oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

14 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Projekt: Gift
Głosowanie
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 22
Goście nie mogą głosować 
6umerang
post 12.05.2008 - 23:48
Post #1

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Taką propozycję zabawy/eksperymentu mam:

Jedna utalentowana osoba kreuje na papierze miejsce w pełni oderwane od rzeczywistości. Jego rysunek powinien być w kolorze aby łatwo można było owe miejsce zwizulizować.

Następnie każda osoba biorąca udział w eksperymencie udaje się w owe miejsce w sposób jaki jej wychodzi najlepiej (obe/ld/mentalka/wizualizacja) i zostawia tam jeden przedmiot o wyraźnym kształcie i fakturze odróżniający się od miejsca - przedmiot, który w realu istnieje i nie powinien być skomplikowany w formie, ale jednocześnie dosyć charakterystyczny i wolny od skojarzeń z daną osobą. Każdy wrzuca do tego miejsca po jednym przedmiociocie w ciągu np. tygodnia. Kiedy już każdy swój "gift" zostawi zaczyna się zabawa - czyli każdy znowu się tam udaje i odszukuje przedmioty - nie interesuje nas kto go zostawił, ale co to za przedmiot.

Przydałby się koordynator - czyli osoba, która nie chce wziąć udziału w zabawie, ale może przyjmować PW. Do tej osoby każdy prześle listę przedmiotów znalezionych - na poszukiwania w zależności od ilości chętnych można dać od tygodnia, do dwóch, żeby przebieg był bez stresu i gonitwy. Po tym czasie do koordynatora każdy wyślę jaki przedmiot tam zostawił, a potem koordynator zamieści listę PW z informacjami, kto co znalazł.

:D

Czyż to nie jest wspaniały masowy sposób mnóstwa możliwych weryfikacji?

To jest wątek do obgadania - potem zrobi się (lub nie, jeśli nie będzie zainteresowania) konkretne terminy, listy osób - tylko czekać aż się chętny artysta zgłosi do zaprojektowania miejsca.

Kilka informacji:

Koordynator przyjmuje najpierw wyniki - kto co znalazł, potem dopiero kto co zostawił.

Przedmiot zostawia się jeden, odgaduje zaś ile się da. Przedmiot prosty, ale charakterystyczny i wolny od skojarzeń z "właścicielem".

Miejsce - przyjemne, łatwe w wizualizacji, ale dosyć charakterystyczne i nierealne - musi działać na wyobraźnię i zachęcać do odwiedziń i poszukiwania przedmiotów - to ma być przede wszystkim zabawa.

Osoba, która znajdzie najwięcej przedmiotów mając przy tym najmniej pomyłek będzie miała w nagrodę...

... powód do dumy - w końcu świadczyć to będzie o jej doskonałych zdolnościach.

Zapraszam do dyskusji :)
Go to the top of the page

+Quote Post
starr
post 12.05.2008 - 23:59
Post #2

Guests

:)hmm no cóż.. No czemu nie. To bardzo, bardzo zaawansowana sprawa ale niech będzie, nic nie szkodzi spróbować. Z góry mówiąc, że się nie uda napewno niczego sie nie dokona :)
Gdy wszystko ustalicie to wpadne mentalnie lub/i w Ld.

Jeżeli zabraknie motywu na miejsce to chciałbym , żeby ten obrazek był kiedyś wykorzystany :
Załączony plik
Dodany plik  gallery_25260308_500x500.jpg ( 29.14k ) Liczba pobrań: 643

+Quote Post
MetaPsyche
post 13.05.2008 - 00:01
Post #3

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

mogę PW przyjmować.

+Quote Post
Dragilla
post 02.11.2008 - 23:08
Post #4

Znajomy Rodziny

Notatnik

Szkoda, że to umarło (bo tak wnioskuję)... Gdybym tylko potrafił coś więcej bez wahania bym się zapisał :)
Myślę, że tego typu eksperymenty są najlepsze, a przynajmniej dla mnie najciekawsze, bo dają w pewnym stopniu możliwość skonfrontowania naszych wyobrażeń o świecie metafizycznym z rzeczywistością.
Jak się lepiej naumiem świadomie śnić i wychodzić, to sam zaproponuje jakiś ciekawy eksperyment grupowy.

pozdro

+Quote Post
6umerang
post 03.11.2008 - 01:54
Post #5

Dziadek do ożehuf

Notatnik

proponuj - i tak nikomu nic się nie chce

+Quote Post
Qursant
post 03.11.2008 - 12:42
Post #6

Guests

Spokojnie ^^

Wydaje mi się, że każdy kto czytał temat z zaciekawieniem...
oraz choćby zobaczył miniaturkę miejsca, w jakiś sposób już zostawił tam swoją rzecz
nawet nieświadomie.

Gdyby spytać siebie, "jaką rzecz zostawiłem w owym miejscu czytając temat?"
Pojawiły by się w głowie odpowiedzi! ^^

Nie zdziwiłbym się gdyby wchodząc tam już teraz okazało się, że leży tam mnóstwo ciekawych przedmiotów.

Ciekawych ponieważ.. cytat..

"przedmiot o wyraźnym kształcie i fakturze odróżniający się od miejsca - "

Nakazuje tworzyć w wyobraźni przedmiot o podanych parametrach.
Nawet jeśli nie przychodzi nam do głowy przedmiot podczas czytania.
On już powstał. ^^

+Quote Post
Zuben
post 03.11.2008 - 13:53
Post #7

Guests

No ciekawe. A gdyby sobie tam zostawić kondona? I co znalał by sie tam? :) To bardzo ciekawe :)) Ja moge bawić sie w takie duperele. tylko niewyobrazam sobie tego miejsca wpostaci 3D w którym moge chodzić :| Warto porobić takie dowody :) ja mugłbym się w to bawić np. przez wizualizacje

+Quote Post
SORROW
post 03.11.2008 - 14:10
Post #8

Guests

To co ? Odświeżamy eksperyment ?
Chętni niech się wpisują poniżej .Zaczniemy po zebraniu minimum 4 osób , tylko chetny potrzebny koordynator do przyjmowania PW i weryfikowania (robienia statsów itd) .Obrazek wrzucony przez star-a jest okej .

+Quote Post
Zuben
post 03.11.2008 - 14:24
Post #9

Guests

niew wiem jk mam sobie wyobrazić to miejsce :] A są jakieś konkretne daty, godziny..? Ja w ostateczności moge PW przyjmować :)

+Quote Post
michu19931
post 03.11.2008 - 14:46
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Chętnie zabawie się w poszukiwacza. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

+Quote Post
SORROW
post 03.11.2008 - 15:36
Post #11

Guests

Sprawdziłem mentalnie .Miejsce dobrze się ''odwzorowało'' pod powiekami :) , tylko ten pikujący ptak mnie irytował , więc wywaliłem z krajobrazu .Nie zwracajcie na niego uwagi .
Zostawiłem przedmiot - zajrzę jeszcze kilka razy w ciagu najblizszych dni ,żeby go przemieścić w inne miejsce , bliżej ''wejścia'' .

*Zuben ,albo bierzesz udział w eksperymencie, albo nie i wtedy walimy do Ciebie PW . Jedno z dwóch - jezeli chcesz być ''hostem'' , to ważne ,żebyś zaglądał na forum w miarę możliwości chociaż raz na dobę . Tak,że odpisz co chcesz robić .
Druga sprawa : daty i godziny niepotrzebne , nie musimy być tam jednoczesnie, ważne,żeby pojawiły się myślokształty przedmiotów .

+Quote Post
Qursant
post 03.11.2008 - 16:28
Post #12

Guests

Nie jest mi łatwo wyjść, z ciała i udać się tam, więc udałem się tam wyobraźnią.
Złapałem ptaka za nogi i zacząłem lecieć, zauważyłem pewien przedmiot.
Jako że nie wiem co to jest. A jest. Uznałem to za mój zostawiony przedmiot. ^^

Pytanie kto chce być tym koordynatorem żebym mógł mu wysłać co tam znalazłem i przywłaszczyłem jako swoje ^^

p.s Podróżowanie w wyobraźni, też może być wesołe. ^^

+Quote Post
Zuben
post 03.11.2008 - 17:07
Post #13

Guests

SORROW ja chyba na forum jestem najdłużej z niektórych tutaj często przebywających wieć oto sie nie martw :D estem tu codziennie. Jak wy to wizualizujecie że to widzicie O.O OK moge przymować-i chce- PW :)

+Quote Post
MetaPsyche
post 03.11.2008 - 18:48
Post #14

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

Też się piszę na to. Jeżeli ktoś zgłosi się na przyjmowanie PW to się pobawię, jeśli nie - mogę przyjmować PW.

+Quote Post
SORROW
post 03.11.2008 - 20:08
Post #15

Guests

Okej zostaje Zuben , bo pierwszy się zgłosił .
Meta- proponuję Ci wzięcie udziału w eksperymencie jako uczestnik .

+Quote Post
MetaPsyche
post 03.11.2008 - 20:09
Post #16

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

no trza spróbować - biorę udzial w takiej opcji.

+Quote Post
tom
post 03.11.2008 - 20:11
Post #17

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

To i ja coś podaruje ;)

+Quote Post
Dragilla
post 03.11.2008 - 20:31
Post #18

Znajomy Rodziny

Notatnik

No i proszę, wystarczyło napisać, że to interesujące i ciekawe i jak się wszyscy rzucili ;)
Jakby się osoby przyjmujące privy rozmyśliły to ja też chętnie. A myślę nieskromnie, że będę najlepszy, bo nie umiem się udać do tego miejsca jeszcze, więc nie będę oszukiwał :)

pozdr

+Quote Post
SORROW
post 04.11.2008 - 17:50
Post #19

Guests

CYTAT(Dragilla @ 03.11.2008 - 20:31) *
nie umiem się udać do tego miejsca jeszcze, więc nie będę oszukiwał :)

He, he, he, nie będziesz osobiście wchodził w obraz i weryfikował otrzymanych PW .
PROPONUJĘ : Weź udział w ćwiczeniu - zrób tak: najpierw głęboki relax przechodzący w trans (odczucie zima itd, było wałkowane ew poszukaj na googlach, lub naszym forum - a później wbijasz się w krajobraz Włala !!!!!! :) :) :) .

Zuben - poleciał do Cie bie PW z moim przedmiotem pozostawionym .Dzisiaj miałem wolny dzień po nocy i zaliczyłem extra mentalkę . Przedmiot przemieszczałem w różne miejsca, zawsze blisko wejścia.

O ile dobrze rozumiem , oto uczestnicy experymentu:

Qrsant,
MetaPsyche,
Tom,
Dragilla'(?)
ja,

Zuben - host

Z uwagi ,iz jest to jeden z pierwszych od dawna tego typu programów , oraz z uwagi na to,żeby nie robic zamętu Zubenowi możemy przyjąć jeszcze maxymalnie jedną osobę .
Wszelkie uwagi wrzucamy TU w temacie. Wszelkie szczegóły, spostrzeżenia dotyczące zawartości krainy z obrazu kierować do Zubena .

+Quote Post
MetaPsyche
post 04.11.2008 - 17:57
Post #20

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

rozumiem że zostawiamy gifty w tym miejscu: http://www.oobe.pl/park/index.php?act=atta...post&id=124 ?

PS.
Nawet ładny obrazek, ale zbyt skomplikowany... no ale eksperyment już się zaczął, więc nie będziemy zmieniać. Jeżeli będzie "druga edycja" to proponuję wybrać coś prostszego, a najlepiej jakieś miejsce które istnieje w rzeczywistości...

+Quote Post
parol
post 04.11.2008 - 18:08
Post #21

Członek Rodziny

Notatnik

wdrugiej edycji edycji z chcia moge zostac koordynatorem

+Quote Post

14 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park