oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pierwsze Podejście, Prosze o wyjaśnienie
Dorian
post 06.05.2018 - 18:55
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Witam, jestem tu nowy i chcialbym prosic o wasza opinie. Od bardzo dawna nie zdarza sie żebym przespał całą noc bez przerwy. Najczęściej budze się między 3:00 a 4:00. Po przebudzeniu przeważnie wykorzystywałem ten czas, ponieważ gdy układałem się wygodnie, myślałem o czymś miłym, czułem duży relaks bardzo często przyjemne mrowienie głównie w kończynach. Było raz delikatne a raz mocniejsze mrowienie i nigdy sie nad nim nie zastanawiałem. Ostatnio kolega powiedział mi o czymś takim jak stan oobe (nigdy wczesniej o tym nie słyszałem). Podszedłem do tego sceptycznie ale zaciekawiło mnie to i zgłebiłem temat. Wyczytałem, ze takie mrowienie czy właśnie wibracje jakich ja doświadczam podczas relaksu, występuje również gdy chce sie wyjść z ciała. Wczoraj postanowiłem spróbować... Znalazłem taki materiał którym sie posłużyłem https://www.youtube.com/watch?v=lb778PUp-cE&t=1137s Robiłem wszystko tak jak w tym materiale. Nie miałem problemów ze skierowaniem świadomości na części ciała które sie relaksowały i delikatnie mrowiły. Gdy odprężyłem już całe ciało pan w tej medytacji zaczął odliczać od 10 do 0. Im bardziej odliczanie zbliżało sie ku zeru tym większe wibracje (bo juz nie mrowienie) wypełniały całego mnie. Nigdy czegos takiego nie doswiadczyłem. Poddałem sie temu i czułem sie przepełniony bardzo intensywnymi wibracjami które na sam koniec jakby chciały ze mnie wyjść. Tak jakby coś wyciągało je do góry z mojego ciała. To było tak dziwne a zarazem ekscytujące że serce zaczęło mi walić jak szalone i momentalnie to przerwałem. Zaznaczam że nie byłem w paraliżu sennym, byłem w pełni świadomy i czułem że moge w każdej chwili sie poruszyć. Oczy miałem zamknięte a zrobiło sie jasno jak podczas wschodu słońca gdy słońce jest jeszcze za horyzontem. Powiedzcie prosze czy to co przeżyłem ma związek z przejściem w stan oobe ?? Bardzo mnie to ciekawi, to było niesamowite doświadczenie.
Go to the top of the page

+Quote Post
warmine
post 06.05.2018 - 21:03
Post #2

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

Wygląda na to, że masz naturalne predyspozycje do oobe . Odpowiedź jest krótka - tak to co przeżyłeś ma związek z oobe :) Zrobiło sie jasno chociaż tak naprawdę miałeś ciemno w pokoju bo zacząłeś dostrzegać ten drugi świat . Większość osób wychodzących ma wibracje, a potem właśnie wychodzi z ciała .

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 06.05.2018 - 21:53
Post #3

Dupa Towarzystwa

Witaj Dorian. ale czy zadałeś sobie pytanie czym jest atral i w czym może pomóc, zaszkodzić? Warmine wspomniała o predyspozycji do oobe...nie zapomnijmy o predyspozycji do życia ;-)

Pewnie poznasz hipnagogi - anaturalne dźwięki, obrazy... halucynacje (to akurat brzmi dziwnie bo życie/dualizm to halucynacja:)

Dostrojenie to klucz a wręcz wytrych :-)

+Quote Post
Dorian
post 07.05.2018 - 16:40
Post #4

Gość Rodziny
*

Dużo czytam. Chciałbym poszerzyć swoją świadomość, a także zaspokoic ogromna ciekawość. Wiem, że można wynieść z tego dużo dobrego dla siebie i wewnetrznego rozwoju. A niebezpieczeństwa ? Czy nie są tylko w naszym umyśle ? Prosze o odp.

Druga rzecz...
Dziś nad ranem po przebudzeniu około 3:15 spróbowałem drugi raz. Tym razem już bez żadnych medytacji. Wyobrazałem sobie że się huśtam i odziwo efekty były dużo szybsze i wydaje mi sie ze intensywniejsze niz poprzedniej nocy. Wibracje były równie mocne, ale pojawiły sie hipnagogi (piszczenie w uszach o bardzo niskiej czestotliwości) Do tego jasno przed oczami. Czułem jakbym był cały przepełniony jakąś ogromną energią którą coś chciało ze mnie wyssac. Czuje że mogłem sie temu poddać i napewno cos stało by sie dalej, ale jednak odpuściłem i pomyślałem że to jeszcze nie dziś. Wibracje długo ze mnie jeszcze schodziły. Czy to był już ten stan kiedy opuściłbym ciało ? Może niepotrzebnie sie zawahałem. Dodam że nie czułem juz takiego strachu jak poprzednio bo serce tak nie waliło. Pozdrawiam :)

+Quote Post
warmine
post 08.05.2018 - 22:42
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

Tak to jest stan w którym za chwile opuscilbys swoje ciało . Ty nie musisz sie w ogóle starać by dojść do tego momentu . Sam zdecydujesz czy chcesz podążyć dalej . Nic na siłę . Wiesz najlepiej czy juz pójść dalej czy jednak to za mocno wpłynie na Twoja psychike . nie masz żadnego problemu by to doświadczać jak Ci sie podoba i nawet nie potrzebujesz rady nikogo . Wiesz o tym . Upewniasz sie jedynie .

+Quote Post
Cao
post 11.09.2018 - 03:41
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**

Jeśli masz do tego naturalne predyspozycje to sądzę, że nie musisz się niczego obawiać. Gdyby to było dla Ciebie niebezpieczne to byś takich predyspozycji nie miał.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park