Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Dwie Rady, dla początkujących
Conchita
post 25.10.2007 - 10:24
Post #1

OBE Maniak 36
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

Chciałabym to wydzielić, jak admin skasuje to trudno, ale pewnie już zniknęło w mroku, więc wolę oddzielnie:

Dwie rady dla początkujących:

1. Wszystko jest jedną całością - żeby poznać siebie trzeba poznawać z różnych perspektyw i nie bać się doświadczać "dziwnych" rzeczy. I zerwać wreszcie z tym materializmem niefizycznym:). Qrcze - większość chce ciałem niefizycznym doświadczać wszystkiego tak jak na ziemi, tak samo materialnie - jedyna różnica - chcą latać, no może ementualnie spotkać NP, poza tym ma być tak samo. Jak coś tylko nie pasuje do kanonu to halun, idź się lecz i w ogóle. Większość więc znajdzie się w OSPUO, gdzie będzie wszystko tak jak na ziemi czyli takie jakie można zaakceptować z możliwością latania. Co więcej w większości przypadków to OSPUO będzie podobne do waszego pokoju - bo tego oczekujecie - wychodzę z ciała w pokoju i ma być mój pokój! No to jest:)

2. Trochę otwartości i zaufania do siebie, swojej wyższej świadomości, a nie jakiś spotkanych pierwszych lepszych istot astralnych od których niektórzy spodziewją się usłyszeć odpowiedzi na wszelkie ważne pytania. Mogą być równie mało świadome, albo nawet mogą chcieć się zabawić kosztem waszej nieświadomości, nie mówiąc już o myślokształtach czyli popularnych atrapach. Niezbyt często można spotkać w niższym astralu istoty/osoby o wyższej świadomości - schodzą zwykle w jakimś celu. Oczywiście tym celem może być pomoc Wam w Waszym rozwoju, ale należy zachować zdrowy rozsądek i dystans.
Profile CardPM
+Quote Post
Pii
post 25.10.2007 - 10:30
Post #2

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 2399

Witaj własnie proboje Osiagnoc OOBE i po piewszej nocy niewychodzi hehe.Ale hy ba jestem blisko czuje juz wibrajce bole głowy i szybkie bicie serca.Mam nadzieje ze sie uwolnie bardzo tego pragne.
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 25.10.2007 - 10:49
Post #3

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Bradzo głęboki relaks+świadomość=łobe.Wiem że to trudne ale nie bać sie w gruncie rzeczy nie ma nic nieprzyjemnego w eksterioryzacji kochani:)Pozatym nic wam tam oprócz was samych nie grozi i dlatego uśmiechajcie sie do siebie częściej.
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 25.10.2007 - 11:04
Post #4

Guests

Dobrze powiedziane Conchita xD

Tylko jest szkopuł w tym wszystkim - zdrowy ziemski rozsądek nie chce uznać za obe czegoś nie podobnego do fizycznego świata, bo się ludziska naczytały różności i jak coś mniej realne niż real w nierealnym astralu, to biorą to za ld, biorą za wyobraźnię, etc

Nikt nie traktuje poważnie zwykłej fantazji, eldeka, czy hipnagogii jako drogę do samorozwoju, czy do astrala, bo ciężko w to uwierzyć, że to takie proste i takie jednocześnie nierealistyczne...

Dlatego pisałem w innym temacie, że wszystko co oddala od obe trzeba olać, bo dopóki ktoś nie obezna podstaw, czyli normalnego obe, to nie zrozumie tak na prawdę możliwości dostępu innymi kanałami...
+Quote Post
lykash
post 25.10.2007 - 12:56
Post #5

Guests

Nie wiem od czego zacząć może wpierw powiem kilka słów o sobie .. Nazywam sie Łukasz pochodze z Lublina i mam lat 17 już od bardzo dawna w swoim życiu szukałem jakiegoś odskoku czegoś co zwykli ludzie nie doświadczają na codzień szukałem, aż znalazłem. Pierwsza była Regresja potem Reinki mialem poważne problemy z określeniem samego siebie oraz swojego istnienia dłuższy czas mialem problemy z niechcianymi bytami z widzeniem istot których nikt nie widział w które nikt nie wierzył do czasu aż znalazłem oobe....
Praktycznie poznałem siebie na nowo dostrzegłem nowe możliwości własnego istnienia dostrzegłem wreszcie coś w czym mógłbym się odnaleźć, zobaczyłem również opisy tych wszystkich ludzi oraz wskazówki jak sie dostać do świata astralnego... Wydało mi się to piękne i prawdziwe poczułem że w końcu znalazłem to czego szukałem.
Dobrze teraz przejdźmy do rzeczy ćwiczenia zacząłem od wczoraj już po pierwszym razie odczułem uderzenie
w tył głowy po czym sparaliżowało mnie trwało do ok minuty. Było to dla mnie niesamowite wrażenie nie z powodu że serce waliło mi jak młot, też nie dla tego że nie czułem ciała ale dla tego że poczułem jakbym nagle zaczął się lekko unosić jakby bujać nad swoim ciałem z jednej strony strasznie sie balem a z drugiej wiedziałem, że nie stanie mi sie nic złego jednak postanowiłem poruszyć palcem u stopy czego teraz bardzo żałuję.. Zaraz potym opentała mnie straszna złość że nie kontynuowałem !
Drugi raz nie był już tak silny jak pierwszy ani cała reszta do tej pory mam do siebie żal, że postanowiłem zaprzestać tak wspaniałe uczucie więc i nie życzę nikomu tego przejść ...
Proszę abyście dali mi jakieś wskazówki może coś robie źle może jestem za mało skupiony nie wiem .. oddałbym wszystko aby wrócić do poprzedniego stanu .. Proszę pomożcie :)
+Quote Post
Conchita
post 25.10.2007 - 13:08
Post #6

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

lykash: spokojnie, nie stresuj się, pierwsze koty za płoty. Następnym razem poczekaj dłużej aż Ci faza utrwali, aż w pełni przełączysz się. Może zamiast ruszać palcem u nogi (co jest szybką metodą na powrót) spróbuj skupić się na elementach poza, na tym co widzisz - podejdź do tego, rozglądnij się, podziałaj z tym:)
Profile CardPM
+Quote Post
lykash
post 25.10.2007 - 13:33
Post #7

Guests

Dziękuje za tak szybką odpowiedź mam jeszcze więc jak byś mógł to napisz do mnie na gg 739680.

Pozdrawiam
+Quote Post
Pii
post 25.10.2007 - 13:50
Post #8

Gość Rodziny
*

wiecie dochodze do tzw drgan i blo głowy serce bardzo szybko ale niepotrafie sie uwolnic .Jakies porady? Nie mam strachu wogole bardzo chce wyjsc i ciagle to powtarzam ze chce ze chce ale nic.
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 25.10.2007 - 14:10
Post #9

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

Pii: musisz wyciszyć umysł i emocje - inaczej nie pójdziesz dalej. Poczujesz te różne efekty i spróbuj podejść do tego w ten sposób: no fajnie, mam wibracje, paraliż, ale to jeszcze nic, poczekam co będzie dalej. I czekaj sobie w wyciszeniu. Jak co chwilę będziesz mentalnie powtarzać, że chcesz wyjść, to możesz mieć trudności z przesunięciem świadomości... Wyluzuj, poczekaj - zaufaj procesowi, MTJowi - powinno się udać, jak nie będziesz przeszkadzać wybuchami emocji i gadaniem w głowie:). Jak zaczniesz coś widzieć albo poczujesz niefizycznie już to kieruj się ku temu - jeśli coś postrzegasz w wibracjach to jest duża szansa, że już jesteś wystarczająco dostrojony i przefazowany:):)
Profile CardPM
+Quote Post
Pii
post 25.10.2007 - 14:15
Post #10

Gość Rodziny
*

dzieki ale wiesz ja czuje w pewnym momencie jakby ktos mi z kaltki serce wyrywał i to strasznie boli.( dzis popołdniu tak miałem ) pozniej sie skupiam ale to opada i nie czuje juz tej jakby siły? mowisze ze nawet po tym mam czekać? Bo u mnie zazwyczaj pare minut trzeba poczekac i dochodze do tego stanu wibracji serce i wcisnietych galek ocznych? ale z czasem to opada wtedy mam dalej sie skupiac i czekać?
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 25.10.2007 - 14:27
Post #11

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

Nigdy w życiu nie miałam takich efektów... Nie sądzę, aby Ci były potrzebne do wyjścia:) Może wypowiedzą się Ci, którzy doświadczyli takich sensacji... To są rzeczy jakieś dodatkowe, nie koncentruj się na tym - być może masz jakieś napięcie w sercu /czakramie serca i koncentrując się wzmagasz je aż do bólu... Poeksperymentuj z rozluźnianiem tego, może pójdziesz dalej - sam zobaczysz. Zawsze możesz do tego przecież wrócić, gdyby Ci to pomagało w czymś.

Mnie tam niczego nie wciska - mam wibracje jak prądzik w ciele, jak woda gazowana. Kiedyś były to odczucia mocniejsze z różnymi wariacjami dźwiękowymi bądź odczuciami szpileczek prądu, neuronów(?), ale jakoś przeszło i nie jest to w ogóle potrzebne.
Profile CardPM
+Quote Post
lykash
post 25.10.2007 - 14:33
Post #12

Guests

Pii ja mam te objawy lekkie drgawki chociarz raczej miejscowe i chwilowe, po przyciagnieciu punktu nad glowe czuje uderzenie w glowe energią potem chwile czuje pierscien ale ta sila zanika coraz bardziej i coraz bardziej az nagle nie czuje ciala w tedy czekam na jakis znak i czekam i czekam... i nic :)
+Quote Post
Pii
post 25.10.2007 - 15:02
Post #13

Gość Rodziny
*

niewiem dlaczego tak mocno reaguje ;) no ale bede sie to starał zniwelować
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 25.10.2007 - 16:36
Post #14

Guests

Pii - raz miałem taką jazdę, że sądziłem, że mnie rozsadzi od środka - serce waliło jak młot pneumatyczny, wszystko wokół szalało, normalnie myślałem, że mi alien z klaty się wyrwie - ale to było raz i kurczę minęło i więcej nie było i żyję - ból sądzę, że wytwarzasz podświadomie, bo uczucie jest realne, więc naturalnie na to reagujesz, spróbuj podejść do tego jako megamocy w tobie, nie w sercu, tylko w tobie, że to się CN rozszerza i walczy o wolność - może pomoże...
+Quote Post
sadhu
post 25.10.2007 - 22:50
Post #15

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2359

Ja np. nie mam problemu z wyciszeniem umysłu i opanowaniem myśli... ale gdy czuję, że zaczynam odpływać... falującym ruchem moja świadomość rozchodzi się w otaczającej mnie przestrzeni... i wtedy boom... 1-2 sekundy i znów jestem w ciele - to emocje... serce wali, naczynia na czole pulsują jak bym dopiero co z siłowni wyszedł... i tak za każdym razem :)... nie powinienem chyba zwracać uwagi na serce, ale za każdym razem reaguję podobnie, serce wali, a mój umysł automatycznie kieruje swoje skupienie na ten fakt i OOBE się kończy, gdy ledwo się zaczyna... Też nie czuję żadnego strachu przed wyjściem, wręcz przeciwnie...
Profile CardPM
+Quote Post
Podróżnik po Astralu
post 25.10.2007 - 23:36
Post #16

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 2384

Już założyłem temat na temat moich problemów z oobe ale może jeszcze kilka rad tutaj usłysze to tak pod koniec wakacji zaczołem próbowac oobe mialem pewne dziwne wrarzenia doznania i pod koniec wakacji sciagnolem sobie 10 kurs oobe probowalem czasem byly dziwne skurcze miesni tak jakby hipnagogi i przestalem po wakacjach cwiczyc poniewasz przytloczyla mnie szkola wkoncu w tym roku mature zdaje i teraz
probowalem jakies 5 dni znowu oobe ale co dziwne dla mnie sie okazalo bardzo szybko zasypialem wczesniej nie mialem takiego problemu przynajmiej takiego duzego i dalej tez chyba mocniej nie moge zebrac mysli moze troche chaotycznie to napisalem bo sie spieszylem ale jak ktos ma jakis pomysl plx pomocy!!
Profile CardPM
+Quote Post
NoPeK
post 25.10.2007 - 23:48
Post #17

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 1220

Lykash kiedys czytalem bylo to dawno bo dlogo tu nie zagladalem praca w wakacje i klasa sportowa robi swoje ale sadze ze to moze byc spowodowane zla koncenracja najlepiej to poprawic przez medytacje przynajmniej przez jakis tydzien z 10 do 15 min przed snem lub proba wejscia przez obee
czytalem o podobnych zdarzeniach wlasnie i zazwyczaj jak pytali ludzie o rade to im odpowiadano ze to najlepszy sposob
Powodzenia ;))
a kolego z postu wyzej wlasnie przeczytalem moze to byc spowodowane wedlog mnie zla koncentracja lub przemeczeniem. Jak i zaduza iloscia nauki<lol>
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 26.10.2007 - 09:18
Post #18

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

lykasz: gdy nie czujesz już ciała, skoncentruj się na czymś niefizycznym, żeby ciało niefizyczne zaczęło działać wyraźniej. W Twoim przypadku może zadziałać chyba metoda z liną - stwórz sobie (wyobraź) niefizyczną linę i powili zacznij się wspinać do góry. Albo inne elementy, które utrwalą fazę.

sadhu: może spróbuj przećwiczyć ten moment na sucho w zwykłej wizualizacji za pomocą przypominania sobie tego stanu. Wiesz - po 10 razie odczucia rozpływania się ciała itp. znudzą Ci się efekty, emocje opadną a później w ćwiczeniach, gdy będziesz zbliżał się już do oobe to ciało zapamięta sobie, że to nic emocjonującego (podświadomość zapamiętuje takie lekcje) i pójdziesz z tym dalej.

CYTAT
medytacje przynajmniej przez jakis tydzien z 10 do 15 min przed snem lub proba wejscia przez obee

swietna metoda, zawsze tak robie, właściwie to już samo w sobie jest metodą na oobe, ale nie przez tydzień,. ale codziennie medytacyjka ok. 20 min.
Profile CardPM
+Quote Post
Mich4l
post 07.11.2007 - 18:17
Post #19

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 2493

Conchita widzę, że wiesz co i jak, może mogłabyś poradzić mi raczej jak osiągnąć wibrację, bo to dość żadko mi się zdaża :( relaksuję się ale wkońcu muszę zmienić pozycję, ponieważ jest mi zwyczajnie bardzo niewygodnie, a kiedy nie zmieniam nie mogę się skupić, bo wszystko mnie boli. :( co robić?
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Przemek1993
post 07.11.2007 - 18:24
Post #20

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1755

Mam dokładnie tak samo zwyjatkiem tego ze wytrzymuje niwygode:D ale wibry nie mam
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 07.11.2007 - 18:26
Post #21

Guests

Powołam się na słowa nawiedzonego Roberta Bruce'a:

Wibracje nie są warunkiem koniecznym do wyjścia z ciała, ale wynikiem rozszerzania się (czy jakoś tak) ciała astralnego.

Nigdy nie wywoływałem specjalnie wibracji i szczerze mówiąc nie wiem jak można tego dokonać - raz mam, raz nie, raz są ogromne, raz cinkie jak rysik od ołówka :)
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic