oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

26 Stron V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Trzy Grosze O Mnie ..., Napisz jaki jesteś - chętnie poczytamy :)
SORROW
post 18.07.2007 - 20:32
Post #223

Guests

CYTAT(Bigol @ 18.07.2007 - 17:22) *
(...)
Zodiakalny Skorpion. wiek kadłuba - 52 lata. Od 37 lat eksploruję Ezoterykę (z różnym zresztą skutkiem)

Tylko proszę... nie pytajcie mnie jak umierał ostatni dinozaur!!!!
A tak na marginesie Sorrow ! Ten ostatni wymiar "10" to podałeś w calach czy centymetrach?!!!!
(...)

Ale gościu pojechał : "wiek kadłuba '" !!? ... ciekawe,jak określasz pozostałe części ciała ;)
Bigol - jeszcze gorzej - wymiar podałem w milimetrach ... (teraz stracę w oczach forumowiczek
;( Ale nic to .Jak widać ludzi na forum przybywa- czy to przelotnie, czy "forever " , ale się pojawiają .Jak ma ktoś problem ,niech wali - w sprawach całkowicie nie związanych z tematyką OOBE sorrow udzieli każdej odpowiedzi. Nie pytajcie natomiast o LD/OOBE , bo sam zawalę pytaniami ;) . Wszystko ,co mnie dotyczy w tej materii to masa spontanów .
Go to the top of the page

+Quote Post
Militar
post 18.07.2007 - 21:02
Post #224

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

mnie możecie pytać czy czytałem książkę 'życie bez pieczywa' albo czy zmawiam paciorki ewentualnie czy dostałem nobla i jem bigos z surówką zakrapiany cytryną ha ewentualnie spytajcie czy Ketrab to Bartek ale jeśli chodzi o oobe to wiem tyle o tym co budowie bomby termonuklearnej....czyli prawie wszystko :D... eh czas targnąć nutę ze szklanki

+Quote Post
Namaste
post 18.07.2007 - 21:25
Post #225

Członek Rodziny

Ja też ją czytałem nawet mam ją w domu muszę przyznać,że po części działa:-)

+Quote Post
Karakan
post 19.07.2007 - 11:35
Post #226

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(Militar @ 18.07.2007 - 22:02) *
mnie możecie pytać czy czytałem książkę 'życie bez pieczywa' albo czy zmawiam paciorki ewentualnie czy dostałem nobla...

Ja tylko czekam, aż któryś z wymienionych moderatorów się na ciebie zdenerwuje, może ciekawie być ;]

+Quote Post
daywalker
post 19.07.2007 - 12:10
Post #227

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

CYTAT(Militar @ 18.07.2007 - 22:02) *
mnie możecie pytać czy czytałem książkę 'życie bez pieczywa' albo czy zmawiam paciorki ewentualnie czy dostałem nobla i jem bigos z surówką zakrapiany cytryną ha ewentualnie spytajcie czy Ketrab to Bartek ale jeśli chodzi o oobe to wiem tyle o tym co budowie bomby termonuklearnej....czyli prawie wszystko :D... eh czas targnąć nutę ze szklanki

A ten pokemon na twoim avatarze to ty? :D. Sorry, ale umierałem z ciekawości..

+Quote Post
SORROW
post 19.07.2007 - 12:35
Post #228

Guests

Ha, ha, ha... jaki dowcipny gościu ... z tego Daywalkera . Dzisiaj czepia się avatara, jutro Twojej mamy ;) Miejcie go na oku ;)

+Quote Post
daywalker
post 19.07.2007 - 12:54
Post #229

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Dobra, koniec żartów. Bo niektórzy biorą to za bardzo do siebie... Dostałem anonimowy telefon z pogróżkami... i teraz boje się wyjść z domu:/. Powinniśmy w tym miejscu przeprosić Karakana... On ten temat będzie musiał posprzątać... Niech służy celom do których został stworzony.. peace and out...

+Quote Post
Ketrab
post 19.07.2007 - 13:22
Post #230

Dusza Towarzystwa

CYTAT(daywalker @ 19.07.2007 - 13:54) *
Dobra, koniec żartów. Bo niektórzy biorą to za bardzo do siebie...

No co ty Day ja zawsze wiedziałem że z ciebie podejrzana bestia (:
p.s
Ale jebitnie śmiesznie wyglądam z tym żółtym Avatarem, ale czego nie robi się dla Rebelii (:

+Quote Post
Cytryna
post 21.07.2007 - 10:12
Post #231

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Ale jebitnie śmiesznie wyglądam z tym żółtym Avatarem, ale czego nie robi się dla Rebelii (:
[/quote]

Ketrab nie żartuj , oczojebitny avatar jest świetny ... przynajmniej go widać ;) .

+Quote Post
Zbyszek
post 24.07.2007 - 13:19
Post #232

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Zastanawiam sie czy mojego kurczaka nie zmienic ,bo pruszy juz za uszami.

+Quote Post
SORROW
post 25.07.2007 - 23:12
Post #233

Guests

Zbyszek ,może to łupież ... ? ;)
Ale żeby na kurczaku ...hm .

+Quote Post
SORROW
post 01.08.2007 - 09:51
Post #234

Guests

Kurde ,nikt się nie wpisuje.Co to może oznaczać ? Albo zero nowych twarzy ,żadnych zabłąkanych duszyczek (syndrom wakacyjny- wszyscy wstąpili do sekt , albo ruszyli na pielgrzymki ? może zloty ;) .Wpisy Ketraba ,Daywalkera i Anuli przeniosły sie do komentarzy tychże osób i moich .
Za kilka dni wracam znad pięknego polskiego morza .Jedynie pogoda tu nie dopisuje za bardzo , ale spacerując po plaży z dzieciakami i piękniejszą połówką i wdychając jod ;) da się zaobserwować tłumy usiłujacych opalać się za wszelką cenę desperatów poubieranych w polary i golfy wylegują się na plaży pod sino-stalowym niebem z którego co chwilę coś leci ... To tyle .Na moim ukochanym Śląsku jest cieplej .Niekoniecznie ładniej ;(

+Quote Post
kamglow
post 01.08.2007 - 11:35
Post #235

Guests

CYTAT(nobody @ 01.08.2007 - 10:51) *
bla bla

Myśle że to wam więcej powie aniżeli miałbym podawać swoje inne dane personalne. Bez zbędnych ceregieli:

moje IP: 83.11.157.244

Wiem, zaszalałem. Być może forum jest inaczej kodowane a ja podalem swoje ip. Prosze docenić moje poświęcenie. Czego sie nie zrobi żeby poznać kogoś bliżej =]

No dodam jeszcze że mam zmienne IP :)

+Quote Post
Nilion
post 02.08.2007 - 09:31
Post #236

Gość Rodziny
*

Notatnik

Teraz ja ^^

A więc mam na imię Maciek. Wiek 16 lat. Miejsce zamieszkania - Holandia, Heerlen.
Zainteresowania - fantastyka, RPG... lubię czasem poczytać.
Alkoholem nie pogardzę, za to innych używek nie dotykam.
That's it... Next please ;]

+Quote Post
Dairya
post 02.08.2007 - 21:26
Post #237

Przechodzień

Mam ochotę na długą, długą wypowiedź, aczkolwiek chyba nikomu się nie będzie chciało tego czytać.
Od czego by tu zacząć?
Zaczyna się podobno od początku. Zatem.
Nazywam się Piotr, w maju skończyłem 19 lat. Jestem już studentem pierwszego roku na politechnice w GDA na kierunku budownictwo. Mieszkam w pięknej wiosce na Mazurach w pobliżu miasta między Niegocinem a Mamrami - mianowicie koło Giżycka. Wywodzę się w połowie z proletariatu a w połowie z inteligencji. Mama jest nauczycielką, a ojciec robotnikiem. Ale dość pierników czas na coś o mnie:)
Zainteresowania:
- fizyka
- chemia
- matematyka
- sztuka(ale tylko jako obserwator)
- poezja(tu jako także twórca;) )
- kulturoznastwo
- psychologia i parapsychologia
- astrofizyka
- motoryzacja
- religia
- fantastyka i science fiction
- RPG - zwłaszcza to klasyczne papierkowe:)(światotworzenie, prowadzenie gry a także jako gracz)
- zbieranie staroci
- średniowiecze
- architektura i kultura orientalna - Chiny i kultury pochodne;)
- rozwój duchowy w szerokim tego słowa znaczeniu
- sporty wodne
- sporty zimowe - szczególnie narciarstwo:)
Z zainteresowań to taki ogólny malutki zarysik. Na budo ide po to by dorobić się pieniędzy, które mi pozwolą zrealizować kilka moich marzeń w życiu - stworzenie świata rpg - kompletnego, jak najlepszego, pełnego różnorodności(stąd między innymi moje zainteresowanie kulturoznastwem i mitologią). Marzę o pięknym domu nad jeziorem, o podróży do Chin. Chcę odnaleźć miłość i prawdziwy sens życia. Jestem wierzącym chrześcijaninem, choć czasem odchodzę od zasad wiary, by potem znów do nich powrócić... Taki już jestem dziwny człowiek.
Pozwolę sobie przytoczyć krótką liste moich wad:
- lenistwo
- maruda
- słomiany zapał
- niecierpliwość
- zmienność nastrojów
- wybuchowość, impulsywność
- niekonkretny
- przesadne gadulstwo
- nieustanne rozgrzebywanie problemów
- przesadnie patetyczne i poważne podejście do życia
- czasem brak konsekwencji
- roztargnienie
- słaba (czasem) wola
- tchórzostwo(niestety.... ale staram się to przełamywać)
Są też zalety:
- kontaktowy
- oczytany
- inteligentny
- doskonała pamięć co do wiedzy
- umiem rozmawiać o wszystkim i z każdym
- talent językowy
- umysł humanisty
- uczuciowy
- kreatywny
- wrażliwy
- złotousty
- pełen pomysłów
- niesamowita fantazja w wysławianiu się
- uprzejmy
- wierny
- sprawiający niespodzianki
- podobno mam duży wpływ na ludzi, których znam...

Te listy są wyjątkowo ogólne i nie są w stanie odzwierciedlić mego pełnego jestestwa. Mam duszę - to wiem. Żyję - to też wiem.
O oobe dowiedziałem się na dobrą sprawę wczoraj od przyjaciela - stałego czytelnika waszej stronki. Zafascynował mnie możliwościami płynącymi z OOBE... Być może uda mi się przełamać lenistwo i w końcu zrobić to, wyjść z ciała i stworzyć w umyśle kompletny, własny świat. OOBE może być doskonałym sposobem na relaks - podobnie jak medytacja ZEN.
Zafascynowała mnie możliwość stworzenia w umyśle własnego świata... powoli go tworzę... ale jeśli uda mi się doświadczyć OOBE głęboko... wtedy sam zamieszkam na czas snu w moim jedynym świecie... Dlatego spróbuję... kto nie ryzykuje tu i teraz, ten nie wygrywa... ten nie żyje...:)
Kształtować ciało, umysł i ducha - to priorytety:)
Widzę, że tradycyjnie forum z tematu schodzi, ale nie dziwię się, bo i ja w rozmowie skaczę z tematu na temat:)
Mogę dołożyć mój liryczny opis, ale wtedy nawet najwytrwalszy czytelnik nie doczyta to końca;) Zatem
Eta wsio:)

Jakby kto chciał kontakt, proszę na gg
4837470 - często jestem niewidoczny, zatem proszę pisać;) i przedstawiać się;)
Pozdro dla Maniaków
:]
P.S. Gratuluję wszystkim, którzy dotarli do końca;)
P.P.S. A ten plik(jeśli się dołączył) to moja mapka - konturowy zarys świata:) pozdrawiam raz jeszcze:)
Załączony plik
Dodany plik  mapa.gif ( 97.49k ) Liczba pobrań: 65

+Quote Post
Dv3
post 03.08.2007 - 03:06
Post #238

Gość Rodziny
*

Dairya, kurcze że też Ci się chciało, a pisałeś że jesteś leniwy xD Dobra to teraz ja:D
Mam na imię Dawid i jestem z Wrocławia. Interesuje się oczywiście ld, oobe i czymś tam jeszcze.... :D Lubię słuchać muzyki. Moją ulubioną muzyką jest techno i dance, ale nie mam nic przeciw innej muzyce. Oprócz tego tworzę własne utworki na programie FL STUDIO ;p to by było na tyle, Pozdro :)

+Quote Post
kasiula
post 04.08.2007 - 13:15
Post #239

Przechodzień

Na imie mam Kasia, mam skonczone 16 lat. Znalazlam sie tu dzieki mojemu chlopakowi dobrze wam znanemu, paciorkowi. Dzieki niemu zafastynowalam sie oobe, nie wyszlam jeszcze z ciala ale mam taki zamiar. Jestem katoliczka, praktykujaca. interesuje sie muzyka, psychologia, historia, Tomkiem i wieloma innymi rzeczami. :)

+Quote Post
paciorek
post 04.08.2007 - 13:55
Post #240

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(kasiula @ 04.08.2007 - 14:15) *
Na imie mam Kasia, mam skonczone 16 lat. Znalazlam sie tu dzieki mojemu chlopakowi dobrze wam znanemu, paciorkowi. Dzieki niemu zafastynowalam sie oobe, nie wyszlam jeszcze z ciala ale mam taki zamiar. Jestem katoliczka, praktykujaca. interesuje sie muzyka, psychologia, historia, Tomkiem i wieloma innymi rzeczami. :)

Dzielna żonka, napisała coś o sobie.
Życze szybkiego i długiego wyjścia :)
I wielu wielu innych rzeczy o których wiesz tylko Ty :)
Trzymam Kciuki!

+Quote Post
raju
post 04.08.2007 - 14:53
Post #241

Częsty Gość Rodziny
**

Rafał lat 19 ;) interesuje sie głównie koszykówką którą zreszta uprawiam :] na oobe trafiłem dzięki moim kumplom. Mam taki mały zamiar udzielać sie czynnie na forum hehe;) pzdr.

+Quote Post
suwak
post 05.08.2007 - 01:08
Post #242

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Witam, jestem Sebastian, mam 20 lat. Jak mozna sie latwo domyslic - interesuje sie OOBE... i to juz od dosc dawna. Poczatkowo moim azylem bylo forum na stronie astraldynamics.pl, kiedy jeszcze mieli stary, lepszy "design", preznie rozwijajace sie forum i ludzi, ktorzy wkladali w to wiele czasu i serca. Na przyklad Alex, ktory zreszta przetlumaczyl kultowy juz "Traktat o projekcji astralnej" Roberta Bruce'a i czesto doradzal na forum wspomnianego serwisu. Obecnie prowadzi strone FranzBardon.pl.

W miedzyczasie wertowalem wszystko, co moglo mi pomoc wyjsc z ciala. Trafilem oczywiscie na znana wszystkim Trylogie, niezliczona ilosc technik wychodzenia, mnostwo postow na wielu, wielu forach. Troche pozniej znalazlem swietnie napisane MIWPC autorstwa D. Sugiera, ktory okazuje sie teraz troche smiesznym, postrzelonym duzym dzieciakiem, co trzech sensownych zdan na tym forum chyba jeszcze nie napisal. Trudno, takie mam zdanie. Chociaz moze sie myle i nie doceniam spontanicznosci i otwartosci Darka, nie wiem. Dla mnie jednak wieksza wartosc ma konkretna, rzetelna i madra wypowiedz od pisania wierszami, zagadkami, metaforami...

Jesli chodzi o moje doswiadczenia z OOBE to prawde mowiac nigdy nie udalo mi sie w pelni "wyjsc" ze swego ciala, a cwiczyc zaczalem w bardzo wczesnym wieku. Tak niestety bywa. Wewnetrzne bariery sa czasem tak silne, ze ich przelamanie zdaje sie byc prawie niemozliwe. Mimo, ze wiedze teoretyczna w tym zakresie mam spora, do poziomu D. Sugiera daleko mi jak stad do Kalifornii. Nie chce liczyc, ale pare dobrych lat juz bezskutecznie staram sie choc na chwile opuscic swe cialo, odchodzac i wracajac do tych praktyk na zmiane co kilka miesiecy.

Nie sadze tez zebym zaprzestal tych prob. Doswiadczenia "z pogranicza" rowniez potrafia byc ciekawe i zaskakujace. W koncu trzeba miec nadzieje i byc cierpliwym... Moze kiedys los sie do mnie usmiechnie.

Na koniec jeszcze chcialbym przedstawic dwa tematy na pewnym forum, ktore kiedys czytalem. Dotycza oczywiscie zjawiska OOBE. Na szczegolna uwage zasluguja tu bardzo poruszajace i ciekawe posty ducha.

http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=44057&p=1
http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=29889&p=1

UPDATE: Ktos po zmianie powyzszego forum, cos pomieszal z kodowaniem przy przenoszeniu starych tematow, wiec aby polskie literki byly normalnie widoczne trzeba w przegladarce zmienic kodowanie: w IE - Widok > Kodowanie > "Europa Srodkowa (Windows)", w FF - Widok > Kodowanie znakow > "Srodkowoeuropejski (Windows- 1250)". Jesli nie bedzie, poszukac w "Wiecej".

Poki co lece spac i pewnie sprobuje tez wywindowac sie z tej fizycznej powloki.

UPDATE2: Jesli mozna, dodam jeszcze, ze jestem fanem Osho. Przeczytalem juz chyba wszystkie jego e-booki jakie mozna znalezc w necie po Polsku. Mam tez w domu wiele jego ksiazek w formie papierowej. Koles chyba nigdy nie przestanie mnie zaskakiwac i fascynowac. Dzieki niemu zrozumialem w koncu czym jest medytacja. Zalozylem nawet strone o tym jegomosciu ale poki co nie bede zdradzal adresu bo lezy sobie niedokonczona juz pare miechow (ah ten slomiany zapal). Jesli ktos by chcial, moge udzielic jakichs info co do jego e-bookow, czy tam innych rzeczy z nim zwiazanych.

+Quote Post
PiRo
post 06.08.2007 - 08:59
Post #243

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Greetings My Friends !!! :)

Ponieważ byłem na wspaniałym zlociku i urwałem się na niego jak z choinki ...
Pare słów o mnie dla tych co już mnie poznali na zlocie... jak i dla tych którzy mnie widzą pierwszy raz na forum...

Ok ... :)

Mam na imię Roman, skończyłem 23 lata i mieszkam sobie w Bielawie... tuż pod górami na dolnym śląsku... piękna okolica... zapraszam jak ktoś będzie w pobliżu :)

Moja przygoda z ld i oobe zaczyna się jakieś 8 lat temu... pewnego razu wracając do domu z kolegą, zapytałem go co robi s nach w których wie, że śni... był bardzo zdziwiony tym o czym mówię i patrzał się jak na jakiegoś dziwaka.
Dla mnie to było "normalne" mam taki sny od kąd pamiętam... myślałem, że każdy tak ma :P
Zapomniałem w sumie o tym i mimo dziwności całej sytuacji jakoś nie przywiązałem do tego dużej wagi.
Po jakiś 2/3 miesiącach (to była końcówka wakacji) w nocy spłynąłem z łóżka i sie kur.... strasznie tego przestraszyłem... cholera nie wiedziałem co to było i później bałem się zasnąć całą noc... i znowu kompletna olewka z mojej strony ... :P
Po jakimś krótkim czasie ... paru dni? trafiłem "przypadkowo" na jakąś stronę www poświęconą ld i oobe.... czy jakoś tak to było... już nie pamiętam dokładnie :))
No i się zaczeło...
Pierwsze co przeczytałem to Traktat o Projekcji Astralnej... następnie trylogie Monroe...
Dawno temu to wszystko było i mało pamiętam chronologicznie co i jak, ale... zaczełem zgłębiać tematy duchowe, spędziłem około 3 lata na kanale #astral w irc'u.
Obecnie sprawa wygląda tak, ze ld mam praktycznie co noc od kąd pamiętam... jeśli chodzi o oobe to wystarczy, że położę sie na plecach i mnie wywala czy chce tego czy nie... i tu jest problem bo mam załączony jakiś strach który się pojawia podczas bezpośredniego wyjścia bez zaniku świadomości.. i nie mogę sobie z tym poradzić... :P
Wolę jak przysnę i odzyskam świadomość już po drugiej stronie...
Jedyne wyjścia bez utraty świadomości zaliczyłem w dzień wtedy jakoś dziwnie strach się nie uaktywnia.
Czasem jak jestem wycieńczony psychicznie i fizycznie to jakbym się nie położył... zaczynam odpływać z ciała... nawet w wannie nie mogę się zrelaksować i poleżeć... bo zaraz odpływam z ciała.

Po zlocie dostałem takie kopa i motywacji, że teraz choćbym miał się przestawić w poprzeg i narobić w gacie przeskoczę ten strach... MUSZĘ !!!

Poza ld/oobe itd.
Uprawiam sporcik ekstremalny na rowerku... a konkretnie FREERIDE
... kocham to :)) uwielbiam :))
Oprócz upartego próbowania połamania się na rowerze zajmuję się grafiką komputerową (3d studio, corel draw).... ostatnio też bardzo wciągnęła mnie fizyka kwantowa...
Wewnętrznie przywiązany jestem do cywilizacji Mayów oraz WingMakers... oprócz tego lekkie skrzywienie na punkcie precyzji i perfekcji, uwielbiam zajęcia wymagające dużej koncentracji ... wyzwania z pozoru niemożliwe do osiągnięcia...
Kultura samurajów... miecze i wszystko co z nimi związane wywołuje u mnie uczucie głębokiej tęsknoty i smutku... podobnie jak gwiazdozbiór ORIONA... po prostu jak na niego patrze to serce mi rozrywa z tęsknoty, nawet teraz prawie się rozklejam. OK, ok... uf ;)

Szybko przywiązuje się do ludzi, czasem aż za bardzo :P
Nie znoszę obłudy, zakłamania, zaprzeczania sobie... ignorancji :P marudzenia, tworzenia problemów z niczego, ściemy i pozerstwa
Bardzo cenię lojalność, konsekwentne działanie, otwartość i szczerość oraz DUŻĄ WYOBRAŹNIE :))

Mam nadzieje, że się z wami tutaj dobrze skumam :))) na zlocie było super, ale za krótko... kto był ten wie :)
Dobra, to na tyle, jak ktoś chce to niech wali pisze do mnie na gg: 3877374
Każdy mile widziany :))

Za wszelkie błędy i formę wypowiedzi (dziwnie buduje zdania czasem :P) z góry sorry.

Pozdrawiam :))

(IMG:http://img479.imageshack.us/img479/5505/assassin2eq0.jpg)

+Quote Post

26 Stron V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park