oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

9 Stron V  « < 8 9  
Reply to this topicStart new topic
> Odmienne Stany Swiadomosci
r_m
post 22.06.2020 - 19:58
Post #181

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Zbyszek możesz to rozwinąć i jakoś sensownie opisać, to z Twojego bloga jest przypadkowo dzisiaj znalazłem.

CYTAT
Ruszanie ciałem astralnym jest dosyć łatwe do opanowania. Wymaga jedynie wiedzy , jakie ruchy w wyobraźni wprawiają je w ruch. Dzięki takiej wiedzy pominąć można uciążliwe formułki magiczne, programujące zachowanie się ciała astralnego. Dzięki temu można wprawiać w ruch to ciało, otrzepywać się nim i ściągać intruzów, bez zbytnich trudności.

Odpisałeś komuś, że zarówno "zginanie palca", jak i "podciąganie się na linie" czy Twoja własna technika "skakanie i wspinanie na drzewa" wpływa na ruch ciałem astralnym.

Nigdy nie mogłem skumać do końca po co jest to ćwiczenie zginania małego palca (Moen). Jak to wpływa na nas, w książce jest opis ale nadal jest to dla mnie niezrozumiałe.
Go to the top of the page

+Quote Post
Zbyszek
post 25.06.2020 - 22:08
Post #182

cialka.net
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Tez nie wiedzialem tak do konca za bardzo co z tym palcem, myslalem zeby go tylko ruszyc, ze w tym sztuka, ale pewna naczytana babka mi wyjasnila. Brusowi chodzil,o by czekac w medytacj tak dlugo az sie ruszy niefizycznym palcem i gdy sie on ruszy, to wlasnie wtedy winnismy ruszac do podrozy mentalnych. Chodzilo by sie zaglebic w sobie tak dlugo, czyli przygotowywac w medytacji, az sie nam cialo astralne zacznie sluchac naszej intencji, czli odrywac. . Nie zeby akurat tylko palcem bylo wazne, moze byc noga, ale by czekac ze startem w mentalke ,na ten moment, az sie cialo troche poluzuje i zacznie ruszac, wykrecac. Mowil iz to sie dzieje w pewnym stanie swiadomosci. I wlasnie o niegochodzi. I cala tajemnica z paluchem. Darek pewnie by powiedzial na takie zabiegi ,iz podrozuja ekstra przygotowanym do tego aspektem. W obe ludzie laduja cialo by uprowadzio jazn. W mnetalkach Brusa lata sie samym cialem astralnym, cos jak aspekt jazni. Swiadomosc zostaje wtedy w ciele a sam aspekt zawiera w sobie wystarczajaco swiadomosci by informowac co sie dzieje w snie. Swiadomosc pozostajac w ciele jest z nim polaczona, jakby widzi jego oczyma. Stad psotrzeganie w mentalkach jest takie ograniczone. U niektorych czasami jazn wpada na chwilke do takiego aspektu i widzie swiadomie co sie dzieje. Niby takie oobe, ale w podrozach raczej to jest zawada. Gdyz swiadomosc zaczyna zmieniac akcje. Sam aspekt wykonuje to co zostalo w niego wpisane i daje lepsze rezultaty przy odzyskiwaniach niz pelna swiaodmosc. Ta azczyna zaraz kombinowac i robi sobie przygode, stajac sie jakby mniej skuteczna w odzyskiwaniu duchow. W mentalkach Brusa liczy sie na prowadzenie MTJota , lub przewodnika. Samym aspektem moze on lepiej kierowac, co porawia skutecznosc odzyskow. On moze nawet wprawiac go w ruch, swoja mysla, czyli reagowac na biezaco co komu ze zmarlych potrzeba. Dobre to i niezle wydajne. Podoba mi sie ta metoda bo latwiejsza dla kazdego niz oobe , ktore e wymaga wiecej nakladow, Bez okularow pisane wiec pewnie literowek, pozdro. Tuataj Darek opowiada o aspektach, jakos od srodka filmu. https://youtu.be/oa0uZdRY2A8
Go to the top of the page

+Quote Post

9 Stron V  « < 8 9
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park