oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Telekineza
student
post 08.12.2007 - 09:57
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Tak myślałem troszkę nad możliwościami umysłu i doszedłem do wniosku że ludzie którzy doświadczyli
życia poza ciałem prawdopodobnie posiadają umiejętność poruszania obiektów myślą.
Macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie ??
Wczoraj dużo czasu spędziłem nad kawałkiem aluminiowej folii celem poruszenia jej ;]
Bez większych rezultatów.
Go to the top of the page

+Quote Post
PPPX
post 08.12.2007 - 10:34
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Kiedyś próbowałam, ale znudziło mi się po 4 nieudanych próbach, każda po jakieś 40 minut. Po czym dostałam szajby i już nie miałam ochoty próbować...

+Quote Post
Eden
post 08.12.2007 - 10:50
Post #3

Członek Rodziny

Ja próbowałem z folią aluminiową jakiś czas temu, udało się już za pierwszym razem, folia kręciła się jak szalona, niestety JESZCZE oobe nie doświadczyłem.

+Quote Post
luchessi
post 08.12.2007 - 10:51
Post #4

Dusza Towarzystwa

Nie jest to łatwe dla czelowieka ktory wychowywał sie w noralnym społeczenstwie (komp, tv itp). Jest to praktycznie nie mozliwe.
Ale zmiana swojego swiatopoglądu jak i zmiana poglądu o swoich możliwościach, może to zmienić. Dla tego że to nie ciało żądzi materią, wiec nic to nie ma wspólnego z twoim ciałem.

+Quote Post
Marcus Tibor Fer...
post 08.12.2007 - 12:01
Post #5

OBE Maniak 101

Notatnik

Luchessi... świetnie powiedziane...

Z telekinezą miałem wiele do czynienia... tak samo jak z pirokinezą... itd...

Telekineza jest stosunkowo prosta... Jednak co (Moim zdaniem) jest tu najważniejsze... to podejście... jeśli będziemy się wysilali nawet po 40min jak np. Cinka... a wasze podejście to „Chce spróbować, Chce to sprawdzić, Chcę siebie sprawdzić...”

To i tak efekty będą marne...

Jedyne właściwe podejście to „Chce to zrobić i zrobię to bo to możliwe”

Zwątpienie jest naszym największym wrogiem Kochani... w każdej dziedzinie czy sytuacji.

+Quote Post
student
post 08.12.2007 - 13:19
Post #6

Członek Rodziny

CYTAT(Eden @ 08.12.2007 - 10:50) *
Ja próbowałem z folią aluminiową jakiś czas temu, udało się już za pierwszym razem, folia kręciła się jak szalona, niestety JESZCZE oobe nie doświadczyłem.

W tej kwestii łatwo można się pomylić, jeżeli się kręci to nie jest jeszcze dowód na to że jest to telekineza
chyba że potrafisz sterować takim wiatraczkiem na prawo i lewo zmieniając kierunek ruchu w dowolnej chwili.
Są prawa fizyki które potrafią wytłumaczyć taki ruch, dlatego najlepiej odizolować taki obiekt od środkowiska
zewnętrznego - ja umieściłem swój obiekt w słoiku ;]

+Quote Post
Meshu
post 08.12.2007 - 20:00
Post #7

Pisać na PW jak chcecie GG.

Notatnik

A są strony jakieś o czym myśleć i co zrobić by jednak się poruszylo? Dawajcie na PW mi :D:D

+Quote Post
Carlo
post 08.12.2007 - 20:45
Post #8

Przechodzień

moze nie na pw tylko na forum bo tez chcialbym poczytac o tym

+Quote Post
luchessi
post 08.12.2007 - 21:10
Post #9

Dusza Towarzystwa

Istnieją zasadniczo dwa podejścia do telekinezy. Jedno z nich, intuicyjne, polega na skupieniu woli na efekcie, który chcemy uzyskać. Drugie polega na energetycznym wejściu w przedmiot i pokierowaniu nim od środka. Często jest to wyobrażenie sobie, że dany przedmiot jest jakąś częścią naszego ciała, nad którą mamy władzę – rozciągnięcie aury na przedmiot. Jest to bardziej skomplikowane, ale pozwala dokonać większych rzeczy.

1. Ćwicz rzucając kostkę do gry i starając się spowodować siłą woli, żeby wyrzucać określony wynik. Prowadź dziennik osiągniętych rezultatów. Prawa prawdopodobieństwa umożliwią ci sprawdzenie, czy twoje wyniki są przypadkiem, czy osiągasz sukcesy. Klasyczna, sześciościenna kostka do gry, dając prawdopodobieństwo przypadkowego odgadnięcia wyniku około w około 16% rzutów, nie jest dość precyzyjna – kości do gier RPG mają po dziesięć, dwanaście lub dwadzieścia ścianek i nadają się lepiej do tego rodzaju ćwiczeń. Możesz to samo ćwiczyć na jakimkolwiek wydarzeniu losowym. Spróbuj poćwiczyć na kostce rzucanej przez kogoś innego, kto nie wie, jaki wynik próbujesz spowodować.

2. Poćwicz rozszerzanie swojej aury na różne przedmioty. Wyobrażaj sobie, że jesteś danym przedmiotem albo że on jest częścią ciebie. Wkładaj swoje astralne kończyny do środka przedmiotu i staraj się zgrać z jego ruchem i z jego naturą. Możesz to też ćwiczyć na kostce do gry (jest niezastąpiona) i próbować wpływać na wynik jej ruchu tym sposobem.

+Quote Post
M E G E R A
post 09.12.2007 - 00:23
Post #10

Guests

Chciałabym potrafić poruszać przedmiotami.
Trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć i się skupiać jak srający kot na puszczy.
A jeszcze bardziej chciałabym móc się teleportować.................

+Quote Post
Silverka
post 09.12.2007 - 09:21
Post #11

Guests

Raz udalo mi sie podniesc kartke od ksiazki do goryjak bylam mocno zdenerwowana ;)

+Quote Post
Torbiarz
post 09.12.2007 - 17:22
Post #12

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

http://www.astraldynamics.pl/artykul-181,,.html <--- To taki podstawowy artykuł bez szczegółów.

Jak ktoś chce się zając na poważnie to właśnie jak pisał luchessi są dwie szkoły. Trochę to zamotane. Kiedyś była strona psionika.pl ale chyba zniknęła. A była bardzo dobra. Ogólnie samo oddziaływanie na obiekt (wizualne, udowodnione) wydaje się proste ale kontrolowanie tego w większym zakresie to już zupełnie inna sprawa. Przynajmniej dla mnie.

Witam i Pozdrawiam :)

+Quote Post
podróżujący
post 28.07.2008 - 18:26
Post #13

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Jest ktoś na forum, kto trenuje telekineze, czyli przemieszczanie przedmiotów siłą woli ??

Jeśli tak, to mam pytanie. W czasie gdy patrzę na przedmiot np. zwiniętą kulkę papieru obraz się rozdwaja i nie do końca wiem co robić . Ten nieprawdziwy obraz mogę przesówać gdzie chcę, a prawdziwy stoi i nie mogę go poruszyć. Proszę o POMOC!

+Quote Post
Silverka
post 28.07.2008 - 18:31
Post #14

Guests

Nie skuiaj sie na samym przesunieciu przedmiotu bo to nic ci nie da. Trzeba odczuć to, ze cos przesuwasz przedmiot czy cokolwiek innego. Blad wiekszosci ludzi jest to,ze skupiaja sie na samym przesuwaniu danego przedmiotu. Przeciez przedmiot to skondensowana energia i to dziala tylko na sposobie odczucia. Wiec nie skupiaj sie na tym obrazie co widzisz, a on sam zniknie, takie hipnagogi pojawiaja się, to normalka. Po prostu nie walcz z nim, a pozwol mu zniknąć.

+Quote Post
podróżujący
post 28.07.2008 - 19:42
Post #15

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Jakbys mogła jeszcze powiedzieć jak odczuć go, to byłby git majonez/.

+Quote Post
Silverka
post 28.07.2008 - 20:01
Post #16

Guests

to tak jak czujesz czy jest cieplo czy zimno. to czy dany pokarm jest za kwasny czy za slodki. po prostu sie czuje, nie wiem jak inaczej to wytlumaczyc

+Quote Post
podróżujący
post 28.07.2008 - 20:08
Post #17

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

I tak bardzo dużo mi doradziłaś dzięki.

A tak ogółem co mam myśleć podczas gdy patrzę na rzecz ???

+Quote Post
twistoid
post 29.07.2008 - 01:00
Post #18

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Musze Cie zmartwić nic z tego nie będzie.Świat jest zbudowany na irracjonalności snu ale nie rzeczywistości.Im więcej ego które odpowiada za rzeczywistość tym, wiecej urojonej mocy.Rgo odpowiada za rozmaite psychozy i jest sztucznym konstruktem utworzonym z przypadkowych elementów, majacym oddzielic człowieka od poczucia jedności z natur ą.Uważam że sztuczka polega an wyzbyciu sie wszelkiego poczucia mądrości które jest sztuczne i nie wynika z natury, oraz doswiadczenia .

+Quote Post
Borsuk
post 29.07.2008 - 10:14
Post #19

Gość Rodziny
*

CYTAT(Silverka @ 28.07.2008 - 19:31) *
Nie skuiaj sie na samym przesunieciu przedmiotu bo to nic ci nie da. Trzeba odczuć to, ze cos przesuwasz przedmiot czy cokolwiek innego. Blad wiekszosci ludzi jest to,ze skupiaja sie na samym przesuwaniu danego przedmiotu. Przeciez przedmiot to skondensowana energia i to dziala tylko na sposobie odczucia. Wiec nie skupiaj sie na tym obrazie co widzisz, a on sam zniknie, takie hipnagogi pojawiaja się, to normalka. Po prostu nie walcz z nim, a pozwol mu zniknąć.

Witam. Pojawił się niedawno taki film, Jumpers - pobudza wyobraźnię. Silverka, wiele z tego co piszesz jest bardzo ciekawe i nawet praktyczne - jeżeli chodzi o podejście do rzeczy - ale jakoś nie jestem w stanie zobaczyć tego jak przenosisz jakiś przedmiot w rzeczywistości nawet go nie dotykając. Czy chcesz powiedzieć, że udało Ci się to uczynić??? Pozdrawiam.

+Quote Post
Silverka
post 29.07.2008 - 13:05
Post #20

Guests

Twist nie mam zamiaru Cie przekonywać. Nie chcesz nie wierz. Twoja strata.

Borsuk mniemam ze tak. jeden centymentr kartka, dwa razy.
Jumpersu nie ogladalam.

pozdrozujacy mysl co chcesz, wazne bys mial jasnoc tego co chcesz. Dobrze jest sie zrelaksować by miec tak zwane czyste mysli, jesli np masz metlikw glowie. Wtedy np skupiasz sie na jednej mysli i myslisz o niej pare minut az znikaja pozozstale mysli. Lub oddychasz pare minut skupiajac sie wylaczie na oddechu.

+Quote Post
Deidara
post 01.08.2008 - 13:30
Post #21

Guests

jak juz piszecie o telekinezie to mam pytanie- z lewitacją jest tak samo???

+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park