oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Oobe Radio
Lukasz
post 20.03.2008 - 11:13
Post #22

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Witam,

Dziś udostępniam sygnał testowy Obesesji. Leci tam tylko POP i to nie najnowszy, nadawany jest w mp3 92kbps stereo. Sygnał nadawany jest 24/7. Testujcie i piszcie uwagi i sugestie co do tego sygnału w tym temacie, lub jak ktoś się wstydzi na PW :)

Link:
http://obesesja.info/

Plik można odtworzyć w Winampie i innych odtwarzaczach które odtwarzają pliki .pls

Miłego słuchania!
Go to the top of the page

+Quote Post
Meshu
post 30.03.2008 - 19:50
Post #23

Pisać na PW jak chcecie GG.
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

A nie ma żadnego programu do radja otwieranego w Windows Media Player? Moim zdaniem Winamp jest kijowy ...

+Quote Post
Viris
post 01.04.2008 - 15:44
Post #24

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Z tym radiem, to naprawdę byłby super pomysł! :)
Jestem ZA , tylko szkoda,że nie mam czasu na jego obsługę... :(

+Quote Post
6umerang
post 01.04.2008 - 19:18
Post #25

Dziadek do ożehuf

Notatnik

A ja mam pytanie:

JAKI JEST SENS ISTNIENIA KOLEJNEGO RADIA??

Gdyby takie oberadio puszczało ciekawe audycje i wywiady, poruszało ciekawe tematy powiązane z tematem oobe/ld, jakieś takie gadane rzeczy na temat to bym widział w tym sens, ale "obe"-radio puszczające pop?????? hihi... trochę to nie ten...tego no.. wiadomo :?

+Quote Post
twistoid
post 01.04.2008 - 19:56
Post #26

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

6umerang daj spokoj pop jest spoko.otwiera umysły ludzi na nowe wyższe wymiary estetyczne tak samo jak konserwa turystyczna niezbędna jest w turystyce tak pop niezbedny jest w obenautyce.

+Quote Post
Viris
post 01.04.2008 - 20:02
Post #27

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Myślałam o czymś w stylu: rano i po południu muzyka relaksacyjna, ciekawostki o OOBE, LD, medytacji itp. wieczorem po 22 może hemi sync albo BWG... ;)

+Quote Post
Drakor
post 09.04.2008 - 15:38
Post #28

Gość Rodziny
*

Jestem za to może się udać!! Najlepiej żeby działał 24/7

+Quote Post
Lukasz
post 09.04.2008 - 15:41
Post #29

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jeżeli używasz Windows Media Playera to możesz posłuchać sygnału testowego poprzez ten plik:

www.obemaniak.nazwa.pl/radio/radio_obeforum.m3u

Wystarczy dodać do listy odtwarzania tak jak zwykły plik dźwiękowy.

-----edit-----

Tak jak napisałem będą też audycje w nocy, więc radio będzie 24/7 :) No chyba że trafi się nieoczekiwana przerwa techniczna serwerów na których pracujemy... Ale to już nie zależy ode mnie.

-----edit2-----

Właśnie się dowiedziałem, że będziemy mieć wielka dawkę muzyki od Zbyszka (bo około 300giga)

DZIĘKUJEMY!

+Quote Post
Viris
post 10.04.2008 - 13:55
Post #30

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Brawo Łukasz! Dziękujemy! :)

+Quote Post
6umerang
post 10.04.2008 - 14:59
Post #31

Dziadek do ożehuf

Notatnik

Czyli w sumie, radio może działać w weekendy, bo w środku tygodnia będzie kolejnym oklepanym radiem internetowym jakich są miliony...

Na hemi-sync i bwgen trzeba mieć licencję komercyjną aby w jakikolwiek sposób to rozpowszechniać, tak jak zresztą na wszelkie utwory zapuszczane w radio, o tym zdaje się każdy zapomina, ale przy pewnej tematyce nie zdziwcie się jak się odezwie ZAIKS, czy jeszcze inne instytucje, po swoje pieniążki, które im de facto radio ukradnie puszczając muzę i dźwięki bez zgody :)

Jak dla mnie to kicha jest - czy ja nie mam winampa? Mam i go lubię, mam tam tysiące stacji relaksacyjnych puszczających muzę medytacyjną, relaksacyjną, chillout, jak chcę słuchać czegoś mocnego, to puszczam sobie chroniX aggression i wsio - a od popu jest viva :? Heh, jak dla mnie to taki projekt na siłę, bez pomysłu kompletnie, ale może Twistoid ma rację i pop jest niezbędny do oobe :)

+Quote Post
Lukasz
post 11.04.2008 - 01:45
Post #32

Dusza Towarzystwa

Notatnik

6umerang:

Wybacz, ale strasznie nie lubię ludzi, którzy skreślają innych ludzi czy w ogólne inne rzeczy na samym początku, tym bardziej, gdy nic o nich/o tym nie wiedzą...
1. Sprawdź w encyklopedii co znaczy słówko test.
2. Zapoznaj się z tym co radio będzie miało tobie do zaoferowania - bo widzę, że cały czas bazujesz na swojej twórczości, nie weryfikując tego
3. Krytyka owszem, przydaje się ale tylko wtedy gdy jest konstruktywna.

CYTAT
Na hemi-sync i bwgen trzeba mieć licencję komercyjną aby w jakikolwiek sposób to rozpowszechniać, tak jak zresztą na wszelkie utwory zapuszczane w radio, o tym zdaje się każdy zapomina, ale przy pewnej tematyce nie zdziwcie się jak się odezwie ZAIKS, czy jeszcze inne instytucje, po swoje pieniążki, które im de facto radio ukradnie puszczając muzę i dźwięki bez zgody :)

Nasze radio nie będzie korzystało z licencji ZAiKS i innych podobnych stowarzyszeń/firm. Powodem tego jest to, że utwory, jak i audycje będą puszczane w radiu na licencji CC.

na hemi-sync nie zdobędę licencji, ale na inne nagrania, tego typu - tak

CYTAT
Jak dla mnie to kicha jest - czy ja nie mam winampa? Mam i go lubię, mam tam tysiące stacji relaksacyjnych puszczających muzę medytacyjną, relaksacyjną, chillout, jak chcę słuchać czegoś mocnego, to puszczam sobie chroniX aggression i wsio - a od popu jest viva :?

Zastanawiam się cały czas jaki sens ma ta część wypowiedzi... Masz zamiar mnie zniechęcić? Pokazać mi i innym, że nie będziesz słuchał radia? Pokazać, że jest alternatywa? Nie zniechęcisz mnie, a nawet gdybyś to zrobił to w projekt jest zaangażowane tyle osób, że to by nie wpłynęło znacząco na to co się będzie z radiem działo. Jeżeli nie będziesz słuchał radia to bardzo dobrze, zwolni się slot dla kogoś, kto będzie chciał to robić. A czy ja cię zmuszam do czegokolwiek? - NIE. Piszę w tym momencie do wszystkich, którzy myślą podobnie jak 6umerang...

Żeby nie było off-topick'u

Proszę o kontakt osoby, które miały kiedykolwiek styczność z radiem, nadającym na falach AM lub FM. Lub znają kogoś osobiście kto pracuje czy pracował w radiu. Proszę pisać na gg: 4325642, lub lukaszskrzynecki@gmail.com lub na tym forum jako prywatna wiadomość.

+Quote Post
ReCaLL
post 14.05.2008 - 21:45
Post #33

Dusza Towarzystwa

Notatnik

fajny pomysł :)

+Quote Post
Lukasz
post 15.05.2008 - 08:25
Post #34

Dusza Towarzystwa

Notatnik

bardzo miło mi poinformować, że radio www.OBEsesja.pl zaczęło już swoją działalność! Już wczoraj niektórzy z obemaniaków mogli usłyszeć pierwszą audycję poświęconą swojemu przeznaczeniu.

Rozpoczęliśmy też nabór na prezenterów w radio:

CYTAT
Witam!

Nazywał się Łukasz Skrzynecki i jestem jednym ze współzałożycieli radia internetowego OBEsesja.pl Jako że niedawno wystartowaliśmy ze sygnałem testowym poszukujemy prezenterów. Gramy każdy rodzaj muzyki na jednym kanale, jednak jest to specyficzna muzyka bo nadajemy nagrania na licencji CC, oraz te na które dostaliśmy pozwolenie (baza plików jest dostępna dla każdego prezentera, i każdy może ściągnąć muzykę z maksymalną prędkością).

Prezenter powinien mieć ukończone 17 lat, jednak jeżeli jesteś młodszy a masz przyjemną barwę głosu zgłoś się do nas a my damy ci szanse zaprezentowania się na antenie. Wymagana jest znajomość podstawowych programów do nadawania muzyki. Nie musisz mieć dużego doświadczenia, wystarczy że masz w sobie to coś Smile gdy potrafisz rozbawić przyjaciół, powiedzieć coś ciekawego lub po prostu nakręcasz domowe imprezy, a gdy jest odpowiednia sytuacja potrafisz być stonowany to nadajesz się idealnie! Praca w radiu będzie zajmować około 4-5 godzin w tygodniu, oczywiście od ciebie będzie zależało kiedy będziesz nadawał - ustalimy grafik (ramówkę). Działamy non-profit jednak w przyszłości będzie możliwość zatrudnienie prezenterów na staż poprzez urząd pracy.

Proszę się zgłaszać na maila:
lukaszskrzynecki@gmail.com
gg: 4325642
lub proszę dzwonić: 512298286

Serdecznie pozdrawiam!

PS. Strona jest jeszcze dokańczana przez nowego webmastera, bo ten który się zadeklarował wywiną się ze swojej pracy, ale na dniach wszystko będzie działało w 100%

Jeżeli chcesz wesprzeć w jakiś inny sposób radio internetowe obesesja.pl pisz do mnie z propozycjami współpracy!

Pozdrawiam!

+Quote Post
6umerang
post 15.05.2008 - 11:39
Post #35

Dziadek do ożehuf

Notatnik

A widzisz - oby takich audycji było jak najwięcej - i ciekawych wywiadów! Muza to zatykacz czasu - audycje w tym przypadku są na wagę złota - nie mogę doczekać się waszych własnych - to dobry kierunek.

Dużo dobrej muzy jest na music.podshow.com ale o tym pewnie wiecie.

+Quote Post
puppy
post 15.02.2012 - 20:02
Post #36

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Sorry że odkopuje temat ale zauważyłem że domena pod którą jest OBEradio jest wyłączona a pomysł jest rewelacyjny :)
Na takim radiu to można byłoby np podcasty w mp3 puszczać.

+Quote Post
Saiko
post 15.02.2012 - 23:07
Post #37

Członek Rodziny

Notatnik

Może jakieś mini wywiady z obemaniakami na forum, to powinno urozmaicić radio.

+Quote Post
Deimond
post 15.02.2012 - 23:20
Post #38

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jakoś tego nie widzę - w kółko by musiało lecieć to samo.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 16.02.2012 - 11:14
Post #39

Dupa Towarzystwa

Cały cykl wszechświata leci w kółko i nikt nie narzeka:) Wszystko zależy od urozmaicenia tego kółka, tzn. radia:)

+Quote Post
TyHu
post 17.02.2012 - 19:02
Post #40

Coprobo

Notatnik

pożyjemy zobaczymy co stego wyniknie, narazie jak ma być puszczany pop to z muzą będzie lipa. nie lubie popu :/

+Quote Post
puppy
post 27.05.2012 - 11:17
Post #41

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Można się złożyć na jeden z tych serwerów zarejestrować domenę oberadio.pl i zacząć nadawać audycje za pomocą SHOUTcast-a :)
Oczywiście mogę je tworzyć ale przydałby się ktoś jeszcze :D

+Quote Post
Ivellios1988
post 07.08.2012 - 20:12
Post #42

Częsty Gość Rodziny
**

Wiem, że może zbyt aktywny na forum nie jestem, pozwolę sobie jednak odświeżyć temat, gdyż mam propozycję o charakterze radiowym :)

Chodzi mianowicie o emisję audycji poświęconych OOBE (mogą to być przykładowo podcasty z oobe.pl) na antenie internetowego Radia Paranormalium, które prowadzę wspólnie z kolegami z Portalu Infra oraz znajomymi z innych serwisów. Prócz audycji o tematyce "mniej lub bardziej ziemskiej" (zjawiska nadprzyrodzone, kryptozoologia, czasem teorie konspiracyjne - ogółem wszystko co "niewyjaśnione") pojawiają się również i takie poświęcone OOBE i podobnym tematom, jak "Rozmowy poza ciałem - OOBE, LD i inne zjawiska parapsychiczne" Zbyszka Mrugały czy specjalny odcinek "Para-Radia" Arka Paterka nagrany z Robertem Noble.

Jeśli chodzi o nadawanie, to można nadawać audycje na żywo, ale też istnieje możliwość wgrania gotowych już zmontowanych audycji do autopilota i ustawienia, żeby się odtwarzały o określonych porach (tzw. playlista czasowa). Wolnego czasu antenowego jest całe mnóstwo, więc nadający może sobie ustalić taką porę nadawania, jaka jemu najbardziej pasuje. Można nawet w jakiś dzień zrobić długie kilkugodzinne pasmo dla OOBEmaniaków ;)

+Quote Post

13 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park