oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

13 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Regularne Wyprawy, dla zabawy i wprawy
Zbyszek
post 19.09.2009 - 15:14
Post #163

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

to o 22 Herbina wysyla figure. Wpisujemy po koleji relacje, Herbina na koniec.
Jesli zmienic sie godzina nie bede o tym wiedzial i startuje o 22, nie mam netu.
Go to the top of the page

+Quote Post
Herbina
post 19.09.2009 - 20:41
Post #164

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Jak juz nadmienilam, wczesniej myslalam o przeslaniu mysli- obrazu figury geometrycznej. Sadze jednak, ze to dla Was zbyt latwe i niewiele wnoszace by bylo. Lepiej by bylo przeslac obraz.
Tak wiec bede patrzyla na pewien obraz, jest na nim wiele elementow, zapomnijcie o figurach geometrycznych, po prostu skupcie sie i zapiszcie to, co widzicie, czujecie czy slyszycie .
Chodzi o to, zeby nie kombinowac, nie brac tego na logike tylko wyczyscic umysl jezeli ktos potrafi, a jezeli ktos nie potrafi po prostu przyjac, ze poczuje to, co jest wysylane. Zapisywac trzeba wszystko, co do glowy przychodzi, bo to jest wtedy bardzo podobne do mentalki- kiedy sie mysli, ze cos jest nielogiczne i wtedy wewnetrzny interpretator natychmiast wprowadza ograniczenia a potem sie okazuje, ze przeciez sie te mysl, ten obraz otrzymalo, tylko sie nie zaufalo intuicji i pozwolilo sie wkrecic interpretatorowi z jego logika.
Poniewaz bedzie to obraz , na ktorym wiele sie dzieje, to na pewno okaze sie, ze tak jak podczas mentalki jedna osoba odebrala ten element, inna inny, pozwala to bardziej zrozumiec wlasny odbior, to jest wazniejsze niz to, czy sie wszystko zgadza, wlasnie te niuanse, takie jak; dlaczego odbieram to a tamto jest dla mnie zakryte, jak traktuje wlasny odbior, czemu nie ufam temu, co czuje, jakiemu sposobowi myslenia ufam , jaki sposob interpretacji ma moj wewnetrzny interpretator- jakie filtry wlacza, czy lepiej odczuwam gdy sie mocno koncentruje czy lepiej jak traktuje to zupelnie na luzie, tak po prostu jak zabawe.
To wszystko jest duzo wazniejsze od tego ile elementow sie zgadza.
Po zakonczonym eksperymencie zrobie zdjecie temu obrazowi i postaram sie umiescic go na forum aby kazdy mogl zobaczyc co probowal widziec czy nawet zupelnie widzial.Jezeli bede miala trudnosci w umieszczeniu obrazu to wysle go e-mailem komus, kto to protrafi zrobic.
To, co kto widzial , czul lub slyszal dobrze byloby przeslac jednej osobie na pryw.
Od poniedzialku do srody bede miala utrudniony dostep do kompa wiec musi te wiadomosci odebrac ktos inny. Kto sie pisze na zbieranie info?
Dopiero jak informacje zostana zebrane mozemy umiescic je na forum.
Bardzo prosze osobe chetna do zbierania info na pryw. o zgloszenie sie do tej roli.

W nastepnym tygodniu nastepna chetna osoba moze przeslac obraz tego, na co patrzy.
Pozdrawiam i ciesze sie, ze sie mozemy pobawic i przy okazji uczyc.

+Quote Post
starr
post 19.09.2009 - 22:40
Post #165

Guests

Wysyłamy raporty do Twista. Herbino może już teraz zrób to zdjęcie i wyślij je dla niego skoro do środy nie będziesz miała neta.
"Odczytującymi" są narazie :
- Korna
- Mati415
- Doloreska
- Pływak
- Ja
- Zbyszek
- Sorrow ?

Jeżeli ktoś zrezygnuje wcześniej to niech o tym powiadomi na pw Twista byśmy na darmo nie czekali. Jeżeli nic się nie zmieni to za tydzień mógłbym ja przesyłać obraz.

+Quote Post
Herbina
post 20.09.2009 - 11:25
Post #166

Znajomy Rodziny

O.k. wysylajcie raport do Twista, od Zbyszka dostane sms-em i wysle do Twista dzis, w srode wieczorem bede przy kompie to wtedy wysle Twostowi zdjecie obrazu.
Pamietajcie, ze na tym obrazie duzo sie dzieje, wiele elementow, ktore nie od razu sie widzi,pisalam zeby sie nie koncentrowac na figurach geometrycznych bo chodzi o obraz z wieloma elementami, ale piszcie wszystko co do Was dociera nawet jesli nielogiczne. No to do 22, hej!

+Quote Post
pływak
post 21.09.2009 - 11:40
Post #167

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja przepraszam wszystkich, ale nie umiałem się wczoraj skupić i w rezultacie odpuściłem. Wydaje mi się, że ten eksperyment jest za bardzo abstrakcyjny. Ciekaw jestem wyników.

+Quote Post
SORROW
post 21.09.2009 - 12:25
Post #168

Guests

Nie wziąłem udziału , bo z poprawin wróciłem późno i ... nabzdryngolony (a miałem już nie pić :)
Cholerka, to faktycznie będzie trudne ... figury geo- w określonej liczbie dały by radę , ale obraz ...

trzymam kciuki !!!

+Quote Post
doloreska
post 22.09.2009 - 20:21
Post #169

Dusza Towarzystwa

Notatnik

i.... jak rezultaty? Nikt nic nie pisze.... :) a ja ciekawa jestem.....

+Quote Post
twistoid
post 22.09.2009 - 20:31
Post #170

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

Na razie wkleję to co dostałem herbina jeszce nie wysłala mi nic.

Starr:

Widziałem ulicę z dawnych lat, samochody z rocznika 30' - 40'. Spacerujących ludzi, na pierwszym planie zakochana para. Kobieta w białej sukni z parasolką w ręcę. Jasny dzień w odcieniach szarości. Oprócz tego widziałem ptaki lecące po niebie. Przemknęło mi coś wogóle z innej bajki: lew za klatką o płomiennej sierści. Pod koniec odczuwałem odczucie gorąca i napięcia.
Byłoby lepiej gdyby wcześniej nic nie sugerować co do obrazu. Na samym początku mimo woli przypomniałem sobie, że to ma być obraz z wieloma elementami i jakoś od razu mój umysł skojarzył to z tłokiem a następnie z bitwą. Nieważne, odsunąłem to od siebie ale mogło to mieć potem wpływ na resztę. Przy takich próbach lepiej jest nie wyjawiać szczegółów by nikt niczego nie oczekiwał.

Doloreska:

Więc...co do obrazu.Trudno mi jakoś bylo więc piszę to, co wpychalo sie na chama :)
Po pierwsze konie. Nie widzialam ale "czulam", że konie i już:) nie potrafie tego czucia wytlumaczyć
Po drugie, znalazlam się gdzieś? Nie wiem gdzie, Jakieś wzgórza, w dole z zatoki wyplywa statek i "trąbi"- wiecie o co chodzi. Nie wiem skąd mi się to wzięlo:) Może faktycznie cosik takiego na obrazie bylo?
I obraz, jakby ktoś kogoś malowal :D

+Quote Post
Korna
post 23.09.2009 - 11:19
Post #171

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Wymieniam po kolei co widziałam:
las, mysliwi, dziewczynka, strumień lub górski potok, chmury, wozy, polowanie(?), wokól w oddali zboże, wiejskie chałupy, kamień, stół, mebel, wrażenia: hałas, huk, wołanie, śpiew (?), serce, anioł, wiatr, góry, konie, jakiś młody chłopak ubrany tak jak myśliwy, wojskowy?
I to wszystko. nie wiem czy poprawnie zinterpretowalam, ale wydaje mi się że ten pejzaż przedstawia polowanie w lesie i wokoło panuje niezly chaos.

+Quote Post
Zbyszek
post 23.09.2009 - 14:47
Post #172

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

he he dobrze wyszlo cwiczenie. Moja relacje wpisze do konca tygodnia. Juz gotowa ale nie moge jej przeniesc do netu z kompa na budowie.. Zrobilem maly podstep. Dobre, ludzie dobre, jedna i druga wypowiedz. . heh

+Quote Post
Herbina
post 23.09.2009 - 18:34
Post #173

Znajomy Rodziny

Na obrazie jest bardzo wiele elementow, dlatego mialam nadzieje, ze sprawa nie bedzie trudna, bo kazdy moze odebrac inny element.
W niedziele kolo poludnia ogladalam przypadkiem w necie zdjecia koni, pomyslalam sobie wtedy, ze nie powinnam sie na tym koncentrowac, bo potem jak bedzie czas eksperymentu to ktos moze przypadkiem odebrac konie, pomyslalam wiec: nie ma koni, nie bylo zadnych koni!
Wieczorem jak rozpoczal sie eksperyment to po chwili pomyslalam sobie: - o cholera, teraz beda mi ludzie po mieszkaniu latac ! Nie spodobalo mi sie to, ale pomyslalam, ze skoro juz tak wyszlo, ze sie na tym obrazie mialam skupiac ( planowalam to od kilku dni) to doszlam do wniosku, ze niech bedzie.

Zbyszek najpierw pomylil dni i skupial sie dzien wczesniej , z tego, co mi przeslal sms-em zgadzaly sie pewne elementy- kobieta naga ( na obrazie polnaga) , cos na ksztalt zakretki z dziurka w srodku ( elipsy bedace jakby opisem na ciele mezczyzny), pisal tez cos o trojkacie ( na obrazie mezczyzna rysuje na piasku wzory- sa wsrod nich trojkaty).
W niedziele Zbyszek napisal, ze nie mogl sie skupic, mial skojarzenia z panorama raclawicka i babka , ktora krecila parasolem.Wiecej szczegolow z jego relacji nie pamietam ( musialam wykasowac sms-a, Zbyszek pewnie sam napisze na swoim blogu wiecej).

Z relacji ludzi mozna wywnioskowac, ze zamiast odbioru obrazu,na ktorym sie skupialam powstala jakas wspolna wizja, pewne elementy sa wspolne, choc z obrazem, ktory wysylalam niewiele maja wspolnego to uwazam wynik eksperymentu za interesujacy, Zbyszek pokusi sie o szersze spojrzenie i moze analize sprawy.
Pozdrawiam . Mozemy eksperymentowac dalej jezeli ktos ma ochote, to fajna zabawa .Nie ma sensu sie zniechecac, po prostu poznajemy swoj odbior.
Zdjecia obrazu ukaza sie jak uda sie kontakt e-mailowy z Twistoidem, juz prawie udalo mi sie wyslac zdjecia, ale okazalo sie, ze za duzy plik, a ja nie moge go zmniejszyc,tak wiec zdjecia za jakis czas...

+Quote Post
starr
post 23.09.2009 - 22:55
Post #174

Guests

Zdjęcie wrzuć na jakiś serwer np ten: http://odsiebie.com/upload.html Wtedy kto będzie chciał to sobie je ściągnie.

Ciekawa sprawa: motyw wojny, kobiety z parasolką oraz koni się potwierdziły. Opis Korny też można w pewnym sensie podpiąć pod panoramę racławicką: wojskowy, duży zamęt, wiejskie chałupy (w bitwie wzięli udział chłopi).

Jeżeli są chętni to możemy powtórzyć doświadczenie w tą niedzielę. Mogę przesyłać obraz.

+Quote Post
PanPiotr
post 24.09.2009 - 08:45
Post #175

Gość Rodziny
*

Notatnik

oto obrazki Herbinki (po kliknięciu wyświetlą się w pełnym formacie):
(IMG:http://images41.fotosik.pl/199/412e55c73278da7dm.jpg)
(IMG:http://images42.fotosik.pl/116/849340b171924db8m.jpg)

+Quote Post
doloreska
post 24.09.2009 - 14:37
Post #176

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ha... :) ja się piszę starr :)
Ciekawe, ciekawe :)
kto jeszcze?
tylko nie, że wpisze się 10 osób a opisy będą od 3,4 :( ludzie co z Wami?

+Quote Post
Herbina
post 24.09.2009 - 15:07
Post #177

Znajomy Rodziny

Ja tez bede, kto jeszcze?

+Quote Post
mati415
post 24.09.2009 - 16:32
Post #178

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ostatnio niechcący opuściłem, więc nie gwarantuję, że teraz też będę xD
ale psotaram sie :)

+Quote Post
Gray
post 25.09.2009 - 09:27
Post #179

Guests

Ja być

+Quote Post
Zbyszek
post 25.09.2009 - 14:32
Post #180

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Spisalem na pare kartek eksperymenty ale sa nieprzenoszalne. Troche wpisze, bo pewnie ciakawi was ja to bylo u mnie z ta parasolka i Panorama.
Na poczatku chcialem dac Herbinie piramidke a ona wcisnela mi kwadrat. Potem wojowalem z kobieta z krecaca parasolka. Bylo spora zadyma, bo sie zaczal az caly astral krecic.W nocy mialem swiadomy sen , otworzlem komode a tam szkatulka z wycietym kregiem w denku.To bylo w sobote, panienka z parasolka czekala do neidzieli na stara:)
Pomylilem dni i startowalem w niedziele jeszcze raz.Wyladowalem na kreconej drodze przy Panoramie Raclawickie, Znowu po spirali . Ogladalem dosyc wyraznie, moja ulubiona chaupke . wiadomo w otoczeniu wojna na koniach. Wlazlem na jakas drabine i odwracajac zobaczylem gryzmoly fioletowe w gornym lewym rogu. Dzialo sie jeszcze masy rzeczy do srody, ale o tym wkleje na blogu bo wyszlo masakrycznie duzo. ze 4 artykuly na rozne tematy.
Jedne co bylo dla mnie ciekawe, zobaczylem kuzyna z profilu. Zona powiedziala wieczorem , ze on przyjechal do Norymbergi.

+Quote Post
Herbina
post 25.09.2009 - 20:35
Post #181

Znajomy Rodziny

Zbyszek napisal, ze tez o 22 w niedziele bedzie wysylal obrazy, ktore ostatnio malowal i maluje, wiec bedzie zamieszanie, ale Starr, wysylaj swoj tez koniecznie, ciekawe co wyjdzie , na pewno bedzie zabawnie :)).
Zbyszka mozna juz odwiedzac zeby jego obrazy zobaczyc, na tym forum wiec mamy do Ciebie na pryw . wysylac czy do Twistoida?

+Quote Post
starr
post 25.09.2009 - 21:04
Post #182

Guests

No ok, dla odmiany możemy spróbowac czegoś takiego. Będziecie odbierać Zbyszka i mnie. Ja też do niego podlecę i zobaczę co ciekawego przygotował. Raporty wysyłamy do Twistoida.
Ustalmy zasadę, że czekamy 24 godz na wysłanie opisu. Jeżeli ktoś nie wyśle w tym czasie to uznajemy, że go nie było i nie będziemy zwlekać z wstawieniem raportów tych , którzy coś wysłali.

+Quote Post
doloreska
post 26.09.2009 - 11:17
Post #183

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(starr @ 25.09.2009 - 22:04) *
Ustalmy zasadę, że czekamy 24 godz na wysłanie opisu. Jeżeli ktoś nie wyśle w tym czasie to uznajemy, że go nie było i nie będziemy zwlekać z wstawieniem raportów tych , którzy coś wysłali.

NO :) DOKŁADNIE :) I NIECH TA ZASADA WEJDZIE W ŻYCIE JUŻ NA STAŁE:)

+Quote Post

13 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park