|
|
![]() ![]() |
10.11.2006 - 19:57
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
WITAM
Od niedawna zaczołem interesowac sie Oneironautyką, snami, OOBE itp.(to stało się moją pasją :) ) Mam już pewne doświadczenia z LD i chciałbym też przeżyć kiedyś OOBE.Więc mam pytanie czy znalazła by sie osoba na forum która cierpliwie odpowiadała mi na pytania dotyczące doznań poza ciałem (i w ogóle związanych z OBE)która pomogła by mi w osiągnięciu tego stanu? Bardzo prosze.Jeżeli ktoś zechciałby mi pomóc prosze o kontakt mail: [email protected] Pozdrawiam KELME |
|
|
|
10.11.2006 - 20:16
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
WITAM Od niedawna zaczołem interesowac sie Oneironautyką, snami, OOBE itp.(to stało się moją pasją :) ) Mam już pewne doświadczenia z LD i chciałbym też przeżyć kiedyś OOBE.Więc mam pytanie czy znalazła by sie osoba na forum która cierpliwie odpowiadała mi na pytania dotyczące doznań poza ciałem (i w ogóle związanych z OBE)która pomogła by mi w osiągnięciu tego stanu? Bardzo prosze.Jeżeli ktoś zechciałby mi pomóc prosze o kontakt mail: [email protected] Pozdrawiam KELME Mysle ze to forum jest wlasnie po to by odpowiadac na pytanie zwiazane z OOBE i LD, takze po to by pomoc w osiagnieciu tego stanu swiadomosci... Wiec witam serdecznie w naszym gronie, i nie wstydz sie pytac. Na poczatku proponuje przejzec forum w poszukiwaniu technik relaksacyjnych i odprezajacych. A w wolnych chwilach do lektury: KOD http://www.oobe.pl/Porady_Roberta_A_Monroe.htm <-- Polecam http://www.oobe.pl/Porady_Bruecea_Moena.htm http://www.oobe.pl/Porady_Darka_Sugiera.htm Ale zanim zaczniesz cokolwiek polecam ten temat: KOD http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=4 A szczegolnie Pierwszy i drugi post Songo. Pozdrawiam, Luaksz. |
|
|
|
11.11.2006 - 10:38
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
dzieki za odpowiedz czytalem postu Songo i teraz wiem ze zrobilem blad :( (za ktory przepraszam) ale i tak bede uparcie dazyl do uzyskania OBE (jak nie teraz to kiedys napewno) tak wiec moja propozycja jest juz NIEWAŻNA jeszcze raz przepraszam !
|
|
|
|
| SORROW |
15.11.2006 - 12:40
|
|
Guests |
To prawda, ostro gość pojechał.Ale czy to nie zniechęci "młodych umysłów" dopiero wdrażających się poszukiwaczy ?
Ja także od kilku miesięcy poszukuję metod -przede wszystkim chcę osiągnąć LD, ale poza kilkoma lekkimi "rozbłyskami" świadomości nie udał mi się tego doznać -pomimo,że sny są wyraziste i klarowne i dobrze je pamiętam,to jakby ktoś mnie zaczarował nie mogę podczas snu uzmysłowić sobie ,że to sen. :( |
|
|
|
15.11.2006 - 13:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A robisz testy rzeczywistości?
|
|
|
|
15.11.2006 - 17:41
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
I czy oprócz RT prowadzisz dziennik snów?? Stosujesz metody na przypominanie sobie snów?? Próbujesz wywoływać WILD?? Bawić się ze swoim umysłem przekonując go , że "to właśnie jest sen"?? Szukasz swoich symboli snu??
Jak widzisz jest wiele ćwiczeń, dzięki którym możesz nauczyć się LD. Pokombinuj :D Pozdrawiam |
|
|
|
15.11.2006 - 20:34
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
i wszystkie one sa wypisane i opisane na wikipedii.
trzeba szukac u zrodla:P |
|
|
|
| SORROW |
15.11.2006 - 21:08
|
|
Guests |
Dzięki za podpowiedzi ; jestem tu nową osobą , ale od razu to forum mi się spodobało .Tu kwitnie życie w przeciwieństwie do innych o podobnej tematyce.
Trochę bawię się w testy rzeczywistości , troszkę też próbuję innych metod. Dziennik snów prowadziłem od lipca do października ,ale nie był za bardzo pomocny ,więc zaprzestałem .Jeżeli macie jakieś własne sprawdzone metody ,to podawajcie ... trzeba się ostro wziąść do roboty, bo czytając Wasze wypowiedzi na temat LD widzę ,że na prawdę warto. Pozdrawiam. |
|
|
|
15.11.2006 - 21:23
|
|
|
Sorrow, co do tego dziennika snów to zacznij prowadzić go ponownie, ponieważ to podstawa doświadczeń związanych ze snami. Dzięki dziennikowi możesz zauważyć bardzo ciekawe rzeczy - znaki snów, czy chociażby to, że twoje sny w jakimś stopniu spełniają się w rzeczywistości. Tak więc jutro wstajesz, stosujesz metodę na przypomnienie snu i zapisujesz go do dziennika :D
A tak przy okazji, masz całkowitą rację, naprawdę warto uczyć się oneironautyki ;) Pozdrawiam |
|
|
|
| SORROW |
16.11.2006 - 21:05
|
|
Guests |
Tak,jak mówisz .Od jutra dalej będę notował.Warto wykorzystać fakt,że sny są "klarowne" i utrwalać je zanim ten stan rzeczy się zmieni.
Fakt,że kto raz zainteresował się tematem może już zawsze w nim siedzieć , ale musi iść do przodu .Bez tego warunku łatwo się poddać. Ja od pewnego czasu próbuję wejść w focus 10 ( oczywiścue " na sucho") żeby z tego miejsca zastartować , ale jakoś nie mogę ... bo albo zasypiam,albo jestem za bardzo pobudzony,żeby uśpić ciało . hm. |
|
|
|
16.11.2006 - 22:28
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Ja proponuj urzywac tez "wspomagaczy" dzwiekowych - produkcje Hemi-Sync'a. Do osiagniecia wlasnie tych stanow, Synchronizacja półkul mysle ze tez pomoze.
pzdr. Lukasz. |
|
|
|
17.11.2006 - 10:51
|
|
|
tej mam podobny problem co ty sorrow... cieawe efekty daje wizualizacja. w ciagu miesiąca niezle juz sobie ja wyćwiczyłem. koncentrując sie tylko na tym by jak najdokladniej odwzorowac detale okolicy nad ktora lece w pewnym momencie lape sie ze gdzies odplywam i ta mysl wszystko psuje :P
|
|
|
|
| SORROW |
20.11.2006 - 10:19
|
|
Guests |
Ice, ja też trochę próbowałem z wizualizacją .Czasem udaje się faktycznie "zobaczyć" realne obrazy. Nie wiem od czego to zależy, chyba od siły koncentracji ,ale faktycznie niekiedy dostaje się niezłe efekty.
|
|
|
|
24.11.2006 - 21:40
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
A tak szczerze to w czym Wam te dzienniki pomagaja ja swoje sny zapamietuje i staram sie nie patrzec w senniki tylko przetłumaczyc je na swoj sposob i dostosowac do swojego swiata ..... moze komus to pomoze mi pomaga i to bardzo:Pp
Pozdrawiam |
|
|
|
24.11.2006 - 22:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Notując sny w dzienniku możesz dostrzec jakieś charakterystyczne rzeczy, sceny lub wydarzenia, które w taki sam lub podobny sposób się powtarzają. Dzięki temu wg mnie możesz odkryć, co twoja podświadomość stara Ci się przekazać, lub też wpaść nawyk robienia RT kiedy znajdziesz się w podanych sytuacjach, co może zaprocentować LD.
|
|
|
|
25.11.2006 - 10:26
|
|
|
Zgadza się SadaM, To są znaki snu ;). A tak oprócz tego to możesz mi wierzyć Błażej, że zapamiętując swoje sny baaardzo wiele ci umyka, jeśli zaczniesz je zapisywać sam to zauważysz. Co więcej analizując sny po jakimś czasie możesz zauważyć, że nawiązywały one do wydarzeń z twojej przyszłości, można wtedy wyciągnąć bardzo ciekawe spostrzeżenia. :D
|
|
|
|
25.11.2006 - 21:56
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ha pamniec mam dobra a jesli nie chcesz zapomniec smu zaraz po przebudzeniu muszisz go szybko powtorzyc w myslach lub opowiedziec komus:pp i to dziala a jesli zinterpretujesz sny i polaczysz je z wydarzeniami z Twojego zycia to rownierz zauwazysz pewnie zaleznosci. dobrze tez jest sny z bliskiej przeszlosci laczyc z niedawnymi wydarzeniami i na przyszlosc zapamietywac dane znaki
Pozdro |
|
|
|
26.11.2006 - 11:09
|
|
|
Z tą pamięcią to nie do końca jest tak, że jak masz dobrą to pamiętasz wszystko. Wspomnienia snów są bardzo delikatne i wystarczy dosłownie chwilka i już umyka ci jakiś szczegół. Tak samo dzieje się kiedy za bardzo naciskasz na siebie, aby przypomnieć sobie jakiś sen.
|
|
|
|
26.11.2006 - 12:57
|
|
|
Gdy zaczynałem prowadzić mój dziennik, to pierwsze wpisy w nim były bardzo krótkie. Często zdarzało się nawet tak, że w ogóle nie pamiętałem snu. Po około 1,5 miesiąca od rozpoczęcia prowadzenia dziennika pamiętam sny i wiele szczegółów takich jak np. rozmowy, twarze ludzi. Ponadto od niedawna zaczynam pamiętać więcej niż jeden sen z danej nocy. Często jest tak, że zapisuje 2 lub 3 sny. To na prawdę pomaga na pamięć, jednak analizując moje sny, nie mogę znaleźć niczego charakterystycznego, co by się powtarzało w taki lub inny sposób w reszcie snów. No cóż, zawsze zostaje RT :)
|
|
|
|
26.11.2006 - 13:24
|
|
|
Ty mozesz niedostrzegac nic, jezeli masz kogos zaufanego komu moglbys dac zeszyt snu do poczytania to mysle ze by znalazła ta osoba jakieś związki. To tak jak z czytaniem i interpretacją wiersza, każdy rozumie go inaczej.
pzdr, Lukasz. |
|
|
|
| SORROW |
30.11.2006 - 00:32
|
|
Guests |
Tak sobie myślę i nie wiem jak to jest...
W moim przypadku występuje pewna dysproporcja w stosunku do opisów pochodzących z książek specjalistów naszej ukochanej branży. Najintensywniejsze , najbardziej bliskie świadomych i najlepiej zapamiętywane sny mam ZAWSZE po upojeniu alkoholowym ,albo przynajmniej jak się na maxa obżeram . Sugier pisze,że ciało przed snem nie może być obciążone jedzeniem (inni zresztą też tak sądzą -nawet forumowicze ) .Ja z kolei jak od godziny powiedzmy 20 nic nie jem ,( co z wielkim trudem przychodzi :( ) to całą noc śpię i rano nic ze snów nie pamiętam ,albo mi się nic nie śni. A tak: w czwartek 6 browarów z kolesiem , wspólne granie na playstation i całą noc sny,sny,sny...piękne ,kolorowe. w sobotę imieniny kuzynki- 0,7 litre wypiłem jak nic i jak tylko zasnąłem ,to całą noc po mieście śmigałem , a rano każdy detal potrafiłem opisać ... W tym momencie małe sprostowanie : nie chcę nikogo namawiać do alkoholizowania się , ale nie wiem ,czy nie wpadnę w nałóg z tego powodu :) Jak to jest z Wami ????????... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |