|
|
![]() ![]() |
24.12.2006 - 00:12
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Znacie na pewno to uczucie, gdy się zagapicie na coś i odpływacie myślami. Czy ludzie, którzy bardzo często 'łapią zwiechę' (jak to się mówi), nie osiągają czasem łatwiej oobe? Znam osoby, co codziennie mogą po pięć razy 'zwieszać się', a ja sam mam problemy ze skupieniem się na jednej, konkretnej rzeczy, myśli... Jaka według was jest wtedy szansa na osiągnięcie oobe? I najważniejsze... czy nie prościej mają takie osoby?
|
|
|
|
24.12.2006 - 11:15
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No skoro ty też masz takie "zawiechy" to możesz po części sam odpowiedzieć sobie na to pytanie. Czy łatwo ci się osiąga oobe? Osobiście myślę, że nie ponieważ aby wyjść trzeba się dosyć mocno na tym koncentrować. Jeśli myśli ci odpływają to idziesz spać.
|
|
|
|
25.12.2006 - 15:51
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
SadaM ma racje. Taka 'zwiecha' oznacza, że ktoś nie może skoncentrować się na danej rzeczy, ale właśnie odpływa w świat myśli. Jak wiadomo w czasie OOBE musimy starać się nie myśleć o niczym, a właśnie silnie skoncentrować sie na samym wyjściu.
|
|
|
|
10.02.2007 - 15:55
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Guests Notatnik |
Nie mają łatwiej według mnie to znaczy ze sa zdekoncentrowani i niemoga sie skupic na jednej rzeczy
|
|
|
|
10.02.2007 - 21:23
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ja mam często zawiechy i własnie dzisiaj tak sobie pomyślałem zę jak się zawiesze to gapię się na coś i nie mysle kompletnie o niczym- nawet nie wiem czym jest obiekt na który się patrze dopóki nie orzytomnieję.Raz się tak w autobisie zawiesiłem sam nie wiem na jaki czas ale jak się przebudziłem to sie okazało że się gapię na jakąs babke która juz była koloru dojżałego buraka:P
|
|
|
|
10.02.2007 - 22:42
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ja mam czesto zwiechy ale nie tak ze nie mysle o niczym tylko mysle o byle czym :). a u mnie obe nie zalezy od koncentracji i potrafie wychodzic i jednoczesnie myslec o d*** maryni :). ale to chyba nie ma nic wspolnego ze zwiechami :).
|
|
|
|
11.02.2007 - 01:49
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No cóż by tu powiedzieć. No ja tam sie czesto zawieszam, czesto jak to zauważe to nie pamietam o czym przed chwilą myślałem, tak wiec nie wiem czy w czasie takich zawiasów odpływają daleko myślami czy nie myśla w ogole... Również zastanawiałem sie na wpływ takich zawiasów na oobe. Narazie do tego nie doszedłem, ale za to w czasie takich zawiasów (po ocknieciu sie nie odrywając wzroku od punktu na ktory sie patrze) łatwo zaobserwować aure ;) Przynajmniej jak dla mnie.
|
|
|
|
11.02.2007 - 03:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ja czesto mam takie zwiechy, a jak dotąd nie osiągnąłem oobe. Zwiechy są zupełnie spontaniczne, przecież nie potrafię ich osiągnąć, kiedy chcę! Tak na co dzień to ciężko mi się skupić na jednej rzeczy, nie mówiąc już o nie skupianiu się na niczym...
Może zwiecha to taki odpoczynek mózgu, który już ma dosyć myślenia i się buntuje? :P |
|
|
|
11.02.2007 - 12:41
|
|
|
Ja mam często takie zawiechy. Gadam z ludzmi, nagle zamyślam sie i trace kontakt z rzeczywistoscią. Skupiam sie na myśli, a nie na otoczeniu... Wydaje mi się, że dzięki temu o wiele łatwiej jest osiągnąć OBE w moim przypadku samo sie osiąga (ale nigdy nie na zawołanie a raczej z zaskoczenia).
|
|
|
|
11.02.2007 - 14:14
|
|
|
a czy taka zwiecha nie jest cześciąwym dostrojeniem do świata astralnego?
|
|
|
|
11.02.2007 - 14:17
|
|
|
Taka "zwiecha" to po prostu efekt zmian naszych fal mózgowych. Kiedy odpływamy w taki stan nasze fale potrafią zmniejszyć się nawet do stanu alfa.
|
|
|
|
11.02.2007 - 14:23
|
|
|
|
|
|
|
11.02.2007 - 14:29
|
|
|
Do wyjścia z ciała nie wystarczy stan alfa, a stanu theta raczej w taki sposób nie doświadczysz. Tak więc wątpię, żeby tak w gazetach pisali, chyba, że w pewnej gazecie na "F..." :P
|
|
|
|
11.02.2007 - 14:36
|
|
|
Do wyjścia z ciała nie wystarczy stan alfa, a stanu theta raczej w taki sposób nie doświadczysz. Tak więc wątpię, żeby tak w gazetach pisali, chyba, że w pewnej gazecie na "F..." :P Tak,tak ten stan jest cięzko utrzymać przez dłuższy czas ,byle odgłos i wracasz na ziemie, wiem po sobie, potrafie kogos o coś zapytać i w tym samym czasie odpłynąć. |
|
|
|
11.02.2007 - 20:08
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Heh no nie wiem czy mnie taki byle dźwięk przywróci na ziemie ;p
Te "zwiechy" to mogą być np. skutki uboczne palenia marichuany, wytwarza sie dziura mózgowa, więc występują objawy jak np. właśnie zaburzenia koncentracji, krótsza pamięć. Lecz niektórzy mogą mieć od tak poprostu zawiasy. W czasie takich "zawiasów" myśli się o wszystkim albo o niczym, pamiętam, że raz ok. 5 min myślałem nad znaczeniem słowa "łyżka"- "dlaczego ona sie właśnie tak nazywa... czemu nie nabieraczka..." i tak mogłem dłuuugo. A czasami gdy złape "zawias" wpatruje się w jeden punkt: tylko ja i on i poprostu go widze, a on jest taki sam cały czas...(dziwne?) aż do momętu kiedy ktoś mnie szturchnie, albo sam sie ockne. Miałem również przypadek gdy do głowy napływało mi dużo myśli w czasie zawieszenia :D a gdy powróciłem do rzeczywistości to nie miałem zielonego pojęcia o czym myślałem... także nie wydaje mi się żeby "Ci co mają zawiasy" mieli łatwejszą sytuację, chodźby z koncentracją, a co dopiero w osiągnięciu obe. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |