|
|
![]() ![]() |
25.01.2008 - 22:32
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
po dosc dlugiej przerwie w próbach wyjscia poza cialo zdarzylo mi sie cos takiego ale nie umiem tego nazwac..
otoz.. kiedy lezalam sobie wieczorem w łóżku niechcący mi sie przysnęło. snilo mi sie jakies niestworzone rzeczy. chyba ze helikopterem jestem i latam pomiedzy jakimis kolumnami:D:D zawislam w powietrzu obok jednej z nich i pomyslalam ze ciekawe co by bylo jakbym zdjela smiglo z góry.:D balam sie to zrobic [zeby nie spasc] ale sciagalam powoli i jak je zobaczylam w rekach to pomyslalam, czy normalnie, <chyba nie śpiąc> tez je bym zobaczyla no i w ciągu sekundy znikl mi caly obraz snu razem z tym smiglem i zobaczylam swoj pokoj i swoje rece które byly tak ulozone jakbym cos trzymala <to smiglo> ale nic nie trzymalam.;) i lekko we snie sie na chwile przestraszylam ale zaraz pomyslalam ze przeciez nic sie mi nie dzieje, i tylko sie zastanawialam jak to wszystko jest mozliwe. potem przyszla mi na krótko glupia mysl ze fajnie by bylo miec oobe. no i sie obudzilam. .w chwili kiedy pojawial sie pokoj, bylo mi jakos dziwnie.. bylo mi trudno na poczatku to zobaczyc, bo musialalm napierac mózgiem na obraz zeby sie wyostrzyl <nawet nie umiem dokladnie opisac tego uczucia> .jak zobaczylam pokoj bylo w nim jasno tak jak za dnia <normalnie bylo szarawo> .jak patrzylam na rece to czulam ich lekkosc ale czulam tez swoj ciezar <ciala/ wiedzialam ze leze w lozku normalnie> czy to bylo cos w rodzaju obe ale nieswiadomego/niekontrolowanego..? ps. dawno mnie tu juz nie bylo.. ale pozdrawiam wszystkich starych i nowych forumowiczów..:D |
|
|
|
25.01.2008 - 22:58
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Z tego co piszesz wynika, że nie mogło być to ,,nieświadome'' bo przecież pamiętasz wszystko. Zdecydowanie bardziej pasuje niekontrolowane. Miałem takie przeżycie 2 razy ale krótsze od twojego - jesteś blisko ;)
|
|
|
|
25.01.2008 - 23:23
|
|
|
w sumie to nie kontrolowalam chyba tego, ale podczas trwania tego czegos nie bylam swiadoma ze to wlasnie jest obe albo cos podobnego. dopiero po przebudzeniu zajarzylam..:)
|
|
|
|
26.01.2008 - 02:14
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mi zdarzyło sie kilka razy że odzyskałem świadomość po za ciałem ale zawsze miałem pełną kontrolę.
|
|
|
|
26.01.2008 - 18:38
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
CYTAT Z tego co piszesz wynika, że nie mogło być to ,,nieświadome'' bo przecież pamiętasz wszystko. nieswiadome wyjscie z ciala jest wtedy gdy jak sama nazwa wskazuje nie ma sie swiadomosci ze jest sie poza cialem a nie gdy sie nie pamieta oobe.
|
|
|
|
26.01.2008 - 19:00
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Hmm. Czy nieświadome OBE to nie inaczej sen?
|
|
|
|
26.01.2008 - 19:47
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Flea napisała przecież, że skapnęła się, że była poza ciałem (lub tak jej się wydawało) czyli miała tego świadomość. Chodziło tu chyba bardziej o nieświadomość samego momentu wychodzenia a nie stanu samego w sobie.
|
|
|
|
26.01.2008 - 20:05
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
gdzie tak napisała?
|
|
|
|
26.01.2008 - 20:28
|
|
|
|
|
|
|
26.01.2008 - 20:45
|
|
|
Jak czytam pierwszego posta, to wychodzi, że jednak nie skapła się że jest poza ciałem ;]
Najwyraźniej inaczej interpretujemy jej wypowiedź. Poczekajmy aż Flea rozwieje wątpliwości ;] |
|
|
|
27.01.2008 - 18:07
|
|
|
niewiem czy dokladnie o to wam chodzi no ale z tego co zrozumialam, to tak..:
.w chwili kiedy spalam, nie wiedzialam ze wyszlam, ale pomyslalam cos w rodzaju ze "fajnie by bylo miec obe, jesli to tak wygląda" .po obudzeniu zaraz sie domyslilam ze wlasnie mialam obe. [tyle ze zachwile naszly mnie wątpliwosci co do tego, bo nie mialam nigdy normalnego obe, i niewiem czy to wygląga tak samo, wiec nie moge za bardzo porównac, dlatego pisze tutaj:] |
|
|
|
31.01.2008 - 10:16
|
|
|
ludziska! musze sie tu pochwalić! mialam dzis rano obe!! przyjaciel mi troche pomógl wyjsc! ale zeby nie bylo ze zasmiecam i zebyscie z tym mnie nie odsylali do notatnika to jeszcze zapytam cos: czy to jest normalne ze po przebudzeniu sie w fś pamieta sie to wyjscie jakby bylo snem? [ale ja wiem ze wyszlam napewno!]
|
|
|
|
31.01.2008 - 10:55
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Flea dokładnie tak się dzieje na początku, myślimy, że to sen ;)
|
|
|
|
31.01.2008 - 11:59
|
|
|
na początku? czyli ze po duzej ilosci wyjsc po obudzeniu juz sie tak nie mysli..??
aa.. jeszcze jedno.. jak teraz wyszlam., to bede miec problemy nastepnymi razami..? |
|
|
|
31.01.2008 - 12:39
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Flea wszystko zależy od człowieka - każdy jest inny ;)
|
|
|
|
31.01.2008 - 12:42
|
|
|
oj.. no przespaszam ze tak wypytuje ale podekscytowana troche jestem jeszcze..:)
|
|
|
|
31.01.2008 - 18:37
|
|
|
Congratulations :D A możesz dokładniej powiedzieć co takiego się działo? Jak wyszłaś, jaką metodą, co widziałaś itp.?
|
|
|
|
31.01.2008 - 19:14
|
|
|
ludziska! musze sie tu pochwalić! mialam dzis rano obe!! przyjaciel mi troche pomógl wyjsc! ale zeby nie bylo ze zasmiecam i zebyscie z tym mnie nie odsylali do notatnika to jeszcze zapytam cos: czy to jest normalne ze po przebudzeniu sie w fś pamieta sie to wyjscie jakby bylo snem? [ale ja wiem ze wyszlam napewno!] Gratuluję! :) Hmmja nigdy nie odczuwałem tego jako sen, być może przez to, że utrzymuję świadomość od początku do końca. I po tym całym zajściu czuję się jakbym przed chwilą po prostu zamknął oczy a teraz je otworzył. Jeśli chodzi o pamięć to chyba wszystko zależy od Twojego dostrojenia i poziomu świadomości. |
|
|
|
01.02.2008 - 15:45
|
|
|
no wiec jak sie obudzilam rano, zobaczylam na zegarek a ze bylo cos kolo 9, stwierdzilam ze sobie jeszcze poleze. no i pocwicze obe. ledwo co zamknęłam oczy, zaraz poczulam pomagającego mi przyjaciela.objął mnie od tylu pod ramionami i ciągnął. ostatnia wyszla głowa, troche siedziala ale wyszla zaraz. nawet nie zdążylam pomyslec jaka metodą bede próbowac..:)normalnie dziwne. a jak juz wyszlam to swiadomosc mialam na tyle dobrą ze pamietalam wskazówki darka sugiera, np, o tym jak odzyskac wzrok [tyle ze nie udalo mi sie tak jak on mówil, otwieralam pozniej tak na sile,prawie tak jak w fś to sie robi], pozniej popatrzylam z ciekawoscią na łóżko zeby sie przekonac czy ciala mojego nie zobacze no i nie widzialam, pomacalam sie po twarzy, ale wyczułam ją dopiero po jakis 2-3 sekundach, tak jak by sie dopiero mi pod rekami "formowala";] i to wzszytko pod sufitem sie dzialo. w sumie to jak na pierwszy raz to chyba długo bylam w poza;]
bylam ubrama w spodnie dzinsy i jakas czarna bluzke i nie dowierzalam ze wlasnie wyszlam. niewiem czy dobrze pamietam co sie dzialo po kolei ale wiem ze nie bylo we mnie ani troche strachu,nawet pomagalam przyjacielowi w wyciągnieciu mnie, nie czulam tez chyba wibracji ani nie mialam hipnagogów. w ospuo [?] leciala muzyka z komputera a na dworze bylo lato. troche pokrecilam sie po pokoju i zachcialo mi sie isc od chlopaka i sie mu pochwalic ze mam wlasnie obe. siadlam na łóżku i zaczynalam sie skupiac na uczuciach do niego,jak tez mowil darek, ale przeszkadzala mi muzyka chyba z komputera to ją wyłączylam. ale i tak mi sie nie udalo. chyba za wczesnie na takie dalekie wyprawy. wlasnie przymierzalam sie do przenikniecia przez okno kiedy jakis paralotniarz;] rozbil sie o drzewo w moim ogródku. zawahalam sie czy moge wyleciciec zeby nie zobaczyla mnie mama (której w domu teraz nie ma, mieszkam z babcia.) mnie nie zobaczyla ze latam bo sie domysli ze mam oobe.[:D] ale przelecialam przez okna i kawalek ściany [nie czulam newet ze to zrobilam] i zaczelam latac kolo domu, wtedy na chwile zamknęłam oczy i wydawalo mi sie ze widzialam kule światła [przyjaciel] usmiechalelam sie i podziekowalam mu,poczulam tak dziwne cos, w chwili wlasnie kiedy sie chcialam rozebrac, jak darek;] i sie poczuc bardziej wolnym, w dolu z okna zawolala mnie mama i babcia z zapytaniem kto gotuje obiad i jaki on bedzie;/ zapamietywalam tą rozmowe zeby potem w fś sprawdzic czy tak bylo naprawde. po tej dyskusji jakos znalazlam sie znowu w pokoju swoim, poczulam sie chyba zmeczona tym wszystkim i niewiedziec czemu, polozylam sie do lóżka z zamiarem obudzenia sie w fś. teaz jak tak mysle to niewiem czemu sie wrócilam i polozylam do łóżka.. wytłumaczy mi to ktos..??:D |
|
|
|
01.02.2008 - 19:41
|
|
|
Może byłaś za bardzo podekscytowana. Jak człowiek za bardzo się ekscytuję to sam nie wie co robi. Gratulacje :D Też chcę coś takiego przeżyć, a okolica wokół twojego domu wyglądała tak samo ja w fś? Mówiłaś że byłas ubrana w jeansy i "jakąś" czarną koszulkę. Masz taką w domu czy wzięła się z nikąd? Jeszcze raz gratulacje :D
|
|
|
|
01.02.2008 - 20:01
|
|
|
ogólnie to mało mam bluzek nie-czarnych w domu. moze ze dwie by sie znalazły?:D
raczej napewno mam bo spodnie mam napewno takie w domu, no i mialam je ubrane zanim poszlam spac;] widzialam je przez jakies kilka sekund, przez reszte czasu wogole nie widzialam siebie..:) okolica sie nie zmienila, pokój tez. tyle ze cieplo bylo. chyba lato..:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |