Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Poczatkowe Przezycie
widoczne cialo niebieskie
post 29.04.2008 - 21:29
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 4264

Od paru tygodni staram sie uzyskac stan swiadomego snu. Za bardzo mi to nie wychodzi. Z poczatku kiedy dowiedzialem sie o takim stanie, uzyskalem w czasie popoludniowej drzemki [w tym samym dniu] dziwny stan o ktorym chcialbym tez napisac. Moj sen trwal okolo godziny. Stan w jakim sie znajdowalem byl dla mnie zupelnie czyms nowym, cos co przezylem pierwszy raz w zyciu. Doskonale wiedzialem ze snie, wiedzialem co dzieje sie u mnie w pokoju, bylem w stanie opowiedziec bratu o czym mowili w wiadomosciach sportowych. W tej samej chwili mialem sen, a moje cialo bylo jakby zamkniete w sobie. Czulem sie jak posag, pragnąłem poruszyć ręką, otworzyć oczy, lecz tego nie mogłem zrobić. Miałem wrażenie jak byłbym zamurowany we własnym ciele, obudziłem się dopiero jak w śnie zobaczyłem mojego kumpla z klasy i gdy wymówił słowa "bravo, udało ci się", w tym momencie się obudziłem. W momencie budzenia czułem jakbym wchodził do ciała i odzyskiwał nad nim kontrolę.

Dziś w nocy miałem podobny przypadek. W śnie miałem obraz, który często spotykam w śnie. Była to ulica, którą zapmiętałem. Kiedy skapnąłem się ze jest to obszar ktory czesto spotykam w snach, odzyskałem całkowitą świadomość że śnie. Jednak nadal nie miałem kontroli nad kontrolowaniem snu. I znowu doświadczyłem tego "paraliżu" jaki opisałem wyżej. Pamiętam tylko rozmowę, a dokładniej głos "wstań już bo chcę iść spać" - to mi się utrwaliło w pamięci. Wtedy obudziłem się, a raczej to był inny sen. Rozmawiałem z kolegą na mieście, mówie do niego "chodźmy coś zjeść" idziemy idziemy, toczy się normalna rozmowa, wszystko jak w normalnym życiu, nagle znowu widzę tą uliczkę i znowu wiem że to jest sen. W tym momencie się budzę, cały spocony jednak zrelaksowany i wyspany.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym polega ten stan? Za bardzo się nie orientuje w tych tematach jak zapewne zdążyliście zauważyc.
pzdr ;s
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 29.04.2008 - 22:01
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Czemu piszesz, że nie możesz osiągnąć LD (świadomego snu), skoro opisałeś dwa :> .

To właśnie jest świadomy sen.
Profile CardPM
+Quote Post
widoczne cialo niebieskie
post 30.04.2008 - 13:08
Post #3

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 4264

lol, hmm to trochę ciekawe. Bo z tego co mi inni mówili to LD, polega na tym że kontrolujemy ruchy we śnie... a ja tego nie miałęm ;s
Profile CardPM
+Quote Post
Dexarz
post 30.04.2008 - 17:08
Post #4

Guests

No właśnie to nie było LD ..Hmmm ..Uważam że ten posa jak ty to opisales to byl po prostu paraliż przysenny ...Mogłeś chwile poczekac lub nasilic ten stan (ja to robie tak że wizualizuje sobie zo to siep owekszai dziala ,albo po prostu sie poddac i zobaczyc co sie stanie)...Według mnie miałeś początki exterioryzacji
+Quote Post
MetaPsyche
post 30.04.2008 - 20:55
Post #5

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Nie czaję, a wcale dużo nie wypiłem :/

Napisałeś że miałeś sen w którym wiedziałeś, że śnisz. Jak dla mnie to LD. Choć dziwne, że czułeś wtedy prawdziwe ciało.
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 01.05.2008 - 02:50
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

To drugie to ja bym to nazwał "LD na niskiej fazie". Masz świadomość, że to sen, czyli jak to inaczej nazwać, jak nie świadomy sen? Kontrola nad snem przyjdzie później.
A co do pierwszego, to bardzo specyficzne przeżycie...
Możliwe, że spałeś jednocześnie wiedząc, co się dzieje (czasem mi się to zdarza, ale nie na taka skalę, by powtórzyć słowa z telewizji). Do tego odczuwałeś stan paraliżu i powrót do ciała... i ten głos "udało ci się". Może któryś z kumpli chciał cię wyciągnąć z ciała? :D
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic