół słońca jak coś.... )

czytałem że 97 % ludzi jest zmanipulowana do tego stopnia że interesuje ich bardziej zakup nowej komórki niż odkrywanie sensu życia....

no nic może są tu jacyś myśliciele których nie interesuje: alkohol, tv, rzeczy materialne ??

+Quote Post
bielik110
post 14.05.2018 - 21:39
Post #189

Dusza Towarzystwa

Ja bym was chciał zapytać:) czy płaska czy ......,ale prosze o odpowiedz opierającą sie tylko o wasze doświadczenie życiowe nie naukowe,nie opinie innych i wiedzę z internetu tylko czyste pełne doświadczenie zdobyte tu na ziemi:):)i wtedy poznacie odpowiedz:):)

+Quote Post
rab
post 15.05.2018 - 11:54
Post #190

Dusza Towarzystwa

Shagy, kiedy do Ciebie dotrze, że to właśnie Ty jesteś zmanipulowany!!!. Ziemia jest taka jak mówi nam o tym nauka - jest to udowodnione na milion sposobów, kropka.

polecam

Zamknijcie ten temat pls!.

+Quote Post
Shagy
post 15.05.2018 - 12:01
Post #191

Dusza Towarzystwa

CYTAT(rab @ 15.05.2018 - 12:54) *
Shagy, kiedy do Ciebie dotrze, że to właśnie Ty jesteś zmanipulowany!!!. Ziemia jest taka jak mówi nam o tym nauka - jest to udowodnione na milion sposobów, kropka.

polecam

Zamknijcie ten temat pls!.

podany przez Ciebie film mówi że oobe to ściema itp....

manipulacja jest wówczas gdy reagujesz złością, gniewem, chcesz zamknąć czyjeś usta bo mówi inne rzeczy niż ty masz wyprany mózg....

ciekawe ile osób tu naprawdę doświadcza oobe a ile tylko pisze o tym :D

i najlepsze nigdy nie stałem za jedną teorią- tylko zadaje sobie pytania i zastanawiam się czemu np. nasa tak bardzo kłamie, a większość tutaj:

' daj spokój w książce tak piszą to tak musi być '

kurcze smutne że nawet tutaj na forum o oobe ludzie mają lemingowe podejście - większości :D

+Quote Post
rab
post 15.05.2018 - 13:33
Post #192

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Shagy @ 15.05.2018 - 12:01) *

manipulacja jest wówczas gdy reagujesz złością, gniewem, chcesz zamknąć czyjeś usta bo mówi inne rzeczy niż ty masz wyprany mózg....

Chyba spłakałeś się że tym filmie było coś nieprzychylnego względem oobe(choć z tego co pamiętam prawie nic), ale to żaden powód, żeby przekreślać jego zawartość.

Oobe miałem przynajmniej kilkanaście razy i jedyne co mogę stwierdzić na pewno to to ,że faktycznie towarzyszy mu uczucie wyjścia z ciała. Przyznam, że straciłem zainteresowanie oobe na rzecz ld.

CYTAT
i najlepsze nigdy nie stałem za jedną teorią- tylko zadaje sobie pytania i zastanawiam się czemu np. nasa tak bardzo kłamie, a większość tutaj:

Jakim cudem??? - te "teorie" sobie przeczą, więc do tej pory powinieneś mieć już wyrobione zdanie. Widocznie nic nie myślisz, nic nie sprawdzasz. Może przestań zadawać pytania i sam pomyśl.

Jakie lemingowe podejście??? Obaliłeś już jakiś dowód??? to leć po Nobla.

Shagy gdzie masz zdjęcie końca waszego świata? Czy jak tam to u Was jest? :D
Przy okazji cz.3 masakry:)

+Quote Post
Se7en
post 15.05.2018 - 17:20
Post #193

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 15.05.2018 - 13:01) *

' daj spokój w książce tak piszą to tak musi być '

kurcze smutne że nawet tutaj na forum o oobe ludzie mają lemingowe podejście - większości :D

Teoria płaskiej Ziemi kompletnie nie trzyma się kupy. Już ciekawsza jest teoria niebocentryzmu, że żyjemy wewnątrz kuli z mikrokosmosem, a na biegunach jest przejście na drugą stronę .
Nasa nie kłamie z powodu płaskiej Ziemi tylko dlatego, że nie jesteśmy sami. Weź Ty się zastanów każdy geodeta czy pilot by o tym mówił. Wystarczy przelecieć się samolotem, myślisz, że każdy film, materiał nawet od osób prywatnych był by sfabrykowany?
Przestań się zastanawiać i zadawać sobie pytania, a zacznij szukać dowodów zrób coś z tym. Jeżeli dla Ciebie coś w tym jest, kupuj sprzęt rób pomiary cokolwiek.
Jakie są dowody na istnienie oobe? - brak. Do samego zjawiska eksterioryzacji dochodzi. Badania wykazały, że wyjścia się nie potwierdzają. Więc z czym kłamie ten film, puki co prawdę mówi. Eksperymenty są złe na siłę próbują odczytać co jest na karteczce zapisane, nie tędy droga nie tak to działa.
CYTAT(rab @ 15.05.2018 - 14:33) *
Oobe miałem przynajmniej kilkanaście razy i jedyne co mogę stwierdzić na pewno to to ,że faktycznie towarzyszy mu uczucie wyjścia z ciała. Przyznam, że straciłem zainteresowanie oobe na rzecz ld.

Czym się różni oobe od ld pomijając fakt wyjścia?

+Quote Post
pigsonwings
post 15.05.2018 - 17:56
Post #194

haereticus

Notatnik

płaska ziemia iksss deee, nic dziwnego jak na tym forum większość to neurotycy, łykający jak peliany wszystko z google i jutuba.

a ja zawsze myślałem że Atlas tą planete dzwiga na barkach i jak mu ścięgno w nodze pierdolnie to nie będzie co zbierać z tego gatunku.

+Quote Post
Foks
post 15.05.2018 - 21:27
Post #195

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(PigsOnTheWings @ 15.05.2018 - 18:56) *
płaska ziemia iksss deee, nic dziwnego jak na tym forum większość to neurotycy, łykający jak peliany wszystko z google i jutuba.

a ja zawsze myślałem że Atlas tą planete dzwiga na barkach i jak mu ścięgno w nodze pierdolnie to nie będzie co zbierać z tego gatunku.

Może tak być a nie musi. I odwrotnie.

+Quote Post
Shagy
post 16.05.2018 - 10:28
Post #196

Dusza Towarzystwa

np. w rodzinie mam doktora fizyki na polibudzie kilka lat temu jak popiliśmy i zacząłem opowiadać o oobe o dowodach jakie to potwierdzają on zaczął opowiadać że: grawitacja to ściema, nie ma podstaw aby ją wyjaśnić, a wszystkie wzory to stek bzdur, tak samo magnetyzm, wg wzorów księżyc jak już powinien krążyć wokół słońca (wg wyliczeń), cała historia kosmosu to stek bzdur - a zwłaszcza jeśli chodzi o próżnie w niej panującą ...

co powstrzymuje próżnie aby wyssać powietrze z ziemi ?? jak już to jakaś gruba kopuła...

Pytanie czemu nie głosi tych teorii na studiach ? od razu straciłby prace, mieszkanie służbowe, auto służbowe i szereg dodatków ...

jeśli od dziecka macie wpajane pewną wiedzę to reagujecie gniewem że ktoś burzy wasze wyobrażenie o ziemi, nie mam zamiaru was przekonywać - to tak jakby przekonać świadka jehowy na chrześcijaństwo - nie ma szans, wyprany umysł, klapki na oczach i nie dopuszczają innych teorii...
Także jak jesteś lemingiem który dostaje nerwicy że ktoś ma inne zdanie niż to co wpajali ci od najmłodszych lat to trudno :D ;) :P

co do pomiarów, np. księżyc swego czasu pomierzyła grupa 2 geodetów którzy stwierdzili że księżyc jest znacznie bliżej niż podają książki... zrobili to 2 teodolitami metodą wcięcia wstecz .....
filmiku oczywiście brak bo został usunięty przez yt.....

Tak jak powtarzałem nie obstaje przy żadnej teorii, stwierdzam natomiast że coś nie gra....

+ czemu jak w jakimś miejscu nie ma zasięgu GSM - komórki to GPS również nie łapie ???
3 razy spotkałem taką sytuację - komórka nie ma zasięgu z żadnej sieci, puste pole żadnych drzew i GPS również wariuje - przecież satelity są na niebie ....
wystarczy obserwować świat aby stwierdzić że coś nie haloooo

+Quote Post
Shagy
post 17.05.2018 - 09:03
Post #197

Dusza Towarzystwa

https://facet.onet.pl/strefa-tajemnic/poszu...lunkach/7xg3q93

uczeni będą szukać 9 planetę ale nie teleskopem tylko będą badać zapiski ze średniowiecza ......
bajka,

+Quote Post

11 Stron V  « < 8 9 10 11 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park