Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Moje Pierwsze Ld, dziś w nocy
Umrzesz
post 20.05.2007 - 11:51
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 902

Witam!
Dzisiaj w nocy miałem swoje w pełni świadome ld po raz pierwszy. Co prawda w dzieciństwie też mi się to przydarzało, ale to było takim pierwszym. Wiecie o co mi chodzi. Do rzeczy:
Śnił mi się jakiś sen, że biegam koło kościoła i dokuczam braciom i księżom. Zadaję im zagadki na które nie potrafią odpowiedzieć, śmieję się z tego, że tak spostrzegają Boga itepe. Co jakiś czas podjeżdżał żółty golf 2, a w nim siedziała kobieta, o czarnych włosach, która upominała mnie. Trochę mnie irytowała, że tak mi moralniakuje, ale w głębi ją lubiałem. potem znalazłem się na drodze dom-kościół. Zacząłem skakać po dachach samochodów i przeskakiwać z jednego na drugi. Nagle zeskoczyłem, stanąłem w miejscu i pomyślałem, że to jest sen, bo nie można skakaćpo dachach normalnie. W tym momencie odzyskałem pełną świadomość i pomyślałem o lataniu. Przypomniałem sobie słowa z traktatu Bruce'a: Sama myśl powoduje lot. Tak też zrobiłem i zaraz zacząłem unosić się do góry. wleciałem na niewysoki dach budynku i stamtąd poleciał z powrotem do kościoła aby poznać Damę z Żółtego Golfa 2. Gdy wleciałem na teren kościoła Golf właśnie wyjeżdżał. na mój widok zatrzymała się. Wylądowałem, otworzyłem drzwi i zacząłem krótką dyskusję. Wydawało mi się, że jakieś dwie postacie siedzą z tyłu, ale zanim spojrzałem do tyłu wizja zaczęła zanikać. Zapytałem się tylko czarnowłosej Kobiety czy chce się kochać, ta skinęła głową na tak i sen się skończył. Co prawda próbowałem tam wrócić, ale już nie dało rady.
Profile CardPM
+Quote Post
.::Tomek::.
post 20.05.2007 - 15:23
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

Czytałem, że w dzieciństwie często się zdarzają ld, mnie się zdarzały. I zdarzały mi się też ld w późniejszym okresie, niestety nigdy nie udawało mi się utrzymać tego stanu długo, kiedy się orientowałem zazwyczaj się wybudzałem i już się nie udawało powrócić do takiego snu.
Profile CardPM
+Quote Post
starr
post 20.05.2007 - 19:04
Post #3

Guests

Na poczatku latwo sie obudzic w momencie gdy sobie uswiadamiasz, ze to sen. Ja ostatnio mialem prez chwile tak plytkie ld ze czulem swoje lezace cialo jednoczesnie wciaz sniac.Wtedy bardziej sie koncetrowalem a po chwili dalem sie juz odplynac.
Moje pierwsze ld zaczalem miewac w dziecinstwie-to dziwne ale prawie kazdy zaczynal sie od motywu latania.W momencie gdy wzbijalem sie w powietrze odzyskiwalem swiadomosc.Pamietam ze poczatkowo to bylo bardziej podobne do efeku zmniejszonego przyciagania ziemskiego-odbijalem sie w gore by po chwili powoli spasc.W nastepnym snie doswiadczylem juz prawdziwego lotu, kierowango sila mojej woli.
Slyszalem ze mozna przejsc do oobe przez ld-min wyobrazajac drzwi symbolizujace przejscie.W ostatnim ld chcialem sprawdzic czy mi sie to uda.postanowilem na poczatku zrobic test-chcialem by na scianie pojawil sie przycisk(sam nie wiem czemu akurat o tym pomyslalem).Skoncetrowalem sie na tej scianie , zazyczylem sobie by ten przycisk sie tam pojawil i.... nic.Dziwne,pewnie moje racjonalne myslenie wciaz daje sie we znaki.W nastepnym ld probowalem obejsc to- poprzez pomyslenie sobie, ze dana rzecz bedzie znadowaal sie za mna dawalo efekt. Umysl juz mogl uznac, ze cos moze znajdowac sie za plecami a nie nagle pojawiac sie pred moimi oczami
+Quote Post
LightRevan
post 20.05.2007 - 22:48
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 227

Ja ostatnio też miałem dziwny sen. Ale trudno mi powiedzieć czy to było LD.

Śniło mi się, że kiedy jechałem autobusem usnąłem i zaczęło coś mi się śnić(we śnie ;o). We śnie ujrzałem kobietę, która do mnie idzie. Wystraszyłem się i obudziłem. Rozglądałem się po autobusie i zauważyłem, że ona też spała. Postanowiłem usnąć, jakoś zorientowałem się, że to było OOBE. Oderwałem się od ciała i potem razem podróżowaliśmy. Zwiedzaliśmy różne mieszkania. Ale zaraz... Kiedy przechodziłem otwierałem drzwi i przemieszczałem różne rzeczy siłą woli. Dopiero wtedy się zorientowałem(odzyskałem świadomość), że w OOBE tak nie można. Ale widziałem też ludzi w CF i kiedy rozmawiałem ze swoją towarzyszką to sprawiali wrażenie, że słyszą o czym rozmawiamy. Postanowiłem się wybudzić.

Miał ktoś coś takiego ?
Profile CardPM
+Quote Post
noizz
post 21.05.2007 - 08:15
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 245

Tak, ja mialem. Opis tutaj. Co myślicie?
Profile CardPM
+Quote Post
abz3r
post 17.03.2008 - 21:25
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 3185

Ja miałem kiedys dziwna akcje sniło mi sie ze gadam z kims kto stoi koło mojego łuszka i podczas tej rozmowy powiedział mi zebym okno zamknoł bo stanie sie cos złego ale nie chciał mi powiedziec co, chwile po tym zdazeniu sie obudziłe i zobaczyłem ze burza nadciaga co to był ?? moze MTJ?
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 18.03.2008 - 00:59
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

Ja dziś miałem ciekawe LD. Że tak powiem "na płytkiej fazie", ale jednak LD.
Czasy mniej więcej średniowieczne (nie licząc jednego samochodu, który jechał drogą :D).
Zostałem zamknięty w lochu, ale jakos udało mi się zwiać. Strażnik próbował mnie powstrzymac, ale wyrwałem mu sztylet i go zabiłem. Zabiłem też jeszcze kilku innych, potem, jak juz wyszedłem z zamku zauważyłem gościa biegnącego na mnie z kosą. Rzuciłem w niego sztyletem, zabrałem mu kosę. Potem biegł na mnie inny gość z mieczem. To ja go przez pół kosą, ale nic mu się nie stało. I wtedy właśnie pojawiła się taka myśl: TO MÓJ SEN I TO JA DECYDUJĘ, KTO MA UMRZEĆ, A KTO NIE! Zdzieliłem gościa jeszcze raz i czułem tak jakby własny wysiłek, jakby moja podświadomość sie naprawdę męczyła z tym, żeby gościa przepołowić. Niestety krwi już nie była w stanie wykreować.
Dalej już niewiele się działo, uciekałem pośród bardzo zawiłych torów kolejowych (!) i sie obudziłem.
Profile CardPM
+Quote Post
Exigen
post 26.03.2008 - 20:21
Post #8

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 3955

Dwa dni temu także miałem ciekawy sen ale trudno mi powiedzieć co to właściwie było. Czułem , ze śnie jednak nie miałem nad tym snem pełnej kontroli. Wiedziałem co sie dzieje i w pewnym stopniu mogłem kontrolować ten sen , jednak kiedy chciałem zrobić coś nierealnego w realnym świecie raz się udawało a raz nie :P . Kiedy chciałem skoczyć z okna udało mi się to. Podjąłem się kolejnej próby jednak ... tak się bałem, że zrezygnowałem... To w końcu było to LD , czy tylko zwykł sen ?? :p
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 26.03.2008 - 20:48
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

CYTAT(Exigen @ 26.03.2008 - 20:21) *
To w końcu było to LD , czy tylko zwykł sen ?? :p

To tylko kwestia nazewnictwa (które kojarzy mi się z tworzeniem systemów), więc sam to sobie nazwij :D Myślę, że pół-LD brzmi dobrze :D
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 27.03.2008 - 02:13
Post #10

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

Exigen - jeśli choć chwilowo kontrolowałeś sen i miałeś świadomość, to było to właśnie LD. Chyba, że miałeś coś takiego, co mnie spotyka od pewnego czasu - masz świadomość we śnie, bierzesz udział w akcji, ale na nic nie masz wpływu - to jak to nazwać? Chyba faktycznie half-LD, bo świadomość jest, wszystko cacy, ale nie można się wyrwać ze scenariusza...
Profile CardPM
+Quote Post
Przemek1993
post 27.03.2008 - 20:16
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1755

Raz w zyciu mialem LD xD i to nie dawno ale trwalo chyba 2 sec. W pewnym momencie gdy zaczynalem obmacywac kobiete uswiadomilem sobie ze to sen... Wyraznie patrzylem na ta kobiete normalnie :D lecz kazdy facet wie co w tym momencie mnie obudzilo ... I to wszystko... Wiecej ld nie mam oprucz plytkich ze wiem ze snie ale rowniez odczuwam cialo.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic