oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> OOBE
wysoczanin
post 01.12.2006 - 13:18
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Elo mam pytanie do was;] Mianowicie kumpel mi odradza wogole wychodzic z ciala bo mowi ze pozniej sie widzie(tzn on mowie ze widzie) rozne pajaki, weze i inne zwierzeta lub potwroki albo slyszy sie glosy w trakcie dnia albo w nocy gdy spisz:/ Jest to mozliwe?? Bo przegladajac forum i inne stronki nigdzie sie z taka opinia nie spotkalem.
Go to the top of the page

+Quote Post
ozzy
post 01.12.2006 - 14:11
Post #2

Częsty Gość Rodziny
**

pewnie mu chodziło o tzw trzecie oko. to co opowiada kumpel jest jak najbardziej możliwe (chyba najlepiej wie o tym Songo), ale zdaje mi się że to występuje dopiero w jakimś stopniu zaawansowania. chyba że mamy pewne predyspozycje do korzystania z tzw trzeciego oka...

podejrzewam że wyjście z ciała kilka a nawet kilkanaście razy nie powinno wywołać takich skutków...

+Quote Post
wysoczanin
post 01.12.2006 - 14:18
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**

No on juz mowil ze wieku 4 lat widzial pajaki i weze ktorych nie bylo:/ i mi odradza oobe, co wy o tym sadzicie??

+Quote Post
Lukasz
post 01.12.2006 - 15:02
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Mysle ze to bzdura, owszem istnieje cos takiego jak 3 oko ale nie za takie rzeczy ono odpowiada. Czy kolega ma fobie? Mysle ze to wlasnie od tego zalezy co widzi, bo "twoj strach jest najwierniejszym twoim wrogiem..." OOBE na tym poziomie jeszcze nikogo nie zranilo (sam Monroe prowadzil przez wiele-dziesiąt lat takie praktyki i nie spowodawy one ZADNYCH zmian psychicznych u niego - także fizycznych). Obrazy mogą występować, ale tylko podczas wchodzenia i w trakcie transu - są to hipnagogi mogą też występować w postaci dźwięków.

pzdr,
Lukasz

+Quote Post
wysoczanin
post 01.12.2006 - 15:22
Post #5

Częsty Gość Rodziny
**

Czyli nie ma sie czego obawiac?? No bo on tlumaczy ze to jakby zlewaly mu sie dwa swiaty materialny i astralny(tzn ja to tak rozumiem) Mowi ze nieraz w nocy krzyki slyszy albo tak jak pisalem pajki i weze(wydawalo mi sie to malowiarygodne gdyz przegladajac fora nigdzie sie z takimi wypowiedziami nie spotkalem)Czyli raczej czegos takiego nie bede doswiadczal w dzien?;p

Kolejne pytanie dotyczy juz samej proby wyjscia poza cialo. Mianowicie jak ide spac sie o 2 w nocy albo 3 i sie relaksuje i stosuje technike przemieszczajacego sie punktu po pokoju to zaczynaja mi rece dretwiec tzn staja sie ciezkie i jakby odretwiale. Pozniej cale cialo i nie wiem co dalej robic moze jakies wskazowki mi udzielicie?? BTW przy pomoce BWG mialem juz kilka razy wibracje ale im bardziej staralem sie je wzmocnic to efekt byl odwrotny:/

Dzieki za odpowiedzi z gory;] i przepraszam ze literowki i ortograficzne bledy:/

+Quote Post
mavej
post 01.12.2006 - 15:30
Post #6

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

@wysoczanin jeśli jesteś zainteresowany OBE to poczytaj o tym a jak bedziesz miał jakieś wątpliwości to pytaj na forum, napewno bardziej Ci to rozjaśni zjawisko którym jest OBE niż rozmowa z twoim kolegą (z całym szacunkiem dla niego) u góry masz linki do porad, tam też znajdują sie e-booki warto poczytać
Pozdrawiam

+Quote Post
wysoczanin
post 01.12.2006 - 15:38
Post #7

Częsty Gość Rodziny
**

No juz czytalem all poradniki co sa na gorze;] Biore sie dzisiaj za Traktak o Projekcji Astralnej;] Tzn to jest moj znajomy;p Moze sie ktos odniesie do mojej porpzedniej wypowiedzi odnosnie tego dretwienia albo poda jakies dobre linki ktore pomoga poczatkujacemu;] Z góry thx;]

Edycja Jeszcze mowi ze oobe dla normalnych ludzi jest niepotrzebne(normalni tego nie praktukuja);p

Ten post edytował wysoczanin 01.12.2006 - 16:00

+Quote Post
Lukasz
post 01.12.2006 - 17:42
Post #8

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

A co rozumiesz przez slowa "normalni... ludzie"?

CYTAT
BTW przy pomoce BWG mialem juz kilka razy wibracje ale im bardziej staralem sie je wzmocnic to efekt byl odwrotny:/

Jeżeli masz juz wibracje, nie mozesz ich kontrolowac, musisz je jedynie biernie obserwowac bo efekt bedzie taki jak napisales.

CYTAT
Mianowicie jak ide spac sie o 2 w nocy albo 3 i sie relaksuje i stosuje technike przemieszczajacego sie punktu po pokoju to zaczynaja mi rece dretwiec tzn staja sie ciezkie i jakby odretwiale

proponuje chodzic wczesniej chodzic spac, bo twoj mozg jest juz wtedy "wyczerpany" a z taka iloscia energi nie uda ci sie eksterioryzacja (jezeli to nie mozliwe to polecam metode 4+1 i kombinacje).

Gdy twoje cialo bedzie maksymalnie rozluznione i dostatecznie uspane (bedziesz czół jakby paraliz ciala) to naczy ze jestes w fazie alfa. Gdy to osiagniesz staraj sie wywolac wibracje (ale tylko wywolac - poprzednia wypowiedz) mozesz uzyc odliczania 100-0 + afirmacja "Jezeli odlicze do 0 osiągne z łatwościa OOBE" i "z kazdym oddechem staje sie lzejszy"

btw. Mysle ze inne strony nie sa potrzebne, tu sa zawarte WSZYSTKIE informacje teoretyczne ktore pomoga ci w osiagnieciu oobe, a takze relacje praktyczne - notatniki.

pzdr.
Lukasz.

+Quote Post
wysoczanin
post 01.12.2006 - 19:31
Post #9

Częsty Gość Rodziny
**

Wielkie dzieki Lukasz;] Dzisiaj mam zamiar przeczytac traktat i o medytacji troche wiedzy przyswoic a w nocy bede probowal opuscic cialo;] Zycze sobie powodzenia;p Jeszcze raz thx jak bede mial jakies watpliwosci to uderze do was o rade;]

+Quote Post
OOOOOOO
post 30.12.2007 - 18:11
Post #10

Guests

CYTAT(wysoczanin @ 01.12.2006 - 13:18) *
Elo mam pytanie do was;] Mianowicie kumpel mi odradza wogole wychodzic z ciala bo mowi ze pozniej sie widzie(tzn on mowie ze widzie) rozne pajaki, weze i inne zwierzeta lub potwroki albo slyszy sie glosy w trakcie dnia albo w nocy gdy spisz:/ Jest to mozliwe?? Bo przegladajac forum i inne stronki nigdzie sie z taka opinia nie spotkalem.

NIE,
Nie widzi się pająków, poczwarków, larw, smoków nawet po kilku latach intensywnego ćwiczenia OBE. No chyba że przy okazji nadużywa się alkoholu, lub narkotyków i staczasz swój stan świadomości do stanu delirium-tremens. Głosy we śnie w którym masz świadomość, a jakże i to bardzo często, ale to już inna sprawa, gdyż wówczas jesteś w innym stanie świadomości i jest to najbardziej zrozumiałe, ba! przez oneironautów pożądane. Jednak będąc w ciele, czyli przy zmysłach fizycznych jesteś całym sobą w realu i nie masz halun.
OOOOOOO

http://www.obemaniak.pl

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park