Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Pojedynek Mózgów, Szczecin i nie tylko
Szopen
post 18.01.2008 - 21:44
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2905

Dzisiaj byłem w Szczecińskim centrum GALAXY (dno...:/) i zauważyłem ciekawe stoisko przy którym było napisane właśnie "pojedynek mózgów". Jest to gra polegająca na poruszaniu kulki, uwaga.. myślami!!! Dokładniej: Jest linia prosta i kulka startuje na środku. Gracze poprzez odprężenie (cyt. relaks) i wysokie skupienie (cyt. fale mózgowe theta i alpha ) muszą przepchnąć kolkę na drugą stronę i wygrać. Jest to technologia coś w stylu Biofeedback (jeśli ktoś interesował się troszkę relaksacją - kurs oobe - relaksacja.pl). Dla ludzi ze Szczecina jest to proste idziemy do GLXY (stoisko jest przy windzie, informacji) płacimy zaledwie 5zł i możemy się cieszyć 2 rundami (pojedynkami z przedstawicielami). Ponadto ma być jeszcze jakiś turniej niedługo w Szczecinie, zapraszam na zapiski.

Jeszcze tylko przytoczę cytat:
CYTAT
POJEDYNEK MÓZGÓW - MINDBALL ? absolutna nowość na rynku światowym. Dowodem na to jest wielkie zainteresowanie stacji telewizyjnych takich jak CNBC, DISCOVERY SCIENCE (BEYOND TOMORROW ? SPOJRZENIE W PRZYSZŁOŚĆ). Urządzenie to oparte jest na technologii stworzonej w Amerykańskim Centrum Badań Kosmicznych Narodowej Agencji Aeronautyki i Przestrzeni Kosmicznej ( NASA ). Jako nieliczni w Europie mamy do zaoferowania Państwu produkt pozwalający doświadczyć rzecz o której do tej pory wielu z nas mogło pomarzyć a mianowicie przesuwanie przedmiotu za pomocą swoich fal mózgowych. Dajemy Państwu, Państwa klientom oraz pracownikom możliwość aktywnego treningu szarych komórek w oparciu o najnowocześniejszy sprzęt i odkrycia medycyny. Jest to rodzaj gry, w której dwóch graczy kontroluje poruszającą się kulkę za pomocą swoich fal mózgowych. Pozwala to na rozwój osoby grającej i jego możliwości mózgowych. Gracz musi być maksymalnie zrelaksowany i skupiony aby osiągnąć
zamierzony cel ( wygrana ). Na świecie jest to określane jako fitness mózgu.

jeszcze link dla ciekawych:
www.pojedynekmozgow.pl

Miłego... zainteresowania :P
Profile CardPM
+Quote Post
Drahel
post 19.01.2008 - 01:48
Post #2

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 3229

Super ^_^ Chciałbym mieć coś takiego w chacie :) Ale przejść się tam przejdę .... cholera znając siebie całą kasę prze,,,,,,,,, xD

Kiedyś widziałem na Discovery symulator myśliwca poruszanego myślami. Bardzo ciekawa zabawka. I podobno dzięki takiej zabawie rozwija się nasza inteligencja.
Profile CardPM
+Quote Post
m0nia93
post 19.01.2008 - 09:57
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2694

dzięki za info ;)
akurat jutro może pójdę ;]
Profile CardPM
+Quote Post
wlosi
post 19.01.2008 - 11:28
Post #4

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 2518

w0w... jestem pod duzym wrazeniem... ale czemuz sie dziwic, skoro wczoraj czytalem na onecie, ze udalo sie juz sklonowac zarodki czlowieka, to czemu by nie stworzyc takiej gry .. :P:P, mysle ze instytucje rzadowe maja w zanadrzu takie bajery, ze nawet nam sie nie snilo, a boja sie ich ujawniac bo ludzkosc nie jest jeszcze na to gotowa. Ot, czytalem ostatnio ksiazke o 10 wymiarach i teorii hiperprzestrzeni i szczerze Wam powiem ze informacje tam zawarte przekraczaja moja zdolnosc pojmowania... Godne podziwu, doprawdy, czlowiek zszedl z galezi i doszedl do czegos takiego..
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 19.01.2008 - 11:51
Post #5

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Niby myślami a zmieniają tor kulki ciałem eterycznym .Malo kto jest świadomy ruchów tego ciała. Wydaje się wtedy ,ze tylko myślimy.Wszystko się wydaje ,ze tylko myślimy.Za tym myśleniem kryje się cala masa przeróżnych zjawisk.Kiedyś wciskałem guzik na odległość .Niby sobie myślałem by go wcisnąć a guzik się wciskał niewidocznym paluchem.
Cala magia na tym się opiera,szamanizm..
To jest chyba jedyna umiejętność o której nie ma się co chwalić.jeśli ktoś robi nieświadomie boty w astralu ,które musi zwalczać to nie chce myśleć co go w eteryku oczekuje.
Ale to dobrze, ze ludzie dkrywaja takie umiejętności . Od tego już krok, by natrafić na astral i metal.
Kiedyś przyjdzie kolej na jaźń.
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 19.01.2008 - 13:54
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Zbyszek, chyba zle zrozumiales :> poczytaj to:
http://www.pojedynekmozgow.pl/viewpage.php?page_id=2
w tej grze chodzi o to ze na glowe zakladaja opaske mierzaca poziom natężenia fal mózgowych i kto zejdzie na niższą częstotliwość i dłużej jąutrzyma ten wygrywa :)
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 19.01.2008 - 14:14
Post #7

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

To się rzeczywiście nie doczytałem , ech muszę czytać już w okularach.
Ale czy one mnie powstrzymają ? :)))))))
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 19.01.2008 - 22:25
Post #8

Dusza Towarzystwa

Zbyszku, tzn. że będąc w c.f ciałkiem eterycznym możesz wcisnąć przycik (czy cośtam) w FŚ?

Offtopic:
"Zbyszek, a czy jak ja pale, to moje ciało astralne też pali?" xD Kto to powiedział na zlocie?? :>

topic:
HAHA, w ta niedzielę birę udział w tym turnieju :P. Na pewno napisze wam relacje :)
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 27.01.2008 - 09:30
Post #9

Dusza Towarzystwa

Dobra, za pół godziny jest turniej. Ja już musze jechać do centrum. Trzymajcie za mnie kciuki. Po powrocie (jakieś 2h) napewno napisze wam czy wygrałem i jak było :).

Dobra, nie pisaliście nic, więc tylko edytuje:
Całość trwała prawie 4h :O. Było 32 osób, system pucharowy.każdy pojedynek po 10 min był przerywany i liczyło się kto dalej "zaszedł" (czyli ograniczenie do 10 min), oprócz finału i walki o 3 miejsce. Szczerze, nie poszło mi... przeszedłem tylko jedną rundę, a potem jakiś dziad (co pierwszą runde wygrał walkowerem - osoba nie wstawiła się na turniej) mnie pokonał, w pare minut. Poczekałem cierpliwie i obserwowałem resztę turnieju... Wygrała jakaś dziewczyna w wieku, no może 22? :] - płeć męska już domyśla się czemu :). ten kto był tam, to ja byłem ubrany w beżową kurtkę i niebieskie dżinsy (i tak chuj was to obchodzi...), znaki szczególne: afro/szopa na głowie - z tąd mój nick na forum :]

Ogólnie było fajnie, mindball (nazwa gry) polecam wszystkim :)
Profile CardPM
+Quote Post
sir tup2s
post 28.01.2008 - 19:53
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2940

Było w Koszalinie :O a ja nie wiedziałem :(
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page