oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> BrainWave Generator, "boje się" go używać.
ozzy
post 05.12.2006 - 10:37
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Witam wszystkich.

Chciałbym przedstawić kilka problemów zw. z BWG.

1. Pierwszy powód dla którego nie używam BWG jest taki, że od tych dudnień i szumów można ogłuchnąć! I niestety nie jest to śmieszne, szczególnie dla kogoś kto(ja) ma babcie która kilka lat pracowała przy głośnych maszynach a dzisiaj trzeba do niej prawie krzyczeć.

2. Kiedy korzystam z BWG to boje się zamknąć oczy, bo gdy to zrobie to całkowicie trace kontakt z otoczeniem i nie wiem co dookoła mnie się dzieje. Nic nie słyszę, nic nie widzę. Mało przyjemne...

I to właściwie wszystko. Jak narazie najdłuższe moje korzystanie z BWG to 10min (preset BUILT IN: Learning Aid (subliminal)). Więcej korzystałem z Hemisync - Concentration bo jest delikatniejszy i cichszy.

Jeszcze jedna sprawa - w/g mnie żeby poprawnie to działało to trzeba wyłączać equalizer kiedy słuchamy np. na odtwarzaczu mp3. Mam rację?

3. Poradźcię coś... macie podobne problemy?
Go to the top of the page

+Quote Post
wysoczanin
post 05.12.2006 - 13:48
Post #2

Częsty Gość Rodziny
**

Cze:)

Ad1 Sam napisales ze Babcia pracowala kilka lat przy maszynach i pewnie non stop, nie ma sie czego bac nie ogluchniesz jezeli kilka razy dziennie sobie zapuscisz;] (ja slucham tylko raz --> wieczorem)

Ad2 Rzeczywiscie towarzyszy temu niepewnosci, mi tez na poczataku towarzyszyla ze ktos wejdzie i mnie przestraszy, ale teraz zamykam drzwi i slucham jak all pojda spac---> i po klopocie;]

Hmmm... co do equalizera to nie wiem jeszcze nie sluchalem z mp3 a co do presetu polecam hemi-sync f25;]

+Quote Post
pieczywo
post 05.12.2006 - 14:58
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Mysle, ze na chlopski rozum equalizer trzeba byloby wylaczyc - niepotrzebnie znieksztalca te dzwieki. Jesli chodzi o glosnosc: nie musisz ustawiac BWG na caly regulator :) wystarczy zebys wszystkie dzwieki słyszał, nie za cicho i nie za glosno. Sam wyczujesz kiedy Ci komfotrowo. Poza tym jesli wprowadzasz sie powolu w jakis trans poprzez BWG z czasem bodzce ze swiata fizycznego zaczna zanikac... mozg bedzie sie skupial na dzwiekach z danego presetu.

+Quote Post
SadaM
post 05.12.2006 - 16:49
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No i bardzo dobrze, że odcinasz się od rzeczywistości. O to przecież chodzi!

+Quote Post
Hunter
post 05.12.2006 - 20:52
Post #5

Częsty Gość Rodziny
**

Hej!
Chłopy?? powiedzcie mi proszę skąd by tu wytrzasnąć taki cały secik ( nie próbki ), skąd sciągnąć ?. Nigdy nie próbowałem , nawet nie wiem co to i jak to się je ;-)!! Słyszałem tylko że jak się nauczy osiągać wibry i inne stany z pomocą tej"muzy" to potem jest strasznie ciężko bez! Ale nie wiem czy to prawda czy kity! tak czy tak warto spróbować!
pozdroofka

+Quote Post
Lukasz
post 05.12.2006 - 21:59
Post #6

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Tuchodzi raczej o przyzwyczajenie, co w stylo reakcji warunkowych. np: latwiej ci powiedzmy usnac na prawym boku, ale nie na plechach, prawy bok kojazy ci sie ze spaniem. tak samo dzialaja te dzwieki, jezeli osiagniesz przy pomocy ktoregos z dzwiekow wibracje to przy kolejnej probie one przyjda ci o duzo latwiej bo twoj umysl bedzie kojazyl ta muzyke z wibracjami. Mysle ze trudnosc przy odsunieciu dzwiekow polega na tym ze nie trudno bedzie ci wywolac wibracje lecz bedziesz musial szukac calkiem innego sposobu ktory bedziesz stosowal przy wywolywaniu wibracji.

+Quote Post
SadaM
post 05.12.2006 - 22:07
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

@Hunter:
No więc tak. Na tej stronie możesz ściągnąć program BWGen. Jest to niestety wersja niekompletna - m. in. nie ma możliwości importowania presetów. Tak więc musisz się postarać o pełną wersję tego programu. Nie będę mówił na forum co i jak, po prostu kto szuka ten znajdzie. Gdyby coś to możesz mi wysłać PW. Gdy już skombinujesz sobie pełną wersję BWGena, masz całą bibliotekę presetów na www.bwgen.com masz nawet dział Out Of Body Experiences - możesz poszukać jakiś presetów tam i potem importować je poprzez program. Dodatkowo, jeśli ktoś chciałby skorzystać to wrzuciłem całą paczkę presecików naśladujących Hemi-sync. Możecie je pobrać stąd (thx to Raziel). No więc jak już zaimportujesz presety, to możesz zgrać je do pliku .wav o podanej przez ciebie długości(czasie). Taki .wav z godziną dudnień ma około 600 MB więc jeśli chcesz możesz nagrać sobie na płytkę i puścić z discmana czy coś. Ja jednak zawsze konwertuje to na mp3 i wrzuczam na odtwarzacz. Zajmuje mniej bo około 60 MB, a jakość wydaje się ta sama. Niektórzy mówią, że kodowanie MP3 "zabija" dudnienia różnicowe, które są całym sensem tych nagrań. Ja jednak żadnej większej różnicy nie zauważyłem :) To chyba wszystko, jakbyś czegoś nie wiedział to PW :)

Pozdrawiam

+Quote Post
zaku
post 02.02.2007 - 14:36
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Powiem że nie opłaca się słuchać w np. Winampie. To wszystko musimy słuchać w samych BrainWave Generator. Bo nie da się z tego rodzaju zrobić bez stratne mp3. Jeżeli słuchasz w odtwarzaczu to skutek może być inny od zamierzanego.
Uważaj na siebie. Pozdrawiam

+Quote Post
Quel
post 03.02.2007 - 12:55
Post #9

Członek Rodziny

Notatnik

Ja osobiście z takich dźwięków nie korzystam. Zdecydowanie bardziej skupiam się przy ciszy. Ale jeżeli już piszesz, że:
CYTAT
2. Kiedy korzystam z BWG to boje się zamknąć oczy, bo gdy to zrobie to całkowicie trace kontakt z otoczeniem i nie wiem co dookoła mnie się dzieje. Nic nie słyszę, nic nie widzę. Mało przyjemne...
- to dobrze świadczy o tych dźwiękach. Pozwalają Ci 'odpłynąć'. Moim zdaniem powinieneś przyzwyczajać się do nich, walczyć ze swoim lękiem. Equalizer polecam wyłączyć - dźwięk będzie naturalny, taki, jaki producenci chcieli uzyskać. No i oczywiście nie sądzę, żebyś miał mieć od tego problemy ze słuchem - no chyba, że słuchasz tego na odtwarzaczu mp3 ze słuchawkami na maksymalnej głośności. Wiadome jest przecież, że słuchanie muzyki na odtwarzaczu z full głośnością działa bardziej szkodliwie niż gdybyś był na koncercie.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park