Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Próbuje, Coś nie tak?
grej3333
post 20.12.2007 - 13:14
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2739

Witam serdecznie forumowiczów ;)
Chciałem sie do was zwrócic z prośbą moze i pomocą , podniesieniem na duchu :)
Przejde do rzeczy:
Trenuje Obe około 1 miesiąca... Za mną ponad 50 prób wyjść . Moj problem jest następujący:
Podczas tych wszystkich ( ok.50 ) prób ani razu nie doszedłem do PS bądź wibracji. Nie wiem czy wina leży z mojej strony , czy robie coś nie tak , czy po prostu jeszcze nie czas na mnie. Wierze w to mocno , wiec nie poddaje sie! Wiem że niektórzy po kilkunastu latach osiągają dopiero OBE , lecz ja nie osiągnałem jeszcze PS nawet. To mnie jedynie nie pokoi <hm>. Kłade sie do łózka zawsze staram na wznak leżeć no i patrze w ciemnosć relaksuje sie , dochodze do głebokiego relaksu , hipnagogi i nic wiecej i moge tak lezec półtorej godziny i nic sie nie dzieje. Prosze NP o pomoc juz płacze , wyzalam mu sie błagam go ale nie reaguje !?
No i teraz pytanie? Jak tu osiągnac paraliz senny bądź Wibracje...?
Wiem że mozna Obe osiagnac bez tych rzeczy , lecz chciałbym je doświadczyc!
Co mam robic?
Prosze o przemyślane odpowiedzi <Pzdr>
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 20.12.2007 - 13:23
Post #2

Guests

Hmmm, .................
..............
....................spróbuj przysnąć lekko.

Nie ma co leżeć jak kłoda i walczyć na siłę. Umacniasz to z czym walczysz.
Przed próbą powiedz sobie.
Przecież to proste, normalne, naturalne, ja to potrafię. To nic nadzwyczajnego.
Tak wyjdę dziś na pewno.

Więcej luzu.

Hmm, ja próbuję leciutko przysnąć, najczęściej wybudzają mnie wibracje.
Ale sam wiesz, że wibracje i paraliż to nie jest reguła.
U każdego przebiega to trochę inaczej.

Hmmm... możesz też się skupić na tym szumie.
On się pojawia w główce gdy się zrelaksujesz.
Możesz próbować go pogłębić, zwiększyć.

Powodzenia
+Quote Post
grej3333
post 20.12.2007 - 13:34
Post #3

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2739

Dzieki własnie tego mi trzeba było. DO BOJU!!!!! a tak w ogole to ja na wznak nie znasne od tak wiec tu kolejny problem, chyba musze zacząc na boku wychodzic, bo na wznak to moge leżec i 3h i nie zasne chodz bym chciał ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Franki
post 20.12.2007 - 13:43
Post #4

OBE Maniak 152
Nr użytkownika: 2563

Tak jak mowilem. Pierwsze 3 proby mojego wyjscia poelgaly na 4+1+zmiana pozycji spania+koncentracja. Nie dalo, to zadnego efektu, a gdy zrobilem to po swojemu (polozylem sie spac po prostu chcac wyjsc i przysypialem nie pozwalajac na calkowite zasniecie - takie dryfowanie na pograniczu snu) i 4 proba byla pieknym wyjsciem. Nie wierz we wszystko co pisza w poradnikach. Musisz sam wiedziec jak chcesz, to zrobic bo ja teraz wychodze bez zadnych paralizow i wibracji (na poczatku je mialem), a teraz nawet w dzien wychodze jak jest glosno, po prsotu nauczylem sie wychodzic podczas zmeczenia i przysypiania.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 20.12.2007 - 13:44
Post #5

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

Tak jak Franki mówi. Nie rób tak jak robią na forum i pisza jak to robili. Staraj się samemu doskonalić swoją własną technike nie innych osób. Każdy jest inny (pierd... komuna) :P
Profile CardPM
+Quote Post
Jaskul-Maniak
post 20.12.2007 - 14:46
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2859

Polecam stosować metode 4+1 , lecz jest ona mało praktyczna w roku szkolnym , pracy.. osobiscie mam duzo nauki , treningi poznym wieczorem i klade sie spac , ze czasem nawet nie pamietam chwili wylaczenia budzika
tak to juz jest, ale po 1 (porady od Draq :) ) nie kładz sie na plecach czy jak tam jest opisane w poradniku, obudz sie , rozbudz np, przemyj twarz woda, zasiadz przed kompa na 30min i poczytaj forum :P , nastepnie poloz sie w pozycji jak ci wygodnie i odprez sie , popros NP przed chwila zaczecia proby , mysle ze juz to dobrze robisz jak tak dlugo praktykujesz.poloz sie i nie mysl juz o nich , poprostu lez , daj plynac mysla i nie skupiaj sie na niczym. czesto tak jest ze zasniesz lekko , przebudzisz sie i dopiero cos zacznie sie dziac , jakis paralizek. tez mam ostatnio problemy z OOBE wlasnie ze wzgledow wyczerpania , ale ida swieta , wiec ruszam do boju hehe
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 20.12.2007 - 15:08
Post #7

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

święta sux! :D Nie można nic zrobić w trakcie szkoły. Trzeba mieć czas i dużo energii by wyjść :(
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 20.12.2007 - 15:51
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Właśnie po to są święta, aby co dzień robić 4+1 :D
Ostatnio to tylko szkoła mi przeszkadza w tej metodzie, a teraz puszczą hamulce :) 12 dni z 4+1, wielkie tournée po Astralu. O tak, ja wam to mówię! Wyjdę z ciała przed rokiem 2008, jakem Filip ^^

A jeżeli jakiś bot spróbuje mi przeszkodzić, to przez tydzień będzie chodził jak cowboy :>
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic