oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pogłębianie Transu, Nowa metoda
Rafael
post 22.03.2008 - 12:23
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

To od początku. Ćwiczę od dłuższego czasu oobe, ale jeszcze nie wyszedłem. Znalazłem w google stronę z metodą (wydaje mi się że bardzo dobrą) Trzeba się jak zwykle zrelaksować i wizualizować sobie księgę. Liczyć jej kartki tak szybko jak oddychamy (raczej powoli) Gdy doliczymy do 100, albo do 0 (zależy jak kto liczył) powinny się pojawić przedsenne obrazy i dźwięki (chyba hipnagogi) Następnie jest odrętwienie. Napisane jest w metodzie : pogłębiać ten stan (raczej chodzi o trans) . Potem tracimy przytomność i jesteśmy w paraliżu, następnie wychodzimy.
Moje pytania są takie:
1. Jak pogłębić ten stan przed paraliżem (trans?)
2. Czy hipnagogi to są po prostu myśli, które nam przeszkadzają i chcą nas "wciągnąć"?
3. Ile trzeba czekać, bo nie raz leże bardzo długo i nie wytrzymuje.

P.s. Myślę że to dobra metoda, nie piście mi w odpowiedzi spróbuj 4+1, na mnie to nie działa.
Jeżeli był już taki temat to przepraszam.
Jeśli są jakiej błędy w pisowni to napiście na PW....
Go to the top of the page

+Quote Post
mto
post 22.03.2008 - 13:02
Post #2

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Rafael @ 22.03.2008 - 12:23) *
To od początku. Ćwiczę od dłuższego czasu oobe, ale jeszcze nie wyszedłem. Znalazłem w google stronę z metodą (wydaje mi się że bardzo dobrą) Trzeba się jak zwykle zrelaksować i wizualizować sobie księgę. Liczyć jej kartki tak szybko jak oddychamy (raczej powoli) Gdy doliczymy do 100, albo do 0 (zależy jak kto liczył) powinny się pojawić przedsenne obrazy i dźwięki (chyba hipnagogi) Następnie jest odrętwienie. Napisane jest w metodzie : pogłębiać ten stan (raczej chodzi o trans) . Potem tracimy przytomność i jesteśmy w paraliżu, następnie wychodzimy.
Moje pytania są takie:
1. Jak pogłębić ten stan przed paraliżem (trans?)
2. Czy hipnagogi to są po prostu myśli, które nam przeszkadzają i chcą nas "wciągnąć"?
3. Ile trzeba czekać, bo nie raz leże bardzo długo i nie wytrzymuje.

P.s. Myślę że to dobra metoda, nie piście mi w odpowiedzi spróbuj 4+1, na mnie to nie działa.
Jeżeli był już taki temat to przepraszam.
Jeśli są jakiej błędy w pisowni to napiście na PW....

To jest metoda na wchodzenie w stan alfa. Niestety w OOBE się nie przyda, raczej do LD. Poatym jeśli policzysz do 20 i zaswędzi CIę nos to musisz liczyć od nowa ;)) Już lepeij poprostu leżeć i myśleć o tym co dziś robiłeś...

+Quote Post
fallenka
post 22.03.2008 - 13:09
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Przy takim odliczaniu dochodzę do głębokich wibracji.

1.Możesz brać głębokie relaksujące oddechy
2.Hipnagogi są to obrazy bądz też dzwięki
3.To zależy od człowieka inni leżą i czekają na wyjście 1,5h a innym to się udaje po 15 min

+Quote Post
Szopen
post 22.03.2008 - 15:31
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ludzie nauczcie się czytać. jest coś takiego jak obepedia na naszej stronie i tam poszukajcie hasła hipnagogi a nie zadajecie bezporzebne pytania...

AD1
muzyką transową - poszukaj w internecie. polecam www.google.pl

AD2
poszukaj na obepedi hasło hipnagigi

AD3
Jest to indywidualna sprawa. Ja raz czekam nawet z 2,5h i nic a raz po pół godzinie już mam paraliż. Zależy o głównie od wpływu FŚ. Czyli jak jesteś po jakimś treningu i jesteś bardzo zmęczony (fizycznie) to jest łatwiej i szybciej.

p.s. co do 4+1 to nie chodzi o to że uda się, tylko o to, że po prostu jest łatwiej niż wieczorem, naro, czy po połódniu.

+Quote Post
Theorion
post 22.03.2008 - 15:45
Post #5

Znajomy Rodziny

Pogłębiaj trans głębokim oddychaniem. Wdech powinien trwać ok. 15 sek i tyle samo wydech ale staraj się nie liczyć sekund przy każdym oddechu tylko przy paru pierwszych żebyś wyrobił sobie stały oddech, wiedział jak powinien wyglądać i takim oddychał. Skupiaj się na doznaniach, nie na liczeniu. Może to być mniej może to być więcej niż 15 sek, dla mnie jest to czas optymalny. Pomiędzy kolejnymi głębokimi oddechami przez kilka sekund oddychaj normalnie. Możesz sobie też wizualizować że z każdym oddechem napełniasz się energią płynącą od dołu, do stóp.

Takim sposobem bardzo szybko osiąga się zaawansowaą relaksację. Ale sama relaksacja na początku nie wystarcza żeby wyjść, trzeba na moment przysnąć i wybudzić się i od tego właśnie zależy ile będziesz czekał. Jeśli jesteś zmęczony i przyśniesz ale masz mocno zakodowane w podświadomości żeby się wybudzić to będziesz czekał dopóki nie przyśniesz Jeśli jesteś wypoczęty to choćbyś się dobrze zrelaksował a nie przysnął to możesz leżeć tak nawet i 3h jak klocek.

Pierwszy raz jest najważniejszy i najczęściej najtrudniejszy, potem wyjścia są coraz szybsze łatwiejsze i głębsze więc kuczem jest pierwsze wyjście, warto przemęczyć troche organizm w ciągu 2-3 dni i potem spróbować wyjść, jednocześnie trzeba mieć mocno zakodowane żeby się wybudzić bo jak się nie wybudzisz i zaśniesz na dobre to wszystko zmarnowane.

+Quote Post
tom
post 22.03.2008 - 21:26
Post #6

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

"4+1, na mnie to nie działa"

A że tak spytam... jak długo próbowałeś:)?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park