oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Pare Pytanek
SobeK
post 28.02.2007 - 21:52
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Witam!
Jestem nowy jak widać :) i na początek mam pare pytań.
Ale najpierw powiem co i jak :) Mam 17 lat, o OOBE dowiedziałem sie dokładnie dzisiaj około godziny 17 :P bardzo mnie to zainteresowało więc teraz pisze :)

Ok czas na pytania:
-Czy to jest niebezpieczne ?

pytam sie ponieważ nieraz mam różne niepokojące myśli

-Czy słyszy sie jakieś głosy podczas wchodzenia w ten stan ?

Bardzo nie lubię takich sytuacji ponieważ nieraz tak miałem. Śpie sobie sam w pokoju i słysze jakieś głosy tak jakby ktoś sie obok mnie znajdował. i wypominał mi coś co złego robie a gdy otwieram oczy nikogo już nie słyszę. Przez takie coś nie spie w nocy bo się po prostu boje :P

-Gdy będe próbował wyjść dzisiaj w nocy z ciała to czy będe coś odczuwał ?
chodzi mi o jakieś uczucie, mrowienie (ktoś mówił o tym)?

i może dajcie mi jakieś porady na początek :)
Narazie chyba tyle :)

P.S najlepiej jak by ktos zagadał do mnie na gg i mi wszystko powiedział :P
GG: 9622311
Go to the top of the page

+Quote Post
Ketrab
post 01.03.2007 - 08:16
Post #2

Dusza Towarzystwa

Sobek teamt był poruszany kilkanaście razy na tym forum ,jak wchodziles w ten dział to chyba było napsiane "przeczytałeś Sugiera.Moena,Monroe i masz jescze jakeiś pytania"
a wiedz że w tych książakch napewno znajdziesz odpowiedzi na wyżej zadane pytania ,nie muszisz czytać wszystkich przeczytaj tylko "Miłośc i wolnośc poza ciałem" D.Sugier
Odpowiem ci z Grubsza na twoje pytania:
Obe nie jest niebezpieczne ,choć do końca nie zostało to zbadane ,ludzie z slabym sercem mogą miec problemy,Bicie serca drastycznie spada,tak samo oddech więc wiesz czym to grozi.Te dzwiekii co szłyszysz to Hipnagogi czyli takie halucynacje które tworzy nasz mózg przed zasnięciem ,mogą to być dzwieki lub obrazy,objawaiją się przed zasnięciem i krótko po , nie bój się ich bo zaraz znikną,wchodząc w stan alfa mozesz wałsnie doznać wibracji lub hipnagog lub paralizu sennego pamiętaj najgorsze czo mozesz zrobić to czuć lęk do tego,jeśli szłyszysz głosy lub dzwieki to wsłuchuj się w nie lub wpatruj moze przejdziesz w LD ,Chcesz dobre rady to masz .............powodzenia

+Quote Post
daywalker
post 04.03.2007 - 05:29
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

A wiec tak,

-Czy jest to niebezpieczne? Z cala pewnoscia nie , moze zostac ci uraz na psychice(w co tez watpie), jednak twoje cialo, jak i czynniki fizjologiczne, pozostana w nienaruszonym stanie.

-Czy słyszy sie jakieś głosy podczas wchodzenia w ten stan? Rozni ludzie opisuja te zjawiska jako syczenie, buczenie, stanie obok generatora wysokich napiec. W moim przypadku zjawisko to jest bardziej podobne do zejscia pod wode z zauwazalnym syczeniem w uszach, w jednej chwili jestes na lozku w swoim pokoju, jest cisza i spokuj, w drugiej jak by przestrzen w ktorej sie znajdujesz, zmieniala swoja wielkosc, konsystencje... Na poczatku dosyc nieprzyjemne uczucie, z czasem, da sie przyzwyczaic.

-Gdy będe próbował wyjść dzisiaj w nocy z ciała to czy będe coś odczuwał? To zalezy od poziomu transu w jakim sie znajdziesz(chodzi mi o to jak mocno potrafisz sie zrelaksowac, i jakiej techniki uzyjesz.) Mozesz poczuc jak twoje cialo staje sie lekkie, badz wazy tone, lekkie mrowienie, badz mocne wibracje sa zalezne od stanu skupienia w ktorym sie znajdujesz, ze zjawiskiem syczenia, buczenia w uszach, czesciowy lub calkowity paraliz. Dla poczatkujacego, napewno nie bedzie to zbyt mile doswiadczenie. Najprawdopodobniej sie przestraszysz i bedziesz chcial przerwac, ale mysle ze to zdarza sie chyba kazdemu. Pamietam gdy poraz pierwszy tego doswiadczylem, chcialem uciekac ale niestety, moje sparalizowane cialo mi na to nie pozwolilo. Mialem we wladaniu tylko prawa dlon i moglem lekko kiwac glowa, w pierwszym momencie efekt nurka znika, poczym wibracje sie oslabiaja i wkoncu wraca czucie w konczynasz.

Jezeli naprawde zainteresowaly cie podroze astralne, to na poczatek polecam zaznajomienie sie z ksiazkami dostepnymi na tym forum, oraz zapisanie sie na bezplatny kurs oobe dostepny na tej stronie. Polecam takze serwis internetowy Spojrzenie gdzie w dziale Projekcja Astralna znajdziesz duzo ciekawych artykulow, oraz technik osiagania OOBE.
http://spojrzenie.com.pl/content/category/5/18/66/

+Quote Post
kinrokkuba
post 26.01.2008 - 19:43
Post #4

Gość Rodziny
*

Notatnik

Jeśli to wszystko jest prawdą to fajnie, ale ja myślę, że to jakies wytlumaczlne naukowo zjawiska, zagadki naszego mózgu, który sprawia ze tak nam sie własnie zdaje. Ktos by se pomyslal ze to jakies nadprzyrodzone rzeczy albo jakies fatum super zecz a to poprostu rormalne reakcje naszego mózgu

+Quote Post
ImmortalPL
post 26.01.2008 - 20:24
Post #5

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

mozecie wszyscy skonczyc z nauka!!!
Pomyslcie chociaz raz ze jest cos co nazywa sie magia i jest ona piekna prosze a nawet blagam trzeba wierzyc w boga i w swiete relikwie to jest magia magia jest nasza wiara w cuda i nie mydlijcie tego przepieknego zjawiska nauka!!

+Quote Post
Szopen
post 27.01.2008 - 14:27
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Teraz ja:
Dziwie się, ze nikt o tym jeszcze nie wspomniał... KURS. Wejdź sobie na www.oobe.pl i na samym dole zapisz się na 10 dniowy kurs. Takie tam podstawy. Następnie poczytaj sobie na górze strony różne "porady" (Sugierowe, Moen'owe, czy Monroe'owe). A i tak najbardziej to polecam książkę Sugierową aukcja allegrowa lub darmowa wersja elektoniczna na dole strony :). Miłego czytania.

Proponuję najpierw teorię, a potem praktykę (wychodzenie) :)

+Quote Post
bosik
post 03.07.2008 - 13:40
Post #7

Częsty Gość Rodziny
**

immortal ty sie zastanow co mowisz o bogu
CYTAT
Pomyslcie chociaz raz ze jest cos co nazywa sie magia i jest ona piekna prosze a nawet blagam trzeba wiezyc w boga i w swiete relikwie to jest magia magia jest nasza wiara w cuda i nie mydlijcie tego przepieknego zjawiska nauka!!

Przecież jest w pismie napisane zeby nie przypisywac bogu jakichkolwiek powiazan z magią...
Nie lubie dyskusji na temat magi bo mam o niej swoje zdanie ale chce ci przypomniec ze bog ma moc a nie magie. A wiary tez z magia nie łącz bo wiara to nie magia ale siła którą sami musimy zdobyć a ona otwiera nam oczy na to nie tylko fizyczne.
przecież do OOBE też trzeba wiary.A czy OOBE wedłucg ciebie to magia nie wnikam to.Ale jeśli jesteś osobą wierzącą to lepiej skasuj ten post gdyż przypisywanie bogu taich rzeczy jest buźnierstwem...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park