oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Thunderbolts Of The Gods, Film, który scalił całą ludzką wiedzę...
ja:)
post 13.04.2008 - 00:26
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ktoś na forum przedstawiał teorię swoją własną, że tak na prawdę wszystko jest tylko i wyłącznie fizyką. Ucieszy się oglądając ten film:).

Film, który rozwiązuje największe zagadki Kosmologii, film który scala nie tylko matematykę, fizykę i chemię, ale także pokazuje jaką wiedzę posiadali starożytni, a także ile prawdy jest w zdaniu, że "energia nas otacza i możemy ją czerpać ze Słońca, Saturna itd." pokazuje, że tak na prawdę nie tylko my potrafimy czerpać energię z kosmosu, a także, że Słońce ją czerpie i ona krąży po całym wszechświecie. Że Wszechświat jest jedną całością, w której energia przepływa po całym nim łącząc ze sobą wszystkie ciała znajdujące się w tym Wszechświecie. Co więcej ta energia jest nieskończona i płynie nawet w próżni! Wszechświat jest wielkim perpetuum mobile! A wszystko jest ze sobą połączone!

Teoria zawarta w filmie między innymi wyjaśnia:
- w sumie i naszą zagadkę, dlaczego podczas wyjść łapiemy się w pułapki elektryczne związane z kablami, w jaki sposób? Zakładając, że ta energia o której mówimy, która jest wszechobecna w całym wszechświecie jest tą samą energią, o której jest mowa w tym filmie...
- największą zagadkę Słońca, czyli sprzeczność z 3 zasadą termodynamiki Newtona. Dlaczego korona jest gorętsza o miliony stopni od jego powierzchni, przecież pracujący silnik nie może być zimniejszy od chłodnicy.
- skąd Tesla brał energię do swoich maszyn FREE ENERGY.
- czym może być psiball:)
- ile prawdy jest w stwierdzeniu, że podczas wyjścia następuje przeładowanie z ciała fizycznego na astralne oraz dlaczego odczuwamy to przeładowanie w postaci wibracji "jakby przepływały przez nas miliony woltów".

Teoria ta nie tylko wyjaśnia wiele rzeczy, ale także wali na łeb na szyję całą współczesną wiedzę o wszechświecie! Początkiem wszechświata nie musiał być Wielki Wybuch;).

Oto link do filmu:
http://video.google.pl/videoplay?docid=470...h&plindex=9
Go to the top of the page

+Quote Post
MetaPsyche
post 13.04.2008 - 02:13
Post #2

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

Bardzo dobry film (przynajmniej mi się spodobał). Wszystko wydaje się logicznie powiązane. Niepotrzebnie tylko według mnie nawiązali do mitologii (dwa odrębne tematy). Poczekajmy aż to ktoś udowodni albo zaneguje ;]

+Quote Post
leon
post 13.04.2008 - 09:49
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Najpewniej ja:) czytałeś co pisałem w moim blogu http://www.oobe.pl/park/index.php?automodu...;showentry=2465
i w niektórych tematach forum .Tak dla mnie cały wszechświat to fizyka kwantowa.

+Quote Post
Noobek
post 15.04.2008 - 03:03
Post #4

Dusza Towarzystwa

Szkoda, że tak mało mitologicznych powiązań. Bo wszystko, co się dowiedziałem, to to, że jakieś teorie, o których nie miałem pojęcia, stały się nieaktualne i zastąpiły je inne teorie, o których nadal mam niewielkie pojęcie :/

+Quote Post
leon
post 15.04.2008 - 08:50
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Owszem film jest bardzo ciekawy,tylko jeden problem-wogóle nie uwzględnia istnienia ciał astralnych,a jak każdy z tego forum zapewne sobie zdaje te ciała istnieją i astral też istnieje .A co do mitologii,to ja wcale tego nie uznaję za bajki,co więcej-dostaję mentalne przekazy o aktualnych wcieleniach niektórych osób właśnie jako postacie z mitologii greckiej ,rzymskiej i innych.

+Quote Post
Blade
post 15.04.2008 - 14:06
Post #6

Znajomy Rodziny

Notatnik

No nie mogę nic nie napisać po czymś takim:
CYTAT
- czym może być psiball:)

Muszę tylko ten filmiq obejrzeć ;-)

+Quote Post
post 15.04.2008 - 16:22
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

co do psiballi i takich tam ezoterycznych rzeczy, to jest mój wniosek. W filmie jest pokazane, że energia krąży po wszechświecie i płynie nawet w próżni, o tym samym mówią ezoterycy, więc zakładając, że obydwie nacje mówią o tej samej energii mamy odpowiedzi na nasze pytania:), które zawarłem w poście pierwszym:)

+Quote Post
Noobek
post 16.04.2008 - 01:28
Post #8

Dusza Towarzystwa

Ezoterycy wierzą, że energia jest wszędzie. A ten film tylko tyle wyjaśnia, że ta energia to elektryczność. Koniec.

+Quote Post
post 16.04.2008 - 14:21
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
Ezoterycy wierzą, że energia jest wszędzie. A ten film tylko tyle wyjaśnia, że ta energia to elektryczność. Koniec.

No właśnie stąd podatność nasza na elektryczność + wiemy, że psiball to skupienie energii elektrycznej (przez co powstaje rodzaj plazmy między dłońmi). Wniosek z założenia...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park