oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kilka pytaniów ode mnie
Mati
post 29.01.2007 - 15:16
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Wszystkie pytania są o OOBE

1) Czy można zrobić żeby osoba fizyczna nas zobaczyła?
2) Czy jest możliwe wpływanie na Świat fizyczny, np. przesuwanie przedmiotów?
3) Czy jest możliwe wejście w inne ciało?
4) Ile najdłużej może trwać oobe?
Go to the top of the page

+Quote Post
Karakan
post 29.01.2007 - 15:39
Post #2

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

1)Nie. Takie rzeczy są możliwe w przypadku bilokacji, co także związane jest z ciałem subtelnym.
2)Nie. Świat astralny jest oddzielony od świata fizycznego. Możesz przesuwać przedmioty w świecie astralnym, ale w fizycznym nic się nie stanie.
3)Teoretycznie tak, jeśli właściciel wyrazi na to zgodę. Nie wiem jak to jest w praktyce.
4)Tak generalnie to tyle na ile pozwolą ci twoje pokłady energii, oraz twoje doświadczenie. Energia eteryczna (gromadząca się w czakrach) pozwala nam na przebywanie w astralu, jednak bardzo łatwo o niechciany powrót do ciała, szczególnie wśród początkujących osób.

+Quote Post
Mati
post 29.01.2007 - 22:59
Post #3

Znajomy Rodziny

Właśnię czytam I książke R.Monroe i nie wiem co myśleć o pytaniu i odpowiedzi i wpływaniu na świat fizyczny, zobacz sam.

Powiedziałem, że muszę być pewny, więc pochyliwszy się spróbowałem ją uszczypnąć, jak mi się wydawało łagodnie. Uszczypnąłem ją w bok tuż poniżej żeber. Jęknęła głośno “Au! "; a ja zaskoczony odsunąłem się do tyłu. Naprawdę nie przypuszczałem, że mogę ją uszczypnąć. Zadowolony z wywołanego wrażenia, odwróciłem się i opuściłem kuchnię. Kiedy pomyślałem o swoim ciele fizycznym, znalazłem się w nim prawie natychmiast. Wstałem (fizycznie!) i zasiadłem do maszyny do pisania. R.W. wróci w poniedziałek – wtedy ustalę, czy rzeczywiście był to prawdziwy kontakt, czy jeszcze jedno niezidentyfikowane pudło. Czas powrotu: 15.35.

Po doświadczeniu: Jest wtorek po sobotnim eksperymencie. R.W. wróciła wczoraj do pracy. Zapytałem ją co robiła w sobotę popołudniu pomiędzy trzecią a czwartą. Wiedząc dlaczego o to pytam odparła, że będzie musiała się nad tym zastanowić i odpowie mi następnego dnia. A oto, co mi opowiedziała:

Sobotnie popołudnie pomiędzy trzecią a czwartą to jedyna pora kiedy dom letniskowy, w którym się zatrzymała jest właściwie pusty. Po raz pierwszy była sama ze swoją siostrzenicą (ciemnowłosą osiemnastolatką) i jej przyjaciółką (blondynką w tym samym wieku). Od około trzeciej piętnaście do czwartej znajdowały się w kuchni. R.W. piła drinka, a dziewczęta colę. Nie robiły niczego szczególnego, po prostu siedziały i rozmawiały.

Zapytałem R.W. czy oprócz tej rozmowy pamięta coś jeszcze. Odparła, że nie. Wypytywałem ją dokładnie, ale nie przypomniała sobie niczego więcej. W końcu zniecierpliwiony zapytałem, czy pamięta uszczypnięcie. Na jej twarzy odbiło się kompletne zaskoczenie.

“To byłeś ty?" – przez chwilę wpatrywała się we mnie, a potem weszła do prywatnej części mego biura, odwróciła się i uniosła (tylko troszeczkę!) skraj swetra z lewej strony. Na jej skórze widniały dwa brązowo-fioletowe siniaki, dokładnie w miejscu gdzie ją uszczypnąłem.

“Siedziałam tam i rozmawiałam z dziewczętami" – mówiła R.W. – “kiedy nagle poczułam to straszliwe uszczypnięcie: Podskoczyłam chyba o metr w górę: Myślałam, że to wrócił mój szwagier i podkradł się do mnie z tyłu. Odwróciłam się, ale nikogo nie było. Nawet mi przez myśl nie przeszło, że to mogłeś być ty. Ależ mnie zabolało!"

+Quote Post
Noble
post 30.01.2007 - 13:38
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Najlepiej doswiadcz tego wszystkiego na sobie i sam sobie odpowiedz na postawione przez siebie pytania.

+Quote Post
SadaM
post 30.01.2007 - 15:49
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja słyszałem, że kiedy próbujesz się tak kontaktować z ludźmi to przemiawiasz wprost do ich podświadomości, także większość z nich nie będzie nic pamiętała, choć ich podświadomość tobie odpowiadała.

+Quote Post
Mati
post 30.01.2007 - 17:00
Post #6

Znajomy Rodziny

CYTAT(Noble @ 30.01.2007 - 13:38) *
Najlepiej doswiadcz tego wszystkiego na sobie i sam sobie odpowiedz na postawione przez siebie pytania.

Już nie mogę się doczekać!! :D

+Quote Post
Karakan
post 30.01.2007 - 20:12
Post #7

Listek
Ikona Grupy

Notatnik

Czytałem już wypowiedzi Monroe co do oddziaływania na świat fizyczny będąc w astralnym. Widziałem też inne wypowiedzi w tym stylu. Zresztą to chyba Monroe pisał o tym, że można się kontaktować z ludźmi, tak jak pisał SadaM, ale moim zdaniem to niemożliwe. Oczywiście najlepiej sprawdzać takie rzeczy samemu, bo jak dotąd bardzo niewiele wiemy o zjawisku oobe :)

+Quote Post
Mati
post 09.02.2007 - 14:07
Post #8

Znajomy Rodziny

CYTAT(Karakan @ 30.01.2007 - 20:12) *
Zresztą to chyba Monroe pisał o tym, że można się kontaktować z ludźmi, tak jak pisał SadaM, ale moim zdaniem to niemożliwe.

Podobno nie rozmawia się bezpośrednio z człowiekiem tylko z jego podświadomością, może podświadomość to właśnie nasza dusza itp....

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park