|
|
![]() ![]() |
18.11.2007 - 20:50
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Czesc, dzisiaj byl moj pierwszy dzien z pracami energiami i wyciszaniem umyslu choc juz kiedys to trenowalem to zaczynam od poczatku...ok ale wracajac do tematu :)
Po skonczeniu cwiczen postanowilem cos zjesc i zrobic herbate i do rzeczy :D Wsypalem cukier do dzbanka i zagotowalem wode i zaczynam zalewac herbate...i w momencie kiedy zaczolem lac naszla mnie mysl ze dzbanek peka pod wplywem temperatury i sie troche odsunąlem od szafki a tu nagle TRZASK dzbanek pekl ale na szczescie nic mi sie nie stalo nie oparzylem sie :) . Dodam ze dzbanek nie byl w zimnym pomieszczeniu ani nie byl wczesniej pod zimna woda zwykla temperatura pokojowa 22 stopnie ( wiem z etaka byla bo siostra kilka minut wczensiej odczytywala z termometru twierdzac ze jest jej goraco ) Czy to zbieg okolicznosci , czy nadzwyczajna sila mysli ktore przyciagnely zdarzenie , a moze cos co przewidzialem kilak sekund wczensiej ... Bardzo mnie to zdazenie rozbudzilo a zarazem zastanowilo i zaciekawilo A co wy o tym sadzicie :) mieliscie podobne zdarzenia, mi si epierwszy raz zdazylo to tak szybko, wczesniej przepowiadalem dokladny dzien albo okres wktoryms sie cos wydazy ale to bylo cos nieokreslonego cos co zmieni jakis tok wydarzen w moim zyciu i sie sprawdzalo a teraz TEN DZBANEK :) Pozdrawiam |
|
|
|
18.11.2007 - 21:59
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Widzisz, takie znaki dostajemy od pracownikow z Centrum planowania, gdzie wszystkie nasze mazenia sa ukladane w naszym zyciu. Jesli ma cos zlego sie wydazyc w naszym zyciu, to jesli bedziemy otwarci na rozne sygnaly to uda mozemy uniknac tragedii. Tak to w skrucie wyglada.
To jest wersja Moena, do ktorej ja sie przychylam bo niedawno bylem w focusie 15 by zmienic troche swoje zycie, wszystko idzie jak powinno :) |
|
|
|
19.11.2007 - 00:27
|
|
|
Hmm, prędzej wczułeś, że coś takiego może się stać, nazwij to intuicją lub przeczuciem. Czasami tak bywa, że dzbanki, szklanki czy kubki pękają pod wpływem wysokiej temperatury. Doszukiwanie się sił nadprzyrodzonych w tym przypadku jest śmieszne :P
|
|
|
|
| plantator |
19.11.2007 - 01:01
|
|
Guests |
Śmieszne, czy nie śmieszne - intuicja jest również czasami zadziwiającym darem i przeczucie również (choć to chyba jest tożsame?), czy to informacja z jakiegoś centrum, nie wiem - centrum, właściwie co do tych miejsc, to nie mogę polemizować, bo można je wykreować również w ld i czerpać z nich garściami - kto np. nigdy nie był w pokoju dobrych pomysłów, to niech sobie sam zrobi i czerpie z niego ile się da, bo to działa :) Natomiast sam w gruncie rzeczy miewam przeczucie wyprzedzające, ale bliżej nie określone, bez wizji, etc i dzięki temu już nie raz wychodziłem z jakiegoś lokalu jakieś 3 minuty przed "sprzeczką" która ten pub równała z ziemią :) Raz nawet miałem coś takiego, że chciałem kupić piwo, ale coś mnie tknęło (a atmosfera była przyjazna) i zamiast tego kupiłem sobie fajki i pożegnałem z wiarą. W momencie, gdy skręcałem po kilku sekundach za róg usłyszałem łomot - wychylam się i zobaczyłem ławę wylatującą przez okno :D
Dziwne to, ale niewątpliwie pewien rodzaj przeczucia istnieje, nie mam wyjątkowo na to bliżej sprecyzowanej fizycznej teorii - chociaż pewne zakłócenia w czasie możnaby przyjąć :) --edit-- z tego forum też wiedziałem kiedy zwiać xD dokładnie chwilę potem zaczęły się jazdy :) |
|
|
|
19.11.2007 - 17:55
|
|
|
Śmieszne, czy nie śmieszne - intuicja jest również czasami zadziwiającym darem i przeczucie również (choć to chyba jest tożsame?), czy to informacja z jakiegoś centrum, nie wiem - centrum, właściwie co do tych miejsc, to nie mogę polemizować, bo można je wykreować również w ld i czerpać z nich garściami - kto np. nigdy nie był w pokoju dobrych pomysłów, to niech sobie sam zrobi i czerpie z niego ile się da, bo to działa :) Natomiast sam w gruncie rzeczy miewam przeczucie wyprzedzające, ale bliżej nie określone, bez wizji, etc i dzięki temu już nie raz wychodziłem z jakiegoś lokalu jakieś 3 minuty przed "sprzeczką" która ten pub równała z ziemią :) Raz nawet miałem coś takiego, że chciałem kupić piwo, ale coś mnie tknęło (a atmosfera była przyjazna) i zamiast tego kupiłem sobie fajki i pożegnałem z wiarą. W momencie, gdy skręcałem po kilku sekundach za róg usłyszałem łomot - wychylam się i zobaczyłem ławę wylatującą przez okno :D Dziwne to, ale niewątpliwie pewien rodzaj przeczucia istnieje, nie mam wyjątkowo na to bliżej sprecyzowanej fizycznej teorii - chociaż pewne zakłócenia w czasie możnaby przyjąć :) --edit-- z tego forum też wiedziałem kiedy zwiać xD dokładnie chwilę potem zaczęły się jazdy :) Jednak w podruzach mentalnych dostaje potwierdzenie autentycznosci ze taka rozmowa sie odbyla (daja mi czesto namiary o ktorych nigdy nie wiedzialem). A czy mozesz to dostac podczas ld?? i od kogo?? |
|
|
|
19.11.2007 - 23:09
|
|
|
Ja nigdy nie prowadziłem tego typu ćwiczeń, a podobne "sygnały" też dostaję. Albo z kilkudniowym/miesięcznym/rocznym wyprzedzeniem wiem, co sie wydarzy, albo takie przypadkowe rzeczy typu DZBANEK, które można nazwać zwykłym fartem, ale mi się jednak zdarzają dosyć często.
|
|
|
|
20.11.2007 - 22:35
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja często mam coś podobnego podczas 'płytkiego' snu:
Gdy ktoś strzaska szklankę (i ja to usłyszę, ale się nie zbudzę), mam taki sen, że dźwięk trzaskanego szkła idealnie do niego pasuje w czasie... Jestem pewny, że każdy z nas ma możliwość przewidywania bliskiej przyszłości (np. tak aby nasz mózg mógł "wygenerować" nam sen pasujący do teraźniejszości i przyszłości). Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :) |
|
|
|
21.11.2007 - 21:34
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja też tak mam. Zawsze jak śnie i coś się wydarzy w realu, to mój sen się idealnie dopasowywuje ( chociaż nie zawsze). Ostatnio miałem przypadek, że chce zapalić światło nacskam przycisk, coś mi mówi " nie naciskaj " a ja to ignoruje, naciskam i korki poszły. A nie robiłem raczej jakiś doświadczeń z energią. Generalnie się skupiłem na LD i na OOBE.
|
|
|
|
22.11.2007 - 17:36
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja też mam czasem takie sygnały. Zauważam je o ile ich po prostu nie ignoruję. Jest to zawsze coś takiego co tylko przez moment przechodzi przez myśl i zaraz ucieka dlatego łatwo to zignorować. Nie zdarzy się to o czym myślisz długi czas ale to o czym tylko sygnał przyjmujesz. Myślę że każdy człowiek otrzymuje takie sygnały ale nie każdy je zauważa.
|
|
|
|
22.11.2007 - 20:41
|
|
|
Ja często mam coś podobnego podczas 'płytkiego' snu: Gdy ktoś strzaska szklankę (i ja to usłyszę, ale się nie zbudzę), mam taki sen, że dźwięk trzaskanego szkła idealnie do niego pasuje w czasie... Jestem pewny, że każdy z nas ma możliwość przewidywania bliskiej przyszłości (np. tak aby nasz mózg mógł "wygenerować" nam sen pasujący do teraźniejszości i przyszłości). Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi :) Dokładnie. Też to mam i myślę, że poniekąd można to zunać za dowód, że przyszłośc można w pewnym stopniu przewidywać. Ja też mam czasem takie sygnały. Zauważam je o ile ich po prostu nie ignoruję. Jest to zawsze coś takiego co tylko przez moment przechodzi przez myśl i zaraz ucieka dlatego łatwo to zignorować. Nie zdarzy się to o czym myślisz długi czas ale to o czym tylko sygnał przyjmujesz. Myślę że każdy człowiek otrzymuje takie sygnały ale nie każdy je zauważa. u mnie to wygląda trochę inaczej. Myśl o pewnej rzeczy staje sie natarczywa. I im bliżej danego zdarzenia, tym częściej o nim myślę. Oczywiście nie wszystko o czym intensywnie myślę sie zdarza w rzeczywistości, zwykle pojawia sie takie uczucie, jakby ktoś mówił: tak, to właśnie się zdarzy. I nie uciekniesz przed tym. |
|
|
|
25.11.2007 - 21:59
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja osobiście zauważyłam taką prawidłowość że to co się spełnia w myślach, marzeniach, wyobraźni, to nie zdarzy się w rzeczywistości. Zawsze jak nie chcę żeby coś się zdarzyło, to wyobrażam sobie dokładnie tą sytuację ze szczegółami i wtedy ona nigdy się nie spełnia :) Czasami wyobrażam sobie różne wersje tego samego zdarzenia żeby nie było tak że spełni się to tyle że w innej "postaci" :) To naprawdę działa, no o ile coś nie jest pewne. To się sprawdza jeśli się czegoś obawiam a zazwyczaj nie sprawdza się kiedy jestem pewna że coś się zdarzy. Z tego powodu nie lubię sobie wyobrażać siebie w różnych sytuacjach bo czasem czegoś chcę a wyobrażenie o tym wszystko psuje. Kiedy na przykład myślę sobie sto razy co komuś powiem jak zobaczę, to potem wcale nie mówię tego co zaplanowałam albo ktoś reaguje inaczej niż to sobie wyobrażałam :)
Za to kiedy jestem bliska jakiegoś zdarzenia to często otrzymuję sygnał że tak właśnie będzie. Zawsze w szkole kiedy babka ma kogoś zapytać to chwilę przed tym zanim powie że chce spytać mnie, ja już o tym wiem. Nie wiem jak to wytłumaczyć. To po prostu taki sygnał. Wtedy próbuję na siłę odepchnąć tą myśl od siebie ale się nie da i się sprawdza. |
|
|
|
28.11.2007 - 21:26
|
|
|
centrum zrobiło mnie w jajo !!!!!
Przed chwila wróciłem do domku bogatszy o nowe doświadczenie, 5 punktów karnych i 200 złotowy mandat :-) Wracałem właśnie do domu najkrótsza z możliwych dróg, gdy naszła mnie ochota na spacer po Ostrowie Tumskim ( Wrocław, Katedra i tym podobne ). Musiałbym nadłożyć kawałeczek żeby tam dojechać i początkowo zignorowałem ten sygnał. Miałem jednak wrażenie ze ominie mnie coś ciekawego jeżeli tam nie pojadę, to było bardzo silne przeczucie graniczące z pewnoscią. Oto jestem, przedemną pięknie oświetlona katedra, klimatyczne uliczki. Zagapiłem się...zauważyłem ze przejechałem zakaz wjazdu ( nie dotyczy dorożek i pojazdów upoważnionych :-) właśnie mam zamiar zawrócić gdy spod ziemi wyrasta piękny radiowóz Policja w tym miejscu i o tej porze ? ... to graniczy wręcz z cudem ! Fakt ze policjantka była naprawdę świetna blondynką, ale musiałem sie zadowolić jedynie mandatem...resztę znacie. ???!!!! Co to miało być !!!!!! |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |