Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Wahunka - Co To Jest?
6umerang
post 10.04.2008 - 22:58
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3906

Pytanie piszę jako całkowicie zielony z terminu. Obiło mi się o uszy ostatnio ale nie mogę znaleźć żadnych informacji w necie - nawet google nic szczególnego nie wie - rozumiem już, że to pojęcie związane z Moenem, a więc i z podróżami mentalnymi, ale jest jednocześnie na after-life jako coś innego - co to jest i jak można tego się nauczyć i w czym wykorzystać??

Z góry dzięki za pomoc.

No oki --edit--

Roman, Wodniczka i Moen już mi rozjaśnili ociupinkę wahunkę, ale może ktoś ma jakieś interesujące doświadczenia/doznania z nią związane?
Profile CardPM
+Quote Post
r_m
post 11.04.2008 - 14:17
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 11

Samą nazwę wymyślił Moen ale mi się udało ją odkryć wcześniej zanim jeszcze przeczytałem książkę Moena. Odczuwałem w pewnych warunkach skupienie w tym miejscu i taki ucisk tylko zwróciłem wielokrotnie uwagę na to miejsce. Natomiast jak przeczytałem najnowszą książkę Moena i natrafiłem na opis jak on jej używał spróbowałem tego samego. W tamtym czasie z Mavejem robiliśmy parę mentalnych eksperymentów i dodatkowo parę wypraw z ludźmi z forum z AP było. Jak się skupiałem na wahunce i dodatkowo przywoływałem Maveja to on czasem potrafił to odczuć tutaj. W poza wyglądało to tak że jak skupiałem się na wahunce i na nim to on wtedy odwracał się i patrzył na mnie jakbym przed chwilą go poklepał po ramieniu. Takie jakby chwilowe połączenie między nami się tworzyło. Najlepszy motyw byłe jednak tutaj. Pewnego dnia skupiłem się na wahunce i na nim za chwilę pojawiła mi się na moment scena jakby On szedł po ulicy chodnikiem. Wieczorem na gg napisał mi że odczuł dzisiaj że dobijam się do Niego i nagle jakby zobaczył mnie na ulicy (czasowo się zgadzało, ja byłem w tym czasie w domu on na mieście). Po jakimś czasie zainteresowanie wahunką u mnie zniknęło choć może warto drązyć ten temat ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 11.04.2008 - 16:20
Post #3

cialka.net
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Dla mnie ta tajemna wachunka jest chyba zakończeniem sznura z gwiazdka na końcu - duchem.
Sa ludzie co ja maja w plecach i są co w głowie.. To miejsce z którego się widzi jak otwarte jest 3 oko. Percepcja samego obserwatora.Miejsce wnikania w nas CBM- wiaterka i przyczyna przyczyn. Mialem ja parę razy w piersiach ,raz w oku a najczęściej w głowie. Jak sie przesuwa to towarzyszy temu doznanie ciągnięcia .Wypieramy tego ducha przez czoło , zawsze na wprost nas. Kierunek tego ruchu określa nasza uwaga. Jeśli byleś u Mavaja to mogłeś tam być również samym duchem albo zabrałeś jakieś ciałko. Conti znalazła ostatnio tego obserwatora i była strasznie jego biernością rozczarowana hehe.
To jest ta cześć co umożliwia nam łączenie się ze ŚWIADOMOŚCIĄ świata i daje się hipnotyzować byle pokrace .

haha. Ciekawe czy ktoś mi uwierzy .

jeje
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 11.04.2008 - 16:28
Post #4

Dziadek do ożehuf

Szczerze powiedziawszy namieszałeś mi Zbychu :)

Czyli jak już mam "uaktywnioną" tą wahunkę, to muszę jeszcze uaktywnić 3 oko i całość zsynchronizować?

Jest jakiś przepis na pracę z tym, czy nawet Moen nie bardzo wie, czy to działa, czy nie, bo coś kiepsko opisał :/ ?
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 11.04.2008 - 20:34
Post #5

cialka.net
Ikona Grupy

By dać zadawalajaca odpowiedz jak to działa, pewnie trzeba jeszcze całych generacji ,zajmujących sie tym zagadnieniem.Jak dla mnie Brus dobrze to opisał.Problem w tym ze trzęsienie wachunka jest nieuświadamianą przez nas umiejętnością. Gdy by chodziło o ruszanie uszami to byś się pewnie od razu połapał.
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 12.04.2008 - 01:30
Post #6

Dziadek do ożehuf

Nie chce całych generacji. Albo Zbychu nie wiesz co z wahunką można zrobić, albo się skup i proszę opisz jakoś chociaż sam proces jej "trzęsienia" - do reszty sobie dojdę metodą prób i błędów.

Chyba, że ten "narząd" nie jest w zasadzie bardziej przydatny i nie warto tracić na niego energii - dzielmy się wiedzą, którą mamy bo będziemy trwać w debiliźmie umysłowym przez owe kolejne całe generacje ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 12.04.2008 - 01:56
Post #7

cialka.net
Ikona Grupy

Musze sprawdzić co Brus miał na myśli z tym niby organem. Cos włączał co umożliwiało mu innym zwrócić na siebie uwagę i wspólnie docierać z innymi do celi. Jak dla mnie to zawarł w tym trzęsieniu wachunka sporo rożnych elementarnych nie związanych ze sobą zjawisk. Od miesiąca spisuje na blogu te dziwne różności i końca nie widzę.
No może z tymi generacjami to przesadzałem .Czekać będziesz musiał tak czy inaczej bo na razie meczą mnie inne zagadnienia.
Sam odkryłem :maminke ,wkurwianke ,wciurnice i łepetnice. Te to by cię przyjacielu zainteresowały. :))))
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 12.04.2008 - 02:01
Post #8

Dziadek do ożehuf

Wkurwianke to znam, ale wolę skupić się na rzeczach przydatnych, no chyba, że już tylko wkurwianki i łepetnice ludziom w głowach..
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 12.04.2008 - 11:28
Post #9

cialka.net
Ikona Grupy

nie jestem sknera z wiedza o wachunce . Myślę sobie ze ,to praca bezpośrednio z duchem. Nie ma wiec wachunki jako takiej, Teraz- ile Brus potrafi wycisnac z ducha czy coś z nim robić, to taka będzie dla niego wachunka . Pracy z duchem jest na 1000 sposobów i każdy robi sobie z nim coś innego.
Mowi się czasami o rozwoju szyszynki, której zmiany maja wielkie znaczenie dla stanów świadomości,
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 16.04.2008 - 11:44
Post #10

Dziadek do ożehuf

Rozumiem, dziwne, ale rozumiem :) Wszystko się posprawdza i podoświadcza, ale wahunkę chyba odłożę na czas późniejszy.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic