|
|
![]() ![]() |
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Taką propozycję zabawy/eksperymentu mam:
Jedna utalentowana osoba kreuje na papierze miejsce w pełni oderwane od rzeczywistości. Jego rysunek powinien być w kolorze aby łatwo można było owe miejsce zwizulizować. Następnie każda osoba biorąca udział w eksperymencie udaje się w owe miejsce w sposób jaki jej wychodzi najlepiej (obe/ld/mentalka/wizualizacja) i zostawia tam jeden przedmiot o wyraźnym kształcie i fakturze odróżniający się od miejsca - przedmiot, który w realu istnieje i nie powinien być skomplikowany w formie, ale jednocześnie dosyć charakterystyczny i wolny od skojarzeń z daną osobą. Każdy wrzuca do tego miejsca po jednym przedmiociocie w ciągu np. tygodnia. Kiedy już każdy swój "gift" zostawi zaczyna się zabawa - czyli każdy znowu się tam udaje i odszukuje przedmioty - nie interesuje nas kto go zostawił, ale co to za przedmiot. Przydałby się koordynator - czyli osoba, która nie chce wziąć udziału w zabawie, ale może przyjmować PW. Do tej osoby każdy prześle listę przedmiotów znalezionych - na poszukiwania w zależności od ilości chętnych można dać od tygodnia, do dwóch, żeby przebieg był bez stresu i gonitwy. Po tym czasie do koordynatora każdy wyślę jaki przedmiot tam zostawił, a potem koordynator zamieści listę PW z informacjami, kto co znalazł. :D Czyż to nie jest wspaniały masowy sposób mnóstwa możliwych weryfikacji? To jest wątek do obgadania - potem zrobi się (lub nie, jeśli nie będzie zainteresowania) konkretne terminy, listy osób - tylko czekać aż się chętny artysta zgłosi do zaprojektowania miejsca. Kilka informacji: Koordynator przyjmuje najpierw wyniki - kto co znalazł, potem dopiero kto co zostawił. Przedmiot zostawia się jeden, odgaduje zaś ile się da. Przedmiot prosty, ale charakterystyczny i wolny od skojarzeń z "właścicielem". Miejsce - przyjemne, łatwe w wizualizacji, ale dosyć charakterystyczne i nierealne - musi działać na wyobraźnię i zachęcać do odwiedziń i poszukiwania przedmiotów - to ma być przede wszystkim zabawa. Osoba, która znajdzie najwięcej przedmiotów mając przy tym najmniej pomyłek będzie miała w nagrodę... ... powód do dumy - w końcu świadczyć to będzie o jej doskonałych zdolnościach. Zapraszam do dyskusji :) |
|
|
|
| starr |
|
|
Guests |
:)hmm no cóż.. No czemu nie. To bardzo, bardzo zaawansowana sprawa ale niech będzie, nic nie szkodzi spróbować. Z góry mówiąc, że się nie uda napewno niczego sie nie dokona :)
Gdy wszystko ustalicie to wpadne mentalnie lub/i w Ld. Jeżeli zabraknie motywu na miejsce to chciałbym , żeby ten obrazek był kiedyś wykorzystany :
Załączony plik
|
|
|
|
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
mogę PW przyjmować.
|
|
|
|
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Szkoda, że to umarło (bo tak wnioskuję)... Gdybym tylko potrafił coś więcej bez wahania bym się zapisał :)
Myślę, że tego typu eksperymenty są najlepsze, a przynajmniej dla mnie najciekawsze, bo dają w pewnym stopniu możliwość skonfrontowania naszych wyobrażeń o świecie metafizycznym z rzeczywistością. Jak się lepiej naumiem świadomie śnić i wychodzić, to sam zaproponuje jakiś ciekawy eksperyment grupowy. pozdro |
|
|
|
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
proponuj - i tak nikomu nic się nie chce
|
|
|
|
| Qursant |
|
|
Guests |
Spokojnie ^^
Wydaje mi się, że każdy kto czytał temat z zaciekawieniem... oraz choćby zobaczył miniaturkę miejsca, w jakiś sposób już zostawił tam swoją rzecz nawet nieświadomie. Gdyby spytać siebie, "jaką rzecz zostawiłem w owym miejscu czytając temat?" Pojawiły by się w głowie odpowiedzi! ^^ Nie zdziwiłbym się gdyby wchodząc tam już teraz okazało się, że leży tam mnóstwo ciekawych przedmiotów. Ciekawych ponieważ.. cytat.. "przedmiot o wyraźnym kształcie i fakturze odróżniający się od miejsca - " Nakazuje tworzyć w wyobraźni przedmiot o podanych parametrach. Nawet jeśli nie przychodzi nam do głowy przedmiot podczas czytania. On już powstał. ^^ |
|
|
|
| Zuben |
|
|
Guests |
No ciekawe. A gdyby sobie tam zostawić kondona? I co znalał by sie tam? :) To bardzo ciekawe :)) Ja moge bawić sie w takie duperele. tylko niewyobrazam sobie tego miejsca wpostaci 3D w którym moge chodzić :| Warto porobić takie dowody :) ja mugłbym się w to bawić np. przez wizualizacje
|
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
To co ? Odświeżamy eksperyment ?
Chętni niech się wpisują poniżej .Zaczniemy po zebraniu minimum 4 osób , tylko chetny potrzebny koordynator do przyjmowania PW i weryfikowania (robienia statsów itd) .Obrazek wrzucony przez star-a jest okej . |
|
|
|
| Zuben |
|
|
Guests |
niew wiem jk mam sobie wyobrazić to miejsce :] A są jakieś konkretne daty, godziny..? Ja w ostateczności moge PW przyjmować :)
|
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Chętnie zabawie się w poszukiwacza. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
|
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
Sprawdziłem mentalnie .Miejsce dobrze się ''odwzorowało'' pod powiekami :) , tylko ten pikujący ptak mnie irytował , więc wywaliłem z krajobrazu .Nie zwracajcie na niego uwagi .
Zostawiłem przedmiot - zajrzę jeszcze kilka razy w ciagu najblizszych dni ,żeby go przemieścić w inne miejsce , bliżej ''wejścia'' . *Zuben ,albo bierzesz udział w eksperymencie, albo nie i wtedy walimy do Ciebie PW . Jedno z dwóch - jezeli chcesz być ''hostem'' , to ważne ,żebyś zaglądał na forum w miarę możliwości chociaż raz na dobę . Tak,że odpisz co chcesz robić . Druga sprawa : daty i godziny niepotrzebne , nie musimy być tam jednoczesnie, ważne,żeby pojawiły się myślokształty przedmiotów . |
|
|
|
| Qursant |
|
|
Guests |
Nie jest mi łatwo wyjść, z ciała i udać się tam, więc udałem się tam wyobraźnią.
Złapałem ptaka za nogi i zacząłem lecieć, zauważyłem pewien przedmiot. Jako że nie wiem co to jest. A jest. Uznałem to za mój zostawiony przedmiot. ^^ Pytanie kto chce być tym koordynatorem żebym mógł mu wysłać co tam znalazłem i przywłaszczyłem jako swoje ^^ p.s Podróżowanie w wyobraźni, też może być wesołe. ^^ |
|
|
|
| Zuben |
|
|
Guests |
SORROW ja chyba na forum jestem najdłużej z niektórych tutaj często przebywających wieć oto sie nie martw :D estem tu codziennie. Jak wy to wizualizujecie że to widzicie O.O OK moge przymować-i chce- PW :)
|
|
|
|
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Też się piszę na to. Jeżeli ktoś zgłosi się na przyjmowanie PW to się pobawię, jeśli nie - mogę przyjmować PW.
|
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
Okej zostaje Zuben , bo pierwszy się zgłosił .
Meta- proponuję Ci wzięcie udziału w eksperymencie jako uczestnik . |
|
|
|
|
|
|
no trza spróbować - biorę udzial w takiej opcji.
|
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
To i ja coś podaruje ;)
|
|
|
|
|
|
|
No i proszę, wystarczyło napisać, że to interesujące i ciekawe i jak się wszyscy rzucili ;)
Jakby się osoby przyjmujące privy rozmyśliły to ja też chętnie. A myślę nieskromnie, że będę najlepszy, bo nie umiem się udać do tego miejsca jeszcze, więc nie będę oszukiwał :) pozdr |
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
nie umiem się udać do tego miejsca jeszcze, więc nie będę oszukiwał :) He, he, he, nie będziesz osobiście wchodził w obraz i weryfikował otrzymanych PW . PROPONUJĘ : Weź udział w ćwiczeniu - zrób tak: najpierw głęboki relax przechodzący w trans (odczucie zima itd, było wałkowane ew poszukaj na googlach, lub naszym forum - a później wbijasz się w krajobraz Włala !!!!!! :) :) :) . Zuben - poleciał do Cie bie PW z moim przedmiotem pozostawionym .Dzisiaj miałem wolny dzień po nocy i zaliczyłem extra mentalkę . Przedmiot przemieszczałem w różne miejsca, zawsze blisko wejścia. O ile dobrze rozumiem , oto uczestnicy experymentu: Qrsant, MetaPsyche, Tom, Dragilla'(?) ja, Zuben - host Z uwagi ,iz jest to jeden z pierwszych od dawna tego typu programów , oraz z uwagi na to,żeby nie robic zamętu Zubenowi możemy przyjąć jeszcze maxymalnie jedną osobę . Wszelkie uwagi wrzucamy TU w temacie. Wszelkie szczegóły, spostrzeżenia dotyczące zawartości krainy z obrazu kierować do Zubena . |
|
|
|
|
|
|
rozumiem że zostawiamy gifty w tym miejscu: http://www.oobe.pl/park/index.php?act=atta...post&id=124 ?
PS. Nawet ładny obrazek, ale zbyt skomplikowany... no ale eksperyment już się zaczął, więc nie będziemy zmieniać. Jeżeli będzie "druga edycja" to proponuję wybrać coś prostszego, a najlepiej jakieś miejsce które istnieje w rzeczywistości... |
|
|
|
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
wdrugiej edycji edycji z chcia moge zostac koordynatorem
|
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
rozumiem że zostawiamy gifty w tym miejscu: http://www.oobe.pl/park/index.php?act=atta...post&id=124 ? PS. Nawet ładny obrazek, ale zbyt skomplikowany... no ale eksperyment już się zaczął, więc nie będziemy zmieniać. Jeżeli będzie "druga edycja" to proponuję wybrać coś prostszego, a najlepiej jakieś miejsce które istnieje w rzeczywistości... 2 x TAK . :) |
|
|
|
| Zuben |
|
|
Guests |
Wiecie, zawsze mozna se uprosić rzecz :D Np. oto skrzynia http://img257.imageshack.us/img257/181/kufer2mw5.png i podzielmy sie na grupy, jedna grupa wkłada przedmioty a druga grupa je wyjmuje. Ja przymuje PW i potwierdzam/obalam znalezioną rzecz :) Ale to o tym experymencie, to tlyko taki przykłąd :D
|
|
|
|
|
|
|
narazie nie komplikujmy ;] . eksperyment się skończy to będziemy myśleć nad kolejnym.
|
|
|
|
|
|
|
Ja serio mówie, że nie umiem się tam dostać. Dopiero stawiam pierwsze kroki. Jeśli zatem jest ktoś, kto umie, to chętnie odstąpię miejsce. Jeśli nie, to będę próbował, a nóż się uda :)
|
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja chciałem wziąć jeszcze udział. Dzisiaj w nocy odwiedzę to miejsce :)
|
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
Ja serio mówie, że nie umiem się tam dostać. Dopiero stawiam pierwsze kroki. Jeśli zatem jest ktoś, kto umie, to chętnie odstąpię miejsce. Jeśli nie, to będę próbował, a nóż się uda :) Więc próbuj Brachu w/g mojego opisu, lub jak masz wypróbowany swój - według niego. Jesteś więc z nami. * Michu - też się załapałeś . Niniejszym lista zostaje zamknieta . Poloneza czas zacząć ... wbijajcie się o dowolnej porze dnia i nocy .Najlepiej wielokrotnie . Kończymy w niedzielę wieczorem o 20 :00 Wtedy host zapoda wyniki i spostrzeżenia - w tym temacie . Kwestia przedmiotów : po jednym wystarczy ? |
|
|
|
| Qursant |
|
|
Guests |
Sam zarzuciłem kilka, przedmiotów.
Zrobiłem już listę tego co tam widzę, ciekawe czy coś trafię ^^ Zajebista sprawa o tyle, że nawet jeśli ktoś znajdzie cudzy przedmiot, wszyscy dostaniemy weryfikację, potwierdzenie. Jeśli te przedmioty na prawdę będzie widać, będę szczęśliwy, żę jestem częścią czegoś tak wspaniałego ^^ |
|
|
|
|
|
|
Jeden przedmiot powinien styknąć na początek - i tak wyjdzie ich sporo bo uczestników jest w miarę dużo, a gdyby dać po kilka na osobę to by się tylko burdel zrobił. Zresztą tak ograniczamy prawdopodobieństwo przypadkowego trafienia. No ale jak ktoś musi to niech zarzuci dwa :> .
|
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
Jeden przedmiot powinien styknąć na początek - i tak wyjdzie ich sporo bo uczestników jest w miarę dużo, a gdyby dać po kilka na osobę to by się tylko burdel zrobił. Zresztą tak ograniczamy prawdopodobieństwo przypadkowego trafienia. No ale jak ktoś musi to niech zarzuci dwa :> . Niech i tak będzie . Wbijać się ile się da razy - mentalki, LD , a jak który potrafi to oobe . W niedziele o 20 :00 kończymy . |
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
...cisz przedwyborcza ...
:) :) :) |
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Od poniedziałku jestem pierwszy na liście :) (uczestnik) szkoda ,że wcześniej nie widziałem tematu .
|
|
|
|
|
|
|
Nie biorę udziału w eksperymencie - ale taka myśl - jak weźmiecie miejsce z reala albo uprościcie na maksa całość, to podświadomość się nie otworzy, bo pojawią się wzorce i przekonania albo nie będzie wystarczającej stymulacji - o to w tym chodzi, by miejsce zachęcało do eksploracji i szukania przedmiotów, skrzynia to shit jest, otwierasz i musisz od razu coś dojrzeć a jak podświadomość nie będzie gotowa na odbiór to musi sobie sama coś wygenerować i pipa będzie wielka :)
Non real miejsce i właśnie większe, by było gdzie chować i szukać i absorbować podświadomość - wrzucanie po więcej niż jeden przedmiot, to też porywanie się z motyką na słońce - oczywiście biorący udział w eksperymencie mogą sobie go modyfikować i ustalać po swojemu przebieg, ale zrazicie się brakiem wyników jeśli przekombinujecie. Pamiętać też trzeba, że osoby się znające w realu mają większe szanse, dlatego ci, którzy się nie znają muszą mieć gdzie i co szukać w tym miejscu. a do tego miejsce z reala może dla kogoś mieć znaczenie i pokierować podświadomość w złym kierunku - przedmioty też nie mogą się w żaden sposób kojarzyć z osobą - piwo zostawione przez Sorrowa jest aż nazbyt jasne, więc to odpada - mam nadzieję, że kumacie xD Pozdro i powo ;) |
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
Od poniedziałku jestem pierwszy na liście :) (uczestnik) szkoda ,że wcześniej nie widziałem tematu . Dzisiaj kończy się nasz eksperyment. Około 20 , lub później (nie wcześniej) host wrzuci wyniki . Niezależnie od wyników - od poniedziałku proszę TU w temacie zapodawać propozycje do kolejnego experymentu , jednocześnie zgłaszać się na: uczestnika (proponuję max do 8-10 osób) , oraz jadnę-dwie osoby na hosta - weryfikatora (w zalezności od ilozci uczestników) . |
|
|
|
| Zuben |
|
|
Guests |
i jest 20:00 no dobra oto wyniki:
SORROW: Wydaje mi się ,ze kilka przedmiotów na k :) tam zostawili. karabin, kwiat, komputer, i jeszcze : taboret, ubrania , okulary, MetalPsyche Wizualizowałem umówiony obrazek i umieściłem lampę (taką jaką możesz zobaczyć przy każdej ulicy) obok drzewa (tego na samym dole obrazka). Różnice jakie zobaczyłem to: ptak coś miał (czyt. trzymał w pazurach) ale nie jestem w stanie okreslić co. Dragilla: Niniejszym informuję, że zostawiłem swój żółty motocykl (enduro) pod drzewem. Niestety nie udało mi się nic zauwazyć (tzn nic o czym wcześniej bym nie myślał, że mogłoby tam być, więc o tym nawet nie będę wspominał :) Wrócę tam jeszcze, może coś znajdę. TOM: Dałem kule wewnątrz której widać domek i padający śnieg:) Znalazłem : piłka do nogi, pluszak (kangur?), wstążka na gałęzi, skrzyneczka taka mała zdobiona, obrączka/pierścień, samochodzik (albo plakat z samochodem) |
|
|
|
| SORROW |
|
|
Guests |
No...rozjechaliśmy się trochę .Każdy przedmiot z innej bajki i nie widać związku.
Ale to dopiero próbne podejście było.Taki rozruch żółtego motocykla :) |
|
|
|
|
|
|
Jak dla mnie amatorzy albo ludzie ktorzy maja pierwszy raz stycznosc z mentalkami nic tu nie zdzialaja. Wroze wam ze nic z tego eksperymentu nie wyjdzie :)
|
|
|
|
|
|
|
Aaaaj.. nie zdążyłem do 20 na kompa wejść, ale ja łyżeczkę srebrną widziałem :) Od razu jestem gotów do następnego eksperymentu, ale następnym razem wcześniej napisze :) Pozdrawiam ciepło
|
|
|
|
| Zuben |
|
|
Guests |
jeślio chcecie moge dalej być hostem
|
|
|
|
|
|
|
Nie wierzę, żeby weryfikacja w tym eksperymencie mogła dać pozytywny wynik, ale udział biorę w drugiej edycji, bo to dobre ćwiczenie na wizualizację (wczoraj niemalże się przeniosłem w wizualizowane miejsce) ;]
Jeśli potrzebny drugi host - piszę się na to, jeśli nie - biorę udział jako uczestnik. Zostawiłbym termin niedziela 20:00 jako termin zakończenia eksperymentu - w ten sposób każda kolejna edycja będzie trwała tydzień. Teraz czekamy tylko na propozycję "miejsca", które będziemy wizualizować ;] . |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |