oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> OOBE - denerwujący problem, nie moge przestać myslec o czymś :|
n0skill
post 10.03.2007 - 15:08
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Codziennie przed snem próbuje osiagnac oobe, ale mam taki glupi problem... nie moge poprostu myslec o niczym, zawsze koncentruje sie na czarnym tle przed oczami, ale za chwile jakies bezsensowne mysli przychodza do glowy. Bez myslenia wytrzymuje około 5 min, potem jakas mysl mi przerywa i probuje od poczatku... czasem trwa z godzine. Tak jakbym nieświadomie spychał koncentracje na drugi plan, a na pierwszy wlaza mi jakies mysli ktorych nie chce. Po kilku sekundach uświadamiam sobie ze o czyms mysle, a nawet nie chce :| i zaczynam od poczatku... Jest jakis sposob zeby temu zapobiec, moze jakies cwiczenia albo... sam nie wiem :(
Go to the top of the page

+Quote Post
Ketrab
post 10.03.2007 - 15:20
Post #2

Dusza Towarzystwa

Jest to tylko kwestia wytrenowania koncentracji,próbuj w czasie dnia być swiadomy, jak jesz obiad to jesz a nie błądzisz myślami ,jak idziesz to skupiaj się na krokach(pomoże ci to takze w osiągnieciu LD) jest to uciązliwe ale kto powiedział ze bedzie łatwo(: Dobrą metodą jest odliczanie od 100-0 jak jakas myśl się pojawi to zaczynasz od początku ,lub metoda swadomego oddechu skupiasz się na tym jak powietrze wchodzi i wychodzi .jak pojawi się jakaś myśl to mowisz stanowcze STOP oczywiście w myślach,powodzenia trening czyni mistrza
pozdrawaim

+Quote Post
Lukasz
post 10.03.2007 - 17:08
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

ja poponuje skupiac sie na kontroli swojego wlasnego oddechu, i odliczac przykladowo od 100 do 0, nie odwrotnie! liczenie w gore jest automatyczne, i mozesz zbic uwage na inna mysl.

+Quote Post
n0skill
post 10.03.2007 - 17:30
Post #4

Przechodzień

Dzieki zaczne trening od teraz ;]

PS Co ma koncentracja na krokach podczas chodzenia do osiagniecia LD ?

+Quote Post
Adi
post 10.03.2007 - 18:09
Post #5

Znajomy Rodziny

Notatnik

Tak żeczewiście liczenie od 100 do 0 jest dobre sam tak robie jak jusz doliczysz do 0 morzesz zacząć wizualizować se że schodzisz po schodach zapadasz sie w łużko albo schodzisz po drabinie powodzenia co do tych co ma koncentracja na krokach do ld to niewiem chyba cie nie zrozumiałem ;p

+Quote Post
Ketrab
post 10.03.2007 - 18:43
Post #6

Dusza Towarzystwa

CYTAT(n0skill @ 10.03.2007 - 17:30) *
Dzieki zaczne trening od teraz ;]

PS Co ma koncentracja na krokach podczas chodzenia do osiagniecia LD ?

Rzuciłem tylko taki przykład ,jak chodzisz to o czym myślisz?o du.pie marynie pewnie ,a chodzi o to by skupiać się na chodzeniu, a nie błądzić myslami,jedząc posiłek też skupiasz się na jedzeniu ,zawsze twardo stąpaj po ziemi ,chyba zrozumiałe ,czy nie?Swaidomość w dzień przenosi się na śwaidomośc w śnie.

+Quote Post
strapped
post 10.03.2007 - 19:12
Post #7

Członek Rodziny

Notatnik

mistrzu,powiedz mi tylko jedno. doznajesz paraliżu sennego. masz swiadomosc wszystkiego itd i co zrobic zeby cholera w tej wlasnie chwili,gdy jestes sparalizowany, wyjsc z ciala i zaliczyc obe??

+Quote Post
Adi
post 10.03.2007 - 19:17
Post #8

Znajomy Rodziny

Notatnik

Rub tak wizualizuj se np huśtawke albo hamak albo line tylko że musisz czuć jusz swoje konczyny nf

+Quote Post
strapped
post 10.03.2007 - 21:47
Post #9

Członek Rodziny

Notatnik

w porządku. w stanie paralizu lepiej nie otwierac oczu, no nie??ani niczym nie ruszac bo mozna cos zepsuc i sie wybudzic.

+Quote Post
daywalker
post 11.03.2007 - 02:56
Post #10

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Z paralizu dosyc ciezko jest sie wybudzic. Predzej zasniesz. Ale jezeli probujesz na sile poruszyc jakas konczyna, jest to naprawde ciezkie, i meczace. Czesto nachodzi mnie paraliz jak by od niechcenia, a wtedy przychodza najgorsze mysli, panika i potrzeba ucieczki. Moze kiedys sobie z tym poradze.. :/

+Quote Post
strapped
post 11.03.2007 - 11:26
Post #11

Członek Rodziny

Notatnik

nie wiem jak wy, ale u mnie paraliz wystepuje zawsze jak nie moge zasnac.bedac w stanie pobudzenia zamykasz po prostu oczy i czekasz na sen. wtedy wlasnie po jakims czasie orientujesz sie zes wlasnie w stanie paralizu sennego i mozesz ruszac do akcji. albo jeszcze inny sposób - słuchasz muzyki na sluchawkach koncentrujac sie na dzwiekach - moze i dosc pokrecony sposób ale u mnie gra. najlepiej odkryc wlasna metode.

+Quote Post
SORROW
post 13.03.2007 - 21:21
Post #12

Guests

Ze mną jest niestety gorzej : praktycznie każdego dnia od chwili położenia się do łóżka do zaśniecia mija około 15 sekund . Chyba ,że jestem mocno nastawiony na "próby" - wtedy psychika pracuje i coś podtrzymuje mnie przy świadomości. Zasypiając wtedy faktycznie odczuwam początki paraliżu,które kojarzą mi się ze stężeniem pośmiertnym :) .Najpierw nóżki zaczynają sztywnieć , później stopniowo reszta . A później już nie pamietam , przewracam się na bok i zasypiam jak kłoda ,a rano stwierdzam,że nic mi się nie śniło , a już na pewno nie byłem poza ciałem .

+Quote Post
Zbyszek
post 13.03.2007 - 21:36
Post #13

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Gdy mysli zaczynaja sie pchac do glowy ,zaczynam zafascynowany patrzec jaka bedzie nastepna.One tego nie lubia.

+Quote Post
strapped
post 13.03.2007 - 22:11
Post #14

Członek Rodziny

Notatnik

ciekawe sposoby..
cala filozofia ogranicza sie do rozluznienia ciala w maksymalny sposob (np techniki relaksacyjne jacobsona). wtedy cialo zapada (no napewno nie od razu) w sen a kiedy juz to sie stanie nastepuje 'odplyw'. i tylko trzeba sie pilnowac by to nie swiadomosc usnela przed cialem.

+Quote Post
daywalker
post 14.03.2007 - 02:54
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Dodam jeszcze ze jezeli juz osiagnelo sie ten stan wibracji, paralizu kilka razy, zaczyna nas nachodzic samoczynnie...Nieraz odzyskuje swiadomosc sparalizowanego ciala i oddzielania, kiedy staram sie poruszyc przechodzi, ale chwila nieuwagi i znowu mnie wyciaga..

+Quote Post
krzysztof
post 14.03.2007 - 14:54
Post #16

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

Nie zapominajcie też o intencji... przed próbą, albo w trakcie paraliżu. czy wibracji. Intencja, prośba o pomoc daje sposobność tym nie-fizycznym do tego by wam mogli pomóc.

+Quote Post
strapped
post 14.03.2007 - 16:59
Post #17

Członek Rodziny

Notatnik

Krzysztofie...piszesz w dzienniku ze obe eteryczne jest b. ograniczone, nie pozwala robic nic poza dreptaniem kilka m od swego ciala. jak wiec osiagnac zamiast obe et. obe astralne??

;)

+Quote Post
krzysztof
post 15.03.2007 - 14:57
Post #18

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(strapped @ 14.03.2007 - 16:59) *
Krzysztofie...piszesz w dzienniku ze obe eteryczne jest b. ograniczone, nie pozwala robic nic poza dreptaniem kilka m od swego ciala. jak wiec osiagnac zamiast obe et. obe astralne??

;)

strapped...
Dreptanie w kółko niezależnie od ciała fiz. to już bardzo wiele, nawet jeśli to tylko kilka metrów. Dzięki tym kilku metrom udało mi się JEDEN RAZ zweryfikowac prawdziwość postrzeganej w OBEet rzeczywistości...
Ale do rzeczy: jeśli czytałeś ten wpis, to wiesz, że OBEa(stralne) odbywa się (moim zdaniem) w obszarach bardziej oddalonych od rzeczywistości fiz.

1. Metoda z OBEet: R. Monroe też miał problemy z oddaleniem od ciała fiz., aż zastosował "wytaczanie z drugiego ciała" (odsyłam do jego trylogii). Nie miałem jeszcze przyjemności uzyskania OBEa w ten sposób (na razie koncentruję się na podstawach, czyli OBEet).

2. metoda z LD; OBEa rozpoczynamy przez świadome przekroczenie ram śnionego snu i eksplorację rzeczywistości poza nim. U mnie przekroczenie LD najczęściej kończyło się OBEet jednakże spotykam się na codzień z osobą, która potrafiła "wyskakiwać" ze swojego snu i podróżować po światach astralnych.

Nie pamiętam teraz jakie metody stosował D. Sugier i inni. Może Wy podpowiecie?

+Quote Post
strapped
post 17.03.2007 - 15:03
Post #19

Członek Rodziny

Notatnik

Wystarczy, Krzysztofie. Dzięki:)

podobno alkohol nie sprzyja ani LD ani OBE. ale reguła nie zawsze sie sprawdza. wiecie, wypilem 0,5 litra wina (ale nie jakiegoś tam jabola) i w tym stanie upojenia moje cialo zrelaskowalo sie bardzo szybko (czyt. bez czucia). tak wiec zasnelo szybciej niz swiadomosc co spowodowalo u mnie krótki (niestety za krótki)wypad na zewnatrz. Ale jednak! :D

PS z uwagi na niepotrzebna reklame produktów alkoholowych prosze mnie nie pytac o marke wina;)

+Quote Post
Zbyszek
post 17.03.2007 - 15:33
Post #20

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

)Mieszaja mi sie wszystkie rodzaje wyjsc i zanim sie rozpoznam w jakim jestem ,wszystko sie znowu zmienia.

+Quote Post
James
post 22.03.2007 - 11:21
Post #21

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

--

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park