Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Jakby Strata Rownowagi, Przy nasilaniu wizualizacji
AdeptOOBE
post 04.09.2008 - 18:58
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 5211

Witam, nie wiedzialem w jakim dziale napisac wiec pisze tutaj. Przejdzmy do rzeczy, ostatnimi czasy gdy ponownie zaczalem zajmowac sie oobe i ld (duzo o tym czytac i cos tam probowac) przed snem miewam naprawde realistyczne wizualizacje. I gdy podczas takiej wizualizacji schodze po schodach (najczesciej wtedy) nagle jakby sie potykam trace wizualizacje oraz odczuwam cholernie nieprzyjemne uczucie jakby ktos zrzucil mnie z paru metrow na lozko. Czy wiecie moze jak to zwalczyc bo naprawde jest to bardzo irytujace kiedy trace dana wizualizacje.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 04.09.2008 - 19:40
Post #2

Guests

to taki wstep do oobe lub odwrotnie wybudzenie z paralizu przysennego. Jesli wyobrazasz sobie metode liny czy tam drabiny to nic dziwnego ze masz takie ciagniecie. Wszystko zalezy tez od metody jakiej uzywasz a poza tym to kwestia przywykniecia do tych stanow, niestety one się czesto pojawiaja ale nie sa bolesne na szczescie.
+Quote Post
AdeptOOBE
post 04.09.2008 - 21:26
Post #3

Znajomy Rodziny

Tylko ze nie uzywam zadnej metody poprostu wizualizuje sobie cos naprawde intensywnie bez zadnego zamiaru oobe czy ld (co ciekawe gdy staram sie o oobe nigdy zadne takie uczucie mi nie towarzyszylo). Ale ogolnie jest to stan na pograniczu jawy i snu dobrze mysle?
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 05.09.2008 - 12:08
Post #4

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

jeżeli wzdryga się też twoje ciało fizyczne, to może to być impuls elektryczny wywołany przez mózg w celu sprawdzenia, czy ciało rzeczywiście już śpi (coś mu nie pasuje, bo ciało hipotetycznie śpi a on nie)
Profile CardPM
+Quote Post
AdeptOOBE
post 07.09.2008 - 19:14
Post #5

Znajomy Rodziny

A mozna to jakos zniwelowac? Czy to samoistnie co jakis czas bedzie sie pojawiac? Btw zauwazylem ze im bardziej jestem zmeczony tym latwiej uzyskuje realistyczniejsze wizualizacje. Zauwazylem takze ze coraz czesciej umiem doprowadzic wizualizacje do takiego stopnia ze zapominam o ciele fizycznym tylko ze tu pojawia sie kolejny problem a mianowicie jesli poglebiam wizualizacje zasypiam a jesli probuje ja jakos kontrolowac (w tym momecie przypominam sobie ze to tylko wizualizacja) odrazu ja trace i wracam swiadomoscia do ciala. Moze polecacie jakies metody zeby wizualizacje utrzymac ale i kontrolowac ja?
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 08.09.2008 - 12:00
Post #6

Guests

http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...nie+świaodmości
+Quote Post
AdeptOOBE
post 08.09.2008 - 17:23
Post #7

Znajomy Rodziny

Ok dzieki silverka przeczytalem te tematy. Nie chcac tworzyc nowego tematu napisze tutaj a mianowicie wczoraj przed snem prosilem NP o wyjscie z ciala ale takze o kontakt i w nocy przebudzilem sie zrobilem RT (byla to rzeczywistosc nie sen) zamknalem oczy i odrazu przed oczami ukazala mi sie postac kobiety ktora utworzyla przedemna wir w ktorym widzialem swoj pokoj z miejsca gdzie zawsze mam glowe ale pokoj byl w jednolitych kolorach tzn wszystko mialo odcienie koloru niebieskiego. Postac zachecala mnie abym wszedl w ten wir i taki mialem zamiar ale nagle spojrzalem na zegarek i pomyslalem o ciele fizycznym i wszystko natychmiast zniknelo
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic