Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Co To Moglo Byc... ?
Patjar
post 14.12.2007 - 15:26
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2787

Wczoraj wieczorem probowalem sie zrelaksowac, ale nie przychodzilo mi nic na mysl, wiec postanowilem zastosowac relaksacje ze sposobu 4 + 1.
I wiecie co?

Gdy juz "wylaczylem" wszystkie miesnie i uzywalem tylko ust i klatki piersiowej do oddychania, nagle poczulem, ze moje cialo robi sie dziwnie ciezsze niz normalnie i zapada sie bardziej w lozko. Po chwili poczulem, jakby moje cialo zaczego wolno spadac w dol i obracac sie w prawa strone patrzac od gory. Obrocilo sie w sumie o 1080 stopni (3 obroty o 360 stopni) i stanelo. Po ok 10 sekundach powoli otworzylem oczy i zaczalem wlaczac rece, potem tulow, a nastepnie podnioslem sie na plecach (nie ruszajac nogami). Potem oczywiscie obudzilem nogi i na tym skonczyla sie moja przygoda.

Jak myslicie, czy to bylo jakies wprowadzenie do LD lub OOBE? Czy wy mieliscie podobnie ciezkie cialo i krecenie w glowie?

PS:
jestem poczatkujacy i nie wiem na ten temat za wiele, ale mialem juz proroczy sen ;) Przynajmniej tak mi sie wydaje...
Profile CardPM
+Quote Post
anula
post 14.12.2007 - 15:38
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1413

Patjar, Kazdy reaguje inaczej... nie ma tu scisle okreslonych etapów w poglebianiu relaksacji. Uczucie cięzkoości - moim zdaniem- swiadczy o tym iz uzyskałes pogłebienie transu. Co prawda nigdy nie miałam zawrotów głowy w czasie cwiczen, to myśle ze jestes na dobrej drodzę... cwicz, poglebiaj swiadomosc, wizualizuj, odczuwaj całym ciałem... a na pewno uda Ci sie osiągnąć cel :)
Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
Patjar
post 14.12.2007 - 15:51
Post #3

Członek Rodziny

dzieki anula... ;)

Ale dziwi mnie to, ze ja osiagnalem ten trans po 5 minutach (albo i mniej) lezenia. Slyszalem ze potrzeba na to minimum 30 minut.
Profile CardPM
+Quote Post
anula
post 14.12.2007 - 16:04
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1413

Tak jak napisałam nie ma tu żadnych reguł, wprawieni poglebiają trans w ułamku sekundy przy zachowaniu pełnej swiadomości... :)
Profile CardPM
+Quote Post
Patjar
post 14.12.2007 - 16:12
Post #5

Członek Rodziny

ale to byla moja pierwsza relaksacja wiec chyba nie bylem wprawiony bo juz pare razy probowalem i nic ;(
Profile CardPM
+Quote Post
Noro
post 14.12.2007 - 17:39
Post #6

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1763

Heh ja za pierwszym razem próby relaksacji dostałem bardzo silne wibracje po 6 oddechach...
Niestety to minęło... Z każdą następną próbą wszystko staje się bardziej skomplikowane... ;)
Profile CardPM
+Quote Post
staviklotz
post 14.12.2007 - 19:08
Post #7

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 2846

mialem podobnie kiedy pierwszy raz probowalem wild, pojawily sie hipnagogi nastepnym razem tez a teraz to juz nawet do nich dojcs niemoge (albo sporadycznie) ;/
Profile CardPM
+Quote Post
Patjar
post 14.12.2007 - 20:07
Post #8

Członek Rodziny

a jak osiagnac wibracje w sposob jak najlepszy?
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 14.12.2007 - 23:34
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

A ja myśle wiesz co? Opcja szukaj! I wszystko jasne! Tematów na pęczki nie ma sensu się unosić uspokuj się, raz, dwa trzy...dziesięć... jestem spokojny! KURWA nie jestem! Człowieku no kurna to jest zero wysiłku. JEDNO KLIKNIĘCIE!

Blah dodam coś od siebie i przejde do tematu. KURNA OPCJA SZUKAJ!!!!!!!!!111jeden :/
Profile CardPM
+Quote Post
Noro
post 15.12.2007 - 01:26
Post #10

Przyjaciel Rodziny

Stary wyluzuj... -.-
Kurde chłopaka na starcie tak witasz? Nie no Respect...

Edit:

Majster następnym razem zastanów się 3 razy zanim coś napiszesz, bo możesz kogoś w taki sposób zranić.
Profile CardPM
+Quote Post
peres
post 15.12.2007 - 01:37
Post #11

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 2763

Majster wrzuc na loooz ;) A co do przygody z OOBE to Noro i staviklotz mialem tak samo:/ Tzn za pierwszym razem po kilku sekundach juz mialem wibre:D a teraz im dluzej praktykuje tym gorzej mi idzie:/ I co tu dalej robic?? Moze ktos ma jakies lekarstwo;>:PP

A co do autora to tez czuje jakbym wirowal, obracal sie i to jest zajebiscie przyjemne;) Szkoda tylko ze na tym sie konczy:/
Profile CardPM
+Quote Post
Patjar
post 15.12.2007 - 10:20
Post #12

Członek Rodziny

ojojoj... W nocy z wczoraj na dzisiaj znowu probowalem i jak wylaczylem wszystkie miesnie to zaczelo mi sie krecic w glowie ale juz nie tylko w lewo i nie przez 1080 stopni tylko we wszystkie strony. To bylo tak jakbym byl w jakiejs kuli ktora sie ciagle toczy. Chwilke po tym zaczelo mi sie dziwnie w uszach robic, a potem (oczy mialem ciagle zamkniete) zaczalem mruzyc oczy. Nie wiem czemu ale bylo tak jakbym mial zemdlec, w oczach sie dziwnie zrobilo, no i wlasnie tak jak mowilem zaczalem je mruzyc. Przestraszylem sie i otworzylem oczy, potem wlaczylem wszystkie miesnie i co? i nic! poszedlem spac :)

co wy na to?
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 15.12.2007 - 11:47
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Patjar wszyscy mamy tak albo podobnie, powiem więcej to kręcenie się to jest już zaledwie krok przed wyjściem, przynajmniej w moim przypadku. Dzisiaj już wiem o co chodzi z tym wyturliwaniem się. Moim zdaniem to jest właśnie to uczucię kręcenia się w tym przypadku kontrolowane z przeświadczeniem że zaraz się wypadnie z łużka. Dzisiaj robiłem eksperymenty i równie dobrze można się kręcić w różnych płaszczyznach i tak po chwili wywali Cie z ciała, oczywiście niezbędne są chęci. Tak samo z uczuciem spadania czy unoszenia się. Zastanawia mnie czy i wy to zauważyliście, że to wszystko to w sumie to samo.
Wracjąc do tego kręcenia Patjar, wiem, że to nie jest zbyt przyjemne, mi to przywodzi na myśl pierwsze alkoholowe fazy i tzw. helikopter po którym niezbędna okazywała się wizyta w toalecie w celu wiadomym :P
@Noro
Przecież widziałeś, że próbowałem, nawet policzyłem do dziesięciu jak lekarz zalecił :(
Tak nawiasem mówiąc chyba Ciebie bardziej zabolały te słowa niż autora tematu i tu szacunek dla niego bo słowami pijaka nie wolno się przejmować :P

Konkludując, OPCJA SZUKAJ K***A! :)
Profile CardPM
+Quote Post
Noro
post 15.12.2007 - 12:17
Post #14

Przyjaciel Rodziny

Może i masz rację że to mnie bardziej zabolało heh i dochodzę teraz nawet do takiego wniosku... :]

A co do zaleceń lekarza, policz nawet do 100 jeśli 10 nie pomogło ;)
Trzymaj się ;)

Pozdrawiam, Noro
Profile CardPM
+Quote Post
Patjar
post 16.12.2007 - 09:54
Post #15

Członek Rodziny

wczoraj poszlem spac o 22:45 i znowu se sprobowalem. Kiedy sie juz zrelaksowalem (ciagle se powtarzalem "Chce byc wolny, chce osiagnac OOBE), znowu oczy zaczely mi sie mruzyc i krecilo mi sie w glowie, ale to wszystko trwalo tylko ok. 4 sekundy, potem juz nic nie bylo, wszystko tak jak na poczatku: ciezsze cialo, zamkniete oczy itd...

Dlaczego teraz krecilo mi sie w glowie tak krotko?? :D
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 16.12.2007 - 14:52
Post #16

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Twoja wyobraźnia.
Profile CardPM
+Quote Post
Patjar
post 17.12.2007 - 16:35
Post #17

Członek Rodziny

nie rozumiem... czyli tak naprawde nie ma zadnego oobe i wychodzenia z ciala? Czyli to wszystko co jest tym "oobe" jest tylko wytworem naszej wyobrazni? Czyli to krecenie i mruzenie oczow to tez bylo tylko wyobraznia? To po co ja jeszcze sie fatyguje jak to nie jest prawdziwe!?

A mialem takie wielkie marzenia i sie okazuje ze to cale wychodzenie to bajka dla naiwnych :((

PS:
ale nawet jesli to wszystko to bujdy to i tak bede probowal dalej ;) Moze mi sie jakims cudem uda ;)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic