oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> jak NIE MIEC obe?
flyer
post 08.02.2007 - 07:29
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

mialem dzisiaj problem. nie chcialem miec dzisiaj obe bo chcialem sie wyspac ale to samo przychodzi. jak nie zwracam na to uwagi to zapadam w nieprzyjemny ld albo i tak wychodze.

jak zrobic zeby nie wyjsc z ciala kiedy jest sie w stanie blisko wyjscia?

dzisiaj jakas postac ze snu chciala mnie wyciagac z ciala i dostalem wibracji. zapraszam do mojego bloga http://www.oobe.pl/park/blog/flyer/.
Go to the top of the page

+Quote Post
Ketrab
post 08.02.2007 - 09:54
Post #2

Dusza Towarzystwa

"Drzwi raz otwarte nie mogą zostać ponownie zamknietę "
pisał swojego czasu mądry Monroe

+Quote Post
Lukasz
post 08.02.2007 - 11:20
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Dokladnie ten cytat przyszedł mi na mysl po przeczytaniu samego tematu postu.

Nie wiem jak zapobiec wyjscia bo nie doznalem jeszcze OOBE, ale mysle ze afirmacja i nastawienie rozwiaze sprawe.
Przed snem pomysl sobie ze sie wyspisz dzis w nocy, ale tylko raz niech taka mysl przejdzie ci przez glowe jednak dobitnie. Pozniej podczas zasypiania przekrec sie na bok i pomysl ze usniesz. Ale nie nie mozesz miec zadnej obawy ze dzis sie nie uda. To tak samo jak z osiagnieciem OOBE

+Quote Post
flyer
post 08.02.2007 - 21:03
Post #4

Członek Rodziny

Notatnik

no fajnie ze mowicie teraz a nie na samym poczatku :). i tak mialem juz we snie gorsze zeczy. przez jakies 3 lata mialem kilka razy w miesiacu paraliz i nie moglem sie z niego obudzic. mimowolne obe to przy tym pestka.

ale to dziwne ze inni tak bardzo chca obe i nie moga a ja to mam tak latwo. pierwsze planowane obe mialem juz po miesiacu od kiedy go zachcialem. i to bez cwiczen bo jak na poczatku cwiczylem to nic nie wychodzilo zaczolem dopiero jak przestalem cwiczyc :).

+Quote Post
VegOo.
post 08.02.2007 - 21:11
Post #5

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

A czy jak miałeś pierwsze oobe to potem na lajcie je osiągałeś, czy po jakimś czasie?
Pytam bo mam podobną sprawe, osiągnąłem obe za 1razem, ale niestety od tamtego czasu tylko 2 razy doświadczyłem obe. Jeszcze chciałem zaóważyć, że za pierwszym razem tylko opuściłem ciało i odrazu wróciłem (strach) 0.o

+Quote Post
Ketrab
post 08.02.2007 - 22:14
Post #6

Dusza Towarzystwa

CYTAT(flyer @ 08.02.2007 - 21:03) *
no fajnie ze mowicie teraz a nie na samym poczatku :). i tak mialem juz we snie gorsze zeczy. przez jakies 3 lata mialem kilka razy w miesiacu paraliz i nie moglem sie z niego obudzic. mimowolne obe to przy tym pestka.

ale to dziwne ze inni tak bardzo chca obe i nie moga a ja to mam tak latwo. pierwsze planowane obe mialem juz po miesiacu od kiedy go zachcialem. i to bez cwiczen bo jak na poczatku cwiczylem to nic nie wychodzilo zaczolem dopiero jak przestalem cwiczyc :).

Czyli masz presydpozycje do Obe ,lub twoje podejscie do tego zjawiska (na luzie)okazało się twoją metoda na rodarcie kurtyny ,chyba bardziej to drugie bo ktoś kiedyś napisał ,lecz dobrze niepamiętam gdzie ,że nie liczą się umiejętności i predyspozycje tylko szczera chęć wyjscia ,a to że gdy już raz wyjdzesz to nastepne bedzie to przychodziło automatycznie wiedzieć powinien każdy oobe maniak ,przytocze tu jescze jeden fragment
R.Monroe "Nie możesz z tym żyć ale też nie mozesz żyć bez tego bo będzisz miał wrażenie że straciłeś w życiu coś cenego"
pozdrawaim
p.s
chyba Darek Sugier(:

+Quote Post
Karakan
post 08.02.2007 - 22:21
Post #7

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Na pewno szczera chęć wyjścia jest bardzo ważna, ale to nie zmienia faktu, że są ludzie, którzy rodzą się z predyspozycjami do zdolności psychotronicznych (np. Dzieci Indygo o ile się nie mylę), takich jak oobe. Rozmawiałem już wiele razy z osobami, które często od małego przechodziły nieświadomie oobe. Nie znaczy to tak do końca, że maja lepiej, ponieważ często jest tak, że gdy przychodzi do tego, aby świadomie osiągać oobe, osoby takie mają różne problemy, które nam nawet nie przychodzą do głowy. Nie potrafią często wyciszyć swojego umysłu, czy nawet panować nad eksterioryzacją. Korespondowałem kiedyś z osobą, która nie potrafiła do końca wychodzić z ciała wtedy kiedy chciała, natomiast często zdarzało się to samoczynnie.

+Quote Post
Ketrab
post 08.02.2007 - 22:33
Post #8

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Karakan @ 08.02.2007 - 22:21) *
Na pewno szczera chęć wyjścia jest bardzo ważna, ale to nie zmienia faktu, że są ludzie, którzy rodzą się z predyspozycjami do zdolności psychotronicznych (np. Dzieci Indygo o ile się nie mylę), takich jak oobe. Rozmawiałem już wiele razy z osobami, które często od małego przechodziły nieświadomie oobe. Nie znaczy to tak do końca, że maja lepiej, ponieważ często jest tak, że gdy przychodzi do tego, aby świadomie osiągać oobe, osoby takie mają różne problemy, które nam nawet nie przychodzą do głowy. Nie potrafią często wyciszyć swojego umysłu, czy nawet panować nad eksterioryzacją. Korespondowałem kiedyś z osobą, która nie potrafiła do końca wychodzić z ciała wtedy kiedy chciała, natomiast często zdarzało się to samoczynnie.

Na pewno masz racje ze Predyspozycja jest wazna, ale mozna na to spojrzeć na dwojaki sposób np flyer miał Obe wtedy gdy nie chciał miec i był to jego sposób ,wiekszośc z nas podchodzi do tego z wielkim uporem maniaka (technika 4+1(: ) dzienniki snów ,testy rzeczywistości róznorakie kursy, a może jest to dla niektórych z nas wcale niepotrzebne moze trzeba spróbowac odpuscic tak jak to zrobił autor tekstu i wtedu moze wyjdzie.

+Quote Post
flyer
post 08.02.2007 - 23:05
Post #9

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT
A czy jak miałeś pierwsze oobe to potem na lajcie je osiągałeś, czy po jakimś czasie?

znalazlem swoj sposob na wychodzenie. musze spac troche dluzej niz zwykle wtedy zapadam w plytki sen z ktorego bardzo latwo jest w wejsc w obe ld albo paraliz. mialem jakies 5 albo 6 wyjsc planowanych w 2 miesiace od kiedy zaczalem.

CYTAT
Jeszcze chciałem zaóważyć, że za pierwszym razem tylko opuściłem ciało i odrazu wróciłem (strach)

to ja tak mam z wszystkimi obe ale bie ze strachu tylko zeby wszystkiego nie zapomniec.

CYTAT
Czyli masz presydpozycje do Obe ,lub twoje podejscie do tego zjawiska (na luzie)okazało się twoją metoda na rodarcie kurtyny ,chyba bardziej to drugie bo ktoś kiedyś napisał ,lecz dobrze niepamiętam gdzie ,że nie liczą się umiejętności i predyspozycje tylko szczera chęć wyjscia ,a to że gdy już raz wyjdzesz to nastepne bedzie to przychodziło automatycznie wiedzieć powinien każdy oobe maniak

chyab mam i jedno i drugie bo mialem juz wszysrkie zaburzenia snu. kiedys bardzo czesto wpadalem w paraliz i nie moglem sie obudzic. musialem miec to chyba kilkadziesiat razy jezeli nie setki. jak tak lezalem i sie miotalem na lozku to nauczylem sie wszystkiego co tylko mozna robic we snie. w 3 lata najpierw nauczylem sie krzyczec fizycznie w stanie paralizu a potem nauczylem sie z tego budzic. to bardzo proste jezeli sie pamieta ze w czasie paralizu wszystko jest snem i trzeba ruszyc cialem fizycznym a nie sennym tylko zeby do tego dojsc to potrzeba 3 lat :). a jak sie umie swiadomie obudzic z paralizu to mozna tez swiadomie zapasc w paraliz. nauczylem sie rozpoznawac kiedy wpadam w paraliz i tego unikac. ale jak umiem unikac to umiem tez to wywolywac i wlasnie to wykorzystuje.
mozlie jest ze te moje wszystkie paralize to byly wlasnie spontaniczne obe. widzialem w moim paralizu tylko hipnagogi ale w moich poczatkowych planowanych obe tez nic nie widzialem.
paraliz pomugl mi tez wytrenowac pamiec snow. sny pamieta sie zupelnie inaczej niz real sa takie rozmyte i mgliste. a jak sie budzilem z paralizu to pierwsze kilka sekund realu pamietalem tak samo jak sen. nie moglem powiedziec czy moj paraliz przed chwila to byl sen czy naprawde. ale potem nauczylem sie przypominac te mgliste wspomnienia.

i jak juz tyle razy czlowiek byl sparalizowany i przerazony to potem juz sie niczego nie boi. strach przed obe to male piwo w porowwnaniu z przerazeniem w czasie paralizu z ktorego sie nie da obudzic :). nie bojcie sie obe sa gorsze rzeczy :).

i jeszcze jeden szybki sposob na obe. idzcie spac w ubraniu albo w jakims dziwnym miejscu na podlodze. i powiedzcie sobie ze koniecznie musucie sie rozebrac przed snem i polozyc do lozka. wtedy z jednej strony chcecie zasnac ale z drugiej macie silny impuls zeby nie spac. ja zapadam wtedy w plytki sen z ktorego ciagle sie budze bo wiem ze musze sie rozebrac ale mi sie nie chce. i mam wtedy murowany paraliz. tylko musicie byc mocno zmeczeni bo inaczej nie zasniecie.
prosta metoda idziesz spac z mysla ze nie wolno zasnac.

+Quote Post
Quel
post 08.02.2007 - 23:53
Post #10

Członek Rodziny

Notatnik

Przede wszystkim Twoje nastawienie i podświadomość są ważne. Tak sobie pomyślałem... skoro ludzie mają problemy z osiągnięciem obe przez swój własny lęk, to może po prostu zdystansujesz się do tego i postarasz się sobie wmówić jakieś lęki. Brzmi abstrakcyjnie ale jest możliwe do osiągnięcia. "Kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą".

+Quote Post
OOOOOOO
post 30.12.2007 - 21:58
Post #11

Guests

CYTAT(flyer @ 08.02.2007 - 07:29) *
mialem dzisiaj problem. nie chcialem miec dzisiaj obe bo chcialem sie wyspac ale to samo przychodzi. jak nie zwracam na to uwagi to zapadam w nieprzyjemny ld albo i tak wychodze.

jak zrobic zeby nie wyjsc z ciala kiedy jest sie w stanie blisko wyjscia?

dzisiaj jakas postac ze snu chciala mnie wyciagac z ciala i dostalem wibracji. zapraszam do mojego bloga http://www.oobe.pl/park/blog/flyer/.

Hej,
Czy ja dobrze słyszę? Nie chcesz mieć OBE-owania?
Mówisz prawdę? Czy tylko ściemniasz? Nie chcesz mieć cud-stanu bo masz przesyt? Powiem ci: grzeszysz synu, grzeszysz. Dopiero gdy stracisz zaczniesz wyć do księżyca. To jest właśnie najcięższy z nowoczesnych grzechów: mieć i nie doceniać, że się ma. Niektórzy pracują nad uzyskaniem tego stanu latami, a ty chcesz go zbyć? Jak sobie życzysz. Zrób tak:
Powiedz sobie, ale tak głęboka, by całym tobą wstrząsnęło, że tej nocy koniec, urlop i regeneracja, że nie życzysz sobie tego doświadczać. Powiedz to całym sobą. Jeżeli będziesz naprawę tego chciał to tak się stanie. Dla pewności 30min przed snem walnij sobie melatoninę 5mg, tudzież nawal się browarem, udaj się w kimę w inne pomieszczenie niż w którym OBE-owałeś, a jeszcze lepiej przywołaj z pamięci stan siebie przed tym jak nie zajmowałeś się OBE Nautyką. Ubierałeś się charakterystycznie? robiłeś coś specyficznego? oddawałeś się jakiejś codziennej wówczas rutynie? Wróć do tego. Przywalaj w sobie siebie tego przed OBE-treningiem. Nie powinno to nastarczać problemów. Tylko się nie zdziw, że owa jaźń tak mocno zakotwiczy się w tobie, że uzyskasz efekt regresu i znów będziesz musiał walczyć o fazę z językiem na brodzie.
OOOOOOO

http://www.obemaniak.pl

+Quote Post
grzee
post 30.12.2007 - 22:02
Post #12

break the rules.

Notatnik

nie no takie rzeczy to ja pierwszy raz słyszę :D
ale faktycznie, gdy pierwszy raz podjęłam próbę to już nie ma że boli, gdy zasypiam za każdym razem drętwieje mi ciało i z trudem usypiam świadomość ;/ no cóż. kwestia przyzwyczajenia ;P
albo jak zapobiec oobe? a tego to ja nie wiem;P narazie martwię się tym jak być w stanie oobe a nie jak w nim nie być ^^;

+Quote Post
Dusza
post 31.12.2007 - 11:44
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja mam prosty sposob. Nauczylem moje cialo , ze wychodze tylko na plecach. Zasypiam zawsze na boku lewym albo prawym. Jak chce wyjsc to budze sie kolo 5-6 nad ranem , klade na plecy , kilka minut i odlatuje. Jak chce sobie pospac to na bok i zasypiam :)

+Quote Post
Silverka
post 31.12.2007 - 12:41
Post #14

Guests

Mam podobnie. Odkad wychdoze z ciala, mam problemy ze snem bo budze sie w paralizu i to bezroznicy na ktorym bokusie poloze, bo kiedys cwiczylam, ze wychodze bez roznicy na ktory boku, zawszen uzywalam ze ot bezroznicy. Na plecach spac juz nie moge prawie bo mi niewygodnie, bo z 7 lat spalam na plecach ;) heheh a tak wogole nie trzeba miec rzadnych predtyspozyji, ktos wczensiej napisal z ewystarczy sama chęć ;) i tyle. pozdrowka!:)

+Quote Post
Szopen
post 31.12.2007 - 13:07
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jak zapobiec obe?

Hmm zamień się ze mną :D. Ja czekam nawet 2,5h na obe i nic mi nie wychodzi.... >.<

+Quote Post
Draq
post 31.12.2007 - 13:54
Post #16

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Jestes poprostu swiadomy, nie zmieniaj tego. Każde obe jest coraz to nowszą lekcją, dopóki się czegoś nie nauczysz, to tak dlugo będzie Cie męczyć. Musisz wyciągać odpowiednie wnioski.

+Quote Post
grzee
post 31.12.2007 - 14:08
Post #17

break the rules.

Notatnik

CYTAT(Symulator OOBE @ 31.12.2007 - 13:56) *
CYTAT

CYTAT
Jak zapobiec obe?

Hmm zamień się ze mną :D. Ja czekam nawet 2,5h na obe i nic mi nie wychodzi.... >.<

albo ze mną mi też nie wychodzi

a ja bym nie chciała się zamienić z kimś kto wyszedł... bo co... tak to będę miała satysfakcję, że dokonałam tego sama. ot co. ^^;

+Quote Post
tom
post 31.12.2007 - 15:38
Post #18

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

heh... chciałbym kiedyś dojść do tego, że zasypiając nie bede chciał wyjśc tej nocy ;p

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park