|
|
![]() ![]() |
28.02.2007 - 16:49
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
drgawki? czy zwykle objawy relaksacji? Witam. Jestem nowy o oobe wiem dopiero kilkanaście dni postanowiłem poszukać coś w internecie i udało się ;) znalazłem tę stronke. ćwiczę (ponad tydzień) relaksację i wg. mnie widać postępy. dochodzę do takiego momentu ''drgawek'' za kazdym razem to samo... od kilku dni nic się nie zmienia tzn moje pytanie co powinienem robić podczas ''drgawek''??. Raz mi się przytrafiło (przy pierwszej próbie relaksacji) że po paru minutach drgawki ustały i poczułem jak moje ciało wygina się w różne strony... co to było?? z gory dzieki za odpowiedz a jak by co to proszę mnie skierować do odpowiedniego tematu ;)
ooh był bym zapomniał! Tak btw. to co by się stało gdyby podczas oobe ktoś nas ''gwałtownie'' obudził? pozdrawiam - ;) Mateusz8888 |
|
|
|
28.02.2007 - 18:15
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie jestem pewien ktory to dokladnie temat, ale to juz bylo :D. To wyginanie ciala to bylo uczucie jak wychodzisz z ciala. Gdybys to podtrzymal troche dluzej to pewnie przeszedlbys dalej, ale nie martw sie, bo kazdy kiedy przechodzi do nastepnego etapu w oobe jest tym tak przejety lub przestraszony, ze natychmiast przerywa :D.
Co do tego co by sie stalo, gdyby ktos nas obudzil... hmm.. no coz, uwazam, ze albo bysmy sie po prostu obudzili, albo bysmy tego nawet nie poczuli i byli w oobe dalej. Nie jestem w tym ekspertem i nie przydazylo mi sie nigdy cos takiego. A Jacoobsona (przepraszam jesli zle napisalem nicka) na pewno zmartwi ze 666 uzytkownik juz sie zarejestrowal :PP. |
|
|
|
28.02.2007 - 19:01
|
|
|
no to fajnie tylko podczas tego wyginania... USNOLEM xD ale to byla wogole 1 proba z oobe ;) no nic proboje dalej ale nadal niewiem co robic podczas drgawek ;P czekam na odpowiedzi :D
|
|
|
|
28.02.2007 - 19:44
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
no to fajnie tylko podczas tego wyginania... USNOLEM xD ale to byla wogole 1 proba z oobe ;) no nic proboje dalej ale nadal niewiem co robic podczas drgawek ;P czekam na odpowiedzi :D Najlepsza podaczas wibarcji jest metoda liny(chyba weisz co to jest za metoda?)pamiętaj nie skupiaj się na wibracjach bo zaraz znikną ,nie podniecaj sie tym ,pozwól im trwać a ty skup się na linie ,na początku trochę to trudne, ale czy ktoś powiedział że będzie łatwo(: |
|
|
|
28.02.2007 - 20:14
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
oo a to ci dopiero, a kim jest użytkownik z 666 numerem ?
a u mnie metoda z liną wcale nie jest najlepsza. Sprawdza sie tutaj zasada, że każdy musi tak naprawde wziąśc wskazówki i wybrać najlepszą i najwygodniejszą metode dla siebie. Czasami trzeba ją także troche zmienić na użytek własny. |
|
|
|
28.02.2007 - 20:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zgadzam sie z JaCoOoOoS'onem (nareszcie wiem jak dokladnie ten nick napisac :D). Kazdy musi stosowac wlasna technike. Ja z liny nigdy nie korzystalem. Wolalem raczej wyjscie poprzez wyciaganie mnie z ciala przez inne istoty - istniejace takze w realu, badz astralnych przewodnikow (typu archanioly). Metoda 4+1 tez na mnie nie dziala - nie wiem czemu. Najlatwiej chyba wwejsc w oobe przez LD ale wtedy jest duze ryzyko utraty swiadomosci i pojdzie sie... pasc cale oobe, bo i tak go nie doswiadczymy.
|
|
|
|
28.02.2007 - 21:01
|
|
|
no super :) proszę podać mi linka do tych całych"metod" bo ja nie zabardzo wiem jednak co to ;/ jakies 4+1 :P?... albo proszę o opisanie (z tą liną chyba coś czytałem) metody 4+1(czy jak to się tam pisze :) dzieki za odpowiedzi tej nocy się nie poddam :)
|
|
|
|
01.03.2007 - 20:39
|
|
|
no super :) proszę podać mi linka do tych całych"metod" bo ja nie zabardzo wiem jednak co to ;/ jakies 4+1 :P?... albo proszę o opisanie (z tą liną chyba coś czytałem) metody 4+1(czy jak to się tam pisze :) dzieki za odpowiedzi tej nocy się nie poddam :) 4 godziny snu,1 godzina rozbudzania ale tak byś nie czuł się śpiący, kładziesz się ,relaksacja ,stan alfa,lina i już jesteś w poza łatwe co? Łatwo pisac gorzej wykonać |
|
|
|
01.03.2007 - 22:12
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To nie jest Jacoson tylko to jest wzięte od Jacuś, tyle, że zamiast Jacooś napisałem to prze 5 o
|
|
|
|
02.03.2007 - 04:07
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
W twoim przypadki jest "gorzej z wykonaniem" poniewaz skupiasz sie na linie w nie odpowiendnim momencie. Stan alfa jest poczatkowym stanem relaksacji, w ktorym masz jeszcze poczucie c.f. Podstawa nacisku na cialo astralne jest osiagniecie glebokiego transu (paraliz, wibracje, etc). Z wlasnych doswiadczen wiem ze skupianie sie na linie w stanie alfa konczy sie jedynie na nieswiadomym naprezeniu miesni karku.
|
|
|
|
02.03.2007 - 15:23
|
|
|
W twoim przypadki jest "gorzej z wykonaniem" poniewaz skupiasz sie na linie w nie odpowiendnim momencie. Stan alfa jest poczatkowym stanem relaksacji, w ktorym masz jeszcze poczucie c.f. Podstawa nacisku na cialo astralne jest osiagniecie glebokiego transu (paraliz, wibracje, etc). Z wlasnych doswiadczen wiem ze skupianie sie na linie w stanie alfa konczy sie jedynie na nieswiadomym naprezeniu miesni karku. Własnie wiesz na swoim dośwadczeniu,lecz twoich zdolności nie posaida każdy człowiek ,kadzy ma inne predyspozycie ,stan alfa wytastarcza aby wyonać projekcje ,zagłębianie się w fale theta pozostawiam dla bardziej dośwaidczonych, na linie można się już skupiać w czasie rozluziniania(w moim przypasku chroni mni to przed zaśnięciem) ,gdy w stanie alfa poczujesz ciężkość to przestań i skup się na linie(mysle że ten post był pisany do mnie) |
|
|
|
02.03.2007 - 21:54
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
Zgodze sie z tym ze kazdy czlowiek posiada rozne predyspozycje, jednak stany ktore akurat zachodza w procesie relaksu, oddzielania, projekcji, sa bardzo podobne. Na celu mialem jedynie pomoc, nakierowanie ciebie na bardziej skuteczna metode. Poniewaz sam jak wspomniales osiagniecie projekcji w opisanej przez ciebie technice nie jest latwe. Po wnikliwszym przebadaniu postaram sie umiescic tu metode stosowana przezemnie, i ktora w "moim przypadku" na 5 podjetych prob sprawdzala sie za kazdym razem.
Polecam serwis Spojrzenie, mozna znalezc tam sporo ciekawych artykulow, oraz technik eksterioryzacji. Szczegoly w dziale Projekcja Astralna. http://spojrzenie.com.pl/content/category/5/18/66/. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |