oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Cos na temat pozycji wyjściowej w oobe i ld, Przestańcie leżeć :)
Kazarossi
post 30.01.2007 - 22:20
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Miałem takie przeczucie że lepiej jest siedzieć po turecku z rękami w wygodnej pozycji ( w moim przypadku dłonie jedna na drugiej spodem do góry tak że nadgrastki leżą na pachwinach).Najlepiej mieć jakies oparcie za plecami ( w moim przypadku to oparcie wersalki). Głowa lekko odchylona do tyłu. Jak dla mnie świetna pozycja do relaksu i ułatwia utrzymanie świadomości bo wiadomo gdy kładziemy się na plecach to organizm myśli o spaniu :) Dodam ze próbowałem ale tylko 10 min (bo akurat czekałem na zainstalowanie programu) i juz po ok 3 min zaczęły pojawiac się jakieś wizje.Dzisiaj jeszcze sprawdzę jak to się je z Hemi-sync :) Pozdrawiam ;)
Go to the top of the page

+Quote Post
Lukasz
post 02.02.2007 - 00:53
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Mi to przypomina pozycje lotosu :)

Dodam ze ostatecznym wynikiem medytacji jest wlasnie OOBE, nie wiem - bo sie nie wczytywalem - w to jak nazywaja to Buddysci ale mysle, ze jest to wlasnie OOBE.

Ech pokrecilem ;p

+Quote Post
zaku
post 02.02.2007 - 08:47
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Chciałem zadać ci pytanie. Jakie to były wizje? A widze że powstała nowa metoda na OoBE. Trzeba wypróbować. Ja też zazwyczaj podczas medytacji kładę dłonie tak, że są spodem to dołu itd.

PS. Dawno nie medytowałem. Muszę do tego wrócić

+Quote Post
Aslan
post 02.02.2007 - 10:16
Post #4

Członek Rodziny

Medytacja w lotosie jest efektywna ale dla niektórych (np dla mnie) bolesna.
Ciężko osiągnąć relaks odczuwając blokujący ból, ale doszedłem do wniosku, że to kwestia praktyki(bolesnej)....

+Quote Post
Pyrokar1990
post 02.02.2007 - 10:21
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zgadzam sie z Aslanem. Dla mnie Lotos jest wykonalny, ale wprowadza mnie w taki dyskomfort, ze nie jestem w stanie skoncentrowac sie na relaksie. To oczywiscie uniemozliwia mi Oobe. Osobiscie za najlepsza pozycje uwazam lezenie na plecach z glowa zwrocona w jedna strone i rekami NIE lezacymi spodem do dolu. Nie oznacza to, ze maja byc spodem do gory, ale nie moga lezec na plasko.

+Quote Post
zaku
post 02.02.2007 - 11:37
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

dziś powróciłem do medytacji. Spróbowałem lotosu, lecz ciężko mi było się zrelaksować. Zgadzam się z moimi przedmówcami. Jednak ta bariera relaks|ból przeszkadza.
Pozdrawiam

+Quote Post
kathan
post 02.02.2007 - 12:42
Post #7

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Pyrokar1990 @ 02.02.2007 - 10:21) *
Zgadzam sie z Aslanem. Dla mnie Lotos jest wykonalny, ale wprowadza mnie w taki dyskomfort, ze nie jestem w stanie skoncentrowac sie na relaksie. To oczywiscie uniemozliwia mi Oobe. Osobiscie za najlepsza pozycje uwazam lezenie na plecach z glowa zwrocona w jedna strone i rekami NIE lezacymi spodem do dolu. Nie oznacza to, ze maja byc spodem do gory, ale nie moga lezec na plasko.

Nie trzeba przeciez medytowac w pozycji pelnego lotosu mozna tez w zwyklej pozycji "po turecku" co jest o wiele wygodniejsze. Dla mnie sama medytacja w pozycji siedzacej daje wiecej mozliwosci ze wzgledu np. na to, ze mozna sie minimalnie poruszac, co daje efekt plywania i pomaga wejsc w trans. Ale ile osob tyle "upodoban". Wszystko zalezy od tego Jaka pozycja jest najwygodniejsza i nie ogranicza ciala gdy potrzebuje wykonac jakis ruch(w pozycji lezacej ciezko jest odchylic sie do tylu ;P).
Nie rozumiem o co chodzi z rekami lezacymi spodem do gory/dolu. Czy to ma jakies znaczenie? Wytlumaczcie mi.

CYTAT(zaku @ 02.02.2007 - 11:37) *
dziś powróciłem do medytacji. Spróbowałem lotosu, lecz ciężko mi było się zrelaksować. Zgadzam się z moimi przedmówcami. Jednak ta bariera relaks|ból przeszkadza.
Pozdrawiam

Uprosc pozycje. A jesli juz chcesz siedziec w pozycji pelnego lotosu to usiadz na poduszce w taki sposob zeby odciazyc kregoslup. Najlepiej zeby poduszka nie byla zbyt mieciutka bo wtedy to nic nie da.

Pozdrawiam

+Quote Post
Kazarossi
post 02.02.2007 - 13:12
Post #8

Członek Rodziny

Właśnie o siedzenie "po turecku" mi chodziło lotos pozostawmy mnichom :P
Co do wizji to chodziło mi o hipnagogii.

+Quote Post
kathan
post 02.02.2007 - 13:19
Post #9

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Kazarossi @ 02.02.2007 - 13:12) *
Co do wizji to chodziło mi o hipnagogii.

A mozesz opisac to? To byly przeblyski? Co czules?

+Quote Post
Kazarossi
post 02.02.2007 - 14:24
Post #10

Członek Rodziny

Rety nie pamiętam już bo do tego sie nie przywiązuje uwagi. To są te obrazy które widzisz zanim całkowicie zaśniesz z tym że tutaj utrzymujesz świadomość. Coś na zasadzie zmieniania kanałów w TV. Tylko że sa to wspomnienia minionego dnia lub wczesniejszych wydażeń np z dzieciństwa inni twierdzą że nawet z poprzedniego wcielenia. Co czułem?? Nic - relaks :)

+Quote Post
zaku
post 02.02.2007 - 16:10
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Też bym tak chciał. Szczerze ci powiem że może odkryłeś podróż w czasie bez OBE

+Quote Post
kathan
post 02.02.2007 - 17:18
Post #12

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Kazarossi @ 02.02.2007 - 14:24) *
Rety nie pamiętam już bo do tego sie nie przywiązuje uwagi. To są te obrazy które widzisz zanim całkowicie zaśniesz z tym że tutaj utrzymujesz świadomość. Coś na zasadzie zmieniania kanałów w TV. Tylko że sa to wspomnienia minionego dnia lub wczesniejszych wydażeń np z dzieciństwa inni twierdzą że nawet z poprzedniego wcielenia. Co czułem?? Nic - relaks :)

Hipnagogi to nie tylko obrazy ale rowniez dzwieki i odczucia. Nie musisz widziec nic sensownego i nie musza to byc wspomnienia. A co do mojego pytania o to co czules to przy hipnagogach zapominam o relaksie w szczegolnosci gdy nagle pojawi sie jakas niespodziewana akcja wtedy odczuwam dyskomfort (gdy nagle wydaje mi sie ze jestem w ruchu - biegne, lub trace grunt pod nogami i zaczynam spadac).
I jak cos jest ze swiadomoscia robione to pozniej to sie pamieta :P

pozdrawiam

+Quote Post
zaku
post 02.02.2007 - 18:01
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
I jak cos jest ze swiadomoscia robione to pozniej to sie pamieta :P

Niekoniecznie. Przecież podczas snu zawsze "świadomość"(może podświadomość) coś tam robi.
Pozdrawiam

+Quote Post
kathan
post 02.02.2007 - 19:24
Post #14

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(zaku @ 02.02.2007 - 18:01) *
Niekoniecznie. Przecież podczas snu zawsze "świadomość"(może podświadomość) coś tam robi.
Pozdrawiam

Nie bardzo wiem co masz na mysli, postaraj sie sprecyzowac.

+Quote Post
amaru24
post 02.02.2007 - 19:32
Post #15

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

dla mnie np nie ma znaczenie czy ja leze czy siedze ale wlasnie uklad moich dloni Zawsze je mam ulozone spodem do góry Zawsze gdy sie relaksuje czuje jak energia kumuluje sie zaraz nad kazda z moich dloni
To jest niesamowite uczucie I poza tym ciekawe
Pozdrawiam

+Quote Post
Quel
post 02.02.2007 - 23:38
Post #16

Członek Rodziny

Notatnik

Jak pisał Darek Sugier w 'Miłość i Wolność' POZYCJA ZALEZY OD STANU ROZBUDZENIA (oczywiście stosując metodą 4+1). Nie jest ważna pozycja, ważne jest, aby dobrze się zrelaksować. Gdy np. jesteście po ciężkim treningu to najlepsza będzie na plecach, ALE jeśli załóżmy boli was jakaś uciskana część to zmieńcie pozycję. Tutaj wszystkie chwyty są dozwolone. Liczy się efekt:)

+Quote Post
Karakan
post 03.02.2007 - 12:47
Post #17

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(zaku @ 02.02.2007 - 16:10) *
Też bym tak chciał. Szczerze ci powiem że może odkryłeś podróż w czasie bez OBE

Nic nowego nie odkrył, przecież hipnagogi są podstawą wchodzenia w WILD, jeśli trochę poćwiczysz na pewno będziesz w stanie też świadomie je przeżywać.

+Quote Post
Kazarossi
post 03.02.2007 - 14:40
Post #18

Członek Rodziny

I tutaj się zgadzam z Karakanem - Ameryki nie odkryłem :)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park