Ja w młodym wieku miałem mase LDków z tego samego powodu, nękały mnei koszmary a władza nad snem była jedynym rozwiązaniem, jak koszmary przeszły to także przestałem mieć LD.
A teraz do tematu. Po co od razu na głęboką wodę, staraj się tworzyć rzeczy bardziej normalne, z dnia powszedniego tak byś miał ich utrwalony obraz a nie jakieś dziwne rzeczy (bleach nie ogladam sry :P). Zamiast latać, zacznij od wysokich skoków tak będzie łatwiej i mniej się poobijasz. No i jeszcze nastawienie, zupełnie niepotrzebna ta cała otoczka, czary mary i inne, musisz WIEDZIEĆ, że to się pojawi a nie mieć nadzieję. Możesz się w trakcie tego na chwilę obrócić wzrok lub zamknąć oczy to pomaga. No i ostatnie, NIE czaruj tylko twórz, pamiętaj, że to Twój świat i ty tam ustalasz zasady.
Na koniec o tym goniącym Cię 'czymś', nie uciekaj lecz staw mu czoła, potraktuj miłością płomieniami, czy kilkoma kopniakami w ryj czym wolisz, z lękami trzeba się zmieżyć a nie przed nimi uciekać, inaczej jeszcze długo może Cię to nawiedzać. Ale Twoja sprawa rób jak uważasz.
PS. Witamy na forum ;)
Jeszcze link, może pomoże
http://www.oobe.pl/park/LD-and8211-Odkrywa...janie.-t92.html