oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 6 7 8  
Closed TopicStart new topic
> Eksperyment-pytania Do Mtj
aidie
post 23.02.2008 - 13:48
Post #148

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Dzisiaj nareszcie w LD spotkałem mojego MTJ-a. Pochwalił mnie, że wytrwale dążę do OBE przez OBE, a nie przez LD. Pojawił się pod postacią... Dave'a Mustaine'a - wokalisty i gitarzysty Megadeth :D A wam pod jaką postacią pojawia się MTJ ?
Go to the top of the page

+Quote Post
Zbyszek
post 23.02.2008 - 16:32
Post #149

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

leząc sobie wygodnie ,wywoływałem obrazy z pamięć w poszukiwaniu sladow z przeszłości . Nagle pojawiłem się przed 2 osobami. Chłopak siedział przy kompie a po jego lewej stronie, stojaca dziewczyna, przyglądała mi się zdziwiona. Wisialem nad dlugim stołem i się im przyglądałem. Chłopiec był zle widoczny ,spowity w ciemnym świetle i zafascynowany chyba internetem . Ona za to, gdy mnie postrzegła, zrobiła komiczna minę na twarzy ,na przywitanie.Taka minę jaka ja bym zrobił ,gdy bym zobaczył jakiegoś śmiesznego ducha.
Śmiejąc się do rozpuku z tego grymasu ,ocknąłem się na łózko.
Zawisłem 30 cm nad ich stołem i moglem kierować dowolnie wzrok gdzie chciałem.

Przypomniałem sobie wtedy , moja prośbę o połączenie się ze swoimi częściami.

Strasznie sobie ułatwiliśmy tym MTJ. Istot w poza jest od groma .

+Quote Post
VVi
post 23.02.2008 - 16:43
Post #150

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(aidie @ 23.02.2008 - 13:48) *
Dzisiaj nareszcie w LD spotkałem mojego MTJ-a. Pochwalił mnie, że wytrwale dążę do OBE przez OBE, a nie przez LD. Pojawił się pod postacią... Dave'a Mustaine'a - wokalisty i gitarzysty Megadeth :D A wam pod jaką postacią pojawia się MTJ ?

tu jest temat o tym:)
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...amp;#entry24744

+Quote Post
Zbyszek
post 25.02.2008 - 11:01
Post #151

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Wczoraj odczułem dziwne zmęczenie. Położyłem się na łózko i zaczęło się coś dziać.Nieskoordynowane myśli zaczęły we mnie napływać i prześledziłem stertę nie połączonych z sobą myśli. Zaczęły mi się układać w grupki. To z tym a tamto z tamtym.Odczułem nacisk na akcje,ohooo ,pomyślałem ,ktoś jest u mnie,Mam znowu czyszczenie.
Zapytałem o MTJ.
Kiedyś na kursie Brusa postanowiłem spłatać mu figla i wynieść kryształ z jego kopuły. Cos mnie wywaliło i pociągnęło w prze,strzeń z niezwykła mocą.Lecac na oślep z szalona prędkością straciłem swoje władze umysłowe. Noble gdy się raz z nim spotkałem w poza i zaczął mnie połykać ,tez się mu to trafiło. Wyrwało go coś z mojej galerii i wciągnęło w szalony ruch. Wygląda to tak , jak byśmy byli przyczepieni do sznurka i ktoś nas z drugiego końca wyszarpnął.
Ten sznurek jest linia światła , wystrzelona z naszej części z poza. Na jego końcu znajdują się oczy z receptorami. Cos jak światłowód z gwiazdeczka na końcu.Na kuleczce uczepiły się ciała niefizyczne.
Cala sztuka, to na czas , wyszarpnąć się ze szkodliwej dla nas sytuacji ,siebie samego , sobą samym.

To coś w poza na końcu sznurka jest nami pojedynczymi , tyle ze siedzącym we właściwym domu a nie w iluzji dymensyjnej.
Pozwolić sie sobie na czas wyszarpnąć.

pozdro

+Quote Post
leon
post 25.02.2008 - 11:23
Post #152

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Widzę Zbyszku że coraz rozsądniejsze wnioski ci wychodzą ,gratulacje.

+Quote Post
Zbyszek
post 25.02.2008 - 11:36
Post #153

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Ach leon, idź lepiej powalczyć z larwami.

Darek juz dawno opisał bycie u siebie ,pomiędzy kuleczkami.Zrozumienie ciał niefizycznych jest tak ciężkie ,ze nie dziwota ,ze nie widać w ich istnieniu sensu a co dopiero spostrzec nasz rozwój poprzez ich kształtowanie.
Polowa moich wypowiedzi o ciałach niefizycznych odbija się bez echa na forum.Po części w tym twoja zasługa.
Twoje fobie i teorie spiskowe ,odwracają uwagę forumowiczów. Jesteś elementem destrukcyjnym i powinienem cię właściwie tępieć. :))))

+Quote Post
leon
post 25.02.2008 - 12:07
Post #154

Dusza Towarzystwa

Notatnik

N o to nic prostszego -tęp mnie,bo twoje teorie to bzdety/sam piszesz o swojej teorii-iluzja dymenzyjna/,twoje ciałka to pasożyty-a co do darka to ja nic nie pisałem.A do walki z larwami to ciebie wykorzystuję,wszak to ty je wyłapujesz.Pozdro.

+Quote Post
VVi
post 25.02.2008 - 12:10
Post #155

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Spokojnie chłopcy. Bez kłótni.
Leonku - czasem powstrzymaj swój język i tylko obserwuj jak się sytuacje rozwijają. Więc skoro twierdzisz, że Zbyszek coś zaczna rozumieć, według ciebie, to się ciesz, ale nie gadaj tylko patrz, a swoje rób.
Zbyszku - przypadła ci w obemaniakowym życiu ciężka rola ciakofrenicznego pioniera. Echo jest choćby w mojej głowie, bo coraz bardziej interesuję się ciałkami. Co sie będą ludzie wypowiadać na ich temat, skoro nie mają nic do powiedzienia, to głupot nie będą prawić, więc ci się zdaje, że echa nie ma.

+Quote Post
Szopen
post 02.03.2008 - 09:53
Post #156

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dobra teraz ja :). Może to nie było pytanie a lekcja u MTJ.

1) Jakie zadałem/am pytanie. I jak je rozumiem. (w miarę krótko)
Jak radzić sobie ze strachem (który mi się przytrafił) i jak odzyskać pełną świadomosć (z pamięcią)

2) Odpowiedź na pytanie. (bez zbędnych interpretacji)
-Zwrócić strach przeciwko jego twócy (prowokator) i skierować strach na kolor 16 ciałka astralnego <co?>

-Robić TR

3) Jak doszło do zadania pytania i odpowiedzi tzn. Całe zdarzenia i metodę wybraną.
Po powrocie do c.f. zastanawiałem się chwilkę nad tymi pytaniami i wtem znalazłem się w jakimś pomieszczeniu i osobą dobrze mi znaną (MTJ). Zadanie pytania było telepatyczne bez słów. MTJ sprawiał wrażenie jakby odpoczątku wiedział o co mi chodzi. Dobra, tutaj nie będę pisał tylko dam linka do notatnika: KLIK

4) Własne wnioski na temat odpowiedzi. Jakieś odnośniki, skojarzenia.
Chodzi o to, że to ja panuję nad strachem i muszę zdać sobię z tego sprawę. I skierować to przeciwko twórcy (temu co spowodowało strach)

Hmm mam we śnie robić częściej TR i utrwalać się że to POZA.

Dobra nie chce tutaj przepisywać praktycznie tego samego z notatnika, bo mam troszkę parcia i musze już kończyć :)

KLIK]

Narazie i miłego czytania :]

+Quote Post
leon
post 02.03.2008 - 10:02
Post #157

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Pozwolę sobie Szopen na drobna inerpretację-otóż 16 należy potraktować numerologicznie czyli suma 1+6=7 czyli siódme ciałko astralne

+Quote Post
Szopen
post 02.03.2008 - 12:43
Post #158

Dusza Towarzystwa

Notatnik

heh, dobra - a co to 7 ciałko astralne?? :D

+Quote Post
Zbyszek
post 02.03.2008 - 13:50
Post #159

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

to najleprze na jakie moze nas stac.Ciala astralne podlegaja ewolucji. Zmieniaja sie. Z gornych czesci osoowych czlowieka mozna ich stopien ozwoju postrzec w kolorach -czarne lub biale cialko. U zawistnikow so one czarne a u pieknych ludzi ,ze wspanialym charakterem docieraja do bieli.Postrzeganie . To co dla jednego widoczne jest jako czarne cialko , dla drugiego moze byc postrzegane jako szare.Ten co dotrze poza stan buddyczny ,bez opuszczania ciala lub do ATMY ,w czysty stan duchowy postrzega je w sposob czarne do bieli.
Postrzega rowniez mysloksztalty , i wszelkie ruchome twory astralno .-mentalne.
Nie ma zmowy ani manipulacji genetycznej przed miliony lat.
Leonie te twory zwane przez ciebie straszne larwy sa tylko czasteczka tego co mozna postrzegac.
Panika stary, jaka siejesz jest nie uzasadniona. Niefizyczne swiaty ,czy zartobliwe cialka sa nazwa umowna, Nie podniecaj sie wiec na te slowa. Jest jedna materioduch o roznych stanach skupienia Miedzy tymi stanami skupienia i jest pomost oddzialywan. Dzieki nim ,mozna sie fizyczny reka po glowie podrapac albo walnac myszka w monitor,

Przeczytalem Leonie twoja wypowiedz na dole.
Ten co ma czarne cialko nie postrzeze tego co ma biale. bo oslepnie patrzac pod slonce. :)))

Dowiedzialem sie w tym tygodniu,ze siedze w tej Atmie juz wiele lat. Mam wtedy gupawe oczka i spozieram nieprzytomnie w sina dla.
Siedzi w niej Darek i pare razy pisal o tym stanie Draqu.
Nazwalismy to rdzeniem swiadomosci czlowieka , swiadkiem , obserwatorem, czy gupim duchem,
Slyszy sie i widzi wtedy ........... i mozna wtedy zrobic .......
Klejna przygoda jest rozgoszczenie sie w dysku. Mtj-cie lub znalezienie sie jako monad czy aniolek w niebiosach. . . .

+Quote Post
leon
post 02.03.2008 - 14:01
Post #160

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Co dla jednego czarne dla drugiego może byc białe i viceversa.Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Ktoś z czarnym ciałkiem będzie je uważał z a białe,a tego z prawdziwym białym będzie uważał że ma czarne.W ciekawy sposób problem organizmu ludzkiego traktuje słynna okultystka Bławatska http://www.yangua.friko.pl/blawatski/dt-12.htm
Oto fragment :Nauka, mglisto pojmująca prawdę, może znaleźć bakterie i inne mikroskopijne życia w ludzkim ciele i widzieć w nich przypadkowych i nienormalnych nosicieli, którym przypisywane są różne choroby. Okultyzm – dostrzegający życie w każdym atomie i molekule, czy to w mineralnym, czy ludzkim ciele, w powietrzu, ogniu i wodzie – twierdzi, że całe nasze ciało jest zbudowane z takich żyć; pod mikroskopem najmniejsza bakteria w porównaniu z nimi jest tak wielka, jak słoń wobec maleńkiej infuzorki.

+Quote Post
Majster
post 02.03.2008 - 16:06
Post #161

Dusza Towarzystwa

To ja też czymś zarzuce! :)

* - oznacza przekaz mentalny od mtj posiadający wiele znaczeń.

MTJa spotykam tak rzadko, że przaktycznie w ogóle, więc jak miałem z nim dłuższy kontakt to zdecydowałem się na zadanie jednego, zasadniczego dla mnie pytania.

-Co tu robisz? (przekaz był dłuższy, pytałem po co w ogóle on jest, a nie tylko w danej chwili).

Odp. bez interpretacji za to z przekazem każdą chyba możliwą formą:
-słowna: Sypię piasek na Twoje usta. (wtf?)
-obrazem: zobaczyłem leżącego siebie, później usta z boku i spadające na nie lśniące drobinki. (robi się coraz ciekawiej)
-głos w głowie: kieruję Tobą kiedy o tym nie wiesz/kiedy tego potrzebujesz*.

Dobra, wydaję się w ch*j zakręcone. Ale jak spojrzeć na całe to wyjście to wszystko układa się w logiczną całość (w miarę). Otóż zaraz po wyjściu, stwierdziłem, że rozedrę scianę, bo nie mogę znowu się przez nią przebić. Usłyszałem głos MTJa: znowu przestawiłeś mój piasek/znowu bawisz się w mojej piaskownicy* po czym chwycił mnie za rękę i wylecieliśmy na zewnątrz. Później gdzieś zniknął i gdy próbowałem dolecieć do stratosfery :P (zabrakło sił i spadłem na ziemię) znowu pojawił się on i właśnie wtedy zadałem mu w/w pytanie.

Czas na interpretację:
Muszę przyznać, że na początku w ogóle nie zrozumiałem o co chodzi z tą piaskownicą, i w pierwszym momencie zaraz po odpowiedzi, której nie zrozumiałem poczułem się lekko zbity z tropu. Dopiero po tym jak chwycił mnie za ręke, czyli sekundę po tym olśniło mnie. Chodziło o to, że on za pomocą niewielkich, subtelnych, niezauważalnych przeze mnie działań, kieruje mną, nie jak marionetką lecz stawiając drogowskazy itp. Troche filozoficznie ale tak właśnie rozumiem jego rolę.

Być może niektórzy z was od pierwszego kontaktu z MTJem zrozumieli jego rolę w waszym życiu lecz ja musiałem się sam przekonać. :)

+Quote Post
Szopen
post 02.03.2008 - 19:00
Post #162

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Master, a to z
CYTAT
Dobra, wydaję się w ch*j zakręcone

to też przekaz mentalny od MTJ? ;p

Leon i Zbyszek:
Dobra jeszcze za cienki w uszach jestem - za mało wiem i ciężko jest mi pojąć o co wam chodzi. Może kiedyś... :)

+Quote Post
Majster
post 02.03.2008 - 20:49
Post #163

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Szopen @ 02.03.2008 - 19:00) *
Master, a to z

to też przekaz mentalny od MTJ? ;p

Leon i Zbyszek:
Dobra jeszcze za cienki w uszach jestem - za mało wiem i ciężko jest mi pojąć o co wam chodzi. Może kiedyś... :)

Hehe, masz mnie :P

Chyba najlepiej jak sam zinterpretowałbyś odpowiedź swojego MTJa, Ty wiesz najlepiej jaki był jego przekaz ( zapewne nie kontaktował się z Toba tylko mową bo wymiana informacji tą metodą jest ograniczona i w jednym zdaniu cieżko byłoby ją zawrzeć). A już tym bardziej nie próbuj zrozumieć tego co leon mówi ;) .

+Quote Post
starr
post 11.03.2008 - 15:31
Post #164

Guests

Pierwsze podejscie zakonczone.
Zeby bylo przejrzysciej : temat do zamkniecia i przesuniecia. Jezeli ktos bedzie chcial to kontynuowac to niech zalozy nowy temat w dziale propozycje a badania zacznie w dziale eksperymenty.

+Quote Post
Zbyszek
post 11.03.2008 - 16:18
Post #165

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Wklejam jeszcze swoje co nie co przed zamknięciem..Opis przygody w temacie rozmowa z MTJ.

http://cialka.net/pl/

+Quote Post

8 Stron V  « < 6 7 8
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park