oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Wasze OOBE, To może pomóc.
Kazarossi
post 20.01.2007 - 00:18
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Opiszcie co robicie gdy chcecie osiągnąć oobe. Od poczatku do końca. Może analizując techniki innych pozbędziemy się kilku błędów o których nie mieliśmy pojęcia. Chodzi mi mniejwięcej o to:

Kłade się na plecach.
Biorę z 3 głębsze oddechy.
Chwile leżę i nie myślę o niczym.
Potem rozluźniam wszystkie części ciała po kolei.
Chwile po tym mam już kompletny paraliż - jednak nadal słyszę i jestem świadomy otoczenia.
Potem zaczyman coś sobie wizualizować. Np ten ocean.
Jednak nadal słysze i moze to jestem ten problem.
Potem dostaję coś w stylu słabych wibracji ale bardziej to przypomina jakieś szmery w ciele.
Staram się wtedy wyjśc ale ciągle jestem świadomy tego ze leżę w łóżku.
Potem czuję ze wylatuję w górę - ale okazuje się ze to mieśnie się nieświadomie napinały.
Potem już tylko leżę i stwierdzam że lipa.
Obracam się na bok i staram się nie zasypiać - czasem potem mam LD.
Go to the top of the page

+Quote Post
bachu
post 20.01.2007 - 01:07
Post #2

Członek Rodziny

Notatnik

Ja nic nie robię. Wibracje same przychodzą w najmniej spodziewanym momencie. Czasem jest tak, że 2 miechy ciszy, czasem jest tak, że mam kilka razy wibracje w ciagu 1 nocy. Ciągnę już 2 lata w ten sposób. Wszystkie moje samodzielne próby kończyły się niepowodzeniem.

+Quote Post
Zbyszek
post 20.01.2007 - 11:46
Post #3

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

A mowia ze jak czlowiek dojrzeje to zmadrzeje..Brak wrazliwosci na emocje,zamrozenie doznan utrudnia osiaganie OOBEEEEE.
I badz tu dorosly!!!!!!!!!!

+Quote Post
Kazarossi
post 21.01.2007 - 03:26
Post #4

Członek Rodziny

Proszę piszcie na temat bo to mija się z celem :)

+Quote Post
axyd
post 21.01.2007 - 19:09
Post #5

Przechodzień

kładę się na brzuchu, uspokajam oddech i koncentruje się na nim, gdy poczuję wibracje powtarzam w myśli "teraz wejdę, jestem na to gotowy" czasami proszę o pomocnika z zastrzeżeniem, że ma on być przyjaźnie do mnie nastawiony i ma chcieć mojego dobra, gdy przestaję czuć ciało wizualizuje, że idę do tyłu... coraz szybciej i szybciej idę do tyłu... no i w końcu idę do tyłu :) zawsze słucham hemi-sync focus 10 z BWG

+Quote Post
Quel
post 22.01.2007 - 00:22
Post #6

Członek Rodziny

Notatnik

Ja przede wszystkim kładę się jak najwygodniej na plecach, kończyny układam wzdłuż tak, żeby żaden mięsień nie musiał być napięty zbędnie. Mówię sobie przez chwilę, że nie mam ciała. Sprawdzam po kolei czy żaden mięsień nie jest spięty - jeśli wszystko jest ok to przechodzę dalej. Moja technika na skoncentrowanie się to raz po raz usypianie i 'doszukiwanie się czegoś w przestrzeni ciemności pod moimi powiekami'. Następnie myślę np. o ZIELONYM jabłku i wyobrażam sobie jego kolor, jak najmocniej. Staram się go przełożyć na tą ciemną przestrzeń (powstają super wizualizacje - polecam).

+Quote Post
flyer
post 22.01.2007 - 14:26
Post #7

Członek Rodziny

Notatnik

ja sie klade spac godnine wczesniej i budz sie rano godzine wczesniej. nie wstaje tylko zaczynam o czyms myslec zeby nie zasnac. nagle zaczyman zapadac w sen szumi mi w uszach. jak uda mi sie nie zasnac albo sie nie obudze to zaczynaja sie wibracje slysze jakby huk samolotu i nakladajacy sie cienki pisk. czuje jak moje astralne cialo przekreca sie i wypadam z ciala. jak raz sie uda jednej nocy to czesto udaje sie jescze kilka.

+Quote Post
Xardas13
post 23.01.2007 - 15:10
Post #8

Przechodzień

Jak wogole osiagniac/miec(nie wiem jak to sie mowi) OOBE?

Ten post edytował Xardas13 23.01.2007 - 15:45

+Quote Post
Discoverer
post 23.01.2007 - 16:11
Post #9

OBE Maniak 41
Ikona Grupy

Notatnik

CYTAT(Xardas13 @ 23.01.2007 - 16:10) *
Jak wogole osiagniac/miec(nie wiem jak to sie mowi) OOBE?

Sposobów jest wiele - KLIK 23 sposoby na OOBE

+Quote Post
pieczywo
post 23.01.2007 - 20:08
Post #10

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Kiedy nie znalem jeszcze 4+1 (co nie znaczy, ze wychodze tylko ta technika) kładłem sie tak o 1,5h wczesniej spac co sprawialo, ze samoistnie budziłem sie w nocy. Utrzymywalem wtedy swiadomosc jak najdluzej... wibracje sie pojawiały lub nie :)
Teraz mam wiekszosc spontanów, ale przed pojsciem spac wyrazam intencje (afirmacje) "Dziś w nocy chce doświadczyć OBE" lub "Dziś w nocy chce wyjść świadomie z ciała"). Nastepnie dostaje swiadomosci w roznych momentach po polozeniu sie do lozka (w srodku nocy, rano... czy po zasnieciu). Ciało jest zrelaksowane/uspione, a ja moge sobie czmychnąć :P
pozdrowy!

+Quote Post
gonti
post 26.01.2007 - 14:11
Post #11

Przechodzień

Notatnik

CYTAT(axyd @ 21.01.2007 - 19:09) *
zawsze słucham hemi-sync focus 10 z BWG

Skąd ściągnąłeś hemi-sync? Interesuje mnie na razie hemi-sync 3 ale mam trudności ze znalezieniem.

+Quote Post
gonti
post 26.01.2007 - 15:52
Post #12

Przechodzień

Notatnik

Już znalazłem. Swoją drogą znalazlem presety świetnie przeznaczone do oobe.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park