Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Czakra Trzeciego Oka
ukasek
post 09.12.2007 - 19:07
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2181

Witam wszystkich :)
ostatnio zainteresowal mnie temat czakr a glownie trzeciego oka
przeczytalem na pewnej stronie nie pamietam adresu ze po uaktywnieniu trzeciego oka obraz sie wyostrza i troche sie przybliza
czasem wieczorem mam takie dziwne odczucie ze obraz jest jakis dziwny
wszystko wydaje sie tak blisko na wyciagniecie reki
i dla mnie to bylo normalne zdazenie
ale jak przeczytalem ze przyblizony obraz wynika z uaktywnienia czakra trzeciego oka pomyslalem ze nie swiadomie udaje mi sie to :))
co o tym sadzicie??

i jeszcze jedno pytanko jak mozna wycwiczyc ta czakre??
macie jakies cwiczenia lub porady??

POZDRAWIAM
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 09.12.2007 - 19:38
Post #2

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

Ja tam wieczorem mam rozmazane wszystko... Jak jest ktoś na forum, kto zajmuje sie REIKI to proszę żeby zrobił mi coś z oczami... Lol
Profile CardPM
+Quote Post
e_pomarancza
post 09.12.2007 - 19:42
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2211

Ja sie zajmuje Reiki. Ale to chyba coś raczej dla okulisty Meshu ;)***
Co do 3 oka to moge podesłąć coś nie coś bo mocno siedze w czakrach. Ale to potem, musze kolacje zrobić. Dopisze w tym temacie jakby co. papa
Profile CardPM
+Quote Post
e_pomarancza
post 09.12.2007 - 20:05
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Ok. A tu link z podstawowymi informacjami o czakrach. Bardzo ładnie napisane i zgrafikowane. Jakby cos więcej to służę... pa

http://www.aquarius.4me.pl/czakry.html

edit
Warto przeczytać w zakładce DZIAŁY o falach mózgowych.
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 09.12.2007 - 20:13
Post #5

Guests

Boże, ale przepiękna stronka. Wow!!
Wreszcie nadrobię swoje zaległości dotyczące wiedzy na temat czakr hehe.

U mnie też coś się dzieje ostatnio z tzw. "trzecim okiem" :)
+Quote Post
Aniołeczek
post 10.12.2007 - 07:43
Post #6

Członek Rodziny
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 2402

Ja wczoraj chciałam sobie uaktywnić czakrę splotu słonecznego i ledwo się na niej skoncentrowałam jak zebrało mi się na wymioty. Jadłam pizze wcześniej :)
Jednak coś w tym jest
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 10.12.2007 - 12:07
Post #7

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

KOD
CZAKRA GARDŁA
Poprzez tę czakrę komunikujemy się, wyrażamy siebie. Łączy ona górne czakry z dolnymi, jest pomostem pomiędzy myśleniem, a czuciem.

Od r_m'a wiem że mam "zablokowana" czakre gardła. Rzeczywiscie mam problemy z komunikacją z prawidłowym wyrazaniem swoich mysli a w szczególności odczuc.
Moje pytanie:
- jak mozna pracowac zeby uaktywnic tą czakrę? Byc może to coś pomoże.
Z góry dziękuję
Profile CardPM
+Quote Post
e_pomarancza
post 10.12.2007 - 12:16
Post #8

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Widze ze jest zapotrzebowanie na wiadomości o czakrach to ja dzis cos konkretnego wpiszę. Pozdro, do "potem". ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 10.12.2007 - 20:09
Post #9

Listek
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

Ja do tej pory pracę z czakrami opierałem na metodzie pobudzania czakr Roberta Bruce'a z Traktatu. Nie wiem Kronopio czy próbowałeś, ale może to mogłoby ci pomóc. Ja najczęściej odczuwałem efekty stymulacji czakr, więc warto spróbować ;)

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
ReCaLL
post 10.12.2007 - 20:18
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2478

Z tym przyblizaniem obrazu i wyostrzaniem to normalka tez tak mam. Kiedys był to po prostu spontan jak bylem rozluzniony i lekko przysypialem. Ale przez ostatni miesiac nauczylem sie to opanowywac i bez trudu widze aury, niestety potrzeba troche czasu aby ujrzec pelna aure.
Profile CardPM
+Quote Post
Karakan
post 10.12.2007 - 20:44
Post #11

Listek
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 22

Ja ćwiczę widzenie aury odkąd zainspirował mnie do tego Militar (dzięki). Na początku przerobiłem kurs z portalu spojrzenia, a pierwszy raz zarysy aury zauważyłem... na uczelni u mojego wykładowcy. Nie ma lepszego miejsca na ćwiczenie widzenia aury niż nudny wykład z matematyki dyskretnej :), byle nie na tle rzutnika.

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 10.12.2007 - 22:45
Post #12

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

ćwiczenie widzenia aury jest dobre, ja codziennie po godzinie własnie trenuje tak 3 oko, i juz widze aury ludzi.... :P
Profile CardPM
+Quote Post
ukasek
post 11.12.2007 - 17:26
Post #13

Znajomy Rodziny

w jaki sposob cwiczycie ta czakre ???
jak to robicie ze widzicie aury i jak dlugo trzeba sie uczyc???
Prosze o jakies konkretne cwiczenia
POZDRAWIAM :))
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 12.12.2007 - 08:36
Post #14

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

Ja też chce wiedziec :D
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 12.12.2007 - 10:39
Post #15

Guests

No właśnie. Ja mam tak z tym trzecim okiem.
Za każdym razem po zabawie z nim czuję się źle. Jestem wyprany z energii.
Co robię?
Po prostu skupiam się na tym miejscu. Kieruję gałki oczne ku górze.
Odczuwam tam jakieś pulsowanie ciepło. Pojawiają się różne obrazy nie powiązane z sobą, tak jakby znikąd.
Po takiej zabawie jestem senny, troszkę rozbity hmmm, taki inny, nie swój hehe.

Muszę o tym poczytać, oj muszę.
+Quote Post
ukasek
post 14.12.2007 - 22:49
Post #16

Znajomy Rodziny

Czy nikt nie zna zadnych cwiczen pomagajacych rozwijac czakry??
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 14.12.2007 - 23:36
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Proste ćwiczenia wyobrażania punktu światła, uświadamiania sobie obrazu jasnej gwiazdy lub wizja spokojnego płomienia ognia w ośrodku głowy to jest bardzo podstawowa praktyka rozwoju Adź?a-Ćakry, której Bindu, punkt początkowy jest ogniskiem Praświatła, czy może lepiej odwiecznym źródłem wewnętrznego Światła. Rozjaśnianie Trzeciego Oka wyobrażeniem źródła praświatła, gwiazdy, ognia, czy płomienia słońca jest bardzo lecznicze, a polecane zarówno przez Chrystusa, Buddha czy Kryszna oraz Henocha spośród największych Proroków ludzkości. Jest to podstawowa praktyka uzdrawiania i samoleczenia, rozbudzania i ożywiania ogniska, punktu Światła w Trzecim Oku.

Wraz z naprzemiennym oddychaniem obydwoma nozdrzami i wibrowaniem czy nasłuchiwaniem Prańavah (Omk?ra) mamy trójkę bardzo zasadniczych, niezbędnych dla rozwoju i podtrzymywania pracy Trzeciego Oka, praktyk duchowych i psychofizycznych. Tak pracują wszyscy ludzie w szóstym stadium ewolucji Duszy, wszyscy, którzy wzrośli do duchowej pracy z Trzecim Okiem, a kto nie zna tych ćwiczeń z wieloletniej pracy, ten nie ma pojęcia ani o Trzecim Oku, ani o jego tak zwanym otwieraniu, co wymaga bardzo długiej, regularnej praktyki poinicjacyjnej. Twierdzenie oszołomów pseudo-uzdrowicielskich, jakoby otwierali Trzecie Oko jakimś dotknięciem lub tajemnym znaczkiem, jest bałamutnym oszustwem, w istocie ma być jedynie zachętą do intensywnej i stałej codziennej praktyki. Nie ma końca możliwościom rozwijania Trzeciego Oka, tak Dwidala-Padma, jak Manasa-Padma, czy wyższych kolejnych etapów, jakie pojawiają się na Ścieżce Pięciu Wielkich Syriuszowych Wtajemniczeń Duszy.

Silna koncentracja potężnej mocy skupienia, jednoupunktowienia, czyli DH?RANA to także szósty element klasycznej jogi, drogi w górę, który z ośrodkiem Adź?a jest wielce związany. Praca tego ośrodka to także Samyoga ? ścisłe i głębokie, trwałe pojednanie i zjednoczenie z Guru i Devatami Niebios, z Bóstwami, z Duchową Hierarchią Mistrzów i Proroków Boga, z Awatarami.

Trzecie Oko, Adź?a to Brama do Miasta Życia Wiecznego, Brama Nieśmiertelności, Am?ra, Brama do zwyciężania Śmierci, Brama do szóstego zwycięstwa na Ścieżce Ewolucji Duszy. Adź?a rozwija pewne wyższe aspekty czucia, analogiczne do lotosu sześciopłatkowego w podbrzuszu, co daje obraz Manasa w głowie, a także rozwija pewne wyższe aspekty lotosu gardła, co daje obraz szesnastopłatkowej Indu-padma, Lotosu Księżyca. Właściwa, dziwięćdziesięciosześcio płatkowa Adź?a-Padma, to wieniec szesnastu płatków powielony sześć razy, niczym piramida czy potężny kwiat, kwiat podsumowania sześciu cykli ewolucji. Koroną systemu ?Nie Wiem? jest Bodhana-Padma, Lotos 100 płatków pod kopułą czaszki, powiązany z szyszynką, a przebudzony u ludzi w pełni oświeconych duchowo, jako, że składa się z dwóch wieńców po pięćdziesiąt płatków i świadczy o osiągnięciu stanu Dewata (Boskości, Anioła)! W istocie swej lotos Adź?a to siedziba jakby źródłowej energii, z której wyłaniają się żywioły. Tak jak żywioł boski, żywioł Brahmana, zdolność percepcji, doświadczania i odczuwania Wszechducha. Dwa płatki Bindhu, jakim jest Dvidala-Padma, to cała dwoistość stworzenia kreowanego przez Brahmana, a wyrażanego w dwusylabowych imionach Boga jak Śi-wah czy Jah-wah!

Here you are ;> btw. sam rozwijam w taki sposób czakrę trzeciego oka i jak na razie pamiętam mnóstwo snów, niekiedy po 5 na dzień... trzeba czasu. Możesz w taki sposób otwierać resztę czakr.
Profile CardPM
+Quote Post
warmine
post 15.12.2007 - 12:28
Post #18

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2685

Postanowiłam wkleić tu fragment tekstu z mojego bloga bo nie wiem czy to był sen czy naprawdę otworzyła mi się czakra. Czy można ładować czakry znajdując się w stanie uśpienia?
Przeczytajcie sami...

FRAGMENT:
" Wczoraj w nocy miałam bardzo dziwny sen/nie sen.
Najpierw najnormalniej w świecie spałam. Skończył się jakiś tam sen i nagle nie wiadomo skąd ukazała mi się jakaś twarz. Nie miała ciała, była tylko twarz w ciemnej przestrzeni. Momentalnie się obudziłam, aż podniosłam głowę z poduszki. Nie przestraszyłam się, ale jednak było to dziwne.
Ułożyłam się z powrotem do snu. Śpię. Odzyskuję świadomość bo senny obraz znika, ale nadal śpię i odczuwam przepływ energii przez moją głowę. Pośrodku czoła zrobiła mi się dziura. Otworzyła mi się czakra? Pomyślałam. Ale jak jeśli nigdy jej nie ćwiczyłam? No dobra. I olałam to, dalej śpiąc. Jednak ta dziura zaczyna pochłaniać energię. Pokazał mi się obraz mojego pokoju i zarys energii, w postaci tego z czego tą energię ściągam, a ściągałam ją dosłownie ze wszystkiego. Zwężała się ona i wlatywała do tej dziury w głowie. Czułam jej napór i robiło mi się coraz cieplej. Całe czoło mi pulsowało.
Zauważyłam, że już nie jestem sobą, zamieniłam się w coś w podobnego do czarnej dziury, która wszystko pochłania i to z maksymalną prędkością i łatwością.
Było mi bardzo gorąco, a czoło mnie piekło jak cholera. Pewnie dlatego się nagle przebudziłam. Znowu się podniosłam do pozycji siedzącej. Byłam cała spocona i rozpalona. Wstałam z łóżka, musiałam trochę ochłonąć. Trzęsło mną jakbym wypiła kilka mocnych kaw. Po godzinie, gdy już czułam się bardziej spokojna położyłam się dalej spać."
Profile CardPM
+Quote Post
Forgotten
post 16.12.2007 - 22:53
Post #19

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2499

Myślę że czakra trzeciego oka ma istotne znaczenie przy wychodzeniu z ciała. Zawsze jak wychodze to mnie "rwie" w trzecim oku czuje wyciąganie na zewnątrz w tym miejscu, unoszenie, pulsacje...

ps
nigdy jeszcze mnie nie wyrwało do końca, zawsze budziłem się i przerywałem proces w ostatniej fazie :(
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 17.12.2007 - 01:08
Post #20

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

To 3 oko o ktore wiekszosc forumnowiczow zabiega jest to postrzeganie glownym zmyslem duchowym . Troche mi ciezko pisac o tym w kontekscie czakr. Troche w tym jest pitolenia tak jak w wiekszosci czakrowych historyjek. Wizje czy pojawiajace sie obrazy nie sa postrzegane okiem a tylko nasza duchowa bezposrednia obecnoscia w astralu i mentalu .Cecha ducha obserwatora jest obserwowanie. Postrzeganiem deformujacej sie modeliny astralne przed wlasnym nochalem. Takie maluckie oobe .Takze widzenie aury jest fiksowaniem swiadomosci w cialach niefizycznych a zwlaszcza ciele eterycznym. 3 oko jest wiec nazwane symbolicznie 3 okiem i oznacza wszystko co mozna zobaczyc na wszelki sposob.
Interesujace jest, dlaczego mozna w ten przedziwny sposob cos zobaczyc?. Ale wtedy nalezy o co innego pytac.
pozdro
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic