|
|
![]() ![]() |
12.12.2007 - 14:52
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Uważam że pojęcie boga powinno zostać zniszczone ponieważ wiaze sie z niewolnictwem oraz zaprzeczaniem ospowiedzialności.Jest całkowicie sztuczne i niepotrzebne w egzystencji ba utrudnia ja znacznie.Uważam również ze pojęcie boga jeżeli pozwolimu mu egzystowac TYLKO w swoim umyśle gdzie tak naprawde całe jego istnienie zaczyna sie i konczy tylko w naszych głowach, rodzi agresje,regres intelektu monotonię strach i kontrolę przez to jest chorobą cywilizacyjną masowym zabójcą dusz.BOG TO TYLKO SLOWO TO WY DECYDUJECIE CZYM JEST ROBIAC Z NIEGO SWOJEGO PANA SAMI OKRESLACIE SIEBIE JAKO NIEWOLNIKÓW.Demiurg istnieje ale jest niepojety a nasza wiara w niego jest mu tak potrzebna jak widły w instytucie nasa.
NIE MA BOGA POZA CZŁOWIEKIEM |
|
|
|
13.12.2007 - 00:11
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Tutaj brakuje jeszcze jednej możliwości. Mocą miłości, która wypełnia i przenika wszystko i czego jesteśmy częścią... jesteśmy częścią Boga według mnie:) i jesteśmy zdolni do tego co on, czyli do bezgranicznej miłości:). Bóg to nie osoba ponad nami - nie jestesmy jego niewolnikami. Jesteśmy jego częścią:). To jest moje skromne zdanie:)
|
|
|
|
13.12.2007 - 00:33
|
|
|
Nie czuje żebym by czescia czegos poza ludzmi.Pewnego dnia zdacie sobie sprawe że jesteście mną.
|
|
|
|
13.12.2007 - 00:48
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
|
|
|
|
13.12.2007 - 00:54
|
|
|
Jesteśmy jednością z chwilową amnezją w postaci poczucia odrębności.
|
|
|
|
| Artur_flyer |
13.12.2007 - 03:56
|
|
Guests |
Dokładnie tak jest.
Istnieje tylko jeden z nas |
|
|
|
13.12.2007 - 16:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
dziękuę wszystkim za głosy i opinie i proszę o jeszcze... no, ciekawe wyniki już się rysują :) i jak widzę większość ma takie odczucia jak i ja. Pozdrówki!
|
|
|
|
13.12.2007 - 18:17
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wybralem odpowiedz:
"siłą/energią nie posiadającą świadomości (Zen)" Ale czy To nadal mozna nazwac Bogiem? Wg. mnie Bog osobowy (posiadajacy charakter, uczucia, emocje, mysli itd.) prawie napewno nie istnieje. Ale to takiego Boga wiekszosc ma na mysli. Sila/energia to sila/energia, a Bog to Bog :) Swoja droga sadze, ze zastanawianie sie nad istnieniem i wygladem Boga troche mija sie z celem bo to sa nadal tylko nasze wyobrazenia. Bog moze wygladac... byc czyms zupelnie innym. Albo wcale go nie byc. Sam nie wiem... w sumie troche agnostykiem jestem. A w ogole to uwazam, ze zastanawianie sie nad tym, czy istnieje Bog nie jest najwazniejsze ani nawet wazne dla czlowieka. Sadze, ze czlowiek powinien zyc tak jakby Boga nie bylo i wtedy bedzie najlepiej. Zadnego sadu ostatecznego, zadnego piekla czy strachu. Tylko nasze doswiadczenia i rozwoj. Wierze oczywiscie w istnienie zycia po zyciu ale nie mieszam do tego Boga. Moze to sie troche dziwne wydaje, bo jak moga istniec duchy, zycie po zyciu itd. bez Boga? A ja sie pytam: skoro istnieje ten swiat (fizyczny) i mozna zanegowac istnienie Boga, to czemu swiat duchowy nie moglby istniec bez Boga? Po prostu jest i tyle. Sw. Tomasz znany jest ze swych "dowodow" na istnienie Boga. Ale tak naprawde nie ma i prawdopodobnie nie bedzie niezbitego dowodu. Twierdzi on np. ze skoro wszystko ma swoja przyczyne (z czegos powstalo), to pierwsza przyczyna musi byc Bog, ktory to wszystko poruszyl. Ale tutaj oczywiscie pojawia sie pytanie: Kto stworzyl Boga? No tak... "Bog istnial od zawsze". Skoro wiec przyjmujemy, ze cos moze istniec od zawsze (Bog), to czemu nie mozna przyjac ze Wszechswiat istnial od zawsze? |
|
|
|
14.12.2007 - 02:39
|
|
|
CYTAT Kto stworzyl Boga? No tak... "Bog istnial od zawsze". Skoro wiec przyjmujemy, ze cos moze istniec od zawsze (Bog), to czemu nie mozna przyjac ze Wszechswiat istnial od zawsze? Cały wszechświat jest dla nas zagadką, nie mówiąc o czasie, a te pytanie to już w ogóle :P Wg. mnie jeżeli Bóg istnieje to nie jest on komputerem, botem :D Trudno nam dowieść istnienie Boga zakładając że dał On nam wolną wolę i w nic nie ingeruje i nic nam nie narzuca. |
|
|
|
| Artur_flyer |
16.12.2007 - 23:40
|
|
Guests |
Dzieci zaczynają w końcu myśleć, że Bóg jest kręgowcem w gazowym stanie skupienia.
-Albert Einstein Dobre nie? :) |
|
|
|
17.12.2007 - 00:28
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
czyli można powiedzieć:
Ktoś puścił bąka, nazwał go człowiekiem i teraz nie chce się przyznać. :) |
|
|
|
| Artur_flyer |
17.12.2007 - 13:15
|
|
Guests |
http://pl.youtube.com/watch?v=EInoXPYtpz8
Neale rządzi, od 3 minuty robi się nawet śmiesznie hehehe Dowcipniś z niego hehehe |
|
|
|
17.12.2007 - 14:19
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Bóg ma bardzo ubogie słownictwo...
... ciągle mówi: TAK :) |
|
|
|
18.12.2007 - 16:21
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Uważam że pojęcie boga powinno zostać zniszczone ponieważ wiaze sie z niewolnictwem oraz zaprzeczaniem ospowiedzialności.Jest całkowicie sztuczne i niepotrzebne w egzystencji ba utrudnia ja znacznie.Uważam również ze pojęcie boga jeżeli pozwolimu mu egzystowac TYLKO w swoim umyśle gdzie tak naprawde całe jego istnienie zaczyna sie i konczy tylko w naszych głowach, rodzi agresje,regres intelektu monotonię strach i kontrolę przez to jest chorobą cywilizacyjną masowym zabójcą dusz.BOG TO TYLKO SLOWO TO WY DECYDUJECIE CZYM JEST ROBIAC Z NIEGO SWOJEGO PANA SAMI OKRESLACIE SIEBIE JAKO NIEWOLNIKÓW.Demiurg istnieje ale jest niepojety a nasza wiara w niego jest mu tak potrzebna jak widły w instytucie nasa. to skąd sie wziąłeś ? sam siebie stworzyłeś ?? LOL |
|
|
|
| Artur_flyer |
18.12.2007 - 17:22
|
|
Guests |
Dragonku, źle zrozumiałeś Twista.
Przeczytaj jeszcze raz jego wypowiedź...... A ja wrzucę taki oto cytat z książki Daniela Ostoi Delektuj się Dragon Kim właściwie jesteś? Czy możesz powiedzieć skąd się wziąłeś? Nie, nie dziś i nie teraz, może kiedyś w przyszłości porozmawiamy o tym szerzej, dziś ludzie nie zrozumieliby nic, padłoby kilka słów i określeń, które dla większości, dalekiej od możliwości dotarcia do ich wewnętrznego sensu, byłyby bez znaczenia. A to, jak mówiłem wcześniej, znaczenie jest ważne, nie słowa. Zanadto lubicie bawić się słowami i nie potraficie wznieść się duchowo ponad nie. Innym wystarczy szepnąć słowo "Bóg", a już bujają w obłokach ekstazy miłości tuż obok Mnie. To jest pojmowanie znaczenia w lot. Wolę rozmawiać z tobą o rzeczach praktycznych i bliskich waszemu doświadczeniu, tak abyście mogli skorzystać z Moich wskazówek, a stronię od tematów, które poddacie tylko obróbce umysłowej i na tym zakończycie. Teoria blednie wobec praktyki. |
|
|
|
18.12.2007 - 17:44
|
|
|
Z plemniczka i jajeczka,miałeś już o tym w szkole?:)
|
|
|
|
18.12.2007 - 20:53
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
fajnie że z plemniczka i jajeczka ale człowieka nie było od zawsze i skądś musiał się wziąść ten pierwszy człowiek.... 0_o
|
|
|
|
19.12.2007 - 01:14
|
|
|
Kiedyś księża wmawiali wiernym że piekło to miejsce no powiedzmy tortur.No wiecie "Będziesz sie smażył w piekle" itp.
Współcześnie tłumaczą że piekło jest stanem potępionych aniołów i zmarłych ludzi, na zawsze pozbawionych daru oglądania Boga, dręczonych cierpieniami fizycznymi i wyrzutami sumienia. No więc idę tym tropem. I co? Doszedłem do wniosku że właśnie jestem w piekle :( -Mówię do Niego ale ON nigdy nie odpowiada:( -Cierpi fizycznie ( choroby,upały,mrozy,itp) :( -Wyrzuty sumienia też nie są mi obce :( WSZYSTKO sie zgadza:( No i d**a zbita:( Dostałem dożywocie bez prawa do odwołania:( No ale nie do końca :) Bo jest jeszcze OOBE czyli "wyjście" a raczej sposób na ucieczkę z piekła potępionych dusz. W końcu co by nie mówić o oobe to służy ono głównie w doskonaleniu naszej osobowości.Co nam/mi daje oobe. 1.Słynna afirmacja Roberta Monroe "Jestem czymś więcej niż ciałem fizycznym. Ponieważ jestem czymś więcej niż materią fizyczną..." To zdanie sprawiło że moje życie i sposób myślenia zdecydowanie sie zmienił.Materialne rzeczy nie są już dla mnie takie istotne ( po śmierci itak telewizji HD nie będe oglądał:) ) Za to praca nad sobą w byciu lepszy człowiekiem mi sie opłaci bo tego NIGDY niestrace. 2.Doznania w poza. Są nie do opisania.Wielokrotnie mocniejsze niż w ŚF. Po prostu mnie wypełniają. 3.Obszar i możliwości w poza.Tu by można pisać godzinami :) A może i nie :) Wystarczy napisać że jesteśmy nieograniczeni. 4.Niefizyczni przyjaciele.Kochają nas bezmiernie.Można by normalnie powiedzieć anioły;) 5.Rozmowa z Bogiem.No tego akurat oobe nam nie da.Dlaczego? A no dlatego że Bóg wie wszystko i wie co z nas za ziółka i z kąt "uciekamy" . Z tym że z tą ucieczką to tak nie do końca. Powiedzmy że Bóg jest miłościwy i nie skazał nas na WIECZNE potępienie. Powiedzmy oobe=możliwość poprawy. Myśle że rozmowa z NAJWYŻSZYM nastąpi duuużo później.Jak osiągniemy pewien stopień świadomości, abyśmy w ogóle coś z tej rozmowy zrozumieli :) Dla wielu oczywiście to tylko tezy i domysły:) Ale mi dają nadzieje że jestem czymś więcej niż tylko ciałem fizycznym :) No i dają mi też do myślenia:) Aha odpowiadam na pytanie-Co Sądzisz O Kims Takim Jak Bóg/stworzyciel? Bóg z całą pewnością istnieje.Dla mnie to "przenikającą wszystko, świadoma istota" Oczywiście tak w jednym zdaniu. |
|
|
|
19.12.2007 - 21:42
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Bóg stworzył małpę, ponieważ rozczarował się człowiekiem.
|
|
|
|
| Artur_flyer |
20.12.2007 - 04:53
|
|
Guests |
Hmmm, a ja myślałem, że kotka :)
|
|
|
|
20.12.2007 - 13:46
|
|
|
Pisać na PW jak chcecie GG. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Filozofia.. I tak do tego nie dojdziemy dopóki nie umrzemy... Lol xD Może i jeszcze dalej :D
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |