Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Closed TopicStart new topic
> Ashapola
Colin
post 04.09.2008 - 21:20
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2627

niedawno czytałem ksiazke.. a zwie sie ona "wojownicy nocy" powerrengersi chyba jacyś tam byli xD
no i ten, doszłem do takiego momentu. że wiara katolicka to wymysł. jest ashapola. wprawdzie to tez zmyslone.
ale ja nie o tym chciałem.
było że ashapola stworzył ludzi na swoje podobieństwo jak to tam se katolicy wymyslili (bez obrazy)
nom, i jego głupota jest rownież w ludziach, i on pozwala ludziom na to, bo wie że on sam dał im głupote. a wiec załóżmy, tylko załóżmy. że katolicy mówia prawde.
i stary testament to nie stek bzdur.
to on stworzył ludzi na swe podobieństwo. a wiec. obdazył ich również swą głupotą. to z jakiej pietruchy on ich wywalił z raju? to sie kupy nie trzyma...
co o tym sadzicie?
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 04.09.2008 - 22:02
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Z Twojego postu wywnioskowalem tyle co nic, bo nie rozumiem o co Ci chodzi.
A ksiazka fantasy pozostanie jedynie książką fantasy, i opieranie swojego światopoglądu na niej jest łagodnie ujmując NAIWNE i bezpodstawowe
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 04.09.2008 - 22:03
Post #3

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

ja widze to tag ze jak jaldem slonecznik to mi sie kupe zahciało ale ze nie mialem blisko do łuszka to wypilem kawe zborzowom by ugasidź pragnienie. policzyłem wienc kamyszki na mym parapecie no te obok szmatki i kopnąłem japonka bo symetrycznie był do drógiego i w tym wszystkim o piwie w zarmazanniku zaponiałem i mósiałem poklnać i czekać arz łaskawie odtopi sie by okno uchylić po burzy.
Profile CardPM
+Quote Post
kamglow
post 05.09.2008 - 17:39
Post #4

Guests

wywalił ich z raju z powodu swojej głupoty :)
głupota to głupota, to forma strachu przed wiedzą.Książka Sci-fi na podstawie jakiejś głupoty tu jest dopiero głupota ;D

zdanie : "bóg stworzył ludzi na swoje podobieństwo" jest źle postrzeganym zdaniem, bo poprzez pyche, zwracasz uwage na dodaną część: czyli "na swoje podobieństwo".. ( o boże! moge być podobny do boga!, moze moge to co on[wiec możesz, i robisz to co on, a on nie robi nic materialnego ani duchowego na kożyść dla ciebie, wiec ty też nic nie robisz], ale zajebjoza, ale super, jestem zajebiostyczny, chce sie czcić)

winieneś zwracać uwage na słowo stworzył.. bo jak bedziesz wiedzieć po co ich stworzył, to nie zadasz pytania czemu ich wywalił z raju, a zadasz pytanie: czemu sami wyszli z raju.. ale wtedy wpadniesz na fajny pomysł, i pomyślisz sobie: czemu oni jeszcze nie wrócili do 'raju'? O tak! O zgrozo! w tym jest misja! (metafora)wiec karabin w dłoń.. (/metafora)

na poczatku dojdziesz do wniosku, ze cos takiego jak raj, ogród czy coś -> nie ma tego. Raj bo jest fajnie tudzież zwróć uwage na słowo : o raju. :), o rety :)

Masz pytania to olej to i nie pisz tutaj ani na PW.. bo każda moja odpowiedź moze być brana za spam, bo mam myślotok. Mam nadzieje ze przekazałem to co miałem przekazać w tym poście.

Ten post to tylko moja opinia ( jedyna najprawdziwsza i jedyna możliwa) :>
+Quote Post
twistoid
post 05.09.2008 - 18:23
Post #5

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Asia i Pola.Ten temat stworzony został na podobienstwo boga moim zdaniem.
Profile CardPM
+Quote Post
Spyro
post 05.09.2008 - 23:30
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Tym pieknym zwienczeniem zamykam temat i strącam w piekielne odmęty KOSZA !
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic