|
|
![]() ![]() |
28.05.2012 - 14:43
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam, mam pytanie. Od kilku dni próbuję zapamiętywać dni, od wczoraj zacząłem prowadzić dziennik. No i dzisiaj zapamiętałem 2 sny, no ale krótkie, bardzo krótkie, czy da się to jakoś poprawić?
Dzisiejsze sny: Ide z kolega na wagary, koło jakiegoś jeziora, kolega wyjmuje fajki (Nevady tylko jakies czarne opakowanie) a ja nie mam żadnych, nagle jestem w domu, szukam u siebie w spodniach fajek, znalazłem jakieś, ale tylko 4 były w paczce - koniec. Drugi Wiem, że jestem chory. Nie wiem dlaczego, wiem że jestem. W domu w szafce stoi wódka - wiem że jak sie napije to będę zdrowy. Biorę kieliszek, wypijam, ciepło w gardle - budzi mnie budzik. Czy da się coś zrobić, by te sny były dluższe? Albo po prostu żebym lepiej je pamiętał? Świadomości jeszcze nie uzsykałem, ale pracuję nad tym :) |
|
|
|
28.05.2012 - 16:08
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
CYTAT wiem że jak sie napije to będę zdrowy. I oto w ten sposób sny mogą nas czegoś nauczyc.CYTAT Biorę kieliszek, wypijam, ciepło w gardle - budzi mnie budzik. Osz ten budzik !Też mam krótkie, bezsensowne i chaotyczne sny. Dalej prowadź dziennik, a powinny stawac się nieco bardziej składne. Pozdrawiam |
|
|
|
28.05.2012 - 16:45
|
|
|
Wiem, że to indywidualnie zależy, ale można wiedzieć kiedy mniej więcej można spodziewać się poprawy? Załóżmy, że prowadzę dziennik systematycznie, mam 2-3 RT nauczone które systematycznie wykonuję - tydzień, miesiąc rok? Wasze odczucia?
|
|
|
|
28.05.2012 - 17:04
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
CYTAT tydzień, miesiąc rok? Wasze odczucia? Nie ma odpowiedzi na to pytanie, bo każdy jest inny. Pewne jest to, że twoja wytrwałość zostanie wynagrodzona. |
|
|
|
28.05.2012 - 18:29
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a ja proponuje żebyś powierzył umysł, np 90min poniżej znajdę w notatniku jak to tam pisałem i koleje linki
|
|
|
|
28.05.2012 - 20:08
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Moim zdaniem musisz sam rozpracować problem krótkich snów ale słyszałem że pomaga to że masz np świadomy sen i po wyczuciu że sen się kończy zaczynasz kręcić się wokół własnej osi i to pomaga.
|
|
|
|
28.05.2012 - 20:45
|
|
|
Moim zdaniem musisz sam rozpracować problem krótkich snów ale słyszałem że pomaga to że masz np świadomy sen i po wyczuciu że sen się kończy zaczynasz kręcić się wokół własnej osi i to pomaga. Ale nie mialem jeszzce świadomego snu, pracuję nad tym... Po prostu albo mam takie krótkie sny albo tak mało pamiętam, sam nie wiem. Co do kręcenia się wokół własnej osi to wiem, że jak sen świadomy zanika i chcemy się w nim utrzymać(pocieranie rąk, trzymanie się ziemii, krzyczenie ostrość itp), ale najpierw trzeba być swiadomym :) |
|
|
|
28.05.2012 - 21:50
|
|
|
takie pytanko mam jak u ciebie z relakasacją, panowaniem nad myślami i pamięcią?
a oto krótki opis90min: CYTAT 90min [trening psychiczny] : 20 min karty20 (pamięć), 7min lustro(przeniesienie), 7min wyobraźnia(kula) x3 serie czasami zdarzam wcześniej zapamiętać 20kart więc 90min :d pozdrawiam ps. żęby było uczciwie sprawdzając pamięć użyj http://www.lumosity.com/app/v4/dashboard mi średnio wychodzi 12 na memory matrix :P rejstracja jest darmowa:) pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
28.05.2012 - 21:56
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Przede wszystkim w własnego doświadczenia wiem - a często miewam chaotyczne,bezsensowne, psychodeliczne sny - podobne do twojego pierwszego ( nie wiem jak Ty miałeś, ale pewnie ja po przeżyciu tego I snu, przez cały następny dzień miałbym chrapkę na "Nevady tylko jakies czarne opakowanie", a jeśli jakaś blondynka , to dzień-dwa miałbym chrapkę i na nią - taki jestem, że to czego doświadczę we śnie, staje się dla mnie pociągające, wręcz obsesyjnie potem, przez jakiś czas), wracając do tematu- wydaje mi się że takie niewyraziste, chaotyczne sny, występują kiedy mózg pracuje na innych częstotliwościach (tzn. mniejszych-sen głęboki), niż ma to miejsce w przypadku LDków, które występują przy śnie raczej płytkim- przy pograniczu przebudzenia i jawy - stąd między duża skutecznośc wybudzania się , i ponownego zasypiania ( popularne 4:1)
Pozdrawiam, i życzę powodzenia! |
|
|
|
29.05.2012 - 11:54
|
|
|
sny jak trwaja 5 sekund to sie wydaje ze mineło 6 godzin
|
|
|
|
29.05.2012 - 11:56
|
|
|
niom 100% na temat i [tak] nie pogub się ty masz odwrotnie:P
|
|
|
|
31.05.2012 - 17:51
|
|
|
Nie wspieram używania substancji wspomagających, ale że sam po nie sięgnąłem i sprawdziłem że działają, polecę dalej. Afrykański korzeń snu, legalne i skuteczne. Tylko troszkę przed snem się trzeba przegłodzić i pić dużo wody. U gościa, który nie pamiętał nic, nagle 100% różnicy.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |