|
|
![]() ![]() |
29.10.2007 - 12:42
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Witajcie jestem nowy żeby wejść do Oobe wystarczy 4h snu i 1h wybudzania ? Prosił bym o jakąś receptę Na P.W Proszę o dokładne wytłumaczenie i czy można to zrobić w dzień ???
|
|
|
|
| plantator |
29.10.2007 - 14:00
|
|
Guests |
Receptę masz na forum, oczy też masz, więc zajrzyj do działu dla początkujących, gdzie setki tobie podobnych pytali o to setki razy, tam też powinieneś napisać ten temat a całość zacząć od ogarnięcia wszelkich książeczek, czy postów innych. A potem pytać o to, co pozostało niejasne.
|
|
|
|
29.10.2007 - 15:58
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
chyba 4-6h snu i 45min-1H Wybudzania ale to zalezy od ciebie :) i oczywiscie jesli ci chodzi o metode 4+1
|
|
|
|
29.10.2007 - 16:09
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Ale na czym polega wybudzanie mam nastawić budzik np. 2:00 (sen od 22:00) i się wybudzać ??
|
|
|
|
| mind trainee |
29.10.2007 - 16:31
|
|
Guests |
Z tym wybudzaniem to jest różnie. Jedni się wybudzają godzinę, inni 45 minut, inni 5 minut, a inni idą tylko do toalety i z powrotem wracają do łóżka. Jeśli chodzi o to jak się wybudzać, to możesz poczytać książkę, wypić kawę, zrobić 5 przysiadów pooglądać TV, zajrzeć na forum. Możliwości jest wiele. Nieważne jak to zrobisz, ważne jest to, żeby nie rozbudzająć ciała rozbudzić umysł, czyli preferowane są aktywności umysłowe. Dokładny opis technik znajdziesz TUTAJ. Jeśli chodzi o czas, to też jest kwestia indywidualna. Jedni potrafią się budzić bez budzika, drudzy używają budzika. To po ilu godzinach snu się obudzić to też zależy od konkretnej osoby, ale generalnie od 4 do 6 godzin.
|
|
|
|
| plantator |
29.10.2007 - 16:42
|
|
Guests |
A najlepiej samemu wyczuć, co pasi najlepiej - po 3 próbach będziesz mniej więcej wiedział, czy potrzebujesz krótszej, czy dłuższej rozbudki, czy lepiej ci wstać o 4ej, czy lepiej o 2giej, czy lepiej o 6 rano..
ja tam podziwiam każdego za samozaparcie do 4+1 bo gdybym mógł ją zastosować, to i tak wiem, że żadna siła nie obudziłaby mnie w środku nocy xD |
|
|
|
| mind trainee |
29.10.2007 - 16:50
|
|
Guests |
ja tam podziwiam każdego za samozaparcie do 4+1 bo gdybym mógł ją zastosować, to i tak wiem, że żadna siła nie obudziłaby mnie w środku nocy xD To kwestia przyzwyczajenia. Ja też z początku po pobudce o 3 w nocy byłem tak zmęczony, że jedyną moją myślą było idź spać, a nie OBE. Ale tak po kilku razach było coraz łatwiej i już nawet nie czuje się aż tak zmęczony jak się obudzę o 3. Budzą mnie wibracje ..... te w telefonie. Kładę sobie telefon na łóżku i sam alarm wibracyjny wystarczy, abym się ocknął. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |