oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Zbyt Realistyczne
Zak'fein
post 05.04.2008 - 20:25
Post #1

Częsty Gość Rodziny
**
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Od pewnego czasu mam taki mały problem z snami. Chodzi o to, że są zbyt realistyczne. Wszystko we śnie jest takie same jak w rzeczywistości. Nie ma ani jednego szczegółu odróżniającego się. Po przebudzeniu i przez resztę dnia dość trudno mi jest rozróżnić czy to co pamiętam to był sen czy zdarzyło się naprawdę. Na przykład jakiś tydzień temu śniło mi się, że jak wróciłem do domu i usiadłem przy komputerze zobaczyłem nowy aparat. Niedawno kupiłem sobie nowy i pomyślałem, że mój brat sobie kupił własny. Gdy się obudziłem wydawało mi się, że to było wczoraj i zyłem w tej świadomości do powrotu mamy. Kiedy moja mama wróciła z pracy pytałem się gdzie jest ten nowy aparat... Oczywiście mama nie wiedziała o co mi chodzi :)
Dość często mi się to zdarza i trochę przeszkadza jak po przebudzeniu nie jestem pewien co robiłem wczoraj.
Go to the top of the page

+Quote Post
grzee
post 06.04.2008 - 08:36
Post #2

break the rules.

Notatnik

trzeba przyznać, że jest to znaczne utrudnienie w życiu codziennym, też tak nie raz miałam, przez co przyprawiało mi to dość dużo problemów. Może staraj się o LD? Będziesz mógł ingerować w sny i tym samym odróżnisz bez problemu sen od jawy ;)

pozdrawiam

+Quote Post
Zak'fein
post 06.04.2008 - 11:27
Post #3

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Właśnie moją najskuteczniejszą metodą na LD jest uświadomienie kiedy dzieje się cos dziwnego, coś co na jawie nie mogło by mieć miejsca. A w takich snach nie ma kompletnie nic dziwnego.

+Quote Post
grzee
post 06.04.2008 - 11:43
Post #4

break the rules.

Notatnik

postaraj się może więc w inny sposób wejść w świadomy sen.. jest bardzo dużo technik na LD :) sprawdzaj ile się da, w końcu będzie jakiś rezultat a Ty nie będziesz miał problemu.

+Quote Post
Zak'fein
post 06.04.2008 - 12:46
Post #5

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Wiem, ze jest wiele technik :) Od dziś próbuje zakorzenić sobie testy rzeczywistości. Coraz bardziej już mnie to męczy. Dziś jak wstałem to myślałem, że przespałem 4 lekcje...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park