oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V  < 1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> widzenie aury
'proste' widzenie aury
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 88
Goście nie mogą głosować 
Zingeer
post 10.02.2007 - 01:04
Post #9

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

"czy są to jasne kulki albo kulki z jasnym środkiem ? lepiej to widzisz na tle bezchmurnego nieba i śniegu?"

Z tego co sie orientuje to czasami u niektorych ludzi pojawiaja sie zaburzebnia widzenia, ktore powstaja w mozgu, w miejscu w ktorym przetwarzany jest obraz. Powstaja tam zaklocenia, ktore objawiaja sie najczesciej w postaci latajacych punktow, jasnych badz ciemnych, ukazujacych sie szczegolnie na tle jasnych przedmiotow biala sciana, kartka papieru, niebo itd.. Przyczyna moze byc tez zmetnienie ciala szklistego w oku.
Go to the top of the page

+Quote Post
Karakan
post 10.02.2007 - 13:27
Post #10

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(Militar @ 10.02.2007 - 00:20) *
czy są to jasne kulki albo kulki z jasnym środkiem ? lepiej to widzisz na tle bezchmurnego nieba i śniegu?

A co Militar, podejrzewasz, że LightRevan może widzieć gołym okiem Orbsy? Ciekawe by to było. A co do aury to podstawą jest wyćwiczone widzenie peryferyjne. Nasze widzenie peryferyjne łatwo sprawdzić patrząc nocą w gwieździste niebo. Kiedy patrzymy w jeden punkt staramy się dostrzec gwiazdy na około, kątem oka. Po chwili możemy przenieść nasz wzrok w miejsce, które obserwowaliśmy kątem oka i zobaczyć jak wiele gwiazd zniknęło, lub zrobiło się mniej widocznych. Patrząc peryferyjnie nasze oczy są bardziej czułe na jakiekolwiek światło i dlatego mają większe możliwości dostrzegania różnych rzeczy.

+Quote Post
Militar
post 10.02.2007 - 13:33
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

co to są te 'orbsy' ? dla mnie te kulki to prana (rodzaj energii) czasami mi przeszkadzają zwłaszcza w słoneczne dni widze ich tyle że nie moge sie skupić na niczym innym

+Quote Post
Karakan
post 10.02.2007 - 13:40
Post #12

Listek
Ikona Grupy

Notatnik

http://nautilus.org.pl/subcategory.php?subcategoriesid=45
Artykuły o Orbsach.

+Quote Post
Militar
post 10.02.2007 - 13:53
Post #13

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Karakan @ 10.02.2007 - 14:40) *

to zupełnie cos innego moje kulki które widze są tak małe że w dzieciństwie mówiłem że widzę bakterie czym wywoływałem ogólny śmiech i zrozpaczenie moich rodziców i na pewno nie są przejawem obcej cywilizacji albo duchami :)

+Quote Post
LightRevan
post 10.02.2007 - 14:52
Post #14

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(Militar @ 10.02.2007 - 00:20) *
czy są to jasne kulki albo kulki z jasnym środkiem ? lepiej to widzisz na tle bezchmurnego nieba i śniegu?

Nie, to nie są orbsy, choć przyznam, że widziałem je kilka razy. Najlepiej widzę to coś w nocy albo słabym oświetleniu.
Hmm.. ale znalazłem coś ciekawego w wiki
http://pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%99ty_cia%C5%82a_szklistego
Jednak, to nie męty widzę.

Ten post edytował LightRevan 10.02.2007 - 14:56

+Quote Post
Noble
post 10.02.2007 - 14:57
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

ja obstawiam wlasnie tą wersje :) to co widzimy na tle jasnego nieba to nic innego jak rożne substancje latajace w oku.

+Quote Post
Militar
post 10.02.2007 - 15:11
Post #16

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Noble @ 10.02.2007 - 15:57) *
ja obstawiam wlasnie tą wersje :) to co widzimy na tle jasnego nieba to nic innego jak rożne substancje latajace w oku.

ja widzę coś w rodzaju całego stada robaczków świetojańskich jak jest dużo słońca to poruszają się szybciej i są jaśniejsze. kiedy patrze na rekę to znikają one około 10 cm od niej znikaja też w polach drzew i pobliżu ludzi
mówimy o zupełnie różnych zjawiskach.

+Quote Post
Shala
post 15.02.2007 - 23:54
Post #17

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Zingeer @ 10.02.2007 - 02:04) *
"czy są to jasne kulki albo kulki z jasnym środkiem ? lepiej to widzisz na tle bezchmurnego nieba i śniegu?"
Z tego co sie orientuje to czasami u niektorych ludzi pojawiaja sie zaburzebnia widzenia, ktore powstaja w mozgu, w miejscu w ktorym przetwarzany jest obraz. Powstaja tam zaklocenia, ktore objawiaja sie najczesciej w postaci latajacych punktow, jasnych badz ciemnych, ukazujacych sie szczegolnie na tle jasnych przedmiotow biala sciana, kartka papieru, niebo itd.. Przyczyna moze byc tez zmetnienie ciala szklistego w oku.

To jest bardziej wynik problemów z ciśnieniem, zanim ktos uzna ze, widząc ciemne plamki , widzi aure, niech zmierzy ciśnienie

+Quote Post
Raziel
post 17.02.2007 - 20:43
Post #18

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(Militar @ 10.02.2007 - 15:11) *
ja widzę coś w rodzaju całego stada robaczków świetojańskich

:-O widzę że nie jestem sam z tym "zjawiskiem". Mam dokładnie to samo co ty militar a najwięcej tych świcidełekowatych wężyków czy świetlistych bakteryjek widzę wpatrując się w śnieg. Nie mam pojęcia co to może być. Naszły mnie raz obawy że to może być jakaś choroba oczu, ale już to wykluczyłem. Za cholerę nie potrafię wyjaśnić tych świetlików :)

+Quote Post
Aslan
post 17.02.2007 - 21:47
Post #19

Członek Rodziny

Militar widzisz to i w okularach i bez? Pytam się bo też mam okularki"^^" i ciekaw jestem czy to ma jakieś znaczenie...

+Quote Post
Militar
post 17.02.2007 - 21:52
Post #20

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Aslan @ 17.02.2007 - 22:47) *
Militar widzisz to i w okularach i bez? Pytam się bo też mam okularki"^^" i ciekaw jestem czy to ma jakieś znaczenie...

w okularach też. aurę także

+Quote Post
Aslan
post 17.02.2007 - 21:56
Post #21

Członek Rodziny

Dzięki za odpowiedź. To oznacza, że jeszcze mi dużo brakuje...

+Quote Post
paciorek
post 18.02.2007 - 10:43
Post #22

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Raziel @ 17.02.2007 - 20:43) *
:-O widzę że nie jestem sam z tym "zjawiskiem". Mam dokładnie to samo co ty militar a najwięcej tych świcidełekowatych wężyków czy świetlistych bakteryjek widzę wpatrując się w śnieg. Nie mam pojęcia co to może być. Naszły mnie raz obawy że to może być jakaś choroba oczu, ale już to wykluczyłem. Za cholerę nie potrafię wyjaśnić tych świetlików :)

Mam to samo co wy...
Na początku myślałem, że to jaskra, ale bardzo szybko pozbylem się tego podejżenia. Ja często widze takie kolorowe kropki bądź kreski jednak według mnie są to poprostu refleksy od słońca. Jednak każdy może myśleć co chce.

+Quote Post
Adi
post 03.03.2007 - 18:54
Post #23

Znajomy Rodziny

Notatnik

Heh ja ogulnie interesuje się widzeniem Aur pewnie dlatego że to łatwe acha pozdrawiam zielonych kumaci będą wiedzieli o co chodzi

+Quote Post
KIA
post 04.03.2007 - 10:59
Post #24

Przechodzień

Notatnik

ta aura ma byc taka zolta wpadajaca troche w zielen? chce sie upewnic czy widze to co trzeba :P. faktycznie, patrzac sie w inny punkt dostrzeglam ta.. otoczke, gdy spojrzalam bezposrednio na zdjecie zniknela, choc nie wiem czy nie jest to odbicie sie swiatla. nosze okulary, czy to moze w jakis sposob wplywac na widzenie/nie widzenie aury?

+Quote Post
SadaM
post 04.03.2007 - 11:38
Post #25

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Heh Adi tez jestes zielony? :)

+Quote Post
focus_oobe
post 04.03.2007 - 11:45
Post #26

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja 2 razy w zyciu nie bede pisal narazie po czym tak milaem ;p.. w kazdym badz razie moje cialo bylo bardzo zmeczone a umysl dzialal na podwyzszonych obrotach :).. na tle bialej sciany w moim pokoju (oswietlenie od lampki nie zyrandola) widzialem ciagnace sie za reka tak jakby same kontury wykonane z swiecacej kreski ;p
byly widoczne tylko wtedy gdy nie patrzylem sie bezpossrednio na nie.. patrzylem np. na reke machajac ja we wszystkie strony a te kontury ze swiecacych lini dochodzily do reki moglem sie tym bawic bo trwalo to bardzo dlugo nie bylo zadnych kolorow widoczny byl sam zarys ciala ktory dochodzil do ciala fizycznego..

+Quote Post
blazibboy
post 04.03.2007 - 12:36
Post #27

Członek Rodziny

Notatnik

A ja tam w powietrzu widzę (jak jest światło słoneczne i na dworze) takie kuleczki małe z przezroczystą otoczką. Czasami mają jakby ogonki. Jak byłem mały to myślałem, że to cząsteczki tlenu i oczywiście widziałem ich więcej.

Wracając do tematu, weźcie mi wytłumaczcie jak odróżnić aure od powidoku? Wydaje mi się, że cały czas widze to drugie :/. Jak patrzę na czerwony przedmiot, wokół niego widzę jednolity! (nie taki jak płomienie świeczki), jaskrawy, zielony kolor. Niby kolor tego czegoś jest odpowiedni do koloru przedmiotu, ale jak np. oglądam kogoś w czerwonej bluzce to widzę zieloną aurę. Sam już nie wiem... A jakiego koloru ma być aura na tym obrazku?

+Quote Post
Noobek
post 04.03.2007 - 18:36
Post #28

Dusza Towarzystwa

CYTAT(blazibboy @ 04.03.2007 - 12:36) *
A ja tam w powietrzu widzę (jak jest światło słoneczne i na dworze) takie kuleczki małe z przezroczystą otoczką. Czasami mają jakby ogonki. Jak byłem mały to myślałem, że to cząsteczki tlenu i oczywiście widziałem ich więcej.

A wiec czym są te kuleczki? Powiem, że też zdarza mi się je widzieć (ale zwykle w lecie). Też miałem teorie, że to tlen albo łzy krążące po oku.
Ale ostatecznie dałem sobie z tym spokój.

+Quote Post
Adi
post 04.03.2007 - 18:47
Post #29

Znajomy Rodziny

Notatnik

Ta terz jestem zielony ;p Pozdro dla Sadama Dla nie kumatych zielony w tym sęsie że jest kilka kolorów aury jaką morzna mieć czerwień żółta niebieska pomarańczowa zielona i jakieś tam jeszcze nie wiem dokładnie :p

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park