|
|
![]() ![]() |
03.03.2007 - 10:27
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czy osiągniecie LD jest naprawde takie latwe??
|
|
|
|
03.03.2007 - 11:11
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Pytanie, na które można by było godzinami odpowiadać.
W naszym logicznym świecie zawsze coś działa z odpowiednią mocą W ZALEŻNOŚCI od wielu rzeczy. Prościej mówiąc: TO ZALEŻY. LD jest moim zdaniem bardzo łatwe do osiągnięcia, ALE potrzeba dużo samomobilizacji i ćwiczeń. Poza tym LD ma naprawdę wiele osób, nie słysząc wcześniej w ogóle o takiej rzeczy. |
|
|
|
03.03.2007 - 18:42
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Niektórzy twierdzą że Ld i oobe to to samoale mniejsza z tym ld jest dość łatwe ja mam w tygodniu około 3 ld rub często testy rzeczewistości to znaczy gdy będziesz w domu siedzial zadaj sobie pytanie "Czy ja śnie" i sprubuj polecieć wtedy odpowiedz sobie nie ja nie śnie wyćwiczysz wtedy tzw odruch warunkowy i zrobisz test podczas snu wtedy zdarz se sprawe że śpisz "Zaczyna śię LD" :D
|
|
|
|
03.03.2007 - 19:00
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Niektórzy twierdzą że Ld i oobe Gdy już zaznasz obe i zarzem Ld to bedziesz wiedział ze te oba stany naprawde bardzo się róznią ,W Obe jestes pewny że wyszedles z ciała ze nie ma to nic wspónego ze snem,uczucia są sto razy silniejsze niż w rzeczywistości,rozmowa z bytami inteligentnymi odbywa się na zasadzie telepatii lub wysąłniu kuli energii która zawiera duża liczbę uczuć. No i w Ld poczucie czasu i akcji jest zaburzine tak ja w projekcji |
|
|
|
04.03.2007 - 18:50
|
|
|
Czy osiągniecie LD jest naprawde takie latwe?? LD osiągałem dosyć często w wieku 11-15 lat (porostu przeczytałem gdzieś, że coś takiego jest możlwie i potem to miałem). A teraz, kiedy jestem trochę starszy już mi nie przychodzi tak łatwo. Przez ostatni miesiąc próbuję je osiągnąć i coś mi nie idzie. |
|
|
|
04.03.2007 - 18:57
|
|
|
Ketrab ja miałem jusz obe od niedawna się tym zajmuje ale miałem i wiem że podczas obe czujesz się tak jak byś to wszystko robił fizycznie tylko że nic cię nie ogranicza co do tych bytów astralnych to musze powiedzieć że ja chyba widziałem byta nie inteligentnego
był tak jakby zwykłą unoszącą się energią ale zero kontaktu z nim miałem ;p |
|
|
|
04.03.2007 - 19:11
|
|
|
Ketrab ja miałem jusz obe od niedawna się tym zajmuje ale miałem i wiem że podczas obe czujesz się tak jak byś to wszystko robił fizycznie tylko że nic cię nie ogranicza co do tych bytów astralnych to musze powiedzieć że ja chyba widziałem byta nie inteligentnego był tak jakby zwykłą unoszącą się energią ale zero kontaktu z nim miałem ;p Kim jest byt nie inteligentny? Adi proszę cię pisz "JUŻ" a nie "jusz" bo mnie szlag trafia jak czytam,prosze chociaz ten jeden wyraz .Z gory dziekuje za pozytywne rozpatrzenie mojej propozycji i pozdrawiam KETRAB |
|
|
|
04.03.2007 - 19:13
|
|
|
Coś z czym nie mogłem się skontaktować tak jak u nas w swiecie fizycznym roślina ;.;p
|
|
|
|
04.03.2007 - 19:31
|
|
|
|
|
|
|
05.03.2007 - 17:25
|
|
|
Wiesz specjalistą wielkim nie jestem morzliwe wiem tyle to co ja widze jest przeważnie w pokoju mojim jest to najlepsze określenie to jakaś niekształtna energia z którą nie moge się skontaktować w żaden sposub niekształtna czyli nie mająca jakiejś specjalnej formy jak dym lub coś takiego
|
|
|
|
18.03.2007 - 10:25
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Musze opisać moje ld dzisiejszej nocy,bardzo podobne do tego co juz kiedys opisywałem
http://www.psajko.fora.pl/viewtopic.php?t=143 Było tak ..szykowalem sie spac o 23 .. nastawiłem budzik na 5 i poszłem spać Ok 5 15 .. budzik mnie obudził,niechciało mi sie wstanąc ale pomyslalem chce miec LD chce! Wstalem napiłem sie,weszłem na kompa i znów ten sam schemat co zawsze,czytałem o LD i Ogladalem wizualizacje z winampa + to ze wlacyzłem sobei nagranig. Posiedziałem 25 minut,gdy tak siedzialem przed tym kompem czulem delikatne wibracje. Ok Poszlem spac... i gdy wkoncu doszlem do takeigo stanu ze juz ciagle spalem powtarzalem sobie ze to sen i ze bede miec LD,Specialnie usypiałem tak zebym reke przygniatał sobie ciałęm zeby było niewygodnie.I tak sobie powtarzałem .. I teraz co opisze to sam nie wiem kiedy sie to dzialo czy sie wybudzilem czy jak bo poprostu niewiem.Poczulem straszne wibracje,ale nie ze az mnie trząsło poprostu takie w środku,jakbym byl do prądu podłaczony,tym bardziej ze staralem sie oddychac tak powoli i gdy bralem oddech one sie nasilaly,i czulem taki jakby nieprzyjmne uczucie,nieumie tego opisac ale strasznie głowa z tyłu mnie "łaskotała'' wiem ze dziwne.. ale tak było.Puzniej czulem jakbym spadł z łozka,ale tak jakbym wyśliznoł sie z ciała,takie uczucie dziwne.nieumie go opisac,ale wroocilem do lozka i polozylem sie.Nagle tak jakbym sie poprostu przebudził w realu- bo tak sie czułem dosłownie jak człowiek w realu.Pomyslalem ide sie na pic bo cos mi to i tak niewychodzi.Wstałem i poprostu dostałem szoku.Patrze na biurko a tu niema monitora !!!!!!!!!! a żaluzie na oknach sa otwarte a ja zamykam przed snem,poprostu mnie to tak zszokowalo i zrozumialem ze mam tak strasznie niemozliwe LD.Poszlem do pokoju rodziców.Popatrzalem przez okno wszystko rózniło sie o małe szczeguly,niekiedy troche wieksze.Np.mój plac byl bez ogrodzenia i bylo pełno drzew.Wydaje mi sie ze dlatego ze bylem za bardzo swiadomy zeby umysł mógł mnie oszukać.Chcialem sie juz obudzic bo nigdy niemialem takiego czegos czulem sie jak normalnie gdy nie spie tylko w snie wiec poszłem do pokoju i polozylem sie z nadzieja ze jak otworze oczy bede juz w normalnym swiecie.A tu nagle ! Nic ! dalej jestem w tym nieumialem sie z tego wybudzic.Wkoncu pomyslalem ze chce odleciec i gdy przelatywalem przez Sciane zrobilo sie czarno przed oczami i sie wybudzilem !! Ale poprostu to co dzisaj przezylem to bylo neimozliwe i znów te pytanie czy to aby napewno LD ? nie OOBE ? A moze poprostu Projekcja Astralna? Jestem strasznie szczesliwy ze cos takiego przezyłem.Poprostu nieumialem w to uwierzyc jakie wszystko jest 'prawdziwe' w tym 'nieprawdziwym' swiecie mojego snu.Czulem dotyk,zapach,Wszystkie zmyły mi funkcjonowały.Niemozliweee uczucie:) Dalem to w tym temacie bo niechcialem zakładac nowego.Ten sam temat bym musial załozyc. LD? czy to napewno LD ? |
|
|
|
18.03.2007 - 11:36
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
moim zdaniem miales obe. za pierwszym razem wysliznoles sie z ciala i juz miales obe. polozyles sie do lozka ale dalej byles oddzielony. jak wstales to odzyskales wzrok.
potem jak sobie chodziles to widziales troche swiat fizyczny troche inny niz naprawde. sa dwie mozliwosci albo trafiles do innego czasu chyba do przeszlosci albo umysl podswiadomy bardzo mocno cie oszukiwal. w obe widac swiat fizyczny ale czesto widac tez mysloksztalty czyli przedmioty ktorych nie ma i sa tez negatywne mysloksztalty czyli nie widac przedmiotow ktore naprawde sa. podobno mozna sie wycwiczyc i odrozniac mysloksztalny. chyba moen pisal ze prawdziwe obiekty wysylaja energie a mysloksztalty nie. |
|
|
|
18.03.2007 - 12:49
|
|
|
Ale niewidziałem swojego leżącego ciała.Tylko łóżko było wolne.Tak samo czułem wszystkie zmysły i dotyk a moi rodzice którzy spali cos domnie gadali.A W Obe chyba by nic niemówili ? ...
Aha i jak patrzałem przez okno to była noc a to działo sie ok. godziny 6 a o tej godzinie juz jest jasno,juz o 5 30 sie robilo jasno... Ale niewidziałem swojego leżącego ciała.Tylko łóżko było wolne.Tak samo czułem wszystkie zmysły i dotyk a moi rodzice którzy spali cos domnie gadali.A W Obe chyba by nic niemówili ? ... i działo sie to o 6 rano tak ok. bo o 5 35 szedlem do łózka,wiec bylo juz jasno a 'w tej podrózy' czy jak to nazwac bylo ciemno .. noc I Dodam jeszcze ze specialnie klepałem sie tka po buzi w tym stanie i po nodze zeby odczuc to czy naprawde snie i czulem jak dotykam moje cialo dosłownie .. i widzialem moje ręce.Spojrzałem na nie ! Ten post edytował chaze 18.03.2007 - 12:59 |
|
|
|
18.03.2007 - 13:36
|
|
|
CYTAT Ale niewidziałem swojego leżącego ciała.Tylko łóżko było wolne. negatywny mysloksztalt czyli umysl cie oszukuje. to sie czesto zdarza nie nie widac wlasnego ciala bo umysl nie moze zaakceptowac faktu ze jestes w 2 miejsach naraz. mozliwe tez ze trafiles do innego czasu. w traktacie o projekcji astralnej jest przypadek czlowieka ktroy popatrzyl na swoje cialo na lozku aleza chwile to cialo zaczelo znikac. bo umysl sie buntuje. ale to tylko zludzenie. CYTAT Tak samo czułem wszystkie zmysły i dotyk a moi rodzice którzy spali cos domnie gadali.A W Obe chyba by nic niemówili ? ... gadales z ich podswiadomoscia. czasami po takim gadaniu ktos moze powiedziec ze mu sie przysnles. ale najczesciej osoba nic niepamieta zwlaszcza jak nie spi. CYTAT Aha i jak patrzałem przez okno to była noc a to działo sie ok. godziny 6 a o tej godzinie juz jest jasno,juz o 5 30 sie robilo jasno... albo umysl cie oszukal bo myslales ze to noc albo trafiles do innego czasu kiedy bylo ciemno. |
|
|
|
18.03.2007 - 13:49
|
|
|
Dzieki wielkie za pomoc,wychodzi na to ze technika 4+1 jest bardzo dobrą techniką DLA MNIE. Co mi teraz radzisz? juz drugi raz miałem takie cos na 4 próby techniki dwie sie powiodły.Moze dalej próbowac tylko to a moze cos nowego ? pytam cie bo widze ze jestes bardziej w tym obeznany niz ja.
|
|
|
|
18.03.2007 - 14:55
|
|
|
jak to u ciebie dziala to dobrze mi sie udaje 30% prob. jak znalazles wlasny sposob na skuteczne obe to tak trzymaj.
|
|
|
|
18.03.2007 - 16:00
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
mi sie umysl jeszcze nigdy nie zbuntowal. SF przezroczyscieje ,stajac sie niewidoczny gdy przepychamy uwage(oczy) w wyzsze warstwy.W swiecie fiz.nie widac innych warstw choc sa i na odwrot.
|
|
|
|
18.03.2007 - 16:22
|
|
|
dlaczego wy macie taki symbol z dwiazdka? czy moge sie juz dostac na forum astralnych podroznikow? wkoncu mialem juz obe chociaz nie zrobilem kursu.
|
|
|
|
18.03.2007 - 16:37
|
|
|
a ja dwa razy.zbyszek czyli sadzisz ze co to bylo?
|
|
|
|
18.03.2007 - 18:27
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Najciekawsze sa rozmowy ze spiacymi rodzicami,bedacymi jednoczesnie czescia siebie w czyims OOBE.
Oni tz.my niekompletni, w SF zwiekszamy rzesze cieni straszac na rozne sposoby. |
|
|
|
18.03.2007 - 21:18
|
|
|
Najciekawsze sa rozmowy ze spiacymi rodzicami,bedacymi jednoczesnie czescia siebie w czyims OOBE. Oni tz.my niekompletni, w SF zwiekszamy rzesze cieni straszac na rozne sposoby. Zbyszek proponował bym abyś w swoim notatniku(jeżeli owy posiadasz)założył taki słowinik a w nim opisywał wszystkie nowe pojecia wprowadzone przez ciebie ,tak by było najlepiej dla wszystkich, moze ktoś by coś zrozumiał(: |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |