|
|
![]() ![]() |
11.02.2007 - 19:05
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Siema. Chciałbym abyście pomogli mi rozwiązać pewien problem, oto on:
Pewnnego razu spróbowałem techniki 4 + 1. Kiedy próbowałem zasnąć nagle przyszedł okropny pisk i wibracje (coś jak praca kombajnu, albo jakiejchś innej potężnej maszyny). W tym momencie przestraszyłem się i zasnąłem normalnie (tym razem nie było problemów). Jeszcze rano chciałem wytworzyć ten stan ponownie. Udało się. Okazało się, że jestem wtedy w paraliżu sennym. Tego samego dnia przed snem spróbowałem metody z relaksacją. Po pewnym czasie usłyszałem delikatny pisk, w pewnych momentach jego natężenie wzrastało, jednocześnie moje ciało bardziej drętwiało. Ale oprócz tego nic się nie wydarzyło. No to postanowiłem normalnie zasnąć. Niestety cały czas słyszałem ten pisk i miałem wrażenie, że dojdę do paraliżu. Pociłem się 1h, bałem się. W końcu jakoś zasnąłem bez tego pisku. Od tego czasu zawsze jak idę spać słyszę go. Kilka dni później postanowiłem znowu spróbować oobe przed snem. Wtedy spałem u siostry w pokoju. Jak zwykle słyszałem delikatny pisk, później się on natężał i nagle folia, w której wisiała sukienka ze studniówki zaczęła jakby samoistnie szelestać. Miałem wrazenie jakby po pokoju wiał wiatr. Czy to były hipnagogi? Słyszałem także głos mojej mamy. Mówiła podobne rzeczy kiedy tego samego dnia kłócila się z ojcem. Jednak ona w tym czasie była w pracy. Co wy na to? Trochę się bałem więc poruszyłem ciałem fizycznym. Postanowiłem normalnie zasnąć. Niestety pisk cały czas mi dokuczał. Męczyłem się z tym 2 godziny. W końcu poddałem się i miałem wrażenie jakby na chwile doznał paraliżu sennego i nagle znalazłem się w LD. Fajnie nawet było, w koncu chcialem się obudzić. Jednak nie mogłem bo cały czas budziłem się fałszywie. Za 5 gdzieś razem obudziłem się na dobre. To miało miejsce przedwczoraj, a ja wczoraj nie spałem :). Dziś mój kolejny sen po tym wydarzeniu. Co wy o tym sądzicie co mi się przydarzyło? Można jakoś uciszyć ten pisk i kontrolować wibracje/ to czy chce mieć oobe czy nie? Dodam, że oobe nigdy jeszcze nie miałem. Najdalej chyba doszedlem w tych strasznych wibracjach w metodzie 4 + 1. P.S i powiedzcie mi w końcu jak prowadzić notatniki/dodawać wpisy, bo nie mogę nadal tego zrobic, a widze, że na stronie głównej pojawił się jakiś obrazek więc adminstrator może to naprawił. Ten post edytował blazibboy 11.02.2007 - 19:10 |
|
|
|
13.02.2007 - 06:50
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
mialam to samo, zdrętwiałam w pewnym momencie do tego stopnia ze nie czulam ciala. jakby lewitowałam 10 cm nad ciałem. Nic wiecej sie nie wdarzylo a pisk tez slysze. tylko jak chce juz spac to juz nie slysze jego, natomiastczyje ciężkosc idrętwieje dlategosie non stop musialam wiercic
|
|
|
|
13.02.2007 - 12:14
|
|
|
OBE Maniak 41 Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Kiedy nadchodzi "pisk" czy "wibracje" czy tez masz paraliż senny i wówczas słyszysz lub widzisz to, czego nie powinno być w świecie fizycznym.
To wszystko jest w pozo, jest normalne w tym stanie a efekty widzenia czy słyszenia różnych dialogów to twór twojej podświadomości. Niektórzy dzięki słyszanemu piskowi modelują go dostrajając się do OBE. Z pewnością niema się, czego bać, bo nic tobie się nie stanie tez na początku miąłem obawy obecnie jak tylko tego typu efekty przychodzą to się bardzo cieszę, bo wiem ze jestem niedaleko "Kurtyny OBE". Co do fałszywych przebudzeń to zgodzę się nie jest to najlepsze doświadczenie:/ a poniżej link jak ktoś początkujący nie wie, o co chodzi http://spojrzenie.com.pl/content/view/321/103/ :) |
|
|
|
13.02.2007 - 12:48
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Okazało się, że ten mój problem występuję tylko po próbach oobe przed snem :). Pisk słyszę cały czas, ale już mi on nie przeszkadza. To lece ćwiczyc :))).
|
|
|
|
18.02.2007 - 14:49
|
|
|
Pomóżcie mi z tym notatnikiem, bo chce coś w nim napisać i podzielić się z innymi moimi doświadczeniami!!!
Poza tym proszę po pomoc w pewnej sprawie. Zastosowałem dzisiaj technikę 4 + 1. Po pewnym czasie słyszałem ten pisk. Brzmiał on jak jakieś ufo :), albo pokrywka rzucona na podłogę, która najpierw powoli się kręci w kółko wydając przy tym dźwięk i powoli spada przez co częstotliwość tych dźwięków się zwiększa. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Nie bałem się tego, nie ruszałem się. Jednak obudziłem się :(. Później spróbowałem jeszcze raz i to samo. A później mialem chyba sen, że próbowałem OOBE i cały czas jak to robilem czułem ten sam pisk. Niestety niz poza tym się nie wydarzyło. Co mam zrobić a pójść o krok dalej? Dodam, że nigdy nie czuje wibracji stosując technikę 4 + 1. Słyszę tylko pisk, którego przerywany dźwięk może je tylko przypominać. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |