|
|
![]() ![]() |
08.01.2008 - 22:47
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Tytuł artykułu: Derealizacja
Opis artykułu: Kategoria: Granice psychologii Data dodania: 08.01.2008 - 22:47 Data utworzenia: MetaVirus |
|
|
|
08.01.2008 - 23:37
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
wow! to ja coś takiego mam...
Niektóre sytuacje biore za urojenia mojego umysłu... przykłady: -gdy ktoś peroruje o kosciele... -przemówienia firmowe (podsumowania roku itp.) -wywody blagierów i cwaniaków fajnie, teraz juz będę wiedział że w tych momentach jestem zderealizowany :) |
|
|
|
08.01.2008 - 23:47
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
no to nie jestem sam :>
|
|
|
|
09.01.2008 - 09:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja to miałam dziś rano. Fajnie, że teraz wiem, jak to się nazwa.
|
|
|
|
10.01.2008 - 13:27
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czyli derealizacja jest niejako przeciwnością PIR (porannej iluzji rzeczywistości, oczywiście niekoniecznie porannej): tutaj chodzi o poczucie nierealności na jawie, tam o poczucie realizmu we śnie. przy czym to tylko odczucie, a nie LD ;-)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |