|
|
![]() ![]() |
13.04.2008 - 00:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ktoś na forum przedstawiał teorię swoją własną, że tak na prawdę wszystko jest tylko i wyłącznie fizyką. Ucieszy się oglądając ten film:).
Film, który rozwiązuje największe zagadki Kosmologii, film który scala nie tylko matematykę, fizykę i chemię, ale także pokazuje jaką wiedzę posiadali starożytni, a także ile prawdy jest w zdaniu, że "energia nas otacza i możemy ją czerpać ze Słońca, Saturna itd." pokazuje, że tak na prawdę nie tylko my potrafimy czerpać energię z kosmosu, a także, że Słońce ją czerpie i ona krąży po całym wszechświecie. Że Wszechświat jest jedną całością, w której energia przepływa po całym nim łącząc ze sobą wszystkie ciała znajdujące się w tym Wszechświecie. Co więcej ta energia jest nieskończona i płynie nawet w próżni! Wszechświat jest wielkim perpetuum mobile! A wszystko jest ze sobą połączone! Teoria zawarta w filmie między innymi wyjaśnia: - w sumie i naszą zagadkę, dlaczego podczas wyjść łapiemy się w pułapki elektryczne związane z kablami, w jaki sposób? Zakładając, że ta energia o której mówimy, która jest wszechobecna w całym wszechświecie jest tą samą energią, o której jest mowa w tym filmie... - największą zagadkę Słońca, czyli sprzeczność z 3 zasadą termodynamiki Newtona. Dlaczego korona jest gorętsza o miliony stopni od jego powierzchni, przecież pracujący silnik nie może być zimniejszy od chłodnicy. - skąd Tesla brał energię do swoich maszyn FREE ENERGY. - czym może być psiball:) - ile prawdy jest w stwierdzeniu, że podczas wyjścia następuje przeładowanie z ciała fizycznego na astralne oraz dlaczego odczuwamy to przeładowanie w postaci wibracji "jakby przepływały przez nas miliony woltów". Teoria ta nie tylko wyjaśnia wiele rzeczy, ale także wali na łeb na szyję całą współczesną wiedzę o wszechświecie! Początkiem wszechświata nie musiał być Wielki Wybuch;). Oto link do filmu: http://video.google.pl/videoplay?docid=470...h&plindex=9 |
|
|
|
13.04.2008 - 02:13
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Bardzo dobry film (przynajmniej mi się spodobał). Wszystko wydaje się logicznie powiązane. Niepotrzebnie tylko według mnie nawiązali do mitologii (dwa odrębne tematy). Poczekajmy aż to ktoś udowodni albo zaneguje ;]
|
|
|
|
13.04.2008 - 09:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Najpewniej ja:) czytałeś co pisałem w moim blogu http://www.oobe.pl/park/index.php?automodu...;showentry=2465
i w niektórych tematach forum .Tak dla mnie cały wszechświat to fizyka kwantowa. |
|
|
|
15.04.2008 - 03:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Szkoda, że tak mało mitologicznych powiązań. Bo wszystko, co się dowiedziałem, to to, że jakieś teorie, o których nie miałem pojęcia, stały się nieaktualne i zastąpiły je inne teorie, o których nadal mam niewielkie pojęcie :/
|
|
|
|
15.04.2008 - 08:50
|
|
|
Owszem film jest bardzo ciekawy,tylko jeden problem-wogóle nie uwzględnia istnienia ciał astralnych,a jak każdy z tego forum zapewne sobie zdaje te ciała istnieją i astral też istnieje .A co do mitologii,to ja wcale tego nie uznaję za bajki,co więcej-dostaję mentalne przekazy o aktualnych wcieleniach niektórych osób właśnie jako postacie z mitologii greckiej ,rzymskiej i innych.
|
|
|
|
15.04.2008 - 14:06
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No nie mogę nic nie napisać po czymś takim:
CYTAT - czym może być psiball:) Muszę tylko ten filmiq obejrzeć ;-) |
|
|
|
15.04.2008 - 16:22
|
|
|
co do psiballi i takich tam ezoterycznych rzeczy, to jest mój wniosek. W filmie jest pokazane, że energia krąży po wszechświecie i płynie nawet w próżni, o tym samym mówią ezoterycy, więc zakładając, że obydwie nacje mówią o tej samej energii mamy odpowiedzi na nasze pytania:), które zawarłem w poście pierwszym:)
|
|
|
|
16.04.2008 - 01:28
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ezoterycy wierzą, że energia jest wszędzie. A ten film tylko tyle wyjaśnia, że ta energia to elektryczność. Koniec.
|
|
|
|
16.04.2008 - 14:21
|
|
|
CYTAT Ezoterycy wierzą, że energia jest wszędzie. A ten film tylko tyle wyjaśnia, że ta energia to elektryczność. Koniec. No właśnie stąd podatność nasza na elektryczność + wiemy, że psiball to skupienie energii elektrycznej (przez co powstaje rodzaj plazmy między dłońmi). Wniosek z założenia... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |