|
|
![]() ![]() |
10.11.2008 - 17:03
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam
Miałem niedawno dziwny sen. Poszedłem do sklepu, kupiłem coś tam do jedzienia i stojąc przy kasie, obok jakiejś dziewczyny zaczełem sobie zadawać pytanie ,,Czy to jest sen" przez dobre pare minut zadawałem sobie to pytanie wkońcu pomyślałem że jak to jest sen to złapie tą panią za tyłek i zobaczymy co wtedy. Bardzo chciałem ja złapać za ten tyłek ale bałem sie ze to jednak może być zeczywistość i wyszłem ze sklepu jednak już po wyjściu byłem świadomy że to jest tylko sen i sie obudziłem. To było ld ?? jeszzce pare razy miałem coś takiego ale nie pamiętam już co dokłądnie sie działo w tyh snah, pamiętam tylko ze miałem świadomośc ze to sen. tom: nawet mi sie poprawiać nie chce już. Pamiętaj o wordzie |
|
|
|
10.11.2008 - 17:14
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
e no właśnie czy kiedy wiemy że to sen to już jest ld czy dopiero wtedy gdy mamy kontrolę nad snem ? Ja sam miałem pięć przypadków w których wiedziałem że śnię, ale nijak nie potrafiłem uzyskać kontroli nad nim. Dołączam się do pytania.
Ej a ty nie wyszłeś ze sklepu tylko wyszedłeś. |
|
|
|
10.11.2008 - 18:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
z tym określaniem doświadczenia jest jak z mówieniem o ranie w dwóch przypadkach, kiedy to w jednym sie zaciąłeś w paluch a w drugim dostałeś z śrutówki
Moim zdaniem "świadome śnienie" to taka linia o dwóch końcach, z lewej masz doświadczenie w którym wiesz, że śnisz i tyle tylko. Z prawej całkiem zaś, nie tylko wiesz że śnisz ale wiesz co robiłeś zanim poszedłeś spać, pamiętasz swoją historie życia, pamiętasz co chciałes robić w LDku i masz pełną kontrole nad światem wokół. A pomiędzy tymi punktami masz dłuuuugą linie... na której to umieść se swoje doświadczenie ;p aloha! |
|
|
|
10.11.2008 - 18:44
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czyli to nie było LD bo kiedy próbowałem sobie coś przypomnieć z rzeczywistości dla potwierdzenia to prawie bym się obudził.
|
|
|
|
10.11.2008 - 19:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Notatnik |
czytaj ze zrozumieniem ;-)
Świadome śnienie = LD mysle że ta niewiedza była przyczyną złego toku myślenia :] świadome śnienie moze być różnej jakości, czy też o różnym stopniu świadomości. To czy nazwiesz swoje doświadczenie LDkiem to Twoja sprawa :) moim zdaniem można je tak nazwać aloha |
|
|
|
11.11.2008 - 20:43
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
trzeba było chwycić za tyłek
co za różnica w realu czy nie? ;D sukces należy do odważnych zresztą miałem kiedyś takie ld, z którego śmiało się całe ld4all przez tydzień :D ale to już inna historia :P świadomość może być wyższa lub niższa. Ostatnio miałem semi-ld czyli sen, w którym miałem ld. Nie miałem ld, tylko był to sen, w którym myślałem że mam ld :D czy zakwalifikujesz swoje doznanie do ld czy nie to Twoja sprawa : p |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |