oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Regularne Wyprawy, dla zabawy i wprawy
6umerang
post 16.04.2008 - 17:36
Post #241

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Ja nie wiem - nikt się nie udziela w mentalnym forum :)

Proponuję więc prosty i ciekawy eksperyment - no może to za duże słowo - raczej przygodę, rozgrzewkę, ćwiczenia.

Co miesiąc ustalane jest miejsce mentalnej wyprawy w najróżniejsze miejsca, których nie znamy, następnie każdy opisze co widział, doświadczył, ewentualnie kogo spotkał i porównamy nasze relacje.

Żeby nie ryzykować kuszenia przez już istniejące posty z relacjami, można się umówić, że wszyscy wpiszą swoje relacje o jednej ustalonej godzinie, tego samego dnia.

Jaki tego cel? Rekreacyjno - eksploracyjny. Chodzi o wspólny temat do dyskusji, zwiedzanie ciekawych miejsc, ćwiczenie wizualizacji i naszych możliwości z jednoczesnymi możliwymi (bądź nie) weryfikacjami.

Miejsca będziemy ustalać wspólnie - powiedzmy co dwa tygodnie nowe miejsce (to chyba sporo czasu, by się tam udać w dobrej fazie). Same miejsca powinny być interesujące, wręcz dziwne. Najlepiej gdyby były to miejsca, których nie znamy, może wręcz fantastyczne? Np. ostatnio odwiedziłem koniec wszechświata - kompletnie nie zgadza się to z tym co nam mówią astronomowie i inne mądre głowy, więc pewnie to tylko wizja mojej podświadomości, ale widok i tak był "nieziemski" i możliwe, że jeszcze nie raz, nie dwa pozwiedzam owe rejony.

Co na to społeczność oobe.pl? :)
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
13 Stron V  « < 11 12 13

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park