oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Herbatka Z....
6umerang
post 16.06.2008 - 17:08
Post #22

Dziadek do ożehuf
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Melisa to tylko ziółko - przyprawa, to nie jest jak opium - lekko tylko uspokaja i lekko usypia, ale bardzo delikatnie i naturalnie a mnie akurat wcale, hehe :)

Mortvert - to podajesz cenę próbek, ja mówię o normalnym opakowaniu:

+/- 1kg yerby = 30-35zł + 10zł kurier

+/- 0.5kg yerby = 20-25zł + 10zł kurier

wiadomo, że opłaca się kupić opakowanie 1kg.

Próbka, to próbka - 100g, to na polskie tywky dwa zasypania a większy kubek, to jedno - na spróbę i przez neta oczywiście nie opłaca się zamawiać, bo wychodzi cię to nie 5 ale 15zyla, hehe.

Tak, czy siak tani sport może to i nie jest, ale są i droższe a mniej zdrowe napoje ;)
Go to the top of the page

+Quote Post
Malwina
post 17.06.2008 - 07:01
Post #23

Częsty Gość Rodziny
**

No powiem tak: zakupiłam, zaparzyłam, wypiłam i... nic specjalnego. Taka inna herbata, nic wiecej :(
Moze zbytnich cudów sie spodziewałam...

+Quote Post
6umerang
post 18.06.2008 - 00:20
Post #24

Dziadek do ożehuf

Notatnik

A ile nasypałaś do kubka/tykwy?

+Quote Post
SORROW
post 18.06.2008 - 10:08
Post #25

Guests

Bumi - dotarła do Ciebie już ta La Merced? Jakie wrażenia po wypiciu , bo zamierzam zamówić sobie na allu tą właśnie polecaną przez sporo ludzi markę .

Druga sprawa- pijąc napar zalewam go do 6 razy (pomimo ,że po 3 razie , to już straszne popłuczyny) a sporej wielkości tykwę zapełniam zielskiem do 1/3 objętości .Ciekawe ile można dziennie przyjąć yerby .Testował ktoś ?

+Quote Post
6umerang
post 19.06.2008 - 15:06
Post #26

Dziadek do ożehuf

Notatnik

No więc Sorrow - La Merced doszła już jakiś czas temu - De Monte pychotka solidna, początkowo myślałem, że ma kopa, ale jednak po kolejnych piciach stwierdzam, że jednak dosyć słaby. De Campo - czuć lekki posmak wędzenia, ale bardzo delikatny - smak dosyć charakterystyczny ale dobry. No i Barbacua - pod względem ciekawego i bogatego smaku rządzi niepodważalnie, ale smak wędzonki jest konkretny, przy czym całkiem smaczny (w rosamonte especial nie mogłem go znieść, ale tam mieszany z jakimś budyniowym posmakiem). Barbacua i De Campo chyba niespecjalnie na terere się nadają, ale kto nie lubi dosadnego smaku, temu De Monte bym polecił, bo się nie zawiedzie.

Co do ilości, to CdM zasypywałem 3/4 naczynka - z La Merced de monte, to też 3/4 i zalewam w sumie jedno sypanie niecałym litrem. Barbacua stanowi wyjątek i sypię jej 1/2 bo przy 3/4 to prawie padłem trupem, hehe ;)

Przeciętnie piję yerby 2l (teraz jak jest gorąco, to zazwyczaj rano ciepłą a w ciągu dnia terere) Ale rekord to było chyba 5l jednym ciągiem i efekt miałem chyba zbliżony do opisywanych doświadczeń po amfetaminie (nie brałem, więc nie wiem, czy to to) i efekt ten utrzymywał się którąś godzinkę - bez nieprzyjemnego zjazdu, choć bolał trochę mnie brzuch.

Barbacua doskonała jest też jako tytoń do fajki (drewnianej) - pyszna po prostu z pięknym słodko-ziołowym aromatem!

+Quote Post
SORROW
post 19.06.2008 - 18:42
Post #27

Guests

CYTAT(6umerang @ 19.06.2008 - 16:06) *
Ale rekord to było chyba 5l jednym ciągiem i efekt miałem chyba zbliżony do opisywanych doświadczeń po amfetaminie (nie brałem, więc nie wiem, czy to to) i efekt ten utrzymywał się którąś godzinkę - bez nieprzyjemnego zjazdu, choć bolał trochę mnie brzuch.

:) lekki lol ...

Czyli ogólnie De Monte najlepsza smakowo , ale słaba ''efektowo'' ?

+Quote Post
6umerang
post 19.06.2008 - 20:35
Post #28

Dziadek do ożehuf

Notatnik

Tak. Chociaż Canarias wg mnie też wcale aż takiego kopa nie ma, moc chyba subiektywna jest - byle z nami :p

Ale z tych trzech LM to De Monte - chyba, że lubisz bardzo wędzoną yerbę, wówczas barbacua niszczy konkurencję totalnie.

+Quote Post
Mortvert
post 24.06.2008 - 12:23
Post #29

Członek Rodziny

Notatnik

Hmm.. a jak odmiana green? wlasnie zakupilem w zielarni (5zl/10 dkg coz.. tanio nie jest a na kilo mnie nie stac :P)
Piles moze bumi?

+Quote Post
6umerang
post 24.06.2008 - 19:13
Post #30

Dziadek do ożehuf

Notatnik

Nie wiem, czy dobra, czy zła - staram się artykuły spożywcze kupować w oryginalnych opakowaniach, wówczas wiem, co kupuję, ewentualnie, kogo zjebać za syf :)

W sumie piłem Rosamonte zwykłą i especial, Pajarito(zwykła i miętowo-cytrynowa), Canarias, Cruz de Malta zwykła i Anis (ochyda) i wszystkie wersje La Merced i póki co, nie licząc La Merced Barbacua, to CdM mi najbardziej podchodzi i przy niej zostanę. Rosamonte mi nie podeszła, Pajarito wydało się przereklamowane (ale ujdzie) a Canarias była pycha, ale gdy w paczce zostało 1/3 yerby, to ilość pyłu mnie zirytowała.

Polecam jednak kupować wszelkie herbaty i zioła oryginalnie pakowane, tym bardziej te dziwniejsze, bądź importowane z dalekich stron - 5zł za 100g nie wiesz czego :) Wejdź na yerbamatestore - jest lista sklepów - w każdym większym mieście mają sklep partnerski - dotkniesz, wypytasz, ocenisz, może nawet weźmiesz taką 100g próbkę za friko i przetestujesz smaka - kto tam wie...

+Quote Post
.
post 29.10.2015 - 20:13
Post #31

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

W >tym< artykule napisano, że takie trzy zioła poprawiają śnienie:

- Szparag lekarski (Asparagus officinalis L.)
(IMG:http://www.sott.net/image/s13/277605/full/wildasparagusroot.png)

- Kozłek lekarski (Valeriana officinalis)
(IMG:http://www.sott.net/image/s13/277607/full/valerianroot.jpg)

- Bylica pospolita (Artemisia vulgaris L.)
(IMG:http://www.sott.net/image/s13/277623/full/mugwort11.jpg)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.10.2015 - 20:28
Post #32

Dupa Towarzystwa

To ja dodam:

Werbena była szeroko stosowana w rytuałach Indian Amerykańskich w celu wzmocnienia snów i oneiromancji. Jest związana również ze świadomymi snami - określana jako północnoamerykańska Calea zacatechichi. W starożytnym Egipcie nazywana była "Łzy Isis", a później "Łzy Juno". W starożytnej Grecji poświęcono jej Eos Erigineia. Była świętą rośliną druidów.

Tu można kupić

http://ukrainashop.com/search/fraza,susz/

+Quote Post
6umerang
post 12.06.2017 - 23:53
Post #33

Dziadek do ożehuf

Notatnik

W 2017 Dr Bumerang zapisuje na LD Bacopa monnieri + Gotu cola, ale tylko dla początkujących lub tych, co to z racji wieku mają problem z zapamiętywaniem snów (w tym świadomych). Mix przydaje się też w innych życiowych sytuacjach.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park