Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kurs Mentalny
Kurs
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 52
Goście nie mogą głosować 
starr
post 13.03.2008 - 22:15
Post #1

Guests

Ostatnio padł pomysł by sprobowac wspolnych podróży mentalnych. Jednak biorac pod uwagę fakt, ze ogromna większość uczestników to osoby początkujące wiec takie zaawansowane podróże to mówiąc krótko chyba jeszcze za wysokie progi. Potrzebny nam jest dobry trening zanim zabierzemy sie za to. Jednak potrzebne są osoby które znają sie na rzeczy i które mogłyby jakos nam pomóc. Moen stworzył swoje nagrania instruktażowe z pl lektorem w których uczy jak wygląda jego sposób. Moglibyśmy się tym posłużyć na początek . Każdy z chętnych miałby swój nowy , drugi dziennik(pierwszy do opisu doswiadczen typu obe, ld itpd) w których by opisywał relacje z każdej lekcji. Po skonczeniu tego -pierwszego etapu trzeba by bylo pomyslec o dalszych krokach.Nastepne zadania by polegały np na próbie kontaktu mentalnego z drugim uczestnikiem.Z czasem można spóbowac eksploracji partnerskich.Trzeba tylko ułożyc jakis dobry plan treningowy wg którego każdy musiałby sie trzymac. Dzieki temu mielibysmy udokumentowane weryfikacje oraz przykłady postepów.Dodatkowo przyniosłoby to troche dynamicznosci forum- takie ciagle parcie na przód.
Potrzebne sa osoby doswiadczone ktore znaja sie na rzeczy i ktore moglyby nam co nieco doradzic co do podrozy mentalnych. Wiem, ze sa takie osoby na forum i sadze, ze nie byłby to dla nich problem dac pare wskazówek co do kursu oraz sprawowac małej pieczy nad tym wszystkim. Co wy na to?
To nie jest mój pomysl- na to dzisiaj wpadł Twistoid aka Roman.
Co do nagran Moena jest to tylko luźny pomysł(mozemy tez pomyslec nad hemi sync) Oczywiscie nie możemy wam ich udostepniac, musicie , ze sie tak wyraże troszke sie o nie postarac :) dla chcacego nic trudnego ^^
Żeby nie było niejasnosci potem : na serwerze forum nie znajduja sie zadne pirackie kopie, nikt z nas nie zajmuje sie kopiowaniem, rozpowszechnianiem ani sprzedawaniem czy pobieraniem korzysci majatkowych z tego typu materiałów. Po prostu jezeli w planie kursu znajda sie lekcje z owych nagran to bedzie to tylko publiczna relacja uzytkownikow po ich odsluchaniu. Taka forma recenzji i opisu produktu co jest oczywiscie zgodne z prawem. Natomiast sposób w jaki owe osoby weszly w posiadanie nas nie interesuje i nie dotyczy.- Tyle co do notki formalnej, żeby potem sie nikt nie czepiał
Wiec co sadzicie o takim kursie? Macie jakies pomysly, kto chcialby pomoc w ulozeniu planu, kto by chcial przejsc taki kurs?
+Quote Post
MetaPsyche
post 13.03.2008 - 22:47
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 703

Na początek gratuluję pomysłu Twistoid'owi Ako i Romanowi :> .
Jeśli chodzi o mnie, to chętnie wziąłbym w tym udział, no ale to oczywiście zależy od tego jak ten kus będzi miał wyglądać.
Profile CardPM
+Quote Post
r_m
post 14.03.2008 - 04:36
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 11

kurs mentalny - dobry pomysł jakby co służę pomocą ;]

ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz która o mentalkę też jakoś zahacza a mianowicie RV (remote viewing) też można by było tego popróbować
Profile CardPM
+Quote Post
Herbina
post 14.03.2008 - 10:46
Post #4

Guests

Chetnie wezme w tym udzial, jednak w niedziele dopiero bede mogla poczytac, do tego czasu zatrzymam sie na checi tylko.Ale na pewno wezme w tym udzial. :)
+Quote Post
starr
post 14.03.2008 - 18:37
Post #5

Guests

Herbino- to raczej szybko nie wypali, potrzeba czasu by to obmyslec. Jednak fajnie. ze będziesz w tym uczestniczyła.
r_m własnie miedzy innymi o Tobie myślałem bo podobno znasz sie na rzeczy.
Ja widzę to tak: na poczatek kurs Moena dla rozgrzewki. Nastepnie ćwiczenia o wzrastającym stopniu trudności który kazdy z chetnych musialby przejsc i opisac w swym dzienniku. Fajnie by było gdyby zadania uwzględniały prace w grupach- zaczynając od par a kończąc na paru osobach w jenej grupie. Dzieki temu każdy miałby większą motywacje i po prostu razem byłoby ciekawiej.Potem gdy juz każdy byłby dobrze zaznajomiony moglibysmy popróbować nowych ciekawszych rzeczy.Piszesz o remote viewing - nie słyszałem o tym jeszcze, będę musiał o tym poczytać. Jeżeli uważasz , że sie to przyda to jeszcze lepiej. Zrobicie jak uwazacie - to tylko sugestie.Potem będzie można pomysleć o mozliwosci dostepu do konkretnych badan tylko dla tych co przeszli odpowiednie cwiczenia.
Niech ci co sa dobrze z tym zaznajomieni sie wypowiedza i obmyślą jak to wszystko ułożyć.
Fajnie by było gdyby to wypaliło.Dzieki temu caly czas by sie działo cos nowego, mielibysmy udokumentowane weryfikacje. Wiele osob b mogło na tym skorzystać
+Quote Post
grzee
post 14.03.2008 - 18:47
Post #6

break the rules.
Nr użytkownika: 2963

wyjątkowo podoba mi się ten pomysł i mam duże nadzieje, że to wszystko wypali, bo wydaje się to baaardzo interesujące :) w razie czego - służę pomocą. co prawda w mentalce się nie orientuję, no ale coś ;)
Chętnie wezmę w tym udział!
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 14.03.2008 - 21:54
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Z racji, ze na forum w tematach nie wolno zamieszczac linkow, wiec link do kursu Moena znajdziecie klikajac w moj profil a potem"ODWIEDZ MOJA STRONE" :) polecam go przesluchac.
Kurs przed takimi próbami to bardzo dobry pomysł, też sie na to pisze.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 14.03.2008 - 22:00
Post #8

Guests

a ja chetnie na same proby sie zapisze ;)
+Quote Post
fallenka
post 15.03.2008 - 11:24
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3128

Dobra to ja też zawsze chętna.
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 15.03.2008 - 11:49
Post #10

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Zastanawiam się jak można taki kurs przeprowadzić i jakie elementy powinny być brane pod uwagę.Hm.Spotkać się w poza jest łatwo ale postrzec ciężko.
Dobry pomysł z takim kursem.Kronopio spisuje roczne próby Astralnych podróżników. Nie opisane jest jak to ludzie robili ale co robili. . Kronopio kiedy te sciagi gotowe !!!!
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 15.03.2008 - 20:02
Post #11

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

Zbyszek w AP jest więcej materiału niz mozna by się spodziewać...
damy radę, ale wszystko wymaga czasu:~)
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 16.03.2008 - 09:18
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3382

Pełna gotowość do treningu, czekam na start :)
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 16.03.2008 - 13:50
Post #13

Guests

Chętni zawsze będą. Teraz potrzebne są osoby które znają sie na rzeczy i pomoga ułożyć plan kursu
+Quote Post
Silverka
post 16.03.2008 - 15:05
Post #14

Guests

Mogę pomoc :)
+Quote Post
r_m
post 17.03.2008 - 10:49
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

to trzeba jakieś spotkanie organizacyjne zrobić na chacie żeby wszystko omówić bo w postach trochę słabo się dyskutuje ;]
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 17.03.2008 - 10:57
Post #16

Guests

Proponuję środę.Godzina ? 22.00? Nie wiem jak komu pasuje ale chyba im później tym lepiej. Proszę podawać swoje propozycje
+Quote Post
r_m
post 17.03.2008 - 11:23
Post #17

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

dopiero gdzieś koło 23 będę mógł wejść na chat ale środa pasuje
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 17.03.2008 - 17:25
Post #18

Guests

Zalezy mi by jak najwiecej osob sie pojawilo wtedy na chacie. Jednak najwazeniejsze by wtedy znalazly sie osoby ktore znaja sie na rzeczy. Czyli r_m, Silverka , (ciekawe czy Zbyszek mogłby zajrzec i cos doradzic nam) musza sie wtedy koniecznie znaleźć wiec zalezy mi by wam w pierwszej kolejnosci pasowalo. Inne osoby jak narazie sie nie zaferowaly, ze pomoga - no coz najwyzej z pomoca tych osob cos postaramy sie dokonac.
Gdy nadejdzie czas o pogadamy o tym co taki kurs ma zawierac, jakie cwiczenia trzeba uwzglednic, pomyslimy tez o podrozach partnerskich z weryfikacja.

Jezeli ktos ma jakas sugestie o czym powinnismy pomyslec to prosze niech pisze smialo. Kazda podpowiedź moze byc dobra i znalezc sie w planie
+Quote Post
Silverka
post 17.03.2008 - 17:46
Post #19

Guests

mi pasuje byc w srode, zreszta czsto jestem na czacie wiec nie ma problemu
+Quote Post
starr
post 18.03.2008 - 11:00
Post #20

Guests

W takim razie wszyscy którzą sa zainteresowani kursem niech wejdą na chat w środę(jutro) o godz 23.00 . Ja będę już pewnie tam jednym okiem o ok 22.00
+Quote Post
grzee
post 18.03.2008 - 17:39
Post #21

break the rules.
Nr użytkownika: 2963

ja chętnie też się pokażę na chacie ;) Starr przypomnij mi o tym bo skleroza nie boli :|
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
4 Stron V   1 2 3 > » 
Start new topic