oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Tętno, Opinie doświadczonych podróżników mile widziane...
Aslan
post 22.02.2007 - 20:09
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

CYTAT
Aslan
Zastanawiam się jakie powinno być tętno. Ktoś już kiedyś na tym forum pisał, że dość duże bo czakra serca pracuje i zachodzi wymiana energii. Z drugiej strony jednak podczas medytacji czynności życiowe są spowolnione. Tak więc nie wiem czy mam walczyć z przyspieszonym tętnem(jakbym biegł) czy odpuścić...

CYTAT
Aslan
Czytałem trochę o tętnie i znalazłem, że tętno przy medytacji musi być zwolnione[1 uderzenie na 3 min!!(prawidłowe tętno przy zwolnionej medytacji)].

CYTAT
Pyrokar1990
To tetno jest bardziej interesujace (chyba powinien byc oddzielny temat na to :D). Ja osobiscie mam duzo nizsze tetno w czasie relaksacji, ale tuz przed wibracjami tetno mi nagle rosnie do poziomu jakbym biegl, ale tylko na moment, bo pozniej sa wibracje (tez nie jakies wielkie, ale przynajmniej odczuwalne) i juz tetna nie odczuwam. W sumie to nic nie odczuwam. Byl moment ( to juz nawet chyba oobe bylo, choc pewien osobnik sie ze mna nie zgadza - pozdrawiam go serdecznie) w ktorym nagle sie zorientowalem ze moje cialo fizyczne przestalo oddychac - jak sie mozna domyslec rzucilem sie do ciala z powrotem. No i potem to dopiero tetno mialem :D:D:D)

Wedle życzenia założyłem nowy temat. Opinie doświadczonych podróżników mile widziane.

Ten post edytował Aslan 22.02.2007 - 20:14
Go to the top of the page

+Quote Post
Dreamcatcher
post 22.02.2007 - 22:47
Post #2

Przechodzień

Notatnik

Osobiście uważam, że tętno odgrywa pewną rolę w wychodzeniu z ciła tak samo jak przy medytacji. Sam na codzień mam niskie tętno ( okolo 50/min ) ale lekarz mówi że to z powodu dobrze działającego serca. Podczas prób wychodzenia myślę, że zwolnione tętno to normalna reakcja naszego organizmu na to, że szykuje się do snu a co do 1uderzenia na minute jak czytałem w jednym z postów to jestem cikaw jak się wtedy człowiek czuje.

Pozdrawiam wszystkich początkujących :) (sam jestem w tym dopiero od 3 miechów)

+Quote Post
blazibboy
post 22.02.2007 - 23:01
Post #3

Członek Rodziny

Notatnik

No w sumie to trochę dziwne. Mi też w pewnym momencie serce bije jak szalone i mam problemy z oddychaniem. Później wszystko przechodzi, a wibracji nie ma :/ .

Nie jestem pewien czy napisałem na temat. Heh... :D

+Quote Post
Pyrokar1990
post 23.02.2007 - 12:19
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ciesze sie Aslanie, ze poswieciles na to troche swojego czasu i uwagi :D.

Osobiscie uwazam iz tetno powinno sie zmniejszyc przy relaksacji z dwoch powodow:

1) Przy wysokim tetnie trudno jest ulezec w miejscu, nie mozna sie tez skupic na wychodzeniu itd. Po prostu, gdy tetno nie opada to ma sie mniejsze szanse na Oobe.

2) Mniejsze tetno powoduje wyciszenie ciala i umyslu. Dzieki temu wlasnie jestesmy w stanie odbierac "sygnaly z Oobe. Powszechnie wiadomo, ze zaczyna sie slyszec rozne rzeczy itp. To wlasnie poprzez wyciszenie samego siebie do tego dochodzi. Czlowiek bylby w stanie postrzegac caly wszechswiat w ciele fizycznym, gdyby nie potrzeby i stres powodujace zbyt "glosne" dzialanie umyslu i ciala. Gdy tetno spada, spada "halas" i mozna spokojnie wsluchac sie we wszechswiat.

Ten post mam nadzieje ze byl na temat. Gdy dyskusja sie bardziej rozwinie to napisze wiecej.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park